Rejestracja Zaloguj  

RSS Uzaleznione Rangi Mapa                       Kontakt SzukajAlbum Regulamin Reklama na forum

Poprzedni temat :: Następny temat
Skąd brać net.Poradzcie.
Autor Wiadomość
fortunata_fofa

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2007-08-01, 19:06   Skąd brać net.Poradzcie.

Jeśli chodzi o marki i firmy z których usług korzystam to raczej należę do stałych klientów. Jednak zastanawiam się nad zmianą operatora internetowego. Obecnie płacę za 512Kb/s 49 zł, u firmy dostarczającej u mnie na osiedlu kablówkę. Nie wiem czy to dużo w porównaniu do tego typu firm ale wiem, że nowa oferta TELE2 jest korzystniejsza. Za pierwsze 15 miesięcy nie płaci się nic a potem za 1MB/s 49 zł. Myślicie, ze to korzystna oferta?

REKLAMA

Emiliana 
Emiliana

Informacje:
Dołączyła 339 dni temu

Profil:
Imię: Emilia
Wzrost: 175
Włosy: brunetka
Stan: panna
Wysłany: 2007-08-01, 19:37   

co do Tele2 nie jestem zbyt pozytywnie nastawiona, bo czytałam kiedyś, że ta firma sporo ludzi oszukała. A może ta oferta Netii Cię zainteresuję http://www.netia.pl/promocje,dla_domu,21.html

NudnaBaba 

Informacje:
Dołączyła 374 dni temu

Profil:
Ostrzeżeń: [1]
Wysłany: 2007-08-01, 19:55   

Ja mam z netii i polecam ją :) Neostrade miałam, ale zrezygnowałam z niej bo się zawieszała i wolno chodziła mimo iż miałam szybką wersje.

calineczka 

Informacje:
Dołączyła 370 dni temu

Profil:
Imię: Alina
Wzrost: niski
Włosy: blond
Stan: zaręczona :)
Partner: Krzysiek
Wysłany: 2007-08-01, 21:21   

Ja mam neostrade i jestem bardzo zadowolona. Nie rozlącza :!:
jest szybka a mam 512 i póki co tania przez pierwszy rok 33 zł a drugi 66 . Mysle jednak , że jak będę zmieniać za 1,5 roku to będą jeszcze lepsze oferty :-)

Kociak 

Informacje:
Dołączyła 585 dni temu

Profil:
Imię: Ania
Włosy: blondi :P
Ostrzeżeń: [4]
Wysłany: 2007-08-01, 21:42   

fortunata_fofa napisał/a:
Za pierwsze 15 miesięcy nie płaci się nic a potem za 1MB/s 49 zł.
to na ile się umowę podpisuje??? Ja jestem negatywnie nastawiona do takich "super promocji" bo to zawsze wychodzi później, że albo umowę się podpisuję na 5 lat, albo jakoś neta jest do dupy... Jak coś jest zbyt tanie, to nie może być dobre <bezradny> Ja osobiście mam internet z kablówki lokalnej, powiedzmy, że mi starcza. ale strusiek np ma z dialogu i sobie bardzo chwali - mają tam naprawdę fajne oferty lojalnościowe, a poza tym umowę podpisujesz np na rok i nie jesteś związana na długo z daną ofertą, co moim zdaniem w przypadku internetu jest bardzo ważne ;)

strus
[Usunięty]

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2007-08-01, 22:09   

tele2 - bardzo niekorzystna oferta :) Wystarczy poczytac szczegolowe informacje, np w regulaminie promocji, pozatym nie znam nikogo, podkresle.. nikogo kto by mial net z tele2.
Jedyne co moge o nich powiedziec to ze niezle oszukiwali swoich klientow jako dostawca polaczen telefonicznych.

TPSA ? Hmm.. To juz wole miec internet z komorki niz ta siec, wiem jak dziala od wewnatrz, wiem jak obsluguje niebieska linia, wiem jakie maja procedury. Wiem rowniez na jakich laczach wszystko robia i jak wyglada ich struktura sieci :)

Cytat:
Ja mam z netii i polecam ją :) Neostrade miałam, ale zrezygnowałam z niej bo się zawieszała i wolno chodziła mimo iż miałam szybką wersje.

Przykro mi Ciebie rozczarowac, ale netia i neostrada (tpsa) to jedno i to samo :) Wiec nie zdziw sie jezeli i to bedzie Ci niedlugo szwankowac,
Netia korzysta z lacz tpsa, jest jakby to delikatnie ujac.. na lasce i nie lasce telekomuny.

Cytat:
jest szybka a mam 512 i póki co tania przez pierwszy rok 33 zł a drugi 66

Szybka ? To zalezy, do ogladania www - owszem.
Tania ? 66 zl za 512 ? Zdzierstwo w bialy dzien, nawet sie z tym nie szczypia widze.

Owszem, na polskim rynku nie ma operatora, ktorego mozna polecic z czystym sumieniem. Nawet Dialnet (dialog) z ktorego obecnie korzystam ma swoje malutkie minusy, jednak na tle innych operatorow wypada niczym polonez i ford probe (pozdro mis :D )

Diablica666 
[*]

Informacje:
Dołączyła 579 dni temu

Profil:
Imię: Marzena
Wzrost: 155 cm.
Włosy: Brunetka
Stan: Na smyczy :)
Wysłany: 2007-08-01, 23:37   

Mój misiek ma z funnetii i jest zadowolony , płaci niewiele necik w domu jest i można kożystać.
Ja mam net przez kablówkę ,płacę razem z abonamentem telefonicznym i jestem zadowolona :) a neta niepamiętam skąd mam :D jak mi się jutro przypomni to napisze :P

Madae 

Informacje:
Dołączyła 398 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-08-01, 23:43   

ja mam osiedlowego(ale tylko z nazwy chyba bo całe miasto zaopatruja :P ) LCS sie nazywa i ostatnio nawet kable na swiatłowody zaczeli wymieniac :D nwczesniej miałam neostrade ...ale nadwerezyła moje skołatane nerwy :P

fortunata_fofa

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2007-08-02, 10:33   

Czyli nie ma jednej naprawdę dobrej firmy, każda ma jakieś mankamenty. Mnie w mojej osiedlowej sieci wkurza to, ze jak mi siada net to nie mam też tv i telefonu. Nie wiem czy ta oferta TELE2 jest naprawdę taka zła ,każdy operator oferuje darmowe miesiące i promocyjne ceny ,myślicie, że to wszystko to tylko chwyty marketingowe? Chyba powinnam przeczytać jeszcze raz umowę z moim dostawcą netu bo okaże się, ze podpisałam umowę nie na 13 miesięcy ale na dużo dłużej.

Kociak 

Informacje:
Dołączyła 585 dni temu

Profil:
Imię: Ania
Włosy: blondi :P
Ostrzeżeń: [4]
Wysłany: 2007-08-02, 10:43   

okaże się, ze podpisałam umowę nie na 13 miesięcy ale na dużo dłużej.
Za pierwsze 15 miesięcy nie płaci się nic
jakieś tu sprzeczne informacje podajesz :) pospisujesz umowę na 13 miesięcy i przez 15 miesięcy masz za darmo? Radziłabym Ci się wczytać głębiej w umowę. I tak jak pisze strus, ja również nie znam nikogo kto miałby TELE2 - sprawdź to, żebyś się nie wpakowała w internet na 3 lata od firmy o której nic nie wiadomo co do połączeń internetowych. A nie macie jakichś innych lokalnych dystrybutorów? Czasami mali dostawcy są lepsi, bo lepiej dbają o klientów ;)

Diablica666 napisał/a:
Mój misiek ma z funnetii i jest zadowolony , płaci niewiele necik w domu jest i można kożystać.
Ja mam net przez kablówkę ,płacę razem z abonamentem telefonicznym i jestem zadowolona :) a neta niepamiętam skąd mam :D jak mi się jutro przypomni to napisze :P

Diabliczko, Ty masz pewnie a Vectry, tak jak i ja :D A Twój men zadowolony z funnetii?? A zepsuła mu sie kiedyś? Miał jakąś awarię? Jak dla mnie, panu Pawłowi to tylko na kasie zależy, a jak jakaś usterka się pojawia to potrafi być nienaprawiona przez 2 tygodnie :D

Diablica666 
[*]

Informacje:
Dołączyła 579 dni temu

Profil:
Imię: Marzena
Wzrost: 155 cm.
Włosy: Brunetka
Stan: Na smyczy :)
Wysłany: 2007-08-02, 10:49   

Kociak napisał/a:
Ty masz pewnie a Vectry, tak jak i ja

Dokladnie :mrgreen: nie mogłam sobie za chiny ludowe przypomnieć :-P

[ Dodano: 2007-08-02, 10:51 ]
Psuć się psuje ale on z neta zadko kożysta więc dla niego jest w sam raz (tym bardziej że mało kosztuje) , a jak jest jakaś usterka (która z reguły trwała max 2-3dni) to wtedy przychodzi domnie jak coś potrzebuje.

fortunata_fofa

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2007-08-02, 15:37   

Kociak na 13 miesięcy mam ze swoim obecnym dostawcą. Firma , która dostarcza u mnie kablówkę. Właśnie tą firmę planuje zmienić i szukam odpowiedniego, lepszego dostawcy.

Niepokorna 
poza światem

Informacje:
Dołączyła 415 dni temu

Profil:
Imię: Ewa
Wysłany: 2007-08-02, 18:14   

Ja miałam z TP, teraz mam z Netii, przyznam szczerze, że nie żałuję. Netia żadną rewelacją nie jest, ale o niebo lepsza niż TP :!:

calineczka 

Informacje:
Dołączyła 370 dni temu

Profil:
Imię: Alina
Wzrost: niski
Włosy: blond
Stan: zaręczona :)
Partner: Krzysiek
Wysłany: 2007-08-02, 18:15   

Niepokorna napisał/a:
teraz mam z Netii,
mozna wiedziec ile płacisz?

Niepokorna 
poza światem

Informacje:
Dołączyła 415 dni temu

Profil:
Imię: Ewa
Wysłany: 2007-08-02, 18:24   

O ile mnie pamięć nie myli, płacę miesięcznie 55 zł brutto za 1 Mbit/s
Ostatnio zmieniony przez Niepokorna 2007-08-02, 18:31, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu