Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Komputery

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
423 odpowiedzi w tym temacie

#221 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 11 lutego 2010 - 21:44

Brother DCP 135c

Drukarkę widzi bo coś tam się zainstalowało ale utknęło w miejscu
sto razy próbowałam resetować odłączać, podłączać i nic

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#222 A.C.Junior

A.C.Junior
  • Użytkownik
  • 215 postów

Napisano 11 lutego 2010 - 22:06

Brother DCP 135c

Na tej stronce są sterowniki jak i program deinstalacyjny.
TAKIE LINKI PODAJEMY PRZEZ PW
Usunąć wszystko zainstalować sterowniki i podłączyć drukarkę. Szkoda, że sam nie mogę, bo by już podłączona była.
Pozdrawiam

Ps. Zrób kompletne odisnstalowanie najpierw. panel sterowania - usuń programy.

#223 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 12 lutego 2010 - 15:25

Dostałam od K. plik z 44 slajdami i odtwarzam go w Adobe Readerze. Wszystko cacy, tylko, że K. prosił mnie bym wydrukowała mu te slajdy, ale żeby 4 slajdy zmieściły się na jednej stronie A4. Myślałam, że pójdzie gładko, ale w tym programie nie widzę możliwości dokonywania zmian. Program służy do odczytu i nic więcej, a chciałam zmniejszyć czciockę, by te 4 slajdy zmieścić jakoś w tej jednej stronie. Mogę to zrobić w innym programi, albo da się to jakoś w tym Readerze zrobić?

#224 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 12 lutego 2010 - 16:31

ale żeby 4 slajdy zmieściły się na jednej stronie A4.

a nie masz tak, że możesz sobie ustawić w ustawieniach drukarki, że drukujesz 4 strony na jednej? wtedy ci automatycznie pomniejszy te slajdy na 4 na 1 stronę A4

[ Dodano: 2010-02-12, 16:36 ]
A dokładnie:
plik :arrow: drukuj :arrow: skalowanie strony :arrow: wiele stron na arkusz i tam ustawiasz na 4 i masz 4 strony na arkuszu A4

#225 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 12 lutego 2010 - 17:26

mloda, skorzystałam z rady, dziękuję ślicznie :)

#226 A.C.Junior

A.C.Junior
  • Użytkownik
  • 215 postów

Napisano 15 lutego 2010 - 19:27

Brother DCP 135c

Taka sytuacja może się zdarzyć jeżeli instalacja oprogramowania Brother zakończyła się niepowodzeniem i nie odinstalowano go przed ponowną instalacją. Też taka sytuacja może zaistnieć jeżeli podłączono urządzenie kablem USB zanim program instalacyjny wyświetlił komunikat aby podłączyć urządzenie.
Poza tym odwiedź stronkę którą podałem.

Ps. Uruchom sobie PW, bo nic Ci nie można wysłać.
Pozdrawiam

#227 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 28 marca 2010 - 13:50

hejka
potrzebuje jakiś fajny programik do czytania ebookow oczywiście darmowy :-)
co możecie polecić ? :-D

#228 daria85

daria85
  • Użytkownik
  • 27 postów

Napisano 29 marca 2010 - 09:31

Witam, mam mały problem i może ktoś będzie w stanie mi pomóc. Kupiłam nowego laptopa, w starym mi się spalił zasilacz. Kompy są tej samej firmy, a zasilacze mają identyczne parametry, różnią się tylko jednym amperem. Czy wiecie czy można podłączyć zasilacz od nowego kompa do starego ?

#229 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 29 marca 2010 - 19:20

Jak ja szukałam zasilacza to dowiedziałam się,że napięcie na zasilaczu musi się zgadzać z tym jakie wymagane jest do sprzętu,natomiast ampery muszą być identyczne albo większe niż te wymagane przez laptopa.

Ale dla pewność przejdź się do najbliższego sklepu komputerowego/serwisu,na pewno Ci podpowiedzą :-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#230 daria85

daria85
  • Użytkownik
  • 27 postów

Napisano 30 marca 2010 - 10:16

Dzięki, chyba tak będę musiała zrobić, bo ile osób tyle odpowiedzi, każdy twierdzi inaczej :)

#231 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 19 kwietnia 2010 - 12:46

poszukaj sobie programu do wyrzucania niepotrzebnych plików, raz dwa zrobi ci porządek ;-)

z braku miejsca na kompie on mi sie już nie włącza <bezradny></span>
jak go wyłączyłam przyciskiem to potem pojawio sie ze na dysku lokalnym zero miejsca.
ja jak korzystam z kompa to co rusz robie oczyszczanie dysku i potrafiłam przetrwać sporo czasu z kilkunastoma MB wolego miejsca na dysku. Ostatnio nawet cos odinstalowywałam i mialam prawie 100 :mrgreen:
no ale juz dawno miałam formatować komputer no to teraz nie mam wyjścia.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#232 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 19 kwietnia 2010 - 13:14

magdaaaaa, to przeglądnij programy ... wywal te, których nie używasz ... przeleć po plikach, zdjęcia, muzykę pousuwaj ... tego nie trzeba na dysku trzymać ;-) zawsze coś ci się zwolni miejsca ;-)

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#233 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 19 kwietnia 2010 - 13:26

magdaaaaa, przede wszystkim jeśli masz coś na pulpicie prócz skrótów do programów to przenieś to gdzie indziej, bo to też zapisuje się na C.

#234 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 20 kwietnia 2010 - 12:55

wywal te, których nie używasz .

ja nawet office wyrzuciłam :)
mam tylko antywirus, trochę kodeków, dwa programy do filmów, jeden do pdf, (specjalnie jakas stara wersja aby mniej miejsca zajmowało), program do nagrywania plyt i to wszystko.

przeleć po plikach, zdjęcia, muzykę pousuwaj ... tego nie trzeba na dysku trzymać

to mam na pozostałych 2 partycjach , nie na tych co jest system.

przede wszystkim jeśli masz coś na pulpicie prócz skrótów do programów to przenieś to gdzie indziej, bo to też zapisuje się na C.

no tak soatnio prawie nic na puplicie nie zapisuje , a jak jednak sie nazbiera to wrzucam w folder puplit i zapisuje na innej partycji.
ja mam stary komputer , który ma mało miejsca wiec czasem nawet posiadanie małej ilosci danych na dysku nic nie da.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#235 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 07 maja 2010 - 10:04

ostatnio pytałam was o dobry program do tworzenia pokazu zdjęć wraz z podkładaniem muzyki.. poszperałam trochę i znalazłam fajny

"DVD Photo Slideshow jest programem, który umożliwia tworzenie pokazu slajdów na płycie DVD, który możemy potem obejrzeć na TV. Jednym kliknięciem DVD Photo Slideshow tworzy kompletny pokaz slajdów z muzyką, menu i płynnymi przejściami pomiędzy slajdami.

Dzięki DVD Photo Slideshow możesz szybko i łatwo tworzyć profesjonalne pokazy, nagrać je na płytę DVD i wyświetlać na dużym ekranie TV używając standardowego odtwarzacza DVD. Zaledwie kilka minut zajmie Ci stworzenie niesamowitej prezentacji, którą odtworzysz na każdym odtwarzaczu DVD!"

ŹRÓDŁO:internet
martwi mnie tylko jedna rzecz, bowiem wersja trial, wystarcza tylko na 36 zdjęć maksymalnie, to troszkę mało, żeby zrobić pokaz z nieograniczonej liczby zdjęc trzeba wykupić całą wersje..

ale szczerze polecam, wczoraj go testowałam, efekt jest świetny, nie tylko można podkładać muzykę ale można dodać dowolną ilość utworów, a także wyciąć poszczególne fragmenty piosenki :-)
fajna zabawa, wszystko ładnie się później wypala na dvd <ookk></span>

#236 A.C.Junior

A.C.Junior
  • Użytkownik
  • 215 postów

Napisano 07 maja 2010 - 20:49

Kiedyś ciągle mi ubywało miejsca na dysku. Po 3 mcach okazało się ża mam Trojana. Ten virus zjadł mi 10 giga dysku i prawie całą pamięć. Masakra. Bo sporo skasowałem, a nic nie dawało. W końcu format i ok. Ale potem poznałem, że to virus był. Fatalna sprawa, bo prawie mi dysk uszkodził :shock:
All my senses

#237 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 08 maja 2010 - 08:50

Kiedyś ciągle mi ubywało miejsca na dysku. Po 3 mcach okazało się ża mam Trojana.

nie miałeś żadnego antywirusa, żeby ci to wcześniej wykrył?

#238 cytrus

cytrus
  • Użytkownik
  • 55 postów

Napisano 09 maja 2010 - 14:04

Jeżeli mogę polecić antywirusa to polecam Avira AntiVir Personal, jest on w bezpłatnej wersji, używam go dość długo i nie mam ani jednego wirusa...

#239 Maud

Maud
  • Użytkownik
  • 234 postów

Napisano 11 maja 2010 - 15:55

I może jeszcze jakiś dodatkowy i bardziej dokładny skaner - ja mam Avire i takie coś jak spybot. Na razie wszystko wykrywają.
Kobiece stroje nie były sprawą przesadnie zajmującą myśli Cutwella. Właściwie kiedy myślał o kobietach, pojawiające się w umyśle obrazy rzadko zawierały w ogóle jakieś stroje.

#240 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 11 maja 2010 - 18:38

Misiek ma okazję kupić laptopa Toshiba Satelite Pro 4300 Series za 100 zł ;-)
Warto?
w sensie czy będzie się dało na tym obejrzeć film, posłuchać muzy, no i uruchomić neta...
Wogóle to w jakich latach były one produkowane bo nie mogę się doszukać <bezradny></span>