Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Książka

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
751 odpowiedzi w tym temacie

#581 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 12 lutego 2009 - 01:10

Olciiia w trakcie sesji inne książki mnie interesowały:-P
malutka-iwona ja nawet nie wiem o czym to jest,bo na okładce nic nie jest napisane oprócz tytułu;) jak przeczytam to napiszę o odczuciach;) dawno nie czytałam książki w ciemno:-P ale nic nie zdradzaj:-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#582 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 13 lutego 2009 - 17:58

A ja całkiem niedawno skończyłam czytac "Malowanego ptaka" Kosińskiego...
Normalnie masakra... co kilka stron płakałam, powieśc jest wstrząsająca... Opowiada o żydowskim chłopcu, którego na czas wojny rodzice oddają na wieś. Niestety za jego iście żydowską urodę jest poniżany i maltretowany, prowadzi tułaczkę od wsi do wsi, dorasta oglądając okropne rzeczy...
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#583 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 13 lutego 2009 - 17:59

czytala ktoras z was ksiazke pt "Sekret" ?

#584 krople deszczu

krople deszczu
  • Użytkownik
  • 122 postów

Napisano 17 lutego 2009 - 13:57

ja czytalam ostatnioo "Cien wiatru" ,polecam kazdemy kto lubi szczypte romantyzmu,a zarazem detektywistyczne akcje,przygody i niesamowite watki milosne,ach cudowna ksiazka ;]
You float in my veins...

#585 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 27 lutego 2009 - 19:26

Jestem w trakcie czytania książki Nieznajomi Koontz'a. Jest dość gruba a ja nie za bardzo mam czas, ale z każdą stroną wciąga coraz bardziej... Doszło do tego, ze jak P. rano zaczęłam opowiadać to kazał mi czytać szybciej bo ciekawy jest co dalej ;-) Polecam już teraz. Zresztą Koontz mnie jeszcze nigdy nie zawiódł.

#586 Madzia81

Madzia81
  • Użytkownik
  • 4 508 postów

Napisano 04 marca 2009 - 11:04

Zmierzch - Stephenie Meyer
Niezwykle porywająca opowieść, która trzyma czytelnika w napięciu do samego końca. Jej bohaterka, siedemnastoletnia Isabella Swan, przeprowadza się do ponurego miasteczka w deszczowym stanie Washington i poznaje tajemniczego, przystojnego Edwarda Cullena. Chłopak ma nadludzkie zdolności – nie można mu się oprzeć, ale i nie można go rozgryźć. Dziewczyna usiłuje poznać jego mroczne sekrety, nie zdaje sobie jednak sprawy, że naraża tym siebie i swoich najbliższych na niebezpieczeństwo. Okazuje się, bowiem, że zakochała się w wampirze… „

polecam. pochłonęłam tą książkę w 3 dni, co przy małym dziecku było wyczynem ;-)
niedługo biorę się za drugą z tej serii.

Załączone miniatury

• _33295_F.jpg

FORUM DLA MAM

img-2006082601201230.png

200901181556.png

#587 Lolka000

Lolka000
  • Użytkownik
  • 2 990 postów

Napisano 07 marca 2009 - 21:18

Madzia81, ooo tak:) następna zafascynowana:D:D:D a 25 marca ukaże się 4 część "Przed świtem" w polskich księgarniach:)
Dołączona grafika

#588 Madzia81

Madzia81
  • Użytkownik
  • 4 508 postów

Napisano 10 marca 2009 - 13:49

25 marca ukaże się 4 część "Przed świtem" w polskich księgarniach:)

wiem wiem :) póki co czeka na mnie 2 i 3 tom. już leżą w szufladzie :) myślę, że w tym tygodniu ruszę z lekturką :)

FORUM DLA MAM

img-2006082601201230.png

200901181556.png

#589 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 10 marca 2009 - 14:56

U mnie właśnie leży "Historia brzydoty" Eco, póki co jest bardzo ciekawa, reprodukcje obrazów również super, bardzo przyda mi się do prezentacji :-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#590 Miss G

Miss G
  • Użytkownik
  • 485 postów

Napisano 12 marca 2009 - 20:43

Wkręciła mnie książka "Nocny patrol" Siergieja Łukjanienko [na jej podtsawie nakręcono film "Straż nocna, jeszcze nie widziałam]. Napisana naprawdę fajnym językiem. Spodoba się fanom fantastyki, magów, wampirów, wilkołaków itp. Osobiście polecam.
"Każdy plan można zmienić lecz wolę życie bez planu."

#591 angik1683

angik1683
  • Użytkownik
  • 8 134 postów

Napisano 12 marca 2009 - 20:51

Dzis doszla paczka od mamuski i dostalam w prezencie ksiazke "Pierwszy rok zycia dziecka" aut. Murkoff,Eisenberg i Hathaway
Wyglada na calkiem praktyczny poradnik :-D
sl-11609.png
as1cEZoB0360010MDAwOGQ0fDIwMTM4MmpkfERhd
ZAPRASZAMY WSZYSTKIE MAMY...i nie tylko ->

#592 zaneta1

zaneta1
  • Użytkownik
  • 600 postów

Napisano 13 marca 2009 - 09:04

Dziewczyny naprawde polecam !!!

Fatalna namiętność
Autor: Nicci French
Wydawnictwo: Książnica
Alice Loudon zdawała się mieć wszystko - świetnie zapowiadającą się karierę naukowca w koncernie farmaceutycznym, dobrze i rozsądnie ułożony świat: paczkę wypróbowanych przyjaciół, dom dzielony z kochanym mężczyzną, poczucie spełnienia, plany na przyszłość. I oto pewnego dnia, na ulicy, wpada w pułapkę magnetycznego spojrzenia błękitnych oczu. Zaczyna się gwałtowny romans. Alice odrzuca stare, bezpieczne życie dla szalonej, przekreślającej wszystko namiętności. Czy doprowadzi ją ona na krawędź przepaści?

#593 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 19 marca 2009 - 11:31

Fatalna namiętność

Cóż za oryginalna opowieść :P Jeszcze takiej nie było :P
Tak naprawdę, u mnie w dziale "romans" jest z kilkanaście jeśli nie kilkadziesiąt tytułów które mają podobną fabułe... tylko zawody się zmieniają :P

Ja polecam "Zgadkę Kuby Rozpruwacza" Pilipuka, nie ma strony w której bym się nie śmiała :P Świetne poczucie humoru, niesamowite zdarzenia i teksty które powalają :P
Świetne :mrgreen:

[ Dodano: 2009-03-19, 11:32 ]

"Historia brzydoty"

To jest świetne!!! Ja bym chciała taki pak z "Historią piękna" jeszcze :mrgreen:
"So I find a reason to shave my legs Each single morning..."

#594 amelia83

amelia83
  • Użytkownik
  • 463 postów

Napisano 30 marca 2009 - 19:57

Ja wypożyczyłam Wojnę żeńsko-męską i przeciwko światu-Hanny Samson
Tektonikę uczuć-Erica-Emmanuel Schmitt'a
i książke o kinie Pedra Almodovara-to moj ulubiony rezyser
Większość ludzi jest jak opadłe liście,które rozwiewa wiatr.Krążą w powietrzu,a potem spadają na ziemię.Ale nieliczni są jak gwiazdy,które poruszają się po ustalonym kursie,gdzie nie moze ich dosięgnąć wiatr. Mają prawo i kierunek w sobie. {hermann hesse}

#595 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 31 marca 2009 - 16:37

A ja czytam Coelho Piątą góre, bo jakoś wcześniej na to nie wpadłam. Do tego Grocholę "Upowaznienie do szczescia". Krotkie opowiadania, zyciowe i kazace sie zastanowic nad soba.. Moze warto cos zmienic lub cos dostrzec..

#596 amelia83

amelia83
  • Użytkownik
  • 463 postów

Napisano 01 kwietnia 2009 - 12:10

"Upowaznienie do szczescia"

tez to czytałam kieds 2 razy dobre,lekkie,fajny styl pisania .Lubie obyczajowki zwłaszcza dla kobiet i napisane przez kobiete pisarke
Większość ludzi jest jak opadłe liście,które rozwiewa wiatr.Krążą w powietrzu,a potem spadają na ziemię.Ale nieliczni są jak gwiazdy,które poruszają się po ustalonym kursie,gdzie nie moze ich dosięgnąć wiatr. Mają prawo i kierunek w sobie. {hermann hesse}

#597 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 03 kwietnia 2009 - 10:32

Pedra Almodovara-to moj ulubiony rezyser

Zgadzam się, ten reżyser jest genialny, umie zrobić z kiczu sztukę

<ookk>

#598 angik1683

angik1683
  • Użytkownik
  • 8 134 postów

Napisano 08 kwietnia 2009 - 14:26

Wczoraj skonczylam "trzepot skrzydel" Grocholi,a dzis powoli koncze "Osobowosc cmy" i jak zawsze przy czytaniu Grocholi mam pozytwne wrazenia,
lekko sie ja czyta i przy kazdej ksiazce chce jak najszybciej dowiedziec sie jak sie historia zakonczy :-D
sl-11609.png
as1cEZoB0360010MDAwOGQ0fDIwMTM4MmpkfERhd
ZAPRASZAMY WSZYSTKIE MAMY...i nie tylko ->

#599 amelia83

amelia83
  • Użytkownik
  • 463 postów

Napisano 12 kwietnia 2009 - 15:28

Wczoraj skonczylam "trzepot skrzydel" Grocholi,a dzis powoli koncze "Osobowosc cmy" i jak zawsze przy czytaniu Grocholi mam pozytwne wrazenia,

tez tak sadze.Grochola potrafi potrafi :-P

#600 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 15 kwietnia 2009 - 10:37

Ja zabieram sie dzisiaj za "Anie z Zielonego Wzgorza" :lol: