Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Jak to jest naprawde?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
63 odpowiedzi w tym temacie

#21 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 06 marca 2010 - 14:27

dostępne są na rynku smakowe otręby - może takich spróbuj, zasmakują Ci ;-)

Próbowałam pożeczkowych czy śliwkowych. Nie skończyłam opakowania, ale chyba w miarę były.
Tylko że ja nie jem też za dużo płatków, właściwie rzadko, a musiałabym je mieszać, bo same otręby z wodą czy mlekiem są dla mnie jakieś suche :-|

herbatki owocowe

Nie jestem pewna czy to jest dobre...
Od dłuższego czasu takich nie piję (tzn. czarnych owocowych), bo to sama chemia...
Chyba że zapłacisz trochę...

#22 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 06 marca 2010 - 18:36

amoramor napisał/a:
herbatki owocowe
Nie jestem pewna czy to jest dobre...
Od dłuższego czasu takich nie piję (tzn. czarnych owocowych), bo to sama chemia...

ja kiedys czytałam ze owocowe sa ok , byle to nie były czarne aromatyzowane.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#23 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 06 marca 2010 - 22:58

ja kiedys czytałam ze owocowe sa ok , byle to nie były czarne aromatyzowane.

dokładnie to samo słyszałam :)
że jeśli jest po prostu tylko owocowa to jak najbardziej zalecana :)
natomiast czarna z aromatem owocowym - nie

a ja pijam te naturalne owocowe :)

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#24 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 06 marca 2010 - 23:07

dziewczyny, ale prosze was ... mamy kilka tematów odnośnie tego co pijemy, kiedy pijemy i jak pijemy ... nie zaczynajcie też tutaj ... :roll: zaraz zrobi się kolejny temat o herbatach czeeronych, zielonych, fioletowych i innych niebieskich ...

czerwona-i-zielona-herbata-vt4402.htm
kawa-herbata-czy-inne-napoje-bezalkoholowe-vt341.htm

a chcecie o ziołach to otwórzcie temat ogólny i tam debatujcie które ziele na co jest dobre ;-)

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#25 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 16 czerwca 2010 - 08:35

Byłam wczesniej na dwoch dietach na diecie Atkinsona i na diecie South Beach to bylo fajnie schudlam te pare kilo, ale pozniej powrocilam do poprzedniej wagi z czego nie bylam zadowolona. Jak to powiedziala mi kiedys mama mojego K. nie ma 100% skutecznej diety bo po kazdej diecie nastepuje pozniej efekt jojo. najlepsza dieta to nielaczenie bialek z weglowodanami i jedzenie posilkow z odpowiednimi przerwami. Do tego ruch i czlowiek chudnie bez efektu jojo.

201407101662.png

#26 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 16 czerwca 2010 - 08:47

nie ma 100% skutecznej diety bo po kazdej diecie nastepuje pozniej efekt jojo

oj, nie prawda :mrgreen: jeżeli nie wracasz do dawnych nawyków, a zaczynasz sięodżywiażc odpowiednio - nie powinno ci przybyć zbyt dużo kilogramów ;-) efekt jojo występuje, jeżeli nie ustabilizujesz wagi tylko wracasz przynajmniej w części do starego trybu życia ;-)

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#27 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 16 czerwca 2010 - 09:00

nie ma 100% skutecznej diety bo po kazdej diecie nastepuje pozniej efekt jojo

ja również muszę zaprzeczyć.
ty na swoich dietach

diecie Atkinsona i na diecie South Beach

zmieniałaś diametralnie sposób żywienia, potem dieta się kończyła i wracałaś do normalnego jedzenia i stąd jojo. :-)

jeżeli nie ustabilizujesz wagi

dlatego trzeba wybierać dietę, która oprócz fazy skutecznego odchudzania, będzie zawierać fazę stopniowego wprowadzania zwykłych produktów, a następnie przejąć przynajmniej część zdrowych nawyków z diety i jojo nie będzie. ;-)

#28 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 16 czerwca 2010 - 09:03

efekt jojo występuje, jeżeli nie ustabilizujesz wagi tylko wracasz przynajmniej w części do starego trybu życia

no moze faktycznie cos w tym prawdy jest <bezradny></span> tamte diety, ktore stosowalam byly bardzo drastyczne przynajmniej jak dla mnie ze zbyt wielu rzeczy sie rezygnowalo. pomijam tutaj slodycze, ale tez wiele innych rzeczy np. owoce czy warzywa trzeba bylo dokonywac ostrej selekcji warzyw i owocow zanim cos sie zjadlo :-/ pewnie dlatego te diety nie trwaly u mnie dluzej niz 2 tyg

201407101662.png

#29 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 16 czerwca 2010 - 21:10

ja mysle ze tak calkiem nie wroce do objadania sie i jadania niezdrowych tylko rzeczy, choc nigdy ne jadałam smieci, mysle ze jak uda mi sie schudnac to potem cos wroci , ale czesc nawyków na bank mi zostanie np. to ze posilek bez chleba to sie da :D . skoro nawet jajka jadam same , bez chleba to mozna.
Ja nie planuje zrzucac ton kg wiec nie powinnam potem plakac ze wrocilo z naddatkiem.
jak dzewczyny pisza jak jest bardzo diametralna zmiana nawyków , a po diecie powrót do starego to nie ma sie co dziwic efektowi jojo.

#30 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 21 czerwca 2010 - 13:29

Na początku kwietnia zmieniłam swoje nawyki żywieniowe, od czasu do czasu biegam i nie dość, że czuję się o wiele, wiele lepiej, to jeszcze schudłam 7 kg i wysmukliła mi się sylwetka. Nie chcę już więcej chudnąć, ale przy obecnym sposobie jedzenia zostaję na pewno. Mówię wam, dziewczyny, schudnięcie naprawdę nie jest trudne i nie potrzeba do tego jakiejś mega silnej woli. Pod warunkiem oczywiście, że nie zakładacie sobie celu np 10 kg w miesiąc. Wtedy bez drastycznej diety się nie obędzie, co potem odbije się na waszym zdrowiu, a na koniec wróci wam 12 kg.
To nie prawda, że żeby schudnąć trzeba sobie wielu rzeczy odmawiać. Ja jem wszystko to, co wcześniej, tylko po prostu zamiast majonezu używam jogurtu naturalnego, nie słodzę herbaty i kawy, nie jem białego pieczywa itd. Czasem pozwolę sobie na lody czy ciasto, ale widok fast - foodów teraz mnie odrzuca.
Zakaz jedzenia po 18 to też mit. Jak już napisał ktoś wcześniej, ostatni posiłek należy zjeść ok 3 godziny przed snem, żeby organizm miał czas to spalić. Tak na chłopski rozum, torturą byłoby zjedzenie ostatniego posiłku o 18 przez osobę, która idzie do pracy na nocną zmianę.

#31 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 06 września 2010 - 14:40

schudnięcie naprawdę nie jest trudne

:roll:
mi nie wychodzi....
czy jesli bede jesc 5 posilkow
slodycze na bok
i 2 razy w tyg. cwiczenia to schudne :?:

czy moge jesc jogurty owocowe
kisiel
serki Danio czekoladowe :?:
jest jedna rzecz ktora lubie...slonecznik... :roll:
i moze dlatego nie chudne... <bezradny></span>

sory za bledy :arrow: klawiatura
:evil: :evil:
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#32 anka1705

anka1705
  • Użytkownik
  • 2 490 postów

Napisano 06 września 2010 - 15:41

...slonecznik... :roll:

jest bardzo tłusty

serki Danio czekoladowe :?:

zależy czy jesz to między posiłkami czy jako np śniadanie.

slodycze na bok
i 2 razy w tyg. cwiczenia to schudne :?:

prawdopodobnie tak, ale musisz spróbować żeby się przekonać a zadawanie takich pytań ci nic nie da, trudno mi powiedzieć czy schudniesz.

Poza tym mówisz

5 posilkow

Sajuri, zależy co będziesz jadła... :roll: jak będziesz jadła fast foody i tym podobne jedzenie to nie schudniesz moim zdaniem.

Więc polecam podjąć konkretną dietę i jej się trzymać ;-)

Między nami nic nie było
Parę nocy, trochę wina,
To za mało by Cię mieć.
Może tylko się łudziłam,
Może lekko pogubiłam,
Nie bój się nie zrobię scen..

Kiedyś się uda
Jeszcze przyjdzie na nas czas

#33 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 06 września 2010 - 16:12

zależy co i w jakiej ilości ;-) to samo tyczy się ćwiczeń - zależy jakie i jak długo, plus, czy wykonywane są poprawnie ;-) polecam fitness, siłownię, lub zwykły rower (ale nie spacerowym tempem po miejskich ścieżkach, a wybrać się w "górki" czy inny fajny teren za miastem i poszaleć ;-) ). Faktem jest, że każdy organizm inaczej reaguje na diety i wysiłek fizyczny, więc tak jak ania napisała - póki nie spróbujesz - nie przekonasz się ;-)

jest bardzo tłusty

ooo nie wiedziałam tego :shock: a strasznie lubię :oops:

#34 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 06 września 2010 - 16:22

...slonecznik...

jest bardzo tłusty

tak samo jak pestki dyni <bezradny></span> ale zjadany w niewielkich ilościach, raz na jakiś czas na prawdę nie zaszkodzi - bo dostarcza nam bardzo cenne kwasy tłuszowe

czy moge jesc jogurty owocowe

serki Danio czekoladowe

nie chcę Cię przerazić ale gotowe słodkie serki, homogenizowane, jogurty owocowe zawierają dużo cukru ... który niestety nie sprzyja chudnięciu <bezradny></span>
lepszą alternatywą są np naturalne jogurty - a jeśli nie możesz przeboleć ich smaku to zmiksuj sama taki jogurt z owocami - i gotowy owocowy jogurt a bez dodatku nieznośnego cukru :)

slodycze na bok
i 2 razy w tyg. cwiczenia to schudne

nie jest to reguła ... 5 posiłków dziennie powinien zjadać każdy człowiek - a dlatego 5 by te porcje nie były duże, a ważna jest regularność dostarczania posiłków - by organizm zawsze miał stały poziom cukru i nie musiał odkładać sobie przy każdej nadarzającej się okazji 'zapasów' pod postacią tłuszczyku <jezorek11></span>

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Don't you like you? 

#35 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 06 września 2010 - 18:39

jest bardzo tłusty

o kurde;/ a tak lubie :roll:

Sajuri napisał/a:
serki Danio czekoladowe
zależy czy jesz to między posiłkami czy jako np śniadanie.

jako drugie sniadanie do kawy ?? moze tak byc ?? co np. 2 dzień??

jak będziesz jadła fast foody i tym podobne jedzenie to nie schudniesz moim zdaniem.

no nie...
i tak tego nie jem...
mam tu na mysli 3 głowne posiłki i 2 przekąski
Ja i tak na obiad jem mało . Nie łacze miesa z ziemniakami
unikam smazonego...
mnie ten słoneczniki gubi i podjadanie...
kiedys schudłam szybko nie jedzac tylko słodyczy

siłownię,

to cos dla mnie...
siłownia i jakies cwiecznia w domu

a strasznie lubię

ten niełuskany?? dzi spojrzałam , paczka ma 500 kalorii :oops:

raz na jakiś czas na prawdę nie zaszkodzi - bo dostarcza nam bardzo cenne kwasy tłuszowe

hehe no własnie... a nie co 2 dzień :-/

który niestety nie sprzyja chudnięciu

buuuuuu
załamka
no ...to moze taki serek smaczny raz w tygodniu :) a tak zwykły bez cukru z np. płatkami ?
no zobaczymy
musze schudnać 6 kg :oops:

a herbata ? bez cukru ??
jedna chociaż bo padne :-P

#36 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 06 września 2010 - 19:10

a herbata ?

jeśli lubisz to pij aleee

bez cukru ??

a jeszcze lepiej zieloną lub czerwoną <ookk></span>

a tak zwykły bez cukru z np. płatkami ?

czy przez określenie 'zwykły' masz na myśli naturalny? <hmm></span>

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Don't you like you? 

#37 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 06 września 2010 - 20:58

sajuri jogurty owocowe ligh maja tez sporo cukru ale kcla maja mniej , ja jadm z jogobelli i sa naprawde pyszne , kcalorii maja bardzo podobnie jak jogurt naturalny, wiec mysle ze najmadrzej byloby zjadac je naprzyklad na przemian , w jedne dzien taki w inny taki.
dam ci rade kup sobie tabele z kcaloriami , albo poszukaj na necie , zorientuj sie ile co ma kcal i twdy ustal sobie np ze nie jadasz wiecej niz 1500 , moze zmudne takie liczenie, ale polcz sobie tak przez kilka dni i zobaczys jak wiel spozywasz kcalorii w jakis przegryzkach itp .
ja jak sie zaczełam ograniczac to jak pofolgowałam i np zjadłam troszke czekolady to juz na kolacje mniej zjadałam , aby sie nie przekraczac 2000 tysiecy.
najlepiej wybierac produkty mniej kcaloryczne. u mnie np to byly zupy mleczne < ale nie słodzone i nie kupne słodkie platki kukurydzine> .
co do herbaty to mozesz sobie pozwolic na slodzona jesli musisz ale wtedy spróbuj z czegos innego zrezygnowac. a najlepiej staraj sie słoodzic coraz mniej i z czasem sie przyzwyczaisz do niesłodzonej. ja nie slodze juz kilka lat a kiedys nie smakowała mi herbata bez cukru. :lol:
lubisz warzywa ??? jak tak to super, ja czesto kupowałam mrozone warzywa< aby nie miec argumentu, ze nie chce sie obierac> i gotowałam na parze i takie sniadanko jadłam.
to nie jest takie trudne tylko ta silna wola. :-)

#38 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 07 września 2010 - 09:39

Sajuri napisał/a:
a herbata ?
jeśli lubisz to pij aleeeSajuri napisał/a:
bez cukru ??
<jezorek11></span>
a jeszcze lepiej zieloną lub czerwoną

zielona pije ...ale zawsze łzyeczke cukru daje..
za to inne moge bez cukru.
czerwona też mam :))

Sajuri napisał/a:
a tak zwykły bez cukru z np. płatkami ?
czy przez określenie 'zwykły' masz na myśli naturalny?

no tak taki naturalny bez cukru :)

lubisz warzywa

jem do obiadu

tylko ta silna wola.

no własnie...
a ja do tego biore lek który pobudza apetyt ...wiec to nie takie łatwe...

#39 delatyn

delatyn
  • Użytkownik
  • 25 postów

Napisano 08 września 2010 - 11:35

Tak sobie przeglądam różne posty o odchudzaniu i sam nie wiem, co o tym wszystkim myśleć. Jak mantra powtarzają się te same pytania i padają te same odpowiedzi. A mimo tego zaraz pada identyczne, czy podobne pytanie...
Sam od lat próbuję się doprowadzić do optymalnej wagi i budowy i jakieś tam chłopskie doświadczenie mam. I więcej nie trzeba.
Dieta to sposób odżywiania, który ma doprowadzić do określonych skutków. Na diecie odchudzającej mamy chudnąć, na diecie "masowej" mamy przybierać na masie itd. Skąd więc bierze się zdziwienie, że po zakończeniu diety odchudzającej, znowu tyjemy?
"Uff, przebrnąłem przez 3 tygodnie katorgi, chudłem 8 kilo, teraz znowu mogę jeść (żreć) dużo, słodko, tłusto czy jak mi pasuje..."
Nie ma cudownej diety przestawiającej organizm na pracę na wyższych obrotach przez rok (kopenhaska...). Można osiągnąć jakieś specjalne efekty (np. "thermo") podczas diety, albo łykając suplementy czy leki, ale po zakończeniu kuracji dany efekt również zanika. Temperatura ciała się obniża i organizm pracuje na dawnych obrotach.
O wszelakich dietach można by pisać bez końca. Tylko po co? Gdybym sprzedawał jakieś specyfiki, to pewnie bym zachwalał swoje piguły.
Skuteczna jest tylko jedna metoda: trwała zmiana nawyków żywieniowych i zwiększenie aktywności ruchowej (spacery, sport, seks itd.)
Kolorowe herbaty, zioła, suplementy z reklam i inne bzdety można stosować jeśli się ma ochotę. Przy stosowaniu z głową, powinny pomóc, choćby przez efekt placebo.
Im dłużej trwa odchudzanie, tym lepiej. Zrzucenie 10 kg w miesiąc gwarantuje efekt jojo. Systematyczne odchudzanie po 1-2 kg miesięcznie da trwały efekt. Po jakimś czasie dojdziemy do momentu w którym ilość zjadanego pokarmu (czyli nasza DOŻYWOTNIA DIETA) równa się dziennemu zapotrzebowaniu organizmu na kalorie i przestajemy chudnąć. Organizm osiąga nowy setpoint i nawet krótkotrwałe obżarstwo czy zmniejszenie aktywności ruchowej nie spowodują ponownego przytycia.
Jesli ktoś chce osiągnąć efekt szybciej: 1-3 miesiące intensywnych działań (odpowiednia dieta i duużo ruchu), a później, po zrzuceniu tych początkowych kilku-kulkunastu kilogramów przestawienie się na nowy tryb życia.
Lubisz czekoladę? Zjedz kawałek. Nie cała tabliczkę. Nic się nie stanie.
Lubisz frytki czy pizze? Zjedz porcję na obiad (np. raz na dwa tygodnie), ale nie między posiłkami, bo akurat przechodzisz koło pizzerii.
Itd.
Wszelkie drobne kroczki typu jogurt zamiast majonezu, oliwa zamiast oleju itp sa jak najbardziej wskazane i w dłuższej perspektywie dają świetne efekty.
Nie polecam produktów typu light, 0%, bo dla osągnięcia poziomu "light" są wysokoprzetwarzane. I podczas złożonej obróbki oprócz tłuszczu pozbawia się je większosci cennych składników.

zdrowy tryb życia = odpowiednia dieta (stały nawyk żywieniowy) + aktywność fizyczna = zdrowe ciało i umysł

sprawdzone na sobie.

pozdrawiam,
sar
Samiec Twój wróg!

#40 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 08 września 2010 - 14:39

Kolorowe herbaty, zioła, suplementy z reklam i inne bzdety można stosować jeśli się ma ochotę. Przy stosowaniu z głową, powinny pomóc, choćby przez efekt placebo.

czyli że jak?? zielona, czerwona nie poprawiaja trawienia ??

Lubisz czekoladę? Zjedz kawałek. Nie cała tabliczkę. Nic się nie stanie

tez tak myśle.
Jedna kostka gorzkiej czeko chyba mnie nie zabije.

Myśle że lepiej sobie powiedzieć: zmieniam tryb odzywiania a nie : jestem na diecie.
słowo DIETA mnie paraliżuje, czuje sie tak jakby miała jeść tylko sałete. :roll:
Kiedyś nawet tak próbowałam... 1000kalorii dziennie. Ba ..nawet mniej...
dałam rade 3 dni ;/

Lubisz frytki czy pizze? Zjedz porcję na obiad (np. raz na dwa tygodnie), ale nie między posiłkami, bo akurat przechodzisz koło pizzerii.

dobry pomysł :)

Nie wiem ..ale nie umiem zjeść obiadku typu :
kapke rybki, pare listków sałatki 3 ziemniaki :roll:
i po godzinie jestem głodna

Chyba trzeba zrobic tak aby
schudnać
mieć nowy tryb odzywiania
i ..nie oszaleć.
Ja nie umiem i nawet nie chce całkiem rezgnować ze słodkiego.
Bo może ten raz w tygodniu np. w sobote zjeść sobie budyń??