Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Jak dbacie o kondycję?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
177 odpowiedzi w tym temacie

#101 plinkq

plinkq
  • Użytkownik
  • 262 postów

Napisano 08 lutego 2012 - 22:03

Nie jestem w stanie zmusic się do regularnych ćwiczeń, więc staram się jak najwięcej chodzić. Dwa, trzy przystanki zanim wsiądę do autobusu. Mrozy trochę zelżały, więc juz mozna :lol:

#102 WeselneZaplecze

WeselneZaplecze
  • Użytkownik
  • 160 postów

Napisano 07 marca 2012 - 14:51

U mnie póki co jazda na rowerze, ale na takim stacjonarnym. Dopiero jak zrobi się cieplej to ruszę w plener.

#103 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 07 marca 2012 - 15:18

1. Spacer godzinny z kijkami nordic-walking
2. ćwiczenia w domu

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#104 polyanna26

polyanna26
  • Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 08 marca 2012 - 16:33

Wydaje mi się, że odmówienie sobie pojechania autobusem i szybki spacer to też dbanie o kondycje, dużo lepsze niż olanie tego ;) Ja nie mogłam się zmusić do ćwiczeń w domu więc chodzę raz-dwa razy w tygodniu do spinning. Poza tym jeśli chodzi o ćwiczenia w domu to dziewczyny - hula hoop :) Super na brzuch i biodra a ćwiczenia sa naprawde przyjemne!

#105 WeselneZaplecze

WeselneZaplecze
  • Użytkownik
  • 160 postów

Napisano 09 marca 2012 - 10:37

hula hoop :) Super na brzuch i biodra a ćwiczenia sa naprawde przyjemne!

Właśnie zniosłam ze strychu i zamierzam trochę pokręcić :-P

#106 karol25

karol25
  • Użytkownik
  • 36 postów

Napisano 10 marca 2012 - 14:56

Rolki - na nie niedługo zacznie się sezon, a tak poza tym spacery także górskie, do tego jazda na rowerze.

#107 madziak24

madziak24
  • Użytkownik
  • 56 postów

Napisano 13 marca 2012 - 22:11

Staram się codziennie robić ćwiczenia na brzuch, pośladki i ręce, chociaż ostatnio robie je coraz rzadziej... Chciałabym zaczać biegać, ale boje się że jak wyjdę na dwór to zmęczę się już po 5, 10 minutach i odpuszcze...

#108 piccola

piccola
  • Użytkownik
  • 268 postów

Napisano 14 marca 2012 - 13:54

Chciałabym zaczać biegać, ale boje się że jak wyjdę na dwór to zmęczę się już po 5, 10 minutach i odpuszcze...

Miałam podobne obawy, ale... od 3 tygodni regularnie biegam przed pracą :D W sumie na początku było ciężko, jednak teraz widze znacząca róznicę. Nie męcze się tak szybko i przede wszystkim dobrze się czuję :) także namawiam.
Ja np biegam z kolega bo mnie to bardziej motywuje, także może sobie tez skombinuj towarzystwo ;).

#109 zieloneszkiełko

zieloneszkiełko
  • Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 14 marca 2012 - 14:50

Ja odchudzam się na wakacjach. Zawsze jak wyjeżdżam za granicę to jem za dwóch a wracam o 5kg lżejsza :D Nie wiem jak to się dzieje, ale ważne są efekty. W tym roku wybieram się Turcji, może z /reklama/. Mają przystępną ofertę. Pozdrawiam :-)

#110 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 14 marca 2012 - 18:41

Od listopada codziennie chodzę do pracy i z powrotem - ok. 30 minut w jedną stronę, od stycznia prawie codziennie ćwiczę, a całkiem od niedawna biegam co drugi dzień, ale planuję robić to codziennie i przekonać w końcu M. ;-)

#111 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 14 marca 2012 - 18:46

Chciałabym zaczać biegać, ale boje się że jak wyjdę na dwór to zmęczę się już po 5, 10 minutach i odpuszcze...

mam podobnie , tym bardziej ze nigdy nie ,.lubiłam biegac .

ja planuje trovhe pochodzic na cwiczenia grupowe , ale czy mnie zakwasy nie zdemotywuja , albo sobie czegos nie naciagne to zobaczymy , mam juz spore checi wiec jest ok. no i w kwietniu juz chyba miesiecznego kupowac nie bede. :-)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#112 madziak24

madziak24
  • Użytkownik
  • 56 postów

Napisano 14 marca 2012 - 20:24

Jeśli nie chcesz mieć zakwasów to na początku dobrze się porozciągaj i nie męcz w pierwszy dzień bardzo swojego ciała, tylko zwiększaj stopniowo zakres ćwiczeń :)

Ja ćwiczyłam na steperze, i to na pewno rokowałoby w możliwości dłuższych dystansów i mniejszego męczenia się, ale ostatnio nie za bardzo mi się chce xD Też mam miesięczny, niby fajnie bo nie musze wszędzie zasówać z buta, ale kondycja byłaby lepsza bez niego...

#113 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 14 marca 2012 - 21:50

eśli nie chcesz mieć zakwasów to na początku dobrze się porozciągaj i nie męcz w pierwszy dzień bardzo swojego ciała

no planuje isc na zumbe w piatek, wiec w niedziele troche miesnie pomeczyłam, aby potem moze te zakwasy nie była zabójcze , mysle ze z kazdymi zajeciami bedzie lepiej.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#114 madziak24

madziak24
  • Użytkownik
  • 56 postów

Napisano 14 marca 2012 - 22:26

Na pewno :) Ja mam teraz straszny zastój w ćwiczeniach i nie moge się za cholere zmotywować. Dobrze chociaż, że trzymam diete...

#115 siela

siela
  • Użytkownik
  • 50 postów

Napisano 25 marca 2012 - 21:24

Chodzę jak najwięcej, wybietram dłuższe trasy do sklepu, wysiadam na wcześniejszym przystanku.

#116 plinkq

plinkq
  • Użytkownik
  • 262 postów

Napisano 27 marca 2012 - 19:49

Ja tez wróciłam do chodzenia. Staram się przejść szybkim krokiem 50-45 minut co najmniej 4 razy w tygodniu. Spróbuje też chodzic przed pracą - ale na razie pogoda jest fatalna

#117 madziak24

madziak24
  • Użytkownik
  • 56 postów

Napisano 28 marca 2012 - 17:22

też zastanawiam się nad chodzeniem, bo jakoś ostatnio nie moge sie zmusić do ćwiczeń..
tylko mam takie pytanie, chodzenie dużo daje? w sensie, że po jakim czasie widać efekty

#118 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 28 marca 2012 - 17:57

tylko mam takie pytanie, chodzenie dużo daje? w sensie, że po jakim czasie widać efekty

Ja bardzo szybko zauważyłam, że zaczęła poprawiać mi się kondycja, zwiększać pojemność płuc. Wcześniej ponieważ miałam przerwę w ćwiczeniach i przez jakiś czas ruszałam się mało, strasznie szybko się męczyłam, a po takim codziennym chodzeniu już po tygodniu czułam stopniowe efekty.

#119 plinkq

plinkq
  • Użytkownik
  • 262 postów

Napisano 29 marca 2012 - 19:42

Na pewno szybkie chodzenie poprawia ogólne samopoczucie, wydolność organizmu. Nie czuje się taka "rzadka" jak zimą. Dopiero zaczynam zorganizowane chodzenie, więc nie wiem czy przełozy się to na spadek wagi - ale jakby co, będe dawać znać :-D Natomiast widze po swoim mężczyźnie, że chodzenie jest dobre. Ma nadwagę (siedzący tryb pracy, długie godziny w biurze, koledzy zamawiający non stop pizzę) i po nim najlepiej widać, że po dwóch tygodniach dystans, który sobie założyliśmy przestaje być dużym wysiłkiem.
No i podobno trzeba przejść 10 tys kroków dziennie, żeby być w formie - więc kupiłam prosty krokomierz.

#120 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 29 marca 2012 - 20:58

więc kupiłam prosty krokomierz.

Ja też mam :) praktyczna, tania rzecz :D liczy kroki i kalorie :)
Dobrze nosić go przy sobie jeśli wybieramy się na dłuższe wycieczki :)

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png