Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Komputery

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
423 odpowiedzi w tym temacie

#241 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 11 maja 2010 - 18:58

Wiesz co ja się nie znam.
Ale jeśli komputer jest "na chodzie" i da się z niego korzystać z tych podstawowych funkcji typu muzyka film czy internet to na pewno warto za taka kasę ;-)

Tylko pytanie czy jest "na chodzie"

#242 cytrus

cytrus
  • Użytkownik
  • 55 postów

Napisano 12 maja 2010 - 10:37

No ale czegoś wielkiego od tego komputera nie można wymagać za taką kasę :) Muzyka itp na pewno pójdzie ale czy filmy hmmm <bezradny></span> ....

#243 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 22 maja 2010 - 14:46

pytanie do obcykanych z wordem 2007 ... czy jest możliwość ustawienia automatycznej numeracji tabel, wykresów, schematów? <hmm></span>

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#244 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 23 maja 2010 - 22:57

chodzi ci o podpis tabela nr 1 , 2 itp.?Ja uzywałam starszych wersji i kazda trzeba było osobno wstawic podpis .

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#245 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 24 maja 2010 - 10:40

dokładnie o to. w starszych wersjach wiem, że trzeba ręcznie wklepywać. miałam nadzieję że w tej coś zmienili ... :/

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#246 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 01 czerwca 2010 - 09:00

przydała by mi się pomoc ;-)

Otóż mam problemy z przeglądarką M Firefox-dziś nie chciała się wogóle uruchomić z paska szybkiego uruchamiania, wlączyłam ją dopiero poprzez
menu :arrow: programy :arrow: mozilla :arrow: mozilla firefox tryb awaryjny
myślałam że może chodzi o aktualizację, ale nie
czy ktoś może powiedzieć o co kaman? :-?

[ Dodano: 2010-06-01, 11:53 ]
teraz na próbę wyłączyłam ff, i już się nie chce uruchomić nawet tryb awaryjny... zainstalowałam tymczasowo opere, a ff chciałam odinstalować i zainstalować jeszcze raz, ale jak włączam deinstalację wyświetla mi się że ff jest włączony, a nigdzie tego nie widać ehhhhh :-x
i co teraz?

#247 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 01 czerwca 2010 - 11:03

mloda, któraś z dziewczyn pisała kiedyś żeby odpalić menadżera zadań. tam musisz wejść w zakładkę "procesy" i w niej zamknąć wszystkie procesy, które mają w nazwie "firefox" - bedzie to zapewne tylko 1 - przeglądarka... też często mi się ff nie chce otworzyć - przeważnie po zamknięciu go ... powinien ci się włączyć

#248 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 23 czerwca 2010 - 11:29

<blabla1></span> <blabla1></span> <blabla1></span> <blabla1></span> <blabla1></span>

Help ! Help ! <angryred></span>

Odpaliłam rano laptopa, siedziałam może z godzinke i chciałam go zresetować! I nie chce mi się włączyć :evil: :evil:
Jest tylko takie 'PYK' jakby chciał sie włączyc i zaczyna czytać napęd CD, a potem znowu "PYK" i czytanie napędu, i tak w kółko. Na ekranie nic sie nie pojawia !

Cholera ! Akurat dziś jak jutro mam ostatni egzamin i potrzebuje moich notatek ! :evil:
Nie mógł poczekać tydzień, bo i tak mialam go na gwarancję wysyłać !

kurwa kurwa kurwa
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#249 anka1705

anka1705
  • Użytkownik
  • 2 490 postów

Napisano 29 czerwca 2010 - 20:47

dziewczynki błagam o pomoc

napisałam dwa ważne dokumenty w wordzie 2003, zapisalam je na dysku, a one nie otwierają się w wordzie tylko w wordpad i w dodatku po "chińsku" dziwna czcionką :(
mam je wysłać meilem, wiec odbiorca ich nie otworzy... :cry:
a ja jak otwieram je przez worda to normalnie sie otwierają

ale chaos, wiecie co z tego?

Między nami nic nie było
Parę nocy, trochę wina,
To za mało by Cię mieć.
Może tylko się łudziłam,
Może lekko pogubiłam,
Nie bój się nie zrobię scen..

Kiedyś się uda
Jeszcze przyjdzie na nas czas

#250 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 03 lipca 2010 - 13:03

anka1705, a nie masz przypadkiem tak,że wszystkie dokumenty .doc otwierają Ci się przez worpada?
Spróbuj kliknąć prawym przyciskiem myszy w ten zapisany plik->otwórz za pomocą->wybierz program->wyszukaj word na liście i koniecznie zaznacz ptaszkiem opcję pod listą - zawsze używaj tego programu do otwierania tego rodzaju plików (coś w tym stylu,nie mam PL windowsa)

Jeśli odbiorca otwiera programy .doc wordem to pewnie nie miałby takiego problemu jak Ty :-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#251 anka1705

anka1705
  • Użytkownik
  • 2 490 postów

Napisano 09 września 2010 - 18:23

Mam pytanko, planuję zrobić porządek na komputerze i zastanawiam się czy jak pousuwam różne zdjęcia które wklejałam na bs z dysku to one znikną z forum ? :-?

Między nami nic nie było
Parę nocy, trochę wina,
To za mało by Cię mieć.
Może tylko się łudziłam,
Może lekko pogubiłam,
Nie bój się nie zrobię scen..

Kiedyś się uda
Jeszcze przyjdzie na nas czas

#252 daisy

daisy
  • Użytkownik
  • 40 postów

Napisano 09 września 2010 - 18:30

Mam pytanko, planuję zrobić porządek na komputerze i zastanawiam się czy jak pousuwam różne zdjęcia które wklejałam na bs z dysku to one znikną z forum ? :-?

Anka, bez obaw :). Zdjęcia są zapisywane na serwerze, nic Ci nie poznika :D.
Dołączona grafika

#253 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 03 października 2010 - 13:33

Dziewczyny, potrzebuję (tytuł) jakiegoś dobrego podręcznika do zaawansowanej edycji tekstów (w wordzie, koniecznie 2007) i accessa ...

Poratuje któraś ;-)

#254 ewelina344

ewelina344
  • Użytkownik
  • 694 postów

Napisano 04 października 2010 - 21:12

Scott Basham----Książka ta uczy posługiwania się jednym z najpopularniejszych programów do edycji tekstu - edytorem Microsoft Word 2007.

Word 2007 PL. Seria praktyk Aleksander Bremer---Książka jest graficznym przewodnikiem po najnowszej wersji Worda i zawiera dokładny opis jego funkcji podstawowych oraz zaawansowanych - począwszy od tworzenia i formatowania tekstów, a na złożonych makrach skończywszy.
Dołączona grafika

Załączone miniatury

• zvideo_word_2007_dla_kazdego.jpg

Dołączona grafika
Bo ja mam to coś, co oni kochają… A one nienawidzą.. :D
Dołączona grafika

#255 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 06 października 2010 - 16:24

Mam pytanie odnośnie wypalania płyt. Na moim laptopie nagranie pełnej płyty dvd zajmuje ok 20 minut. Trochę długo, ale nagrywa się tyle samo bez względu na prędkość nagrywania. :-?
Nagrywam za pomocą programu DeepBurner. Miałam kiedyś NERO ale coś mi się popsuło-zresztą miałam wersję gdzie nie było opcji nagrania płyty dvd.
Od czego to może zależeć? Może wystarczy zainstalować inny program? Czy jest to uzależnione od nagrywarki jaką posiadam?

#256 ewelina344

ewelina344
  • Użytkownik
  • 694 postów

Napisano 06 października 2010 - 17:36

nagrywanie zależy jak najbardziej od nagrywarki jaka mamy ale również od programu.
DeepBurner- program fajny tyle ze źle rozpoznaje prędkości nagrywania płyt DVD a na
dokładkę nieważne jaka wybierze sie prędkość plyta jest nagrywana x2.nero ogólnie jest najlepszym programem do nagrywania ;-) .proponowałabym zmienić program do nagrywania(nie koniecznie nero, bo jak twierdzisz ci się zepsuło) i wytestuj jak inny program nagrywa...jeśli nie ma różnicy(również około 20 minut) to znaczy ze jednak nagrywarka.(Lg 4167 nagrywa bardzo długo)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#257 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 06 października 2010 - 17:46

proponowałabym zmienić program do nagrywania

no właśnie nie wiem jaki byłby dobry, ostatecznie mogłabym spróbować zainsalować znów nero, ale nie wiem gdzie znaleźć fajną wersję żeby było nagrywanie płyt dvd :>

#258 ewelina344

ewelina344
  • Użytkownik
  • 694 postów

Napisano 06 października 2010 - 18:03

ale nie wiem gdzie znaleźć fajną wersję żeby było nagrywanie płyt dvd :>

pewnie na pasku po lewej stronie programu nero masz nagrywanie danych, nagrywanie audio, zgrywanie audio, kopiuj dysk a dvd nie ma?

to musisz uruchomić aplikacje pakietu nero i narzędzia.. to jest w rogu, na dole po lewej stronie takie kółeczko z ogniem, i tam sa różne wersje i ja zawsze daje na nero Express i tam jest nagraj dvd z danymi.
nie wiem jaka ty masz wersje ..bo ja mam 8.3.6.0.
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#259 patison

patison
  • Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 07 października 2010 - 13:28

od paru miesięcy korzystam z małego notebooka, kupiłam razem z internetem bezprzewodowym w iPlusie i ... jest naprawdę nieźle

bałam się o zasięg, ale w dużym mieście lub okolicach jest OK

#260 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 07 października 2010 - 14:28

od paru miesięcy korzystam z małego notebooka,

A wygodny jest?Przecież jest taki mały,monitor i klawiatura. ;-)