Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Książka

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
751 odpowiedzi w tym temacie

#741 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 26 września 2013 - 21:21

masz jeszcze miejsce na ksiazki :?: lubisz chyba w biedronce uzupelniac bibilotczke :* :?:

albo w netto :P lubię kupować jak są tanie, czytać kocham, ale teraz mam na to zdecydowanie mniej czasu - czytam praktycznie tylko w tramwaju, ale te 3 miesięcznie minimum przeczytam :)

to jest o jakiejs kobiecie w kraju muzulmańskim :?:

o dziewczynce chorej na białaczkę, a konkretnie o jej siostrze, która musi być dawcą krwi itd.

Sajuri - kupiłam Anię z Avonlea.

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#742 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 27 września 2013 - 05:06

Magda ( ksiazka kosztowala 14zl)

Bez mojej zgody.
Anna została poczęta, by zostać dawczynią szpiku dla swej siostry, Kate. Nigdy nie kwestionowała tej roli, choć musi żyć tak, jakby była ciężko chora. Ma dopiero trzynaście lat, a już przeszła niezliczone zabiegi operacyjne, by jej starsza siostra miała szansę wyleczyć się z białaczki. Jak większość nastolatków, Anna zastanawia się, kim jest; inaczej jednak niż przeciętna nastolatka ma poukładane życie: istnieje właściwie wyłącznie jako dopełnienie siostry. Dlatego podejmuje decyzję, która zagrozi jej rodzinie i prawdopodobnie będzie mieć fatalne konsekwencje dla Kate.
Powieść Picoult stawia wiele ważnych pytań. Co to znaczy być dobrym rodzicem, dobrą siostrą, dobrym człowiekiem? Czy rzeczywiście można robić wszystko, by ratować życie jednego dziecka, kosztem drugiego? Czy należy podążać za głosem serca, czy raczej pozwolić kierować sobą innym?
lubimyczytac.pl
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#743 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 27 września 2013 - 05:44

Bez mojej zgody czytalam lata temu. piekna, wzruszajaca ksiazka z zaskakujacym wyjasnieniem. jest tez film z Diaz w roli matki. rownie wzruszajacy. i jedno i drugie mocno polecam. Choc wiadomo, ksiazka ma swoj klimat i o wiele wiecej szczegolow jest w niej zawartych. mimo wsystko nie jest to prosta i latwa ksiazka do poduszki. najciezsza tez nie, bo zwykla powiesc, ale dziala na sumienie ;-)

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#744 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 27 września 2013 - 05:48

mimo wsystko nie jest to prosta i latwa ksiazka do poduszki. najciezsza tez nie, bo zwykla powiesc, ale dziala na sumienie ;-)

Jak chyba wszystkie książki Picoult ;-)

Czytałam sporo książek tej autorki, do tej się przymierzałam, ale później jakoś przerzuciłam się na mniej refleksyjną literaturę- ale chyba się skuszę w najbliższych dniach ;-)

#745 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 27 września 2013 - 06:03

jest tez film z Diaz

ogladałam. Troszke sie obawiam jak bedzie mi sie czytac ksiazke po obejrzeniu filmu. Ale ze film podobal mi sie bardzo - to podejrzewam ze ksiazka tez

Cos zas do drugiej ksiazki Pusta kolyska ( Diany Walsh , bo jest jeszcze inna ksiazka o tym tytule )

to :

Co drugi dzień ginie małe dziecko. Większość zostaje uprowadzonaTa historia wydarzyła się naprawdę. Maleńka Shelby została wykradziona ze szpitala kilka dni po narodzinach. Teraz jej matka, Diana, wraca do tych wstrząsających chwil, które na zawsze zmieniły jej życie.

W tej pełnej napięcia i poruszającej książce historie zrozpaczonej matki i porywaczki przeplatają się, ostatecznie łącząc się w pełnym napięcia finale.
zrodlo:lubimyczytac.pl

no a poza tym zakupilam ksiazke o Japonii P.Krasko :mrgreen: i juz nie moge sie doczekac kolejnych ksiazke do zakupienia o tym kraju. Narazie czytam jeszcze o Keni :P

Marzycielka a mozesz cos polecic ??

Załączone miniatury

• 138427-352x500.jpg

Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#746 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 27 września 2013 - 08:53

Bez mojej zgody też czytałam, teraz czytam tej autorki książkę pt. W imię miłości kupiłam w Hebe za 7zł wydanie kieszonkowe, a potem mam zamiar się zabrać za jeszcze inne jej książki.

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#747 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 24 kwietnia 2014 - 19:12

Czy ktoś miał okazję mieć w rękach książkę kucharską "Ugotowani". Warta swojej ceny?

"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#748 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 29 maja 2014 - 15:43

Mam pytanko.Czy czytałyście którąś z książek pani Agnieszki Fitkau Perepeczko?Jesli tak ,to jakie wrażenia?.

Bo mam ochotę sięgnąć po te pozycje książkowe. Tylko tyle,ze  pewnie musze sie w nie zaopatrzyć w ksiegarni,bo w bibliotece nie ma,pytałam.

#749 rozalin

rozalin
  • Użytkownik
  • 385 postów

Napisano 16 marca 2022 - 09:05

Ksiazka vs audiobook? co jest lepsze?
Czy przesluchany audiobook = przeczytana ksiazka?
Ostatnio zaczalem sluchac Lsnienie na youtube. Nasunelo mi sie pare wnioskow.
Plusy audiobooka:
w miedzyczasie mozna robic inne rzeczy
rozwija koncentracje gdyz trzeba sie skupic
potrafi wciagnac, zwlaszcza gdy sa podzialy na glosy meskie, kobiece itp dzwieki modulowany glos itp.
Minusy audiobooka:
bardzo latwo "odlecic" myslami gdy nie jest sie skupionym
na drugi dzien mniej sie pamieta czego sie sluchalo dnia wczorajszego, mniej sie zapamietuje niz przy czytaniu ksiazki
a jakie jest wasze zdanie?

Sama osobiście czytam najczęściej ebooki: https://www.ibuk.pl/...albo-zabij.html Mogę aktualnie polecić tę książkę, czyta się świetnie. 

Pieniądze szczęscia nie dają ale zakupy to co innego. 

#750 bizuu4

bizuu4
  • Użytkownik
  • 216 postów

Napisano 04 lipca 2022 - 07:05

Ja nie jestem fanką audiobuków, niestety nie potrafię się na nich skupić i wciągnąć się w treść...

#751 basiaw

basiaw
  • Użytkownik
  • 407 postów

Napisano 10 listopada 2022 - 06:41

A czy ktoś próbował możę samodzielnie wydać ksiażkę? Lepiej w formie ebooka czy tradycyjnej? 

#752 girltalk

girltalk
  • Użytkownik
  • 418 postów

Napisano 10 listopada 2022 - 10:13

Jeśli chcesz wydać w formie ebooka, powinnaś mieć możliwosć promowania ksiazki. Czy piszesz blog? Jesteś aktywna w mediach społecznościowych takich jak instagram czy facebook? 

Jeśli nie, to raczej nie polecam decydowania się na to.

W takiej sytuacji lepiej wydać ksiązkę w formie tradycyjnej https://novaeres.pl/jak-wydac-ksiazke Zerknij sobie najlepiej na stronę. Opisane są tutaj rózne modele w jakich można wydać książkę. Najpopularniejszy jest model subsydiowany, w którym ponosisz część kosztów za wydanie.  Sytuacja w której wydawnictwo ponosi wszystkie koszty wydania ksiązki jest zarezerwowana dla twórców, którzy zdobyli już uznanie. Szczegolnie, ze wydanie ksiażki takie tanie nie jest. 

Żaden dzień się nie powtórzy,
nie ma dwóch podobnych nocy,
dwóch tych samych pocałunków,
dwóch jednakich spojrzeń w oczy.

http://babskiswiat.net