Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Co OBECNIE czytam?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
811 odpowiedzi w tym temacie

#521 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 06 sierpnia 2011 - 20:31

halynka, podaj źródło opisu

p.s. Madź zielone nie buuuuuczą :lol:
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#522 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 08 sierpnia 2011 - 11:00

Przepraszam już się poprawiam :oops:

źródło: proszynski.pl

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#523 natalia.perylo

natalia.perylo
  • Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 09 sierpnia 2011 - 09:29

zielona mila kinga,polecam baaardzo;)

#524 LOONATYCZKA

LOONATYCZKA
  • Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 09 sierpnia 2011 - 13:51

Sa takie książki, ktre zmieniaja świat, albo wszechświat- nawet jeżeli miałoby sie to odbywać w bardzo prywatnym wymiarze. I ja mam kilka swoich "numerów 1", a wśród nich z pewnością będą reportaże- zarówno klasyków gatunku, jak Kapuściński i Wańkowicz, ale też młodszych adeptów sztuki pisania, jak Szabłowski, Szczygieł czy Cegielski. "Oko świata" tego ostatniego autora zupelnie odmieniło mój pogląd i spostrzeżenia na temat świata orientu. Pozory mylą, a stereotypy tracą na znaczeniu, gdy nieco bardziej się zagłębić w danej tematyce. Świat przestaje byc czarno-biały

#525 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 09 sierpnia 2011 - 14:07

Nazywam się czerwień
Orhan Pamuk

"Nazywam się Czerwień" to najpopularniejsza powieść ubiegłorocznego Noblisty, Orhana Pamuka. Porównywana do Imienia róży Umberta Eco, została przetłumaczona na ponad 20 języków i nagrodzona kilkoma prestiżowymi nagrodami literackimi.
W szesnastowiecznym Stambule grupa najwyśmienitszych artystów ma zrealizować zlecenie sułtana: stworzyć utrzymaną w nowoczesnym zachodnim stylu księgę upamiętniającą jego wielkość i chwałę. Księgę mają zdobić barwne miniatury. Ale sztuka figuratywna jest zakazana w religii muzułmańskiej. Zlecenie i jego wykonawcy są zatem w poważnym niebezpieczeństwie. Należy jak najdłużej utrzymać je w tajemnicy. Jeden z zatrudnionych mistrzów zostaje zamordowany...

Dołączona grafika

źródło: merlinksiazki.pl
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#526 Agnieszka112

Agnieszka112
  • Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 10 sierpnia 2011 - 15:42

Tekturowy samolot
Stasiuka

bardziej szereg esejów/felietonów, niż beletrystyka.
Ale na wysokim poziomie.

#527 piccola

piccola
  • Użytkownik
  • 268 postów

Napisano 12 sierpnia 2011 - 11:51

Kontynuację książki "Jeździec Miedziany",

"Tatiana i Aleksander" - Paullina Siomons

Kiedy Tatiana ucieka z wyniszczonego wojną Leningradu, by zacząć nowe życie w Ameryce, ma osiemnaście lat i jest oczekującą dziecka wdową. Jednak duchy przeszłości nie dają jej spokoju. Obsesyjnie dręczy ją przeczucie, że mąż, major Armii Czerwonej Aleksander Biełow, żyje i potrzebuje pomocy... Tymczasem w oddalonym o tysiące mil Związku Radzieckim Aleksander cudem unika egzekucji i zostaje mianowany dowódcą batalionu karnego. Chociaż rekruci mają nikłe szanse na przeżycie, Aleksander postanawia przeprowadzić swoich ludzi przez zrujnowaną wojną Europę. Przedziera się na Zachód w rozpaczliwej próbie ucieczki przed bezwzględną stalinowską machiną śmierci...
źródło: dobre-ksiazki.com.pl

#528 ika167

ika167
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 26 sierpnia 2011 - 18:21

serdecznie polecam Paulo Coelho, książki które wymagają myślenia i skupienia nie można przez nie tak po prostu "przelecieć" potrzeba na nie odrobinę więcej czasu by zrozumieć o czym mówi autor. Szczególnie godne polecenia Alchemik, Weronika postanawia umrzeć, Zahir, 11 Minut oraz Walkirie a już niedługo nowa książka mam nadzieję że będzie tak samo świetna jak poprzednie Alef

#529 Medea

Medea
  • Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 29 sierpnia 2011 - 13:12

Tess Gerritsen "Bez skrupułów".
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#530 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 30 sierpnia 2011 - 11:51

Wczoraj skończyłam czytać BAJKI PISANE KRWIĄ Arnaud Delalande
I zaczęłam czytać Pretty Little Liars to jest o tych kłamczuchach co jest serial na AXN zrobiony na podstawie książki ... fajna książka

#531 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 30 sierpnia 2011 - 11:58

Ja czytam Ellie Pride - książkę na szybko wzięłam w bibliotece, ale jest naprawdę bardzo interesująca.
Po tragicznej śmierci matki piękna i uparta Ellie Pride musi sobie radzią sama. Obiecała umierającej matce, że w swoim życiu ponad uczucia przedłoży stabilizację i wysoką pozycję społeczną. Dlatego, wbrew sobie, odrzuca zaloty Gideona Walkera. Wkrótce zamieszkuje z bogatymi krewnymi i wkracza w świat luksusu, cierpi jednak z powodu lęku i osamotnienia

źródło: alejka.pl

Dołączona grafika

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#532 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 31 sierpnia 2011 - 10:22

Obecnie czytam "Pod kopułą" Kinga. Od razu ostrzegam, że książka ma prawie 1000 stron ale czyta się ją szybciutko! Jest genialnie napisana, czytając odczuwa się lęk i niepokój, jednocześnie nasycona jest dawką czarnego humoru. Nie można się oderwać!! Polecam serdecznie zwłaszcza, że na jej podstawie ma powstać serial ;-) Zobaczymy czy tak dobry jak książka. Do końca zostało mi jeszcze tylko 200 stron :mrgreen:

"Jedna z najlepszych książek 2009 roku według The New York Times!

Pewnego pogodnego, jesiennego dnia małe amerykańskie miasteczko Chester's Mill zostaje nagle i niewytłumaczalnie odcięte od świata. Otacza je niewidoczne pole siłowe, które mieszkańcy zaczynają nazywać kopułą. Sytuacja szybko się pogarsza. Pole wpływa niekorzystnie na środowisko, a ludzi powoli ogarnia panika…
Dale Barbara, weteran wojny w Iraku zarabiający na życie jako wędrowny kucharz, jest zmuszony do pozostania w Chester’s Mill. Wspierany przez wojsko, które znajduje się na zewnątrz kopuły, wraz z garstką ochotników próbuje uspokoić nastroje społeczne. Na drodze staje im Duży Jim Rennie, ambitny lokalny polityk, który za wszelką cenę chce wykorzystać sytuację dla własnych celów. Wraz z synem ukrywają wiele koszmarnych tajemnic, które nie mogą ujrzeć światła dziennego.
Czas ucieka, a największym wrogiem mieszkańców jest sama kopuła. Czy dowiedzą się, jak powstała, zanim będzie za późno?
Czas goni. A właściwie czasu już brak… "

źródło empik.com

Dołączona grafika
"So I find a reason to shave my legs Each single morning..."

#533 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 31 sierpnia 2011 - 21:02

wyznania gejszy opowiesc o dziewczynie , któa zostaje sprzedana i trafia do domu , gdzie zostaje wyszkolona na gejsze .

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#534 monik_ka

monik_ka
  • Użytkownik
  • 1 680 postów

Napisano 01 września 2011 - 07:51

wyznania gejszy

rewelacyjna książka <ookk></span> i film też dobry
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#535 bikini

bikini
  • Użytkownik
  • 155 postów

Napisano 01 września 2011 - 19:10

Katarzyna Michalak "Sklepik z niespodzianką. Bogusia". Na chwilę trafiam w inny świat, do Pogodnej . Lubię tę powieść i czekam na kolejne części.

#536 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 01 września 2011 - 19:32

Obecnie "Rio Anaconda" Cejrowskiego, jestem na samym początku, bardzo fajnie napisana, lekko i z jajem, przy okazji można dowiedzieć się paru ciekawych rzeczy ;-)
"So I find a reason to shave my legs Each single morning..."

#537 bikini

bikini
  • Użytkownik
  • 155 postów

Napisano 06 września 2011 - 22:56

Nancy Woodruff- "Romans mojej żony". Poruszająca opowieść.

#538 8tulipan

8tulipan
  • Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 10 września 2011 - 17:16

Uwielbiam książki książki Paulo Coelho. Niedawno sobie przypomniałam o moim małym zbiorze tego autora i przywlokłam je od rodziców do domu. Teraz zasiadam do ponownego ich przeczytania. Polecam bo dotykają wielu delikatnych spraw w ciekawy sposób.

#539 bikini

bikini
  • Użytkownik
  • 155 postów

Napisano 11 września 2011 - 23:16

Dziś przez cały dzień z siostrzenicą czytałyśmy "Ratunku, marzenia!" Doroty Suwalskiej. Jesteśmy pod olbrzymim wrażeniem :). Fajnie spędziłyśmy razem czas :)

#540 xara

xara
  • Użytkownik
  • 905 postów

Napisano 12 września 2011 - 14:12

PADNIESZ TRUPEM, ŚLICZNOTKO
Jackie Collins
Opis:
Najnowszy bestseller autorki Żon z Hollywood sporządzony według sprawdzonej formuły: piękni, młodzi i bogaci uwikłani w rodzinne intrygi, zbrodnię, zemstę i seks. ”Padniesz trupem, ślicznotko”.Anonimowe liściki o tej treści zwiastują początek nowych kłopotów pięknej Lucky, do niedawna właścicielki hollywoodzkiego studia filmowego, nieodrodnej córki pozbawionego skrupułów magnata Gina Santangelo.
Starsza, bardziej doświadczona i mądrzejsza, powraca do Las Vegas w wielkim stylu, budując tam kosztem setek milionów dolarów ogromny kompleks hotelowy. Śmiertelni wrogowie rodu Santangelo, Bonnatti, szykują zemstę, chcąc odebrać Lucky wszystko, co dla niej najcenniejsze – majątek, osobiste szczęście i rodzinę.
Wykonawcą wendety jest nieślubny wnuk Franceski Bonnatti, Anthony Bonar. Bezwzględny, nie cofający się przed morderstwem handlarz narkotykami, brutalny, zazdrosny mąż, który zmienia kochanki jak rękawiczki.
Dodatkowo Lucky musi borykać się ze sprawiającą kłopoty wychowawcze szesnastoletnią córką Max. Zbuntowana nastolatka właśnie ten moment wybrała, by umówić się z nieznajomym, niebezpiecznym świrem, którego poznała za pośrednictwem internetu.

źródło:wydawnictwoalbatros.com
Zyc szczesliwie ,kochac mocno i...umierac mlodo
Dołączona grafika