ksiazka ktora pokazuje roznice miedzy facetami a kobietami, jet kilka z tego cyklu, to jest jedna z nowszych . odpowiada na pytania na co faceci zwracaja uwage, dlaczego zdradzaja , czego my szukamy czego oni itp.To bardziej taki poradnik?
Co OBECNIE czytam?
Napisano 25 kwietnia 2012 - 16:38
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 26 kwietnia 2012 - 02:35
Napisano 01 maja 2012 - 21:54
O to ja teraz czytam z tej samej serii. Dostałam od Brzydala kilka lat temu, ale tylko przejrzałam i właśnie dzisiaj wzięłam sie do czytania.ksiazka ktora pokazuje roznice miedzy facetami a kobietami, jet kilka z tego cyklu, to jest jedna z nowszych
"Dlaczego mężczyźni kłamią, a kobiety płaczą to niepowtarzalna mieszanka wiedzy, poczucia humoru i wyników wieloletnich obserwacji zachowań ludzkich. Książka bawi, a jednocześnie uczy, jak położyć kres problemom z porozumiewaniem się obu płci i rozpocząć naprawę ich wzajemnych stosunków osobistych i zawodowych. "
źródło: poczytaj.pl
-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?
-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! 
Napisano 02 maja 2012 - 19:02
Napisano 02 maja 2012 - 20:33
Napisano 04 maja 2012 - 08:40
Napisano 06 maja 2012 - 03:12
Napisano 06 maja 2012 - 11:26
Napisano 06 maja 2012 - 18:22
i jak sie podobawłaśnie dzisiaj wzięłam sie do czytania.
ja czytam toksyczna praca B.B. REINHOLD o tym jak praca czasem niszczy nas i jest całym życiem
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 09 maja 2012 - 07:56
Taka trochę do pośmiania, trochę do zastanowienia się nad sobą.i jak sie podoba fajne sa te niektóe oczywiste oczywistosci k
A ja obecnie wałkuję po raz n-ty "Samotność w sieci". Uwielbiam Jakuba, jako przedstawiciela faceta prawie-idealnego. Prawie, bo nie walczył.
-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?
-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! 
Napisano 09 maja 2012 - 12:01
Gail i Perry, para zakochanych idealistów, postanawia zafundować sobie wakacje życia w ekskluzywnym ośrodku wakacyjnym na Karaibach: plaża, tenis… Ale pobyt w raju wkrótce przerywa pojawienie się pewnego Rosjanina, specjalisty od prania brudnych pieniędzy, który prosi ich o pomoc w ucieczce do Anglii. W zamian za bezkarność Dima gotów jest i wydać swoich dawnych, knajackich współkatorżników, i ujawnić korupcję w świecie tak zwanej uczciwej finansjery i polityki. Młodzi Brytyjczycy to teraz dwa pionki w śmiertelnej grze, której wynik zależeć będzie od tego, kto zwycięży w bezwzględnej walce o władzę na szczytach brytyjskiej Secret Service.
O autorze: Nieograniczona wyobraźnia Johna le Carré już od niemal pół wieku zachwyca czytelników i kinomanów na całej planecie. Autor wciąż od nowa definiuje gatunek powieści szpiegowskiej, niezależnie od tego, czy pisze o zimnej wojnie, gorzkich owocach kolonializmu czy konflikcie bliskowschodnim. Nie inaczej jest i tym razem, swą najnowszą powieścią autor potwierdza mistrzowską formę.
lubimyczytac.pl
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”
Napisano 13 maja 2012 - 19:54
Salvatore: cykl " Zapomniane Krainy"
Alar Kessel, początkujący mag o słabej sile woli, uruchamia zdarzenia prowadzące do ponownego odkrycia magicznego przedmiotu, kryształowego reliktu. Czy jest on tylko martwym narzędziem... a może jest zdolny wywołać porażkę Dekapollis?
A może barbarzyńcy sami już o to zadbali? Ich atak na wioski Dekapolis przypieczętował ich własny los, jak również los młodego barbarzyńcy Wulfgara. Uznany za martwego na polu bitwy, Wulfgar zostaje uratowany przez krasnoluda Bruenora, w zamian za pięć lat służby... i przyjaźni. Z pomocą ciemnego elfa, Drizzta, Bruenor zmienia Wulfgara w krzepkiego i inteligentnego wojownika.
Ale czy Wulfgar jest na tyle mocny, by znowu połączyć barbarzyńskie szczepy? Czy nieortodoksyjny krasnolud i ciemny elf - renegat zdołają na czas przekonać lud Dekapolis, aby odłożył na bok nieistotne zatargi, w celu przeciwstawienia się mocom kryształowego reliktu?
"Narracja Salvadore a zręcznie łączy przekonujące szczegóły z rosnącym napięciem oraz... budową postaci rozpalających wyobraźnię"
źródło: azymut.pl
Napisano 23 maja 2012 - 08:22
Napisano 23 maja 2012 - 18:26
Rok 1957. Interesy rodzinnej księgarni Sempere i Synowie idą tak marnie jak nigdy dotąd. Daniel Sempere, bohater Cienia wiatru, wiedzie stateczny żywot jako mąż pięknej Bei i ojciec małego Juliana. Następny w kolejce do porzucenia stanu kawalerskiego jest przyjaciel Daniela, Fermín Romero de Torres, osobnik tyleż barwny, co zagadkowy: jego dawne losy wciąż pozostają owiane mgłą tajemnicy. Ni stąd, ni zowąd przeszłość Fermina puka do drzwi księgarni pod postacią pewnego odrażającego starucha. Daniel od dawna podejrzewał, że skoro przyjaciel nie chce mu opowiedzieć swej historii, to musi mieć ważny powód. Ale gdy Fermín wreszcie zdecyduje się wyjawić mroczne fakty, Daniel dowie się "rzeczy, o których Barcelona wolałaby zapomnieć".
Jednak niepogrzebane upiory przeszłości nie dadzą się tak łatwo wymazać z pamięci. Daniel coraz lepiej rozumie, że będzie musiał się z nimi zmierzyć. I choć zakończenie powieści wydaje się ze wszech miar pomyślne, to Ruiz Zafón mówi nam wprost, że "prawdziwa Historia jeszcze się nie skończyła. Dopiero się zaczęła".
Miałam ogromne nadzieje co do tej książki. Jest rewelacyjna, ale... no do pięt nie dorasta poprzedniej ("Cień wiatru")
Czyta sie szybko, bohaterowie nadal ciekawi, bo ci sami
![]()
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat
są z nami zawsze, chcesz czy nie.
Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany
być może kiedyś spełnią się?
Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy
w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

Napisano 23 maja 2012 - 22:19
a czytałaś ty środkową? Grę Anioła? ;>do pięt nie dorasta poprzedniej ("Cień wiatru")
dla mnie wszystkie 3 świetnie łączą się w jedną całość i mam nadzieję, że Zafon napisze kolejną część, bo wiele się wyjaśniło co prawda w Więźniu nieba, ale jednak nie wszystko. A ja ciekawska jestem
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”
Napisano 23 maja 2012 - 22:28
Oczywiście czytałam i Cień wiatru i Grę Anioła i chodziło mi o Grę Anioła w moim poprzednim poście. Więzień nie dorasta do pięt poprzedniej książce, ale jako, że jest "zafonowski", to i tak wart przeczytania
Zafon napisze kolejną, bo miała to być seria 4 książek -sam to kiedyś powiedział
![]()
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat
są z nami zawsze, chcesz czy nie.
Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany
być może kiedyś spełnią się?
Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy
w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

Napisano 24 maja 2012 - 12:28
Napisano 30 maja 2012 - 13:51
Bardzo fajna książka i polecam
Nicci French - Czerwony pokój
Kit Quinn jest psychologiem współpracującym z policją. Po przerwie spowodowanej traumatycznym wypadkiem wraca do pracy i bada sprawę brutalnego morderstwa. Wszystkie tropy prowadzą do niezrównoważonego psychicznie Michaella Dolla, jednak dociekliwa pani doktor ma wątpliwości. Obsesyjnie poszukując rozwiązania zagadki, zaczyna śledztwo na własną rękę. W atmosferze narastającego zagrożenia Kit musi zmierzyć się ze swoimi lękami i pozostającym na wolności mordercy.
Napisano 30 maja 2012 - 13:56