Wysłany: 2007-08-01, 19:06 Skąd brać net.Poradzcie.
Jeśli chodzi o marki i firmy z których usług korzystam to raczej należę do stałych klientów. Jednak zastanawiam się nad zmianą operatora internetowego. Obecnie płacę za 512Kb/s 49 zł, u firmy dostarczającej u mnie na osiedlu kablówkę. Nie wiem czy to dużo w porównaniu do tego typu firm ale wiem, że nowa oferta TELE2 jest korzystniejsza. Za pierwsze 15 miesięcy nie płaci się nic a potem za 1MB/s 49 zł. Myślicie, ze to korzystna oferta?
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 339 dni temu Posty: 318 Skąd: Łódz
Profil: Imię: Emilia
Wzrost: 175
Włosy: brunetka
Stan: panna
Wysłany: 2007-08-01, 19:37
co do Tele2 nie jestem zbyt pozytywnie nastawiona, bo czytałam kiedyś, że ta firma sporo ludzi oszukała. A może ta oferta Netii Cię zainteresuję http://www.netia.pl/promocje,dla_domu,21.html
Ja mam neostrade i jestem bardzo zadowolona. Nie rozlącza
jest szybka a mam 512 i póki co tania przez pierwszy rok 33 zł a drugi 66 . Mysle jednak , że jak będę zmieniać za 1,5 roku to będą jeszcze lepsze oferty
Za pierwsze 15 miesięcy nie płaci się nic a potem za 1MB/s 49 zł.
to na ile się umowę podpisuje??? Ja jestem negatywnie nastawiona do takich "super promocji" bo to zawsze wychodzi później, że albo umowę się podpisuję na 5 lat, albo jakoś neta jest do dupy... Jak coś jest zbyt tanie, to nie może być dobre Ja osobiście mam internet z kablówki lokalnej, powiedzmy, że mi starcza. ale strusiek np ma z dialogu i sobie bardzo chwali - mają tam naprawdę fajne oferty lojalnościowe, a poza tym umowę podpisujesz np na rok i nie jesteś związana na długo z daną ofertą, co moim zdaniem w przypadku internetu jest bardzo ważne
strus [Usunięty]
Informacje: Wiek: 11
Profil:
Wysłany: 2007-08-01, 22:09
tele2 - bardzo niekorzystna oferta Wystarczy poczytac szczegolowe informacje, np w regulaminie promocji, pozatym nie znam nikogo, podkresle.. nikogo kto by mial net z tele2.
Jedyne co moge o nich powiedziec to ze niezle oszukiwali swoich klientow jako dostawca polaczen telefonicznych.
TPSA ? Hmm.. To juz wole miec internet z komorki niz ta siec, wiem jak dziala od wewnatrz, wiem jak obsluguje niebieska linia, wiem jakie maja procedury. Wiem rowniez na jakich laczach wszystko robia i jak wyglada ich struktura sieci
Cytat:
Ja mam z netii i polecam ją Neostrade miałam, ale zrezygnowałam z niej bo się zawieszała i wolno chodziła mimo iż miałam szybką wersje.
Przykro mi Ciebie rozczarowac, ale netia i neostrada (tpsa) to jedno i to samo Wiec nie zdziw sie jezeli i to bedzie Ci niedlugo szwankowac,
Netia korzysta z lacz tpsa, jest jakby to delikatnie ujac.. na lasce i nie lasce telekomuny.
Cytat:
jest szybka a mam 512 i póki co tania przez pierwszy rok 33 zł a drugi 66
Szybka ? To zalezy, do ogladania www - owszem.
Tania ? 66 zl za 512 ? Zdzierstwo w bialy dzien, nawet sie z tym nie szczypia widze.
Owszem, na polskim rynku nie ma operatora, ktorego mozna polecic z czystym sumieniem. Nawet Dialnet (dialog) z ktorego obecnie korzystam ma swoje malutkie minusy, jednak na tle innych operatorow wypada niczym polonez i ford probe (pozdro mis )
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 579 dni temu Posty: 1505 Skąd: Wałbrzych
Profil: Imię: Marzena
Wzrost: 155 cm.
Włosy: Brunetka
Stan: Na smyczy :)
Wysłany: 2007-08-01, 23:37
Mój misiek ma z funnetii i jest zadowolony , płaci niewiele necik w domu jest i można kożystać.
Ja mam net przez kablówkę ,płacę razem z abonamentem telefonicznym i jestem zadowolona a neta niepamiętam skąd mam jak mi się jutro przypomni to napisze
Informacje: Dołączyła 398 dni temu Posty: 6472 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2007-08-01, 23:43
ja mam osiedlowego(ale tylko z nazwy chyba bo całe miasto zaopatruja ) LCS sie nazywa i ostatnio nawet kable na swiatłowody zaczeli wymieniac nwczesniej miałam neostrade ...ale nadwerezyła moje skołatane nerwy
Czyli nie ma jednej naprawdę dobrej firmy, każda ma jakieś mankamenty. Mnie w mojej osiedlowej sieci wkurza to, ze jak mi siada net to nie mam też tv i telefonu. Nie wiem czy ta oferta TELE2 jest naprawdę taka zła ,każdy operator oferuje darmowe miesiące i promocyjne ceny ,myślicie, że to wszystko to tylko chwyty marketingowe? Chyba powinnam przeczytać jeszcze raz umowę z moim dostawcą netu bo okaże się, ze podpisałam umowę nie na 13 miesięcy ale na dużo dłużej.
okaże się, ze podpisałam umowę nie na 13 miesięcy ale na dużo dłużej.
fortunata_fofa napisał/a:
Za pierwsze 15 miesięcy nie płaci się nic
jakieś tu sprzeczne informacje podajesz pospisujesz umowę na 13 miesięcy i przez 15 miesięcy masz za darmo? Radziłabym Ci się wczytać głębiej w umowę. I tak jak pisze strus, ja również nie znam nikogo kto miałby TELE2 - sprawdź to, żebyś się nie wpakowała w internet na 3 lata od firmy o której nic nie wiadomo co do połączeń internetowych. A nie macie jakichś innych lokalnych dystrybutorów? Czasami mali dostawcy są lepsi, bo lepiej dbają o klientów
Diablica666 napisał/a:
Mój misiek ma z funnetii i jest zadowolony , płaci niewiele necik w domu jest i można kożystać.
Ja mam net przez kablówkę ,płacę razem z abonamentem telefonicznym i jestem zadowolona a neta niepamiętam skąd mam jak mi się jutro przypomni to napisze
Diabliczko, Ty masz pewnie a Vectry, tak jak i ja A Twój men zadowolony z funnetii?? A zepsuła mu sie kiedyś? Miał jakąś awarię? Jak dla mnie, panu Pawłowi to tylko na kasie zależy, a jak jakaś usterka się pojawia to potrafi być nienaprawiona przez 2 tygodnie
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 579 dni temu Posty: 1505 Skąd: Wałbrzych
Profil: Imię: Marzena
Wzrost: 155 cm.
Włosy: Brunetka
Stan: Na smyczy :)
Wysłany: 2007-08-02, 10:49
Kociak napisał/a:
Ty masz pewnie a Vectry, tak jak i ja
Dokladnie nie mogłam sobie za chiny ludowe przypomnieć
[ Dodano: 2007-08-02, 10:51 ]
Psuć się psuje ale on z neta zadko kożysta więc dla niego jest w sam raz (tym bardziej że mało kosztuje) , a jak jest jakaś usterka (która z reguły trwała max 2-3dni) to wtedy przychodzi domnie jak coś potrzebuje.
Kociak na 13 miesięcy mam ze swoim obecnym dostawcą. Firma , która dostarcza u mnie kablówkę. Właśnie tą firmę planuje zmienić i szukam odpowiedniego, lepszego dostawcy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum