Jak to jest naprawde?
Napisano 19 listopada 2008 - 07:59
Napisano 20 listopada 2008 - 12:33
No to chyba nie możesz, to jest może zależne od tego co jesz, ile to ma kalorii, jak dużo tego jesz. Nie wiem jak to wszystko profesjonalnie się nazywa, ale może wcinasz za dużo przetworzonych węglowodanów ? Może to dlatego ?Mogę np wcianać co chcę i waga mi w pewny,m czasie spada do pewnego momentu bo nagle zaczyna mi przybywać cialka
Jeśli chcesz schudnąć zrezygnuj z pieczywa, słodyczy, sera, makaronów, różnego rodzaju mięsa, ale nie każdego chyba, nie wiem jak to powinno się odbywać, nabiału itp. Poczytaj o różnych dietkach.
Napisano 16 września 2009 - 17:59
[ Komentarz dodany przez: Elodi: 2009-09-22, 21:28 ]
Poprawiłam nazwę tematu, żeby stał się bardziej jasny.
Napisano 16 września 2009 - 18:04
zdrowo sie odyzwiac i troche ruchu.Jak utrzymac stala wage
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 22 września 2009 - 20:26
Sa rozne diety odchudzajace ,ale czy naprawde istnieje jakas dieta bez efektu jojo??? Moja siostra odchudza sie juz od roku i roznie przemijjaja te fazy,raz sczupleje innym razem przybiera. Jak utrzymac stala wage?? A moze to uwarunkowania genetyczne? Hmmm...
Oczywiście, że są różne diety odchudzające, nawet bez efektu jojo, ale jak to napisała czarownica155, trzeba jeść z głową. Prawidłowa dieta jest odpowiednio dobierana dla organizmu przez dietetyka. Nie na każdego podziała taka sama dieta. Oczywiście podstawą jest 5 posiłków dziennie co 3 godziny, ale nie w dużych ilościach( tak żeby się najeść ale nie objadać ) i ostatni posiłek powinien być spożywany 2 godziny przed snem ( słyszałam, że najlepiej ok 18). Jeśli ktoś będzie się głodził, i jadł np. raz dziennie to po jakimś czasie jak zacznie więcej jeść to powstanie tzw. efekt jojo.
Napisano 23 września 2009 - 08:39
Zgadzam się z tymi słowami w 100%.Jeśli ktoś będzie się głodził, i jadł np. raz dziennie to po jakimś czasie jak zacznie więcej jeść to powstanie tzw. efekt jojo.
Zawsze byłam szczuplutka i zgrabniutka i wiem teraz, że zawdzięczałam to regularnym posiłkom mojej mamusi.
Teraz odkąd mieszkam sama jem raz dziennie, ale za to dużo i w dodatku dość późno, bo ok. 17.. i zauważyłam, że mi się przytyło, ale na szczęście tylko troszkę, więc będę się ratować
Staram się gotować i jeść chociaż te 3 posiłki dziennie - teraz już wiem jakie to ważne
Napisano 23 września 2009 - 22:34
a pupasłyszałam, że najlepiej ok 18)
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 24 września 2009 - 18:56
Tak, z tym się zgadzam. Jednak słyszałam czy czytałam ( nie pamiętam), że o 18......ważne żeby nie jeść bezpośrednio przed snem, tylko zachować ten odstęp przynajmniej 2- 3 h ...
Napisano 05 października 2009 - 17:08
Nawet jeśli schudniesz wiele kilogramów to te komórki tłuszczowe które już posiadasz nie znikną, chudnięcie nie powoduje że pozbywasz się komórek tłuszczowych one jedynie maleją ale niestety są. Właśnie dlatego najczęściej po różnych dietach występuje tzw. efekt jojo.
Najgorsze jednak jest to że każda komórka tłuszczowa może powiększyć się aż 60 krotnie.
Ostatnio jednak spotkałam się z taką tendencją że osoby odchudzające się poszukują diety po której nie będzie efektu jojo, jednak niestety taka dieta nie istnieje. Jak może nie być efektu jojo jeśli po diecie powrócisz do odżywiania się na którym przytyłaś nie ma takiej możliwości! a do tego posiadasz komórki tłuszczowe które tylko czekają aż zaczniesz normalnie się odżywiać i zaczną robić zapasy (w postaci tkanki tłuszczowej) na wypadek gdybyś znów miała się odchudzać.
Dlatego tak bardzo ważna jest zamiana nawyków żywieniowych. Jedno jest pewne osoba która raz przytyła musi się pilnować do końca życia, jeśli chce utrzymać odpowiednią wagę musi przestrzegać pewnych zasad i zwracać uwagę na to co je przez cały czas a nie na dwa tygodnie przed wakacjami.
To jest klucz do tego aby cały czas utrzymywać odpowiedni wygląd. Jednak problem cały polega na tym że dla większości osób jest to bardzo ciężkie do wykonania, odpowiednie odżywianie się kojarzy się z ogromną męczarnią i wyrzeczeniami.
Jednak wszystko jest kwestią podejścia. A odpowiednie odżywianie się wcale nie musi być tragiczną
dietą.
Pozdrawiam
Ewelina Jakubiak
Napisano 19 listopada 2009 - 15:49
Napisano 19 listopada 2009 - 17:43
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt
Napisano 28 listopada 2009 - 15:42
Napisano 01 grudnia 2009 - 21:55
Napisano 07 grudnia 2009 - 08:44
Napisano 18 grudnia 2009 - 15:52
Napisano 31 grudnia 2009 - 17:04
Napisano 05 marca 2010 - 21:39
Nie jeść tłuszczu, chipsów i frytek, a owocki, chlebek i wędlinkę chudą. Do tego ruszać się. Efekty przychodzą. Inaczej nici z odchudzania.
Co polecam - dieta Montignac, dla tych co nie chcą ćwiczyć a mieć efekty poprzez dietę.
Pozdrawiam
Napisano 06 marca 2010 - 13:58
Zdradź swój sekret.
Ja niby po wadze jakoś strasznie nie odczuwam, ale wydaje mi się że jestem trochę szczuplejsza, a może mi się wydaje
Staram się jeść otręby z jogurtem...ale nie lubięDobrze jest przed posilkiem zjesc 3-4 lyzeczki otrab przennych i zapic woda,najlepiej 1-2 szklanki.
Co polecacie do picia? Zielona, czerwona, woda... standard. Pijecie jeszcze coś?
No ja miętę jeszcze czasem.
PS. Przeniosłam się z postępów w odchudzaniu.
Napisano 06 marca 2010 - 14:14
to dobrze, bo mięta wspomaga trawienieNo ja miętę jeszcze czasem.
ja piję bardzo dużo wody mineralnej niegazowanej, poza tym herbatki owocowe (oczywiście nie słodzę ich) i samemu robione soki z owoców i warzyw
dostępne są na rynku smakowe otręby - może takich spróbuj, zasmakują CiStaram się jeść otręby z jogurtem...ale nie lubię
tylko pamiętajcie, że z ilością otrębów nie można przesadzać, bo mogą przynieść odwrotny skutek.. stopniowo wprowadzać je do swojej diety i nie przekraczać zalecanej dawki dziennej!
Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? Cause I like you!