Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Śniadanka

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
135 odpowiedzi w tym temacie

#81 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 13 maja 2012 - 19:17

na śniadanie nigdy nic mięsnego - żadnych szynek, kiełbasek, pasztetów

Ja też. Zawsze w Wielkanoc mama próbuje przekonać mnie do białej kiełbasy na śniadanie, ale nigdy jej się nie udaje.

Mogę nie zjeść obiadu, mogę się obejść bez kolacji, ale nie wyobrażam sobie dnia bez śniadania. Najczęściej jem albo musli, albo jajecznicę, albo omlety, albo naleśniki, albo kanapki z ciemnym pieczywem.

#82 jaagnieszka

jaagnieszka
  • Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 15 maja 2012 - 10:03

Polecam owsiankę, jest zdrowa i zawsze można ją urozmaicić przez dodanie owoców, nasion czy suszu.

#83 plinkq

plinkq
  • Użytkownik
  • 262 postów

Napisano 20 maja 2012 - 18:30

sadzone jajko ze świeżym szpinakiem i tostem

#84 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 20 maja 2012 - 19:25

Ja ostatnio na śniadanie tosty z serem, pomidorem i ogórkiem kiszonym albo kanapki z jajkiem, majonezem i rzodkiewką.
No chyba że jemy wspólnie, to obowiązkowo jajecznica. :-)

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#85 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 20 maja 2012 - 19:27

Ostatnio kaszka manna, tyle że gęsta no i obowiązkowo z cukrem :mrgreen:

#86 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 20 maja 2012 - 19:58

Polecam owsiankę, jest zdrowa

lubie , tylko potrzeba na nia z 5 min ;-)
ja istatnio mania ma chlebek chrupki

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#87 jaagnieszka

jaagnieszka
  • Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 21 maja 2012 - 09:43

polecam na śniadanie jogurt z Dodatkami. Szybko i zdrowo.

#88 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 24 maja 2012 - 13:07

W dzien "pracowy" sniadanie na szybko. Naprzemiennie platki z mlekiem, parowki, tosty z serem.

W dzien wolny, najczesciej kanapki z salata, szynka, pomidorkiem, ogorkiem, szczypiorkiem itp. musi byc jak najbardziej kolorowo ;-) Czasami zaszaleje i zjem 2 paczki <zawstydzony></span> albo inna drozdzowke ;-)

Z Miskiem weekendowa jajecznica z kabanosem :-P albo zapiekane kanapki z serem <mniami2></span> Rzadko jemy wspolne sniadania, bo najczesciej w weekendy jestem w pracy <bezradny></span>

#89 jaagnieszka

jaagnieszka
  • Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 28 maja 2012 - 19:00

A może twarożek z dodatkami. Pycha. Ostatnio dosyć często go jem jest niskokaloryczny

Twarożek z pomidorami

Wartość energetyczna 1 porcji ok. 165 kcal.

składniki na 2 osoby czas przygotowania ok. 10 min.

twaróg chudy 250g
jogurt naturalny 4łyżki
pomidory 2szt (ok. 250g)
garść szczypiorku
łyżka posiekanego kopru
łyżka posiekanej bazylii świeżej
ząbek czosnku
sól, pieprz
Twarożek pokruszyć do miseczki. Dodać jogurt, sól, pieprz i przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość dobrze rozgnieść widelcem.
Pomidory kroimy w kostkę i dodajemy do twarogu razem ze szczypiorkiem, koperkiem i bazylią.
Wszystko delikatnie mieszamy. Smacznego
Porady:

Polecam do tej potrawy sól morską. Można dodać do niej suszone zioła (bazylia, oregano, tymianek, rozmaryn, mięta, kolendra).Tak przygotowana mieszanka doskonale nadaje się do twarożków i sałatek.

[ Komentarz dodany przez: tigraa84: 2012-05-28, 20:07 ]
na forum nie linkujemy

#90 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 05 lutego 2013 - 22:31

ostatno sniadanie dopiero w pracy , zazwyczaj jest to sucha bulka , mamy takie dobre i chyba w nalog wpadam , ale tylko jak sa biale i nie spieczone. a tak potem goracy kubek , bo zimnego nie mam ochoty jadac .

#91 Malwinka40

Malwinka40
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 25 lutego 2013 - 18:20

To tak dość kalorycznie.
Sama mam z tym problem, bo nie przepadam za jogurtami naturalnymi, a poza tym rano chętnie zjadłabym coś ciepłego. Ale nie mam czasu zrobić. Muszę chyba zacząć coś robić dzień wcześniej, np. jakąś zupę mleczną, a rano odgrzewać.

#92 miss-cake

miss-cake
  • Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 25 lutego 2013 - 22:29

ja do niedawna jadłam na śniadanie musli własnej roboty z mlekiem , a od niedawna jadam jajecznice :)

#93 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 06 marca 2013 - 21:11

ostatnio glownie owoce , dzis 3 jablka i kiwi.

#94 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 17 marca 2013 - 18:50

wygląda pysznie

Załączone miniatury

• bez tytułu1.JPG
  • bez tytułu2.JPG
  • bez tytułu3.JPG

#95 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 17 marca 2013 - 18:55

Ostatnio jadłam bułkę polaną oliwą z sałatą zieloną ;)
Mniam :mrgreen:

#96 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 17 marca 2013 - 19:49

Zapiekana szynka z serem? <hmm></span> Świetne byłoby też na przystawkę. Masz dokładny przepis, w sensie składniki?

EDIT: i chyba jajko też tam widzę <hmm></span>

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#97 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 17 marca 2013 - 21:05

Torii1988, jak patrzę na fotki które wstawiłaś to od razu przypomina mi się potrawa, którą widziałam w programie, którą prowadzi ta druga babeczka obok Magdy Gessler z Master Chefa - zapomniałam jak się nazywa ;-)

Jajko zapiekane w bułce

- bułka
- jajko
- masło
- plasterek szynki
-pieczarka (opcjonalnie)
-ser żółty lub pleśniowy lub mozzarella
-sól, pieprz
-szczypiorek

Piekarnik nastaw na 200°C z termoobiegiem. Umyj, obierz i pokrój pieczarkę na plasterki. Podduś na maśle przez kilka minut pod przykryciem. W tym czasie z bułki odetnij wierzch (kapelusz). Teraz wbij ostry nóż pionowo, tuż przy skórce i natnij miąższ dookoła. Łyżeczką podważ i wyjmij miąższ. Zachowaj ostrożność, żeby nie uszkodzić skórki. Wnętrze bułki posmaruj masłem. Włóż do środka trochę pokrojonej szynki i trochę pieczarek. Ostrożnie wlej surowe jajko. Posyp solą i pieprzem. Na wierzchu połóż kawałeczki sera i szczypiorek. Wstaw do piekarnika na jakieś 8 minut. Wyjmij, kiedy tylko białko się zetnie. Żółtko najlepsze jest w postaci płynnej. Proponuję podać taką grzankę na liściu sałaty, posypaną czymś zielonym.

żródło : 2smaki.pl

Ja osobiście wolałabym zrobić to bez pieczarek, bo nie przepadam, ale pomysł moim zdaniem świetny ! :-) Tak naprawdę można tam dodać wszystko co się chce.

Załączone miniatury

• DSC04345.JPG

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#98 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 17 marca 2013 - 21:12

Torii1988, u nas kiedyś podobna potrawa rządziła, jak jeszcze dzieckiem byłam :P kładło się plaster martadeli na patelni i jak się nagrzewała ta folia z martadeli i kurczyła to plaster zamieniał się w taką miseczkę. Mama obracała na drugą stronę i do środka wlewała właśnie jajo. Przykrywała przykrywką i na najmniejszy ogień, żeby się jajko ścięło :mrgreen: Pyyyycha było :mrgreen: Teraz już nie robią martadeli w takiej fajnej folii :P
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#99 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 17 marca 2013 - 21:16

nie(d)oceniona, nie ma przepisu ale według mnie jest tam szynka, ser, jajko i szczypiorek :)
tylko nie jestem pewna ze szynka zostanie w takiej pozycji po wyjęciu z formy, czy się nie rozleje? dobrym sposobem jest ta bułka od ingi albo robić to w kokilkach

#100 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 20 marca 2013 - 22:14

jak sie dobrze wysuszy to bedzie taka sztywna i chrupka

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych