Olenka a próbowałaś zrobić tak jak ci napisałam?? Działa już bez zarzutu??Tzn. Kiedys tak mi się zdarzało, czasami. Odczekałam tak jak Ty piszesz i wszytsko działało, ale od ostatniej aktualizacji dupeczka, bo nawet po 20 minutach dalej to samo i ... reset
Komputery
Napisano 22 stycznia 2010 - 15:12
Napisano 22 stycznia 2010 - 16:25
Ale potem jak znowu sytuacja się powtórzyła, otworzyłam te "procesy" i nie bylo już firefoxa
Napisano 22 stycznia 2010 - 17:38
Napisano 22 stycznia 2010 - 17:45
Dziękuje za pomoc
[ Dodano: 2010-01-23, 16:45 ]
Ehhh, mam problem. Tzn D. ma problem.
Wczoraj wieczorem siedział na komputerze. Normalnie go wyłączył jak zawsze, a dziś laptop ani drgnie, tzn nawet się włączyć nie chce
Jedyne co, to pali się lampka, że laptop jest podłączony do prądu.
Sprawdzaliśmy już wszytskie kabelki, wyciągaliśmy baterie, ale wszytsko jest na miejscu, a laptop dalej martwy.
Najgorsze jest w tym wszystkim to, że D. wczoraj się skończyła gwarancja, i gdyby laptop się zepsuł tydzien temu to by jeszcze się załapał na gwarancje, a tak będzie trzeba chyba do jakiegoś serwisu dać.
Miała któraś taki problem ?
Napisano 23 stycznia 2010 - 18:30
no to musze przyznac ze bardzo dokladnie policzyli gwarancjeNajgorsze jest w tym wszystkim to, że D. wczoraj się skończyła gwarancja, i gdyby laptop się zepsuł tydzien temu to by jeszcze się załapał na gwarancje, a tak będzie trzeba chyba do jakiegoś serwisu dać.
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 23 stycznia 2010 - 19:03
No właśnie. D. mi mówił, że niektóre są tak programowane, ze po dwoch latach sprzęt siadano to musze przyznac ze bardzo dokladnie policzyli gwarancje
A na forach niektorych czytałam właśnie, że po czasie powinien się włączyć, tylko chyba to problemu nie rozwiązuje
Zobaczymy jak to bezie jutro
Napisano 23 stycznia 2010 - 19:58
Próbowaliście odpalić kompa bez baterii na kablu?
Zasilacz jest na pewno sprawny?
Czy komputer nie wydaje,żadnych dźwięków?np charakterystyczne pikanie?
Może faktycznie za kilka dni zacznie działać,bo tak też się zdarza....ale lepiej,żeby ktoś znajomy znający się na kompie go obejrzał. Może gdzieś jest poluzowany kabelek.
Ja na miejscu Twojego chłopaka próbowałabym przejść się tam gdzie kupił laptopa. Może dadzą sobie wmówić,że dzisiaj sobota,a laptop zepsuł się w piątek?
Napisano 23 stycznia 2010 - 20:01
ale reklamację można zgłosić chyba w ciągu 2 tygodni od wykrycia wady ... więc jeżeli będą się tłumaczyć że za późno, bo gwarancja się skończyła, można tłumaczyć się tym. powinno się udaćMoże dadzą sobie wmówić,że dzisiaj sobota,a laptop zepsuł się w piątek?
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 23 stycznia 2010 - 20:17
Miałam podłączone dwa dyski (na jednej taśmie) do komputera
Ten który był masterem muszę wyjąc na stałe, ale gdy podłączam tylko ten drugi (po zmianie zworki ze slave na master) komputer w ogóle go nie wykrywa
Ktoś może mi pomóc?
Napisano 24 stycznia 2010 - 11:15
Taaak. Próbowaliśmy wszytskiego. Odpalania bez kabla, odpalania bez bateri, niestety nic to nie daje.Próbowaliście odpalić kompa bez baterii na kablu?
Zasilacz sprawny bo jak się go podłączy do laptopa to świeci się lampka, że jest podłączony. A odgłosów żadnych nie wydaje. Tak jakby poprostu nie działał przycisk włączania laptopa.Zasilacz jest na pewno sprawny?
Czy komputer nie wydaje,żadnych dźwięków?np charakterystyczne pikanie?
nie(d)oceniona, a co do reklamacji to D. bedzie dzwonił i sie dowiadywał czy już napewno nie da się nic zrobić.
To sklepu w którym kupił laptopa raczej nie da się przejśc, bo teraz jesteśmy w Szczecinie, a by musiał jechać 200 km. Zresztą tego sklepu chyba już nie ma
Ale dziękuje bardzo za pomoc, zobaczymy, może mu samo przejdzie i się włączy.
Napisano 24 stycznia 2010 - 11:56
nawet jak się włączy to i tak lepiej sprawdzić co było nie takmoże mu samo przejdzie i się włączy.
Oleńka:
nie grzał mu się za bardzo podczas pracy?
Napisano 24 stycznia 2010 - 12:01
Z tego co się orientuje to on ma serwis w Czechach aż, bo ma Acera.ja np miałam międzynarodową gwarancję i gdyby coś się działo laptop miał być wysłany do serwisu.
Ale będzie chyba dziś dzwonił i sie dowiadywał czy z tą gwarancja nic nie zrobi.
Więc jest tak: on zawsze z laptopa korzysta przy biurku. Nie przenosi go w inne miejsca, ALE ... przedwczoraj wieczorem jak się uczył z laptopa to wziął go ze sobą do łóżka, a na nastepny dzien juz nie odpalił.nie grzał mu się za bardzo podczas pracy?
Też sie właśnie zastanawialiśmy czy to nie jest przypadkiem spowodowane właśnie tym.
Teraz całą noc leżał odłączony od zasilania, z wyciągnietą baterią. Próbowałam go właśnie włączyć i niestety, dalej nic.
Napisano 28 stycznia 2010 - 19:08
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 28 stycznia 2010 - 22:59
No więc:Olenka i jak z komputerem
Oddał go do naprawy we wtorek. W środe już go odebrał.
Przyczyną było prawdopodobnie przegrzanie i przepalenie/spięcie/zwarcie czy cus takiego.
Za naprawe zapłacił 250 zl, a jak wrócil i odpalił laptopa okazało się że brakuje mu 1GB pamięci
Ja zwykły laik komputerowy pewnie nawet bym się nie skapneła.
Ale D. dziś poszedł, i zarządał spowrotem tej pamięci. Koleś powiedział, że nie może znaleść, więc dał mu tej samej firmy 1GB pamięci, tyle, że troche lepszą (nie wiem dokładnie w czym)
Napisano 28 stycznia 2010 - 23:06
odpalił laptopa okazało się że brakuje mu 1GB pamięci
![]()
![]()
Komputer się mulił.
Koleś powiedział, że nie może znaleść,
muszę przyznać że dawno nie byłam pod takim wrażeniem ... bynajmniej, nie pod pozytywnym ... nie dość że kase zgarniają, to jeszcze myślą że na ciemniaka trafili ... chociaż tyle że oddali co zwineli ... dobrze że się skończyło tak jak się skończyło
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 28 stycznia 2010 - 23:11
Po prostu nie wierzę w to co czytamZa naprawe zapłacił 250 zl, a jak wrócil i odpalił laptopa okazało się że brakuje mu 1GB pamięci
![]()
![]()
Komputer się mulił.
A mi zepsuł się zasilacz. Pisałam w negatywach. Czy któraś z Was kupowała zamiennik?bo przyznam,że na oryginał nie mam teraz kasy
Napisano 28 stycznia 2010 - 23:17
dobrze że się skończyło tak jak się skończyło
oddaj kompa do naprawy
Nie musze mówić jakie wczoraj wyrazy leciały jak D. to odkrył. I dobrze, że skończyło sie tak. Bo jakby chcieli, to on nawet nie miał by im jak udowodnić, że mial akurat 2, a nie 1 GB.
Nie(d)oceniona chyba miała ostatnio tez problemy z zasilaczemCzy któraś z Was kupowała zamiennik?bo przyznam,że na oryginał nie mam teraz kasy
Napisano 28 stycznia 2010 - 23:22
Napisano 28 stycznia 2010 - 23:54
My kupowaliśmy jakiś czas temu właśnie zamiennik i zachwycona nie byłam. Od początku sięCzy któraś z Was kupowała zamiennik?
i za długo nie podziałał, bo raptem dwa tygodniestrasznie się nagrzewa ...
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo
Napisano 29 stycznia 2010 - 00:10
mój oryginał do kupienia za ok.150+przesyłka więc akurat mi by się nie opłacałodałam 120 zł
Mój brat ma oryginalny zasilacz i też mu się strasznie nagrzewa. Mój ładnie pracował...do dziśstrasznie się nagrzewa
I teraz zgłupiałam czy się decydować na zamiennik.....Cenionka,tigraa a jakiej firmy macie?