Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Śniadanka

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
135 odpowiedzi w tym temacie

#41 Maddie

Maddie
  • Użytkownik
  • 64 postów

Napisano 21 sierpnia 2008 - 19:09

W tygodniu zazwyczaj jakieś kanapeczki a w weekendy można bardziej zaszaleć wówczas jakieś paróweczki, jajeczniczka,twarożek itp
Do picia przeważnie herbata.
Dołączona grafika

,,Nie zapomnij o tym, że każdy nowy dzień jest Ci dany po to abyś był szczęśliwy"

/PHIL BOSMANS/

#42 PeDrO

PeDrO
  • Użytkownik
  • 38 postów

Napisano 03 stycznia 2009 - 21:11

Ja sniadanie zaczynam od KAWY zawsze.. delektuje się nią naczczo :) potem płatki badz jogurt albo kanapki jak nie mam czasu, a jak mam i jeszcze jem je z kims... to płodze swoja ukoczna jajecznice z serem pomidorami szyneczką i CURRY ^^
Dołączona grafika

#43 tanika_aha

tanika_aha
  • Użytkownik
  • 2 491 postów

Napisano 31 maja 2009 - 15:12

a ja ostatnio na śniadanko preferuję płatki kukurydziane z owocami Vitella,do tego trochę rodzynek i zamiast mleka jogurt naturalny,zakochałam sie w tym żarciu,polecam bo można się najeść i to zdrowo bo bez pustych kalorii ;-)
Gdy patrzysz na mnie,wiem o czym myślisz, chcesz ze mnie czerpać słodkie korzyści!Wyluzuj koleś! Weź zimny prysznic! Nic nie kombinuj bo nic nie wymyślisz...!

If you don't know my name, you can call me baby Dołączona grafika" title="" />

#44 kremowa

kremowa
  • Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 01 czerwca 2009 - 10:18

śniadanie jem zawsze w biegu, więc na chlebek zazwyczaj wrzucam, co się nawinie w lodówce ;-) a to wędlina, a to ser zółty...z przewagą tego drugiego! :-)

#45 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 27 października 2009 - 13:45

Przyznam sie ,ze zadko jem sniadanka,bo paczka czy drozdzowke ciezko nazwac pelnowartosciowym sniadaniem,ale jesli juz sie zdarzy to bardzo lubie kanapeczki z zoltym serkiem pomidorkiem i cebulka ;-)

#46 aniulka

aniulka
  • Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 19 listopada 2009 - 12:34

A ja raczej śniadań nie jadam... :lol: Jakos tak od rana wole tylko kawki sie napic. Chyba ze ktos mi zrobi sniadanko to jak najbardziej rozmaite kanapeczki :-P

#47 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 08 grudnia 2009 - 22:53

Ogólnie bardzo trudno mi zmobilizować się do jedzenia śniadania, ponieważ z rana to ja sobie wolę pospać :mrgreen: Ale te kilka minut przed staram się poświęcić na zrobienie...uwaga, uwaga... kanapki :mrgreen:, jogurty lub też na szybko zjem jakiś owoc, czy batonik musli.
Jesli mówimy o weekendzie (bo wtedy mam najwięcej czasu), to lubię zaszaleć z jajkami na twardo, czasami zrobić sobie jakąś sałatkę ;) Zdarzy się, że mam fazę na parówki :mrgreen:

#48 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 08 grudnia 2009 - 23:06

U mnie sniadanko to priorytet dnia :D
kazdego dnia rano musze zjesc 2 kanapki + wypic herbatke :mrgreen:

dla mnie to zastrzyk energi od rana zeby miec sile na caly dzien

P.s Elodi, ty to mi sie chyba zawsze z parowkami bedziesz kojarzyc <jesc></span>
pamietam jaki mialas kiedys szał na parówy :mrgreen: :lol:

#49 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 09 grudnia 2009 - 08:52

Ja sniadanka jem codziennie, nie wyobrazam sobie wyjsc z domu, nie jedzac go wczesniej. A zwykle robie sobie kanapki, herbatke, wlasciwie malo urozmaicone. Czasami w weekendy dluzej bawie sie w kuchni, albo jajecznice robie, albo parowki gotuje :lol:
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#50 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 18 kwietnia 2010 - 11:54

Raczej kanapki z herbatka malinową, ale jak mam więcej czasu, to serwuję moją ukochaną jajecznicę :)

albo parowki gotuje :lol:

Właśnie :)
Ale nie wyobrażam sobie wyjść bez śniadanie - z głodu bym umarła :P
A jeśli chodzi o kanapeczki, to najczęściej z pomidorem i majonezem lub wędliną :)

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#51 miminka

miminka
  • Użytkownik
  • 747 postów

Napisano 18 kwietnia 2010 - 13:51

ja zawsze jem śniadania,nie wyszłabym z domu bez zjedzenia go :-P Śniadanie standard u mnie to zupa mleczna (przyzwyczajenie ;-) ) najczęściej: muesli (ale nie takie gotowe z paczki, bo jak dla mnie jest za słodkie, sama kupuję różne rodzaje płatków i mieszam, do tego rodzynki albo i bez i gotowe ;-) ), płatki owsiane, jęczmienne, żytnie, różne rodzaje kupuję i po prostu każdego dnia coś innego sobie serwuję do mleka ;-) Wczoraj kupiłam sobie takie płatki z ryżu brązowego i okazały się pyszne <mniami2></span>

[ Dodano: 2010-07-10, 18:56 ]
W odpowiedzi na PS. amoramor ;-)

kupuję błyskawiczne płatki orkiszowe (np. Melvit) nie trzeba ich gotować, zalewam je tylko ciepłym mlekiem. Porcja - zależnie od głodu :-P w zasadzie sypię jakieś 5 łyżek stołowych i zalewam kubkiem mleka.
You're never too young or too old to dream

wouldn't wanna be anybody else!

...

#52 złośnica

złośnica
  • Użytkownik
  • 285 postów

Napisano 23 lipca 2010 - 22:05

podobnie jak poprzedniczka - nie ruszam się z domu bez śniadania ( chyba, że wychodzę tylko na chwilkę) - śniadanie to najwazniejszy posiłek :mrgreen:

zwykle wcinam kanapeczki z wędliną, serkiem do tego ogóreczek, pomidorek
gdy mam więcej czasu funduję sobie jajecznicę z cebulką i szyneczką, mniami!
a gdy zostaje czerstwe pieczywko robię tzw "jajochlebki" - pieczywko moczę w mleku ( lub nie, zależy czy mam w lodówce), następnie moczę w pianie ubitej z jajka z przyprawami i ciach na patelnię. Strasznie kaloryczne, ale spalam w ciągu dnia :)

#53 Wenessa

Wenessa
  • Użytkownik
  • 322 postów

Napisano 24 lipca 2010 - 14:25

Jeżeli chodzi o mnie to raz jem sniadanko a raz nie.najpierw pije kawusie,potem jak odsapne troszku,jem sniadanie skromne ,kanapeczki z serkiem,pomidorek,ogóreczek,jajeczko gotowane,albo cos zupełnie innego jajeczniczka ,do tego gorąca herbata ;-)
Pamiętaj aby kazdy dzień był najpiękniejszym dniem Twojego zycia.......

#54 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 24 lipca 2010 - 14:31

Rano muszę zjeść śniadanie, w przeciwnym razie przez cały dzień jestem głodna i ciężko mi się najeść. Jestem w tak komfortowej sytuacji, że śniadania i mnie i mojej siostrze i mamie zawsze przed wyjściem do pracy robi mój tata. Budzę się, a na szafce koło łóżka zawsze stoją kanapeczki albo pyszna jajecznica, jaką tylko mój tata potrafi zrobić i pachnąca kawka :)

#55 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 04 sierpnia 2010 - 11:39

Bez śniadania nie da rady
Zazwczaj są to dwie kromki chleba ciemnego z serkiem, serem żółtym
na to bukiet wiosenny tj. pomidor, ogorek, sałata , szczypiorek, papryka

albo kanapka i parówka :-P

Budzę się, a na szafce koło łóżka zawsze stoją kanapeczki

oja al emasz fajnie
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#56 anka1705

anka1705
  • Użytkownik
  • 2 490 postów

Napisano 04 sierpnia 2010 - 11:42

ja właśnie śniadań nie jadam, znaczy teraz jak siedzę w domu to prędzej. Ale jak pracowałam to jadłam dopiero w pracy, bo tak zaraz po przebudzeniu bym nic nie przełknęła <bezradny></span> muszę odczekać z godzinkę, dwie zanim zrobię się głodna. Np. dziś dopiero teraz jem pierwszy posiłek

Między nami nic nie było
Parę nocy, trochę wina,
To za mało by Cię mieć.
Może tylko się łudziłam,
Może lekko pogubiłam,
Nie bój się nie zrobię scen..

Kiedyś się uda
Jeszcze przyjdzie na nas czas

#57 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 04 sierpnia 2010 - 12:06

Kiedys na sniadanko zawsze, ale to zawsze - platki z mlekiem.
W koncu mi sie przejadly - nie moge juz na nie patrzec - od razu mnie zbiera na <rzygi></span>
;-)

Obecnie staram sie urozmaicac ten pierwszy posilek :-P
Kroluja kanapki z ciemnego chlebka - serek, wedlinka, pomodorek, ogorek.

Jak jestem u M to wtedy szalejemy 8-)
Jajeczniczka, parowki, kielbaska, zapiekane buleczki <mniami2></span> albo PRZEpyszna pasta do kanapek 8-)
Do wyboru, do koloru....

Dla samej siebie nie chce mi sie tak szalec :-P
Byle tylko cos zjesc :-P

Obowiazkowo moja kawusia <kawka1></span>

#58 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 04 sierpnia 2010 - 13:01

U mnie zależy, jak jestem w pracy to pierwszy posiłek potrafie jeść ok 10 rano, najczęściej jest to bułka biała lub z ciemnego pieczywa kupiona po drodze do pracy, jakaś wędlinka lub kiełkaska leśna i jakieś warzywo. Należę też do miłośników zupek 3 minutowych ale staram sie je ograniczać. W domu to najczęściej kanapeczki lub jajecznica. :->

#59 Katarzynka89

Katarzynka89
  • Użytkownik
  • 2 672 postów

Napisano 05 sierpnia 2010 - 19:22

Śniadanie jest moim obowiązkowym posiłkiem więc nigdy o nie zapominam... zazwyczaj są to dwie kromeczki, lub bułeczka najlepiej razowe wędlina, pomidor, ogórek... jakieś warzywko musi być bo uwielbiam je :-) i oczywiście kawa, ale to tylko u siebie w domku bo u T kawy się nie pija więc albo herbata albo jego mama robi pyszne kakao :-)

the sun is always rising in the sky somewhere...

Dołączona grafika

#60 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 08 sierpnia 2010 - 21:11

jadam zawsze , kiedys to były kanapki teraz roznie ; czasem sobi kuskus zrobie, czasem jogurt/kefir, owsianke tez ale to troszke wiecej zcasu potrzebuje i nie da sie tego w biegu zrobic, czasem tez jajecznica, gotowane jajak to jak mam wolne. zdarza mis ie tez zjesc cos z poprzedniego obiadu albo kolacji. no i jak mam akurta to tez jadam na sniadanie ciasto. sniadanie to dla mnie poislek , który szybko sie robi i taks amo szybko mozna zjesc. jak wstaje to nie jestem w stanie duzo zjesc, dopiero z czasem nabieram apetytu .

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych