Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Jak dbacie o kondycję?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
177 odpowiedzi w tym temacie

#81 natalia.perylo

natalia.perylo
  • Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 21 lipca 2011 - 14:28

bieganei albo rower z koleżanka! razem raźniej,wieksza motywacja,mozna poplotkowac przy okazji i polaczyc przyjemne z pozytecznym po prostu ;) fajne sa tez cwiczenia z mama w domu przed tv razem z wielkimi gwiazdami,ooo ile smiechu;)

#82 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 21 lipca 2011 - 18:00

Teraz jak jest ciepło to lepiej jest. Można biegać z rana lub jak kto woli wieczorem.

Swojego czasu to biegałam nawet jesienią jak padał deszcz, i nie przeszkodził mi w tym, jeżeli chce się dbać o kondycję to nic w tym nie przeszkodzi

[ Dodano: 2011-07-21, 19:45 ]

z koleżanka! razem raźniej,wieksza motywacja,mozna poplotkowac przy okazjiu

ja nie nawidzę ćwiczyć z kimś, a tym bardziej gadać, wolę skupić się na jednym , gdyż zazwcyzaj koelżanki narzekają że za długo, żę za szybko, plotkować to ja mogę przy herbacie
Dołączona grafika

#83 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 22 lipca 2011 - 11:04

Ostatnio rowery.I zależy od dnia.Czasami jest tak duże tempo,ze moje biedne nogi nie wytrzymują i wyskakują mi drobne siniaczki. :-(

#84 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 22 lipca 2011 - 14:50

.Czasami jest tak duże tempo,ze moje biedne nogi nie wytrzymują i wyskakują mi drobne siniaczki. :-(

lepiej dłużej a spokojniejszym tempem, dłużej jeździć będziesz mogła i przy okazji więcej 'boczków' się spali :lol:
Dołączona grafika

#85 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 24 października 2011 - 07:40

Dbanie o kondycję w moim wykonaniu:) spacery z psem, jazda rowerem, czasami jak mnie "naleci" to ćwiczenia rozciągające aa no i sprawiłam sobie stepper. Ale co z tego jak i tak jestem okrągła:) A moja mama kilka lat temu ważyła ponad 100 kg i wzięła się za odchudzanie. Dużo a nawet bardzo dużo chodzi a je..tak hmm..dużo owoców, warzyw, zero śmietany, słodyczy, wszystko odsączone itp i wazy z 45 kg teraz.

#86 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 02 listopada 2011 - 09:03

dużo owoców, warzyw, zero śmietany, słodyczy, wszystko odsączone itp i wazy z 45 kg teraz.

żeby ważyć 45 kg wcale nie trzeba się wystrzegać w 100% śmietany, czy masła, czy słodyczy, tylko umiarkowanie jeść i ot cała filozofia, ja jem śmietaną, masło, dżemy to co mi się chce w danej chwili i ważę mało, a nawet chcę przytyć i nie mogę
Dołączona grafika

#87 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 02 listopada 2011 - 09:06

Wiesz, ja się nie wtrącam co ona tam sobie je. U mamy wyszło kilka chorób i się wystraszyła. Wzięła się za siebi i dobrze. A wszystko i tak zalezy od przemiany. Ja mam kiepską i chociaż nie wiem co bym robiła to mam problem ze schudnięciem.

#88 Natalka

Natalka
  • Użytkownik
  • 1 457 postów

Napisano 02 listopada 2011 - 10:43

Co do dbania o kondycję to teraz fajną opcją dla właścicieli psów jest canicross. Zabawa i trening zarówno dla właściciela jak i dla psa. Pies wcale nie musi być jakiejś specjalnej rasy i bieg też wcale nie musi być w zabójczym tempie ;-) Są osoby, które nie lubią typowych sportów zimowych (narty, snowboard) i wtedy zimą ich kondycja spada a waga rośnie. canicross jest świetnym odpowiednikiem dla letniego biegania. No i po takim zimowym treningu z psem figura na wiosnę jest lepsza (i pies też nie ma problemów z nadmiernymi kilogramami) ;) Co więcej, sprzęt nie jest wcale drogi.

#89 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 02 listopada 2011 - 10:47

Natalka co do canicrossu to chyba pod warunkiem, że pies będzie biegł przodem a u mnie to nie możliwe. Ja stanę - ona stoi. Ja zacznę biegać - ona mysli że zabawa ale daleko nie odbiega. Zostaje bieganie samemu.

#90 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 02 listopada 2011 - 11:05

i wtedy zimą ich kondycja spada a waga rośnie.

a ja nie wiem dlaczego ale u mnie jest tak że zimą waga spada <bezradny></span> , latem za to rośnie, jest ktoś jeszcze kto tak ma ?

[ Komentarz dodany przez: elizabeth: 2011-11-02, 11:27 ]
Temat brzmi: "jak dbamy o kondycję" a nie "czy waga spada czy nie".
Dołączona grafika

#91 Dorota12345

Dorota12345
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 02 listopada 2011 - 11:47

W moim wypadku wygląda to tak: co dziennie rowerek stacjonarny ok godziny a po godz 18 staram się nic nie jeść.

#92 sluchacz27

sluchacz27
  • Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 06 grudnia 2011 - 11:04

z racji mojego typu pracy ( przy biurku ) staram się co godzinę robić coś co wymaga ode mnie większego lub mniejszego wysiłku, ew bieganie w miejscu co dwie godziny 10,15 min , ale to już w domu po pracy ;)

#93 mioduszek

mioduszek
  • Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 19 stycznia 2012 - 21:01

Dużo spacerujęw szybkim tempie. Na inny wysiłek mnie nie stać

#94 Janina

Janina

franca

• Użytkownik
  • 938 postów

Napisano 20 stycznia 2012 - 01:04

Spacer to bardzo zdrowa forma ruchu, a marsz jest lepszy niż bieganie. :) Ja też spaceruję z psem bądź psami. Jest nawet udowodnione że psiarze żyją dłużej. :lol: :lol:

Lubię czytać!    <lovam1>  Marcjanna Fornalska "Pamiętnik matki"

#95 Jula

Jula
  • Użytkownik
  • 1 273 postów

Napisano 20 stycznia 2012 - 08:55

No ja za to, żeby utrzymać kondycję sprzątam namiętnie <umieraam></span> A tak na serio to za dużo nie mogę z siebie wydusić, jedynie co to co weekend na spacerek w sobotę i niedzielę do lasu z Michem, bo oni mieszkają przy lesie :->

er3mjw4zst9mivdb.png

#96 WeselneZaplecze

WeselneZaplecze
  • Użytkownik
  • 160 postów

Napisano 20 stycznia 2012 - 15:03

Ja staram się przynajmniej 3-4 razy w tygodniu po 30 minut jeździć na rowerku stacjonarnym :lol:

#97 Stokrotinka

Stokrotinka
  • Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 27 stycznia 2012 - 15:58

Spacery, czasem brzuszki, ogólnie nie mam zbyt wiele czasu. Latem oczywiście dochodzi rowerek i wczasy fitness. Mąż ostatnio kupił specjalny pas który pobudza mięśnie do skurczu impulsem elektrycznym, na sylwetkę działa ;)

#98 Lady Di

Lady Di
  • Użytkownik
  • 1 800 postów

Napisano 29 stycznia 2012 - 10:56

Ja chodzę 2 razy w tygodniu na aerobic :)

#99 pacze

pacze
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 07 lutego 2012 - 15:56

codziennie rano biegam (nawet w ten mróz) no i poranne ćwiczenia. Odpoczywam w weekend:)

#100 kari

kari
  • Użytkownik
  • 589 postów

Napisano 08 lutego 2012 - 15:32

Ćwiczę ,często najbardziej pośladki:)
Jak myślisz, że potrafisz, lub myślisz, że nie potrafisz,zawsze masz racje!