Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Książka

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
751 odpowiedzi w tym temacie

#561 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 21 stycznia 2009 - 18:29

Ja z wampirzej sagi to gorąco polecam Anne Rice- Wywiad z wampirem to klasyk, uwielbiam tę książkę, Królowa potępionych, Wampir Lestat i inne- świetnie się czyta

#562 scorpio

scorpio
  • Użytkownik
  • 37 postów

Napisano 31 stycznia 2009 - 15:40

Lolka000 sorki , że tak późno odpisuję ale tak mnie wiągnęły te książki, że jakoś nie mogę wrói do realu. Przezytała już wszystkie trzy dostępne w Polsce. Muszę teraz czekać,bo oststnia częśc " Przed świtem", będzie miało premirę dopiero w marcu :(

Na filmie także byłąm, nie jest rewelacyjny, ale Patison mmmmm :))

Marzycielka24 uwielbiam film Wywiad z wampierem, widziałam też Królową potępionych, ale to już film bez klimatu. Słyszałąm że książki są śwetnie, więc za biorę się za nie, ale dopiero po przeczytaniu Przed świtem :)

Pozdrawiam
"Miłość jest wtedy , gdy lubimy kogoś za bardzo" K. Puchatek

#563 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 31 stycznia 2009 - 18:58

dostalam od tomka na urodziny ksiazke pt " 100 dni po slubie"
ksiazka jest dosc gruba ale za to jaka ciekawa, swietna
polecam :!:

kaktus w sercu do niczego jak dla mnie :-/

#564 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 01 lutego 2009 - 00:18

dostalam od tomka na urodziny ksiazke pt " 100 dni po slubie"
ksiazka jest dosc gruba ale za to jaka ciekawa, swietna
polecam :!:

Ja dostałam pod choinkę i nawet nie mam czasu przeczytać :-/ ale po sesji nadrobię ;-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#565 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 01 lutego 2009 - 12:44

Tilia, nie wiem jakie ty ksiazki lubisz ale mi sie bardzo podoba
uwazam ze to typowa babska ksiazka, ale jak dla mnie swietna

#566 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 01 lutego 2009 - 20:04

Olciiia, a czytałaś inne książki tej autorki ("coś pozyczonego" i "coś niebieskiego"??) :)
"So I find a reason to shave my legs Each single morning..."

#567 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 01 lutego 2009 - 20:09

malenka, nie nie mialam okazji ta jest pierwsza a polecasz?
bo po tej z przyjemnoscia bym cos jeszcze poczytala podoba mi sie jak jest napisana

co do tej ksiazki "100 dni po slubie" to moge powiedziec ze w jakims stopniu utozsamiam sie z gl bohaterka i dla tego tez tak mnie wciaga

ale daje do myslenia ogolnie

jesli ja czytalas to blagam nie mow jaki jest koniec :P <amen></span>

#568 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 01 lutego 2009 - 20:49

Olciiia, ta dwie książki sa na podstwie tego samego zdarzenia (zdrada), pierwsza jest pisana z pozycji kochanki a druga z pozycji zdradzanej także nawet ciekawe :)

#569 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 02 lutego 2009 - 17:07

widze , że kaktus w sercu nie bardzo wam przypadł do gustu , tak myslałam ze bedzie przeraklamowany.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#570 mishi

mishi
  • Użytkownik
  • 378 postów

Napisano 02 lutego 2009 - 20:37

widze , że kaktus w sercu nie bardzo wam przypadł do gustu , tak myslałam ze bedzie przeraklamowany.

Możecie mnie wyśmiać, ale do tej pory byłam przekonana, że to ksiażka stworzona na potrzeb tego polskiego serialu, w sensie, że ona nie jest prawdziwa... ^^

Ja się biorę za czytanie Harlan Coben - "Jedyna szansa"
Bóg stworzył człowieka. Stać mnie na coś lepszego, powiedział, i stworzył kobietę...

Dołączona grafika

Dołączona grafika

#571 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 02 lutego 2009 - 20:41

malenka, oj to na pewno postaram sie je nabyc bo lubie ta tematyke - ja typowa baba jestem i lubie takie zyciowe potyczki milosne :mrgreen: :-P

widze , że kaktus w sercu nie bardzo wam przypadł do gustu , tak myslałam ze bedzie przeraklamowany

jak na mnie to do niczego ogolnie za szybko sie ksiazka skonczyla i koncowka jest taka jakby sie komus juz nie chcialo dalej pisac tej ksiazki taki... o! i juz koniec :roll:

#572 Lolka000

Lolka000
  • Użytkownik
  • 2 990 postów

Napisano 07 lutego 2009 - 09:53

Lolka000 sorki , że tak późno odpisuję ale tak mnie wiągnęły te książki, że jakoś nie mogę wrói do realu. Przezytała już wszystkie trzy dostępne w Polsce. Muszę teraz czekać,bo oststnia częśc " Przed świtem", będzie miało premirę dopiero w marcu :(

ahhh tak saga wciąga:D:D:D

no 4 część w Polsce ukaże się 5 marca aleeee ja mam już tłumaczenie na kompie i przeczytałam:) po prostu suuuper:D:D jeśli chcesz mogę ci wysłać na maila?? podaj mi w prywatnej wiadomości:):)

jeszcze jest 12 rozdziałów "Midnight Sun" czyli "Zmierzchu" oczami Edwarda:) niestety narazie tylko 12 rozdziałó bo nastąpił przeciek do neta i autorka zaprzestała pisanie...mam nadzieję że skończy:D:D:D też mogę Ci to wysłać:)
Dołączona grafika

#573 ritka

ritka
  • Użytkownik
  • 371 postów

Napisano 08 lutego 2009 - 18:44

a ja Wam polecę taki obszerny przewodnik "Polska na weekend" - przewodnik po różnych zakamarkach Polski - podzielony na krainy geograficzne, opisane szlaki, zabytki i masa przydatnych informacji dla podróżników. minusem jest niestety cena.
Dołączona grafika

#574 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 08 lutego 2009 - 18:51

ritka, a ja sie nie zgodzę ... takie książki są dobre dla tych którzy nad zwiedzanie wolą byczenie sie w hotelu i tym podobne rozrywki ... jeżeli chcesz dowiedzieć się czegoś więcej na temat danego regionu - niezbędne sabardziej szczegółowe przewodniki (mogę odradzić pascala ... za to np. bezdroża mają fajnie opracowane miejscowości i całe regiony), do tego można siępodeprzeć prasą specjalistyczną - internet też odradzam ... bo czesto gęsto zdarzaja sie po kilka miejscowości o tej samej nazwie, ale różnych częsciach polski - można sie nieźle załatwić przez chwile nieuwagi :mrgreen: to taka moja uwaga

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#575 star_princess

star_princess
  • Użytkownik
  • 287 postów

Napisano 08 lutego 2009 - 23:59

jest 12 rozdziałów "Midnight Sun" czyli "Zmierzchu" oczami Edwarda:) niestety narazie tylko 12 rozdziałó bo nastąpił przeciek do neta i autorka zaprzestała pisanie...mam nadzieję że skończy:D:D:D też mogę Ci to wysłać:)

też mam nadzieje, ze skończy pisać tą książkę, ale tych 12 rozdziałów nie znalazłam juz na necie :/
"życie po to jest żeby z niego korzystać..."

#576 Lolka000

Lolka000
  • Użytkownik
  • 2 990 postów

Napisano 09 lutego 2009 - 22:04

star_princess, jeżeli chcesz mogę ci je wysłać na emaila:) podaj mi w prywatnej wiadomości:):)
Warto przeczytać...:D
Dołączona grafika

#577 Miss G

Miss G
  • Użytkownik
  • 485 postów

Napisano 11 lutego 2009 - 18:29

Zaczęłam od wczoraj pochłaniać książkę "Impreza u Ralpha" Lisy Jewell. Napisana fajnym stylem i już połowa za mną :-D
"Każdy plan można zmienić lecz wolę życie bez planu."

#578 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 11 lutego 2009 - 19:19

A ja na urodziny dostałam 3 kolejne książki:
-"Buszujący w zbożu"
-"Frankenstein" Koontza
-"18 sekund"

(100 dni po ślubie od świąt leży,ale teraz w wolne przeczytam na pewno ;-) )
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#579 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 11 lutego 2009 - 21:15

(100 dni po ślubie od świąt leży,ale teraz w wolne przeczytam na pewno ;-) )

no ja mysle :P
taka fajna ksiazka w kącie lezy? <mlotek1></span> :-P

#580 malutka-iwona

malutka-iwona
  • Użytkownik
  • 4 549 postów

Napisano 11 lutego 2009 - 22:40

"Buszujący w zbożu"

Świetna książka, wieki temu ją czytałam ;-)
Jestem w Peru...