Torii1988, jak patrzę na fotki które wstawiłaś to od razu przypomina mi się potrawa, którą widziałam w programie, którą prowadzi ta druga babeczka obok Magdy Gessler z Master Chefa - zapomniałam jak się nazywa
Jajko zapiekane w bułce
- bułka
- jajko
- masło
- plasterek szynki
-pieczarka (opcjonalnie)
-ser żółty lub pleśniowy lub mozzarella
-sól, pieprz
-szczypiorek
Piekarnik nastaw na 200°C z termoobiegiem. Umyj, obierz i pokrój pieczarkę na plasterki. Podduś na maśle przez kilka minut pod przykryciem. W tym czasie z bułki odetnij wierzch (kapelusz). Teraz wbij ostry nóż pionowo, tuż przy skórce i natnij miąższ dookoła. Łyżeczką podważ i wyjmij miąższ. Zachowaj ostrożność, żeby nie uszkodzić skórki. Wnętrze bułki posmaruj masłem. Włóż do środka trochę pokrojonej szynki i trochę pieczarek. Ostrożnie wlej surowe jajko. Posyp solą i pieprzem. Na wierzchu połóż kawałeczki sera i szczypiorek. Wstaw do piekarnika na jakieś 8 minut. Wyjmij, kiedy tylko białko się zetnie. Żółtko najlepsze jest w postaci płynnej. Proponuję podać taką grzankę na liściu sałaty, posypaną czymś zielonym.
żródło : 2smaki.pl
Ja osobiście wolałabym zrobić to bez pieczarek, bo nie przepadam, ale pomysł moim zdaniem świetny !

Tak naprawdę można tam dodać wszystko co się chce.