Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Komputery

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
423 odpowiedzi w tym temacie

#101 Jacqueline

Jacqueline
  • Użytkownik
  • 1 963 postów

Napisano 27 lutego 2009 - 17:56

Ismail byłabym Ci bardzo wdzięczna, więc jeśli nie stanowi to dla Ciebie problemu to zapytaj proszę.

może nie bedzie potrzebny informatyk. ;-)

Byłoby dobrze, bo nie lubię jak ktoś mi siedzi w komputerze ;-)

#102 Ismail

Ismail
  • Użytkownik
  • 1 566 postów

Napisano 27 lutego 2009 - 18:51

Jacqueline, zapytałam.
dowiedzialam sie tyle ze:
:arrow: nie jest to ten sam błąd który my mieliśmy przy naszej drukarce,
u nas dopiero na dalszym etapie nie chciała współpracować.
:arrow: D. nigdy sie z czymś takim nie spotkał podobnie jak jego koledzy programiści, których nie omieszkaliśmy zapytać.
Pewnie gdyby to zobaczyli to by wiedzieli o co chodzi, ale w ciemno to ciężko.
:arrow: szukaliśmy w internecie, ale tam nic kompletnie na ten temat nie ma.

Kochana mimo szczerych chęci nie jestem w stanie Ci pomoc. :-/
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#103 Jacqueline

Jacqueline
  • Użytkownik
  • 1 963 postów

Napisano 29 maja 2009 - 03:23

Jacqueline, zapytałam.
dowiedzialam sie tyle ze:
:arrow: nie jest to ten sam błąd który my mieliśmy przy naszej drukarce,
u nas dopiero na dalszym etapie nie chciała współpracować.
:arrow: D. nigdy sie z czymś takim nie spotkał podobnie jak jego koledzy programiści, których nie omieszkaliśmy zapytać.
Pewnie gdyby to zobaczyli to by wiedzieli o co chodzi, ale w ciemno to ciężko.
:arrow: szukaliśmy w internecie, ale tam nic kompletnie na ten temat nie ma.

Kochana mimo szczerych chęci nie jestem w stanie Ci pomoc. :-/

Dziękuję, że zapytałaś.
Mój M. programistą nie jest, ale widział dokładnie w czym tkwi problem i pomógł mi i teraz wszystko działa. A Tobie, D. i kolegom jeszcze raz bardzo dziękuję za fatygę :*

#104 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 01 września 2009 - 16:53

A ja mam takie pytanko.
Bo strasznie poluzowała mi się klapa od laptopa. I moja pytanie brzmi czy moglabym w jakiś sposob to naprawić.

Podokrecałam wszytskie widoczne śrubki. Ale dalej lata...
Nie wiem czy lepiej jak zaniose laptopa do jakiegoś serwisu czy lepiej oddać go na gwarancje <bezradny></span> <bezradny></span>
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#105 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 01 września 2009 - 18:07

Olenka, oczywiście,że najpierw idź i zapytaj czy wezmą go na gwarancję a dopiero jeśli odmówią,bo np.gwarancja nie obejmuje takiej naprawy to szukaj na własną rękę jakiegoś punktu...
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#106 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 01 września 2009 - 20:24

Tilia, no wlasnie tez tak mysle ze lepiej oddac na gwarancje. Tylko wtedy bede bez posiadania internetu, ktory teraz jest mi niezbedny...

Moze się narazie wstrzymam do października :P
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#107 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 01 września 2009 - 20:25

Sama musisz ocenić jak klapa bardzo lata. Może dopóki go nie oddasz nie zamykaj go tylko zostawiaj otwarty?
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#108 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 01 września 2009 - 20:30

Tilia, chyba tak zrobie ;-) Narazie nie jest w jakims krytycznym stanie, ale poluzowana strasznie.

Mysle ze to sprawka siostry, ktora mi go dobiła przez ostatni miesiac nocnymi rozmowami ze swoim menem na skypie. :roll:

#109 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 29 września 2009 - 22:22

babeczki mam problem z laptopikiem , ma on rok i zaczyna się bardzo grzać :-x
przez co prawie nie chodzi mi mój i tak kiepski net :-/
myślałam o zakupie takiej podstawki chłodzącej z 2,3 wiatrakami widziałam takie na allegro ale czy to zdaje egzamin? próbowała któraś z was??

#110 Zielonooka

Zielonooka
  • Użytkownik
  • 3 356 postów

Napisano 30 września 2009 - 17:56

tamloda, takie podstawki daja, ale sprawdz swoj wiatrak wewnetrzny, bo on mogl sie popsuc. nie szumi Ci bardziej?
Najważniejsze spotkania odbywają się w duszy, na długo przed tym, nim spotkają się ciała...

#111 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 30 września 2009 - 19:36

sama niewiem... a żeby to sprawdzić to muszę go rozkręcić ?

#112 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 30 września 2009 - 19:48

Ja bym na Twoim miejscu nie eksperymentowała z laptopami. Raz dwa możesz go dobić, zamiast naprawić. Idź do sklepu i się zapytaj- przeciez porada nic nie kosztuje ;) A jak będzie to coś poważniejszego to tym bardziej sama nic nie powinnaś ryć ;)

#113 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 30 września 2009 - 19:53

tym bardziej sama nic nie powinnaś ryć ;)

i tak bym nie potrafiła :mrgreen:

nie szumi Ci bardziej?

ale jak sie popsuje ten wiatrak to będzie bardziej szumieć ? jak to możliwe ?

Idź do sklepu i się zapytaj-

to dobry pomysł :-)

#114 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 02 października 2009 - 20:09

mloda, podejrzewam,że zebrało Ci się bardzo dużo kurzu na wiatraku i przez to laptop się grzeje,bo nie ma dobrej wentylacji ;-) może też być problem z pastą na radiatorze :-) więc albo trzeba wyczyścić albo nasmarować ;-)

Ja bym na Twoim miejscu nie eksperymentowała z laptopami

Jak kto woli. Ja już naprawiłam 3 laptopy,które miały problem z przegrzaniem,bo szkoda by mi było i znajomym wywalać min.70zł na serwis ;-)

JkIEp1.png

#115 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 02 października 2009 - 20:15

może też być problem z pastą na radiatorze :-)

z czym na czym? :shock: :-P
nie panimaju....
Tilia kochana moja to co powinnam zrobić?
daj jakieś instrukcje to mi może chłop rozbierze laptopika

#116 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 02 października 2009 - 20:25

mloda, ja po prostu rozkręcałam laptopa,albo od spodu albo od góry wyjmując klawiaturę(zależy od modelu). Nawet na youtube są filmiki z przykładem jak rozkręcić. I wcale nie trzeba odkręcać tak wiele,żeby dostać się do wiatraka.
Wiatraczek czyścisz delikatnie oraz przedmuchujesz od wewnątrz na zewnątrz kratki wywietrznika.
Radiator odprowadza ciepło z procesora gdy ten podczas pracy się nagrzewa. Ale z czasem pasta termoprzewodząca ma osłabione działanie i trzeba ponownie posmarować....
Najpewniej sprawdzić temperaturę procesora i sprawdzić jakie są standardy ciepła Twojego procesora,bo to też dość istotne.
Na wielu forach komputerowych możesz doczytać więcej na ten temat ;-)

Ale jeśli masz gwarancje na kompa(bo skoro ma rok to sądzę,że jeszcze masz) to lepiej pójść i spytać czy gwarancja to obejmuje(wydaje mi się,że powinna). Nie chcę Cię także namawiać do samodzielnego rozkręcania laptopa więc jeśli nie czujesz się pewnie to może lepiej oddaj do serwisu,albo popytaj znajomych czy nie znają kogoś kto zrobi to tanio :-)

JkIEp1.png

#117 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 02 października 2009 - 21:04

no własnie jesli masz gwrance to moze go nie rozkrecaj bo potem moga mna gwarancji nie uznac bo beda uwazac ze ktos tam cos grzebał :-/

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#118 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 03 października 2009 - 10:37

to mi może chłop rozbierze laptopika

pewnie, ze mozna samemu to zrobic. Jak rozkrecisz laptopa to bedziesz wiedziala, co z nim zrobic, bo bedzie tylko jedna opcja, odkurzyc. wlasnie tez musze to zrobic, bo wyje tak glosno, ze mnie trafia, no i jest goracy.
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

#119 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 03 października 2009 - 12:11

a ja mam niby banalny problem ale jednak :evil:
mam klawiaturę bezprzewodową i baterie siadły i mój brat wymienił a ona nadal nie pisze, musze na starej :roll: próbował w 'panelu sterowania' ale nie idzie, nawet płyta od instalowania klawiatury nie pomogła <bezradny></span>
ciekawa jestem co jest grane :evil:

#120 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 03 października 2009 - 12:18

moze to jednak nie były baterie <bezradny></span>

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko