Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Książka

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
751 odpowiedzi w tym temacie

#521 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 26 grudnia 2008 - 00:36

"Kaktus w sercu" to szczerze nie wiem czy jest na podstawie serialu czy to wymyślili taki sposób na promocje osobnej książki <bezradny></span>

Ja czytałam,że to nowy sposób reklamowania produktu ;-)

Na święta wypożyczyłam sobie A.Christie a na gwiazdkę dostałam "Dzikie wariacje" i "100dni po ślubie" więc mam co czytać :-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#522 cropca

cropca
  • Użytkownik
  • 286 postów

Napisano 27 grudnia 2008 - 19:39

"Kaktus w sercu"? nic mi to nie mowi niestety.
:)

Ja czytam gdzie tylko mogę. W metrze, w autobusie, na wykladach, w przerwach między wykładami :P, a jak jest ładnie i słonecznie to jak ide.

teraz jestem na etapie typowych relaksacyjnych odmóżdżaczy :D
Dziennik Bridget Jones, Seks w wielkim mieście

Ale lada dzień zaczynam Cesarza Ryska Kapuscinskiego.

Przyznam szczerze, ze te dzienniki to nic specjalnego, a SWWM to juz w ogole pomylka jakas :). Nie wiem jakim cudem stalo sie to bestsellerem :?:
Serial i film o niebo lepsze. Nie wiem, moze powinnam przeczytac tez po angielsku, to bym zrozumiala jej fenomen.

#523 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 27 grudnia 2008 - 20:16

Dziennik Bridget Jones

Wg mnie książka tragiczna :-/
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#524 cropca

cropca
  • Użytkownik
  • 286 postów

Napisano 27 grudnia 2008 - 20:29

Dziennik Bridget Jones

Wg mnie książka tragiczna :-/

ja wlasnie zauwazylam, ze mam takie zdanie o wiekszosci rzekomych bestsellerow, napisanych w oryginale po angielsku i zastanawiam sie czy to naprawde nie jest moze wina tłumaczen :?:

nie da sie tego w 100% odwzorowac, nie ma tej gry słow.
nie wiem, tak to sobie tłumacze.

#525 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 27 grudnia 2008 - 21:05

Moim zdaniem często sama reklama sprawia,że książka staje się bestsellerem ;-)

JkIEp1.png

#526 Miss G

Miss G
  • Użytkownik
  • 485 postów

Napisano 27 grudnia 2008 - 22:51

Kupiłam w kiosku "Dumę i uprzedzenie" z tej nowej serii i teraz czytam. Jest naprawdę dobra. Wcześniej tą historię znałam tylko z filmu, swoją drogą też świetny.
"Każdy plan można zmienić lecz wolę życie bez planu."

#527 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 27 grudnia 2008 - 23:00

A ja przeczytałam wczoraj "Salsa na wolności" historię o życiu Jose Torresa...

Książka średnia, ale jego zmagania z reżimem na Kubie i droga do wolności w Polsce - ciekawe...
Zresztą samego faceta lubię, więc chętnie przeczytałam, myślę, że mimo wszystko warto :-)
Do dupy było w Peru...więc wróciłam... :-D

#528 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 01 stycznia 2009 - 13:07

ja juz wspominalam ze dostalam na gwiazdke "kaktus w sercu" i mam zamiar zaczac ja czytac jutro

jesli jest oparta o serial to troche do du*y bo ja tego serialu nie ogladam
zdam relacje jak zaczne czytac ale poczatek wydal mis ie nudny jak flaki z olejem zobaczymy co bedzie dalej

#529 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 01 stycznia 2009 - 20:55

Kupiłam w kiosku "Dumę i uprzedzenie" z tej nowej serii i teraz czytam. Jest naprawdę dobra. Wcześniej tą historię znałam tylko z filmu, swoją drogą też świetny.

Ja też kupiłam- jeszcze przed świętami i już sporo przeczytałam- wciąga :-) Ja nie widziałam filmu ale na książkę chorowałam od dawna bo uwielbiam Jane Austen, no a jakoś nigdy nie było mi po drodze do księgarni czy biblioteki...

#530 cropca

cropca
  • Użytkownik
  • 286 postów

Napisano 02 stycznia 2009 - 19:57

a ja w sylwestra kupiłam "Souad Spalona żywcem".
niesamowita.
dzisiaj ją skończyłam.
przymierzam się do założenia tematu o zbrodniach honorowych nadal praktykowanych na bliskim wschodzie.

ale troche jestem niekonsekwentna, bo obiecalam sobie kupowac max. 2 książki w miesiącu i nici z postanowienia :P.

#531 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 02 stycznia 2009 - 20:37

a ja w sylwestra kupiłam "Souad Spalona żywcem".
niesamowita.
dzisiaj ją skończyłam.

Ja też czytałam tą książkę kilka miesięcy temu- "niesamowita" to właściwe określenie. Ze złości mnie chwilami nosiło jak ją czytałam... Strasznie przeżywam każdą fabułę opartą na prawdziwej historii. Ale wiem, że to trochę niezdrowe ;-)

#532 cropca

cropca
  • Użytkownik
  • 286 postów

Napisano 02 stycznia 2009 - 20:43

Ale wiem, że to trochę niezdrowe ;-)

Ale czemu niezdrowe? to świadczy, że w Tobie są normalne ludzkie odruchy :). wrażliwość.

ja tam się potrafię poryczeć na seksie w wielkim mieście :P.

ale wracając do tematu książki, kto by pomyślał, że człowiek człowiekowi zgotować może taki los. :-x

#533 Miss G

Miss G
  • Użytkownik
  • 485 postów

Napisano 03 stycznia 2009 - 12:06

Teraz się wziełam za "Ryzykantkę" Amandy Quick.

Victoria to majętna panna z zamiłowaniem do przygody – każdej oprócz małżeństwa. A właśnie małżeństwo jest celem przystojnego hrabiego Stonevale, przebiegłego łowcy posagów. Jego towarzystwo okazuje się jednak dla Victorii bardziej niebezpieczne, niż przypuszczała. Oznacza nocne eskapady w podejrzane zaułki Londynu i sekret, który może kosztować honor, szczęście i życie...

Główną bohaterkę polubiłam od razu, bo jest podobna do mnie, za to on czasem jest dość odpychający. Ale zaczynam się do niego przekonywać pomimo tego, że jego celem jest jej majątek.
"Każdy plan można zmienić lecz wolę życie bez planu."

#534 dajmira

dajmira
  • Użytkownik
  • 621 postów

Napisano 07 stycznia 2009 - 11:49

a ja kończę "Cień wiatru" autorstwa Ruiz Zafón Carlos, wciągnęła mnie...

Z okładki :
"Jedna książka może zmienić życie człowieka…

Cmentarz Zapomnianych Książek, miejsce ukryte w samym sercu średniowiecznej części Barcelony. Letnim świtem 1945 roku uliczkami starego miasta dziesięcioletni Daniel Sempere podąża za ojcem - księgarzem i antykwariuszem – ku tajemnicy, która nieodwracalnie zawładnie jego życiem, ojciec prowadzi syna bowiem tam, gdzie znajdują schronienie książki zapomniane i przeklęte.

Zgodnie z tradycją rodzinną chłopiec musi wybrać dla siebie jedną książkę, by ocalić ją od zapomnienia. Wiedziony przeczuciem, spośród setek tysięcy tomów wybiera „Cień wiatru” nieznanego nikomu Juliusza Caraxa.
Mijają lata… Zauroczony powieścią, Daniel próbuje odnaleźć inne książki Caraxa, ale okazuje się, że niemal wszystkie zostały spalone. A komuś bardzo zależy na zniszczeniu ostatniego egzemplarza.

Daniel za wszelką cenę chce odkryć sekret autora, nie podejrzewając, że rozpoczyna się największa i najbardziej niebezpieczna przygoda jego życia. Będzie ona początkiem niezwykłych historii, wielkich namiętności, przeklętych i tragicznych miłości, rozgrywających się w cudownej scenerii Barcelony."
Dołączona grafika

#535 Satine

Satine
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 07 stycznia 2009 - 12:12

oj "Cień wiatru" czytałam, bardzo mi się książka podobała, faktycznie wciąga.
Teraz poluje na nową książke tego autora "Gra anioła", podobno też niezwykła :-)

#536 tanika_aha

tanika_aha
  • Użytkownik
  • 2 491 postów

Napisano 07 stycznia 2009 - 12:58

naprawdę nikt tutaj nie czyta sag norweskich? :-/ ehhh,a takie fajne...

mogę jedynie polecać :-D
Gdy patrzysz na mnie,wiem o czym myślisz, chcesz ze mnie czerpać słodkie korzyści!Wyluzuj koleś! Weź zimny prysznic! Nic nie kombinuj bo nic nie wymyślisz...!

If you don't know my name, you can call me baby Dołączona grafika" title="" />

#537 kayen

kayen
  • Użytkownik
  • 870 postów

Napisano 07 stycznia 2009 - 19:34

Ja uwielbiam książki Moniki Szwaji pisarki z mojego Szczecina :-)
Ostatnio kupiłam "Klub mało używanych dziewic" i od razu po przeczytaniu poleciałam po drugą część "dziewice do boju!".
Obydwie świetne, szczerze polecam i wcale nie przemawia tu za mną lokalny patriotyzm :-D
Jeśli jest ci dobrze, dwa razy lepiej jest mi!

#538 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 07 stycznia 2009 - 20:15

Ja uwielbiam książki Moniki Szwaji pisarki z mojego Szczecina

ja też ją uwielbiam (chociaż nie jestem ze Szczecina ;-) ), mam jej wszystkie książki i czytałam po kilka razy...
Najbardziej lubię "Stateczną i postrzeloną" i "Zapiski stanu poważnego", oraz "Artystkę wędrowną"...
I szczerze to właśnie seria o dziewicach najmniej przypadła mi do gustu... <bezradny></span>
Mam 1 cz., a kilka dni temu byłam w księgarni i widziałam kolejne dwie - "Dziewice do boju" i następną..."Zatoka Trujących Jabłuszek"...muszę kupić i zacząć trylogię od początku... ;-) :-P
Do dupy było w Peru...więc wróciłam... :-D

#539 mysiunia89

mysiunia89
  • Użytkownik
  • 282 postów

Napisano 07 stycznia 2009 - 20:35

Dla kazdego o silnych nerwach polecam ''Dziewczynke w czerwonych płaszczyku'',
autobiogriafia kobiety,ktora jako mala dziewczynka trafila do obozu koncentracyjnego...ksiazka na fakcie autentycznym...

Uprzedzam:Drastyczne sceny wywołujące płacz.

[ Dodano: 2009-01-07, 20:36 ]
autorka jest Ligocka
Tak kocham to zycie,ktore nie raz sypie mi sola w oczy....

#540 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 07 stycznia 2009 - 21:16

Najbardziej lubię "Stateczną i postrzeloną" i "Zapiski stanu poważnego", oraz "Artystkę wędrowną"...

Czytałam "Zapiski stanu poważnego" tylko ale jeżeli wszystkie jej książki utrzymane są w takim tonie- to zabiorę się za kolejne :-)