Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Komputery

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
423 odpowiedzi w tym temacie

#61 anioł eF

anioł eF
  • Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 23 listopada 2007 - 22:05

po 1 nie kupuj firmowek !!!!! bo to bubel ...awaryjne sa a czesci do nich drogie :P składaki RULEZ :D

tylko, ze składak składakowi nie równy - nie ma sensu kupowac kompów w hipermarketach, bo nigdy nie wiadomo co tak naprawde jest w srodku, firmówki... nie wiem, co nazywasz firmówkami...

ostatnio jest duzo ofert fajowych kompow (składakow) w roznych sklepach :P

najlepsze składaki robią zaprzyjaźnieni fachowcy informatycy
Dołączona grafika

#62 Madae

Madae
  • Użytkownik
  • 5 875 postów

Napisano 23 listopada 2007 - 22:46

mówiac o firmówkach mam na mysli kompa ktory składa sie wyłacznie lub prawie wyłącznie z czesci 1 firmy :D ( nie mowie tu o kartach czy płycie głównej :P chociaz tez zdazaja sie przypadki firm Zaprzyjaźnionych...i co z tego ze potem czesci sa niekompatybilne :P)

zgadzam sie :D ale nie kazdy ma takiego zaprzyjaźnionego fachowca :D

#63 Nymphadora

Nymphadora
  • Użytkownik
  • 2 636 postów

Napisano 23 listopada 2007 - 22:48

Również się zgadzam :) Mój komputerek właśnie z takiego źródła pochodzi i działa bez zarzutu :D Ale fakt, że nie każdy ma taką opcję, wtedy pozostaje sklep. A faktem jest, że np. ze składakami z supermarketu bywa różnie... Piotrek swój oddawał 3 razy do reklamacji :/

#64 Madae

Madae
  • Użytkownik
  • 5 875 postów

Napisano 23 listopada 2007 - 22:51

a coscie sie na te supermarkety tak uparły :P ja nawet tam miesa nie kupuje :P a co dopiero kompa :D

#65 Nymphadora

Nymphadora
  • Użytkownik
  • 2 636 postów

Napisano 23 listopada 2007 - 22:56

Ja się nie upieram - ja właśnie piszę, że nie polecam :P

#66 Madae

Madae
  • Użytkownik
  • 5 875 postów

Napisano 23 listopada 2007 - 22:57

hyhyhy no ja przeca tak zem zazartowiła se :P <przytul></span> tez odradzam :P supermarkety sprzedaja tanio i duzo ...ale najczesciej bubel :D

#67 Nymphadora

Nymphadora
  • Użytkownik
  • 2 636 postów

Napisano 23 listopada 2007 - 23:02

hyhyhy no ja przeca tak zem zazartowiła se :P <przytul></span>

Wiem <przytul></span> :D

supermarkety sprzedaja tanio i duzo ...ale najczesciej bubel :D

Dokładnie... I łachę robią, że naprawiają, jak się zgłasza do reklamacji :roll: Chociaż w sumie zależy, kto przyjmuje, wiadomo ;) Ale generalnie to dla mnie supermarkety nadają się świetnie na takie podstawowe zakupy, ale na kompa to już nie. Tak naprawdę nigdy nie wiesz, co ten komputer ma w środku :P

#68 mOtOcYkLiStKa

mOtOcYkLiStKa
  • Użytkownik
  • 107 postów

Napisano 17 lutego 2008 - 17:16

Zielonego pojęcianie mam co do kompów... Ostatnio wkradł mi się koń trojański i miałam formatowanko :/ hih ale dobrze przynajmniej że mam znajomych informatyków :P
Droga do szczęścia jest ciemna i ciernista, ale rozświetla ją nadzieja

#69 Madae

Madae
  • Użytkownik
  • 5 875 postów

Napisano 17 lutego 2008 - 17:21

co ty ???? robiłas formata przez jednego konia :shock: ja mam ich teraz ze 4 .... wszystkie w kwarantannie...i 2 robaki własnie rano usunęłam :P a moj rekord to koło 40 :P i tez wszystko działało...poza forum :P ale pozniej sie okazało ze to z innego powodu :P

#70 martula

martula
  • Użytkownik
  • 650 postów

Napisano 18 lutego 2008 - 09:44

Zielonego pojęcianie mam co do kompów... Ostatnio wkradł mi się koń trojański i miałam formatowanko :/ hih ale dobrze przynajmniej że mam znajomych informatyków :P

A masz zainstalowany jakiś program antywirusowy?

#71 madzia88

madzia88
  • Użytkownik
  • 2 409 postów

Napisano 18 lutego 2008 - 12:26

ja ostatnio mialam formata tak tego nie lubie :evil:

#72 martula

martula
  • Użytkownik
  • 650 postów

Napisano 18 lutego 2008 - 21:47

Są programy, które pozwalają zrobić "obraz" dysku, raz instalujemy, robimy obraz dysku i po formatowaniu nie musimy instalować wszystkiego od nowa tylko wystarczy parę minut na wgranie obrazu.
Oczywiście podczas normalnej pracy wszystkie dane należy zapisywać nie w "Moich Dokumentach" tylko w swoim folderze na innym dysku niż C.

#73 Madae

Madae
  • Użytkownik
  • 5 875 postów

Napisano 18 lutego 2008 - 21:50

dokładnie :D i najlepiej miec 2 partycje a na c miec tylko system :D wtedy w razie formatu nie musimy wszystkiego na płyty zgrywac :P formatyjemy C wgrywamy ten obraz ( np Ghost - tak to sie chyba nazywa...tylko nie wiem czy ten obraz czy program do jego tworzenia:P) i wszystko gra :D mamy wszystkie filmy, tapety i inne pierdoły ktore miałysmy wczesniej :D a dzieki "Ghost'owi" mamy tez wszystkie programy :D

#74 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 19 lutego 2008 - 00:28

Oczywiście podczas normalnej pracy wszystkie dane należy zapisywać nie w "Moich Dokumentach" tylko w swoim folderze na innym dysku niż C.

Albo zmienić,że Moje Dokumenty są na dysku D ;) ja tak mam,bo wygodnie mi używać tego folderu,a C i tak mam mniejszy,więc nie chciałam go zapychać :-D
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#75 Shamatu

Shamatu
  • Użytkownik
  • 667 postów

Napisano 20 lutego 2008 - 19:15

Mam problem. Za mało mi przestrzeni i potrzebny mi dysk zewnętrzny.
Może któraś z Was się orientuje i mi doradzi. Chciałabym koło 120 GB.
No i nie wiem czy kupować zewnętrzny czy zwykły dysk+ kieszeń. Chyba to drugie coś jest tańsze. HELP :-P

#76 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 20 lutego 2008 - 19:50

W zaleznosci do czego chcesz go uzywac. Np. zewnetrzny- jest wygodniejszy bo po przez zwykly kabel USB mozesz go podpiac do kazdego komutera np. laptopa i mozesz go wszedzie zabrac i przegrywac w jedna i druga strone co ci pasuje, natomiast dysk zwykly (o ile mi wiadomo, ale informatykiem nie jestem ;-) )ma mozliwosc podlaczenia tylko do komp. stacjonarnego

w zaleznosci co chesz zrobic z tym dyskiem, zwykly+kieszen jest jakies 5 do 10ciu razy szybszy (chodzi o przenoszenie plikow)

czyli jak masz notorycznie przenosic z dysku na dysk na raz np. 10 filmow ;-) to wybralabym kieszen + zwykly dysk.

Uogolnilam ci ale jak chcesz wiedziec wiecej to napisz do czego potrzebny ci ten dysk, czy chcesz tylko zwiekszyc pojemnosc swojego komputera czy chcesz tylko przenosny dysk ;-)

pozdro :)
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

#77 Guest_Kociak_*

Guest_Kociak_*
  • Gość

Napisano 20 lutego 2008 - 20:12

Chyba to drugie coś jest tańsze

na pewno jest tańsze. Ale dysk zewnętrzny wygodniejszy, bo po prostu podłączasz go do portu USB i masz :) możesz dane przenosić do woli gdzie chcesz bez problemu z podłączeniem :D Ale w cenach to nie wiem dokładnie ;)

Tak spojrzałam teraz na allegro

Taki dysk przenośny 120 GB ok. 250-260 zł

dysk wewnętrzny: 80 GB - ok.100 zł
160 GB - ok. 150-160 zł
250 GB - 180-200 zł

W ogóle wiecie że teraz dyski mają już nawet po 750 GB :shock:
kurde kiedyś to 40 GB to było dużo ;)

Ja też niebawem chyba będę musiała przymierzyć się do kupna jakiegoś dysku zewnętrznego do mojego laptopa :D

#78 Shamatu

Shamatu
  • Użytkownik
  • 667 postów

Napisano 20 lutego 2008 - 23:53

Dziewczyny, ja mam lapa. Chcę przenośny, ale wiem, że jest możliwość złożenia - dysk + kieszeń przenośna (też USB) albo zwyczajnie kupić dysk zewnętrzny. Wolałabym złożyć bo pewnie taniej mnie wyniesie ale boje się, że coś źle dopasuję i będzie lipa.
A używać chcę go do wszystkiego, tak jak zwykłego..

#79 Guest_Kociak_*

Guest_Kociak_*
  • Gość

Napisano 21 lutego 2008 - 22:05

wiem, że jest możliwość złożenia - dysk + kieszeń przenośna (też USB)

pierwsze słyszę o czymś takim do laptopów. Poza tym jak rozumiem, ta kieszeń by miała łączę USB - więc też na pewno do tanich by nie należała. Ale nie poradzę, bo nigdy o czymś podobnym nie słyszałam.

#80 Shamatu

Shamatu
  • Użytkownik
  • 667 postów

Napisano 24 lutego 2008 - 15:11

Poza tym jak rozumiem, ta kieszeń by miała łączę USB - więc też na pewno do tanich by nie należała

Tak, dobrze rozumiesz :-D Muszę koło tego połazić po prostu, jak coś wyczaruję to się pochwalę, może któraś z Was później skorzysta ;-)