Obecnie czytam "Kopnij piłkę ponad chmury. Reportaże z Nepalu" - zdecydowanie polecam!
Co OBECNIE czytam?
Napisano 01 październik 2018 - 15:07
Napisano 15 październik 2018 - 21:23
Ostatnio sporo czytam reportaży, jednym słowem przekonałam się do literatury faktu. Obecnie wciągnęła mnie książka Iwony Szelezińskiej "Kopnij piłkę ponad chmury" czyli reportaże z Neapolu. Książka jest pełna ciepła, ale również wzrusza i przeraża.
Ja dopiero zaczelam czytac, ale juz teraz moge powiedziec, ze to mocna lektura. W piekny sposob autorka pokazuje jak wazna jest tam tradycja, przywiazanie do kultury, czesto bardziej niz sam czlowiek. Daje do myslenia...
Napisano 17 październik 2018 - 15:37
"Histeryczki" Roxane Gay, książka, która już dawno powinna wyjść u nas. Mocno aktualna, o kobietach, ale nie tylko dla kobiet. Fajnie jakby poczytali ją też mężczyźni. Generalnie to nie owijajace w bawełnę opowiadania o poturbowanych psychicznie,a nierzadko i fizycznie kobietach. Szarga nerwy, ale warto przeczytać.
Napisano 23 październik 2018 - 20:28
"Histeryczki" Roxane Gay, książka, która już dawno powinna wyjść u nas. Mocno aktualna, o kobietach, ale nie tylko dla kobiet. Fajnie jakby poczytali ją też mężczyźni. Generalnie to nie owijajace w bawełnę opowiadania o poturbowanych psychicznie,a nierzadko i fizycznie kobietach. Szarga nerwy, ale warto przeczytać.
Widzialam ja w empiku, kolezanka z pracy jest zachwycona ta ksiazka, mowi , ze to jedna z lepszych pozycji jaka czytala w tym roku.
Napisano 24 październik 2018 - 12:53
Czytam kryminał "Uczeń" na zmianę z podręcznikiem do nauki baz danych SQL, postanowiłam się edukować w tym zakresie, może się przydać
Napisano 03 listopad 2018 - 10:17
Czytam kryminał "Uczeń"(...)
Mnie znajomi stale polecają kryminały Rowlingowej pod pseudonimem Robert Galbraith. Jeśli sobie cenisz takie książki, to pewnie warto.
W moim przypadku czytam coś skrajnie innego (chociaż też wątkiem kryminału) - Richard Schwartz, pierwszy róg.
Napisano 24 styczeń 2019 - 12:17
"Mój piękny syn" czyli pierwowzór filmu z Chalametem. Jeszcze nie skończyłam, ale jest lepsza niż film. Ciary i łzy w oczach non stop.
Napisano 25 styczeń 2019 - 10:30
"Mój piękny syn" czyli pierwowzór filmu z Chalametem. Jeszcze nie skończyłam, ale jest lepsza niż film. Ciary i łzy w oczach non stop.
Filmu jeszcze nie widzialam, ale ksiazka faktycznie rewelacyjna. Bylam w szoku jak pieknie mozna opisac tak trudny temat uzaleznienia i pogmatwanych relacji rodzinnych. Zdecydowanie polecam , na dlugie zimowe wieczory bedzie jak znalazl.
Napisano 03 kwiecień 2019 - 10:27
"Kółko się pani urawało" Jacek Galiński - przednia zabwa, fenomenalna komedia kryminalna, gdize narrację prowadzi "babcia z wózeczkiem" - dosłownie wszędize go zabiera i chce rozwikłac zagadkę włamania do swego mieszkania i zabójstwa sąsiada.
Napisano 17 kwiecień 2019 - 20:11
"Kółko się pani urawało" Jacek Galiński - przednia zabwa, fenomenalna komedia kryminalna, gdize narrację prowadzi "babcia z wózeczkiem" - dosłownie wszędize go zabiera i chce rozwikłac zagadkę włamania do swego mieszkania i zabójstwa sąsiada.
Ja niedawno zaczelam, ale smieje sie przy tej ksiazce do łez. Pierwszy raz czytam komedie kryminalna i musze przyznac, ze nie spodziewalam sie czegos takiego. Dialogi, przemyslenia starszej Pani the best:)
Napisano 01 kwiecień 2020 - 10:13
Harrego Pottera. Pierwszy raz dorwalam się do tych ksiażek jakieś 20 lat temu. I do tej pory je uwielbiam. Czytam nie wiem który raz, ksiązki pomimo tego mi sie nie znudziły i ciągle odkrywam w nich coś nowego. Tym razem jednak czytam w oryginale (jestem na etapie nauki języka angielskiego tak więc staram się otaczać angielskim z każdej strony.
https://egmont.pl/Ks...y,267300,k.html
O dziwo spodobały mi się również książki Musierowicz
Żaden dzień się nie powtórzy,
nie ma dwóch podobnych nocy,
dwóch tych samych pocałunków,
dwóch jednakich spojrzeń w oczy.
Napisano 21 marzec 2022 - 11:11
A ja czytam książkę o najlepszym w historii profilerze morderców "Profil mordercy".
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych