Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Komputery

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
423 odpowiedzi w tym temacie

#261 ewelina344

ewelina344
  • Użytkownik
  • 694 postów

Napisano 07 października 2010 - 15:36

do netu rewelacja...mały i poręczny..wygodnie się na nim piszę.Netbooki raczej nie maja napędów dlatego są takie malutkie....
Dołączona grafika
Bo ja mam to coś, co oni kochają… A one nienawidzą.. :D
Dołączona grafika

#262 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 07 października 2010 - 18:04

Dziewczyny (i chłopaki :P ) to jest temat doradczy ;-) Jak ktoś ma problem z komputerem, nie wie jak coś zrobić itp. O internecie temat mamy tu: skad-brac-netporadzcie-vt464.htm o tym jaki komputer jest lepszy, jaki gorszy tu: laptop-tylko-jaki-vt6325.htm?highlight=laptop
;-)

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#263 Katarzynka89

Katarzynka89
  • Użytkownik
  • 2 672 postów

Napisano 07 października 2010 - 20:13

mloda, jak nagrasz sobie nero, to zwracaj uwagę na kodeki, bo często jest tak, że kasujemy jakiś program a wraz z nim potrzebny kodek do nero. Dlatego jak będziesz miała problem zrób ponowną instalacje nero. Ja nero dostałam do kompa i mam w nim nagrywanie płyt DVD.

the sun is always rising in the sky somewhere...

Dołączona grafika

#264 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 08 października 2010 - 07:36

Katarzynka89, no tak ale jak szukałam instalki do ściągnięcia to wszędzie są wersje testowe <hmm></span>

#265 ewelina344

ewelina344
  • Użytkownik
  • 694 postów

Napisano 08 października 2010 - 11:58

mloda,
ja mam wersję nero 8.3.6.0 pl z key-genem.(pełna wersja)
wrzucę nero ze swojego kompa na serwer megaupload i podam ci linka ściągniesz sobie.
Dołączona grafika
Bo ja mam to coś, co oni kochają… A one nienawidzą.. :D
Dołączona grafika

#266 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 08 października 2010 - 12:40

ewelina344, dziękuje za pomoc :*
ale trzeba było pisać na pw w takich sprawach :> :-D

#267 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 07 listopada 2010 - 18:59

A teraz próbuje usunąć konto na gg, bo ktoś mi się loguje na moje konto :shock: Często dostaje wiadomość, że jestem zalogowana i podane jest jakieś IP ale wolę jednak zmienić numer gg :-)

A nie lepiej zmienić hasło do serwera?
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#268 Katarzynka89

Katarzynka89
  • Użytkownik
  • 2 672 postów

Napisano 07 listopada 2010 - 19:09

Tilia, ale chyba jak ktoś ma już konto u siebie w domu to nie spyta się go o hasło, tylko będzie mógł normalnie korzystać. Zmieniłam, tamto usunęłam, najważniejsze osoby dostały mój nowy numer więc jest dobrze :-)

Dołączona grafika

#269 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 07 listopada 2010 - 19:15

ale chyba jak ktoś ma już konto u siebie w domu to nie spyta się go o hasło

Skoro zmienisz hasło dostępu do serwera to taka osoba nie zaloguje się na serwer,bo ma błędne hasło zapamiętane :-) słoneczko "nie odpali"
Ale ja gg nie używam od X lat więc mogę się mylić ;-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#270 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 09 listopada 2010 - 19:38

Moze któraś z Was ma pomysł co się z moją myszą nieszczęsną dzieje :roll: Na operze nie działa mi "kulka", "gałka"... nie wiem jak to się nazywa fachowo :P chodzi o tego pstryczka od przewijania ekranu, a konkretnie jego sprytną umiejętność otwierania okien w nowych kartach. Tez nie do końca to jest tak, ze nie działa, bo raz na jakiś czas załapie i ładnie otwiera, jak powienien. Natomiast nie mam tego problemu na firefoksie. Tak samo jak sobie kliknę nim, mogę dowolnie jezdzić ekranem, a otwierać kart nie chce... złości mnie to z deka :/ Gdzie szukać winnego? :P

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#271 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 12 listopada 2010 - 14:54

zainstaluj trzecia, insza przegladarke :P
nie wiem.
google chrome jest calkiem sympatyczna ;-)
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

#272 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 12 listopada 2010 - 15:47

nie-e chrome jest do bani :P uzywałam, i juz wolę operę dalej męczyć :-P

chyba gryzonia wymienię po prostu :P bo nie bardzo zanosi się na jakieś genialne odkrycie przyczyny problemu (swoją drogą mogłabym mieć takie zawsze :lol: )

#273 Katarzynka89

Katarzynka89
  • Użytkownik
  • 2 672 postów

Napisano 12 listopada 2010 - 18:39

nie(d)oceniona, a może potrzebujesz jakiś sterowników do myszki? Może usuwałaś ostatnio jakiś program a z nim jakiś potrzebny sterownik? Nie jestem pewna, czy tak można. A jak coś to zostaje Ci kupienie nowej myszy. Moja też kiedyś po prostu przestała sobie działać.

Dołączona grafika

#274 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 12 listopada 2010 - 19:03

Katarzynka89, Właśnie ostatnimi czasy nic nie usuwałam. natomiast miałam problem (mam :/ ) dodatkowo z klawiaturą... zresztą opisany w podpisie :lol: Więc próbowałam jakoś łaczyć jadno z drugim, zresztą, kumpel mi zaglądał w kompa i tez rozłozył ręce <bezradny></span> Jeszczę będę musiała sprawdzić czy na drugiej myszy tez jest ten sam problem.

#275 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 12 listopada 2010 - 19:07

nie(d)oceniona, a masz tylko problem z 1 literką?zdejmowałaś ten klawisz?

A co do myszki. Skoro problemu nie ma w FF a jest w Operze to znaczy,że to nie wina myszki przecież....
Spróbuj:
Ctrl+F12 > Zaawansowane > Mysz i klawiatura > Opcje środkowego przycisku myszy
zerknij jakie tam masz opcje,może coś masz odhaczone...

JkIEp1.png

#276 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 12 listopada 2010 - 19:14

Tilia, Zdejmowałam klawisz jeden, i całą klawiaturę, czyściłam w sumie kilka razy. czasem jak piszę - to "z" załapie, czasem nie, przyzwyczaiłam się póki co do kombinacji ctrl v :lol: tylko biorąc pod uwagę moje ślimacze tempo pisania, teraz piszę ... nooo baaardzo wolno i to mnie wkurza najbardziej ;-)

Spróbuj:

sprawdziłam, wszystko jest jak powinno być <bezradny></span>

#277 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 12 listopada 2010 - 19:20

nie(d)oceniona pocieszę Cię, ja nie mam 2,3,małpy,nie działa strzałka w górę, klawisze f11,f12,PrtScr i backspace (nauczyłam się kasować delete :-P ) na allegro cały czas szukam klawiatury do mojego modelu (bo jak były używane po 15zł to stwierdziłam aaa jeszcze pewnie będą i lipa :-P),niedługo pewnie podłącze taką zwykłą na USB <umieraam></span>
Rada jest taka:ściągnij sobie program SharpKeys i zamień literkę Z z klawiszem,którego nie używasz ;-)

sprawdziłam, wszystko jest jak powinno być <bezradny></span>

a poszukaj na forum opery...wiem,że kiedyś jak była aktualizacja to ten przycisk wielu osobom przestał działać ;-)

JkIEp1.png

#278 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 12 listopada 2010 - 19:34

ściągnij sobie program SharpKeys i zamień literkę Z z klawiszem,którego nie używasz

w sensie miejscami? dobry pomysł :mrgreen: bede jutro kombinować i w razie sukcesu składać ci deklaracje dozgonnej miłości :mrgreen:

a w razie gdyby to był problem tej aktualizacji przeinstalowanie opery załatwi problem? :->

#279 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 12 listopada 2010 - 19:40

w sensie miejscami?

Po prostu w rejestrze windowsa ten program zmienia odczyt/położenie danej litery :-) Ty dla własnej wygody możesz sobie klawisze na klawiaturze również zamienić ;-)

a w razie gdyby to był problem tej aktualizacji przeinstalowanie opery załatwi problem? :->

Najpierw spróbuj sterowniki,a potem zobacz czy opera nie ma aktualizacji. Jeśli nie ma to ja bym próbowała jeszcze raz ją zainstalować (zakładki itd pewnie możesz sobie wyeksportować i później zaimportować). Dobrze po odinstalowaniu wyczyścić rejestr (np. CCleaner) i dopiero instalować ponownie.

JkIEp1.png

#280 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 12 listopada 2010 - 22:58

Jak z telefonu kom. zrobić modem do internetu? Czy w przypadku nokii wystarczy tylko zainstalowany program Nokia PcSuit? Czy też jakieś ustawienia dodatkowe? :-)