Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Komputery

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
423 odpowiedzi w tym temacie

#141 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 16 października 2009 - 22:47

Tilia, a wiesz moze czy zagraniczne IP jest zupelnie inne od polskiego, czy normalny czlowiek ktory nie jest jakims expertem rozpozna ze to cos innego?

no i wiesz moze jak to sprawdzic?

:P
ale jaja - wymyslam

chodzi mi w sumie o to czy po IP mozna stwierdzic z jakiego kraju ktos pisze czy trzebaby sie wysilic zeby sie tego dowiedziec? ;-)

#142 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 16 października 2009 - 22:53

Olciiia, jeśli w emailu będzie IP to na wielu stronach możesz je po prostu sprawdzić i pokaże Ci skąd nadawca wysyłał wiadomość. Sądzę,że co do kraju się uda. Co do miejscowości może być gorzej jeśli ktoś ma internet ze zmiennym IP np. jest tak w neostradzie.

Mam nadzieję,że nic nie mieszam,bo nigdy nie śledziłam kogoś w ten sposób. Na pewno w google wyszukasz o wiele więcej inf o sprawdzaniu IP ;-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#143 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 16 października 2009 - 22:57

Tilia, dziekuje juz wlasnie dochodze do sedna sprawy
ja sie zastanawiam czy mnie ktos nie wysledzi :P

#144 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 16 października 2009 - 22:58

Olciiia, teoretycznie jest to możliwe ;-) praktycznie to ten ktoś może nie umieć tego sprawdzić :-)

wyślij mi maila-spróbuję Cię znaleźć <umieraam></span>
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#145 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 16 października 2009 - 23:02

Tilia, ale ty wiesz gdzie ja mieszkam :mrgreen: :lol:
dobra bo OT zaczynamy :P

w sumie mam zmienne IP jak zresetuje modem to bede miala juz inne ale i tak kraj ten sam i to bez roznicy :P

[ Dodano: 2009-10-17, 00:07 ]
dziekuje bardzo dziewczynki ;*
juz znalazlam odpowiedz w google ;-)

#146 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 04 listopada 2009 - 11:39

no i psikus :-?
ja dzisiaj szukam mojej pracy licencjackiej na kompie a jej nie ma :shock:

no i niewiem gdzie się podziała <bezradny></span>

jesli sie skasowała to da sie to jakoś odzyskać?

niby mam to na brudno ale przepisywac znów 30 stron?

[ Dodano: 2009-11-04, 12:59 ]
sciągnęłam sobie taki program ADRC data Recover ale jest po angielsku no i niewiem bardzo co i jak zrobić :-|

#147 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 04 listopada 2009 - 14:06

a nie zgrałąs sobie jej ?? ja to na poczte sbie zgrywałam .
co do odzyskania to nie wiem , moze musiłabys isc do jakiegos dobrego informatyka <hmm></span> mnie nigdy nic nie skasowało sie z kompa waznego , tak by nie meic kopii. <bezradny></span>

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#148 malgonka

malgonka
  • Użytkownik
  • 1 551 postów

Napisano 04 listopada 2009 - 14:18

może spróbuj poszukać w plikach ukrytych, a może odzyskiwanie systemu pomoże, a jak otwierałaś ostatnio to wiesz start i ostatnio używane może się gdzieś wyświetli
"Dokąd brnie ten banał, ta proza życia? Po co to, czy tym właśnie chcesz oddychać? Zwolnij i przekonaj się o co tutaj chodzi. Może właśnie coś ucieka a życie za nos Cię wodzi?"

#149 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 04 listopada 2009 - 14:22

albo otwórz word i tam poszukaj lstanio otwieranych

#150 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 04 listopada 2009 - 17:38

<trojk1></span> <trojk1></span> <trojk1></span> <trojk1></span> <trojk1></span>
[ Dodano: 2009-11-04, 17:39 ]
nie udało sie...

[ Dodano: 2009-11-04, 17:50 ]
kurcze, że też nie zrobiłam żadnej kopii- ale nie przyszło mi do głowy że mi to jakoś SAMOISTNIE znikło....
<angryred></span>

#151 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 04 listopada 2009 - 17:53

a masz to gdzies wydrukowane ??? bo wiem ze jest taki program co skanuje sie ksiazke a on na word przerabia

#152 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 04 listopada 2009 - 18:13

a masz to gdzies wydrukowane ??? bo wiem ze jest taki program co skanuje sie ksiazke a on na word przerabia

to mam :-)

to by było fajnie bo ja mam skaner ale program tam jest po angielsku i nie daje rady przekonwertować do tekstu bo nie czyta polskich znaków <bezradny></span>

więc taki program by mi się przydał

#153 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 04 listopada 2009 - 18:53

Program,który odczytuje tekst ze skanu to Abbyy Fine Reader(ja go używam i polecam) Co do odzyskania usuniętego pliku jest to możliwe,ale nie pamiętam jaki program jest dobry(kiedyś odzyskiwałam zdjęcia brata,które przypadkiem usunęłam)
Musiała byś poszukać na jakiś forach komputerowych ;-)

JkIEp1.png

#154 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 05 listopada 2009 - 09:54

Tilia dzięki napewo z niego skorzystam bo szukałam tych programów do odzyskania danych ale ja jestem do tego za tępa <bezradny></span>

#155 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 15 listopada 2009 - 00:49

potrzebuję porady: jak zmienić plik z pdf-u na wordowski :oops: wiem że jest funkcja zapisania jako tekst, ale właśnie najbardziej mi są potrzebne wykresy i tabele ... a że potrzebuję wydrukować to fragmentami (dłuższa historia dlaczego tak a nie inaczej i dlaczego nie mogę w domu...) więc muszę zmienić jakoś te formaty ...

tak więc help :-> każda rada mile widziana ;-)

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#156 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 15 listopada 2009 - 11:40

są chyba do tego specjalne programy o ile się nie mylę :) pdf transformer czy jakoś tak :)

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#157 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 10 grudnia 2009 - 21:05

to znowu ja, tym razem potrzebuję porady odnośnie ładowarki, czy jak tam sie to zwie ... rozwala mi się zaraz przy wejściu do kompa, no i muszęją wymienić ... tylko pytanie brzmi ... ponieważ ona się łączy z tą ... "kostką" ... czy musze cały kabel kupować czy jest możliwość dostania tylko tej części łączącej sięz kompem? no i ile taka przyjemność może mnie kosztować?

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#158 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 13 grudnia 2009 - 23:58

Teraz ja proszę o pomoc. Jakiś czas temu zniknęły mi wszystkie ikony z pulpitu (co prawda za wiele ich nie było, ale jednak :-P ). Teraz także kiedy próbuję coś na pulpicie zapisac nie pojawia się. Za to kiedy, np. wybieram plik, z którego chcę wrzucic zdjęcie to pokazuje mi, że na pulpicie są wszystkie foldery <bezradny></span> Przypuszczam, że paluszki w tym fenomenie maczała moja pociecha. Trochę to dla mnie uciążliwe, co mam zrobic, żeby wszystko wróciło do stanu poprzedniego?
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#159 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 14 grudnia 2009 - 00:01

Kliknij na pulpicie prawym przyciskiem myszy->rozmieść ikony->pokaż ikony ;-)

JkIEp1.png

#160 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 18 grudnia 2009 - 18:38

A ja mam inne pytanko. Czy ktoras z was miala problemy z cd-romem?
Moj od dawna nie dziala... ale w natloku robionych prac ktore trzeba nagrywac stwierdzilam ze musze go miec...bo niebardzo mam u kogo nagrywac i ciagle z tym problem.

Slyszalam ze sa takie na usb, tansze od tych wbudowanych tylko nie wiem na ile takie cos jest dobre.

A wbudowane mozna kupic podobno na all ale jakos nie jestem przekonana <bezradny></span>
Macie jakies rady? :-P