Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Jak dbacie o kondycję?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
177 odpowiedzi w tym temacie

#41 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 15 maja 2009 - 08:39

Wiesz mniej więcej jaki dystans pokonujesz?

No właśnie nie wiem :-P a krokomierz zostawiłam w domu <bezradny></span>
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#42 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 15 maja 2009 - 20:10

dzis byłam na spacerze 7 km ;-)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#43 Lolka000

Lolka000
  • Użytkownik
  • 2 990 postów

Napisano 16 maja 2009 - 21:42

O kurcze :) I kiedy znajdujesz na to wszystko czas?:)

a no w sumie to jakoś specjalnie go nie szukam:) samo tak wychodzi ze jak mam chwilę i ochotę to aktywnie spędzam czas:)

Lolka gratulacje musisz być w świetnej formie.

a dziękuję:) nie narzekam...:)

A mam do Was pytanie, czy nosicie specjalną sportową bieliznę? Chodzi mi konkretnie o taki bezszwowy sportowy stanik,

a no dokładnie w takim biegam szczególnie:) jest duuuużo wygodniejszy niż zwykły do takich czynności:D
Dołączona grafika

#44 amelia83

amelia83
  • Użytkownik
  • 463 postów

Napisano 17 maja 2009 - 12:36

:arrow: ja odkąd pale fajki (a to juz 10 lat prawie) biegać znienawidzialłam :-P
:arrow: kocham jezdzic na rowerze,ale teraz nie posiadam :cry
:arrow: i tak jak Tilia pisała,wszędzie szybko chodzę :mrgreen: :mrgreen: ;-)

[ Dodano: 2009-05-17, 13:37 ]
kiedys joga,tai chi, ;-)
Większość ludzi jest jak opadłe liście,które rozwiewa wiatr.Krążą w powietrzu,a potem spadają na ziemię.Ale nieliczni są jak gwiazdy,które poruszają się po ustalonym kursie,gdzie nie moze ich dosięgnąć wiatr. Mają prawo i kierunek w sobie. {hermann hesse}

#45 Madalena

Madalena
  • Użytkownik
  • 196 postów

Napisano 19 maja 2009 - 11:02

A mam do Was pytanie, czy nosicie specjalną sportową bieliznę? Chodzi mi konkretnie o taki bezszwowy sportowy stanik,

a no dokładnie w takim biegam szczególnie:) jest duuuużo wygodniejszy niż zwykły do takich czynności:D

Chodzi mi o coś takiego, taki bra top czy jak to się tam nazywa. Ma wbudowany stanik, który ma dobrze podtrzymywać i żeby było wygodnie, a jednocześnie ładnie. Masz może fotkę tego swojego? Czy o tym samym mówimy?

Załączone miniatury

• top2.JPG
  • top1.JPG

#46 Xenna

Xenna
  • Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 19 maja 2009 - 14:01

:roll: Witam, jestem tu nowa:) ale mam nadzieje, że będę w stanie odpowiedzieć Wam na nurtujące pytania:) Przede wszystkim jak zauważyłyście w profilu mam duży związek ze sportem:) a ostatnio wciągneły mnie szkolenia survivalowe dla kobiet:)nie dość, ze kształtują super charakter to w dodatku uczą kształtowania sylwetki i przekazują podstawową wiedzę na temat diet i żywienia:) naprawde polecam:) jeżeli chcecie dowiedzieć sie czegoś więcej to zapraszam na priv:) na trzecie jadę w przyszłym tygodniu a na kolejne w czerwcu:) może chce sie ktoś ze mną zabrać?:)

#47 mysiunia89

mysiunia89
  • Użytkownik
  • 282 postów

Napisano 27 maja 2009 - 13:21

Drogie panie,jakis czas temu uswiadomiłam sobie,że z moja kondycja jest tragicznie.Za jakis czas bede obchodzic 20-ste urodziny a kiedy wchodze po schodach czuje sie jakbym musiala kupic z 60 swieczek na tort urodzinowy:(od polowy gimnazjum poprzez szkole srednia nie chodzilam na w-f bo mialam problemy z lewym biodrem i nie moglam cwiczyc ani biegac.Mam tez od paru lat problemy z oddychaniem,leczylam to u roznych doktorow,ale nic nie da sie z tym zrobic.Kiedy odwiedzilam pulmonologa ten chwycil sie za glowe bo objetosc moich pluc i ich kondycja byly masakryczne,zalecil mi czeste cwiczenia itd.
Postanowilam wziasc sie za siebie i zaczełam biegac.Poczatki sa okrutne,cala klatka piersiowa tak mnie boli,ze szok.Bardzo ciezko jest mi to wszystko nadrobic,po takim bieganiu czuje sie wyczerpana:"(i trace motywacje,mam ochote to wsystko olac a wiem,ze nie moge.Zaczelam sie zastanawiac czy to aby naprawde zdrowe skoro potem tak wszytsko mnie boli?,Slyszalam,ze ruch na swiezym powietrzu a zwlaszcza bieganie chroni przed wieloma chorobami i zmniejsza ryzyko raka jajnikow,płuc i wieloma roznymi i wydluza zycie.Odkad zaczełam biegac zczegolnie boli mnie prawa strona klatki piersiowej?nie wiecie czy moze ma to jakies znaczenie?czy znow bede musiala udac sie do lekarza?:"(

A jak wy drogie panie,dbacie o kondycje?Myslicie o niej na co dzien?moze znacie jakies mile sposoby na utrzymanie dobrej kondycji,zdrowie jest przeciez najwazniejsze w zyciu...:)
A i bardzo prosze o wsparcie,wiem,ze musze wytrwac w tym moim bieganiu:/

[ Komentarz dodany przez: Donn: 2009-05-27, 14:35 ]
mamy już taki temat
Tak kocham to zycie,ktore nie raz sypie mi sola w oczy....

#48 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 28 maja 2009 - 13:21

my z D. ostatnio dla poprawienia kondycji robimy sobie przejażdzki rowerowe i zakupiliśmy przyrząd do robienia brzuszków. Trza zacząc dbać o siebie!! ;-)

<ookk>

#49 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 28 maja 2009 - 13:52

Od dzis zaczynam silownie:)

#50 Jacqueline

Jacqueline
  • Użytkownik
  • 1 963 postów

Napisano 28 maja 2009 - 18:39

A ja czytałam te posty i tak się zmobilizowałam, że mimo poazkupowego zmęczenia idę biegać, a od środy znów na fitness no i od soboty zaczynam grać w tenisa.

#51 lulu

lulu
  • Użytkownik
  • 38 postów

Napisano 04 czerwca 2009 - 16:57

Mój ciągle mnie ciągnął na siłownie i do biegania. Ale do biegania ja się nie nadaję, nie lubię tego:) Ale siłownia jak najbardziej mi pasuje. Jeszcze wyszło niedawno, że koleżanka prowadzi siłownię, więc pewnie będziemy często u niej gościć. Zaczynam brać teraz taurynę, więc może uda mi się zbudować ciałko ;)

#52 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 04 czerwca 2009 - 16:58

Ja niedługo z mamuśką zawojujemy siłownie :D Ale damy sobie wycisk! Karnet miesięczny i kondychą wyćwiczona :P

#53 użytkownica

użytkownica
  • Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 05 czerwca 2009 - 08:27

Ja dwa razy w tygodniu biegam po kilka kilometrów a poza tym gram w siatkówkę. Puszczam też latawce:) gram w badmintona i chodzę po górach. Zamierzam się też do kupna rolek na stronie sklepu REKLAMA. Przed Wielkanocą kupowałam tam sprzęt do badmintona:D chyba jestem uzależniona od zakupów tam i w ogóle w Internecie - to też jest sport??

#54 Guest_niki_*

Guest_niki_*
  • Gość

Napisano 06 czerwca 2009 - 08:08

zamieniłam aerobik na siłownie, raz w tygodniu z naciskiem na to co najgrubsze, czyli nogi- a zatem wybór ćwiczeń- rowerek, bieżnia i hmmm- aż musiałam sprawdzić jak to się nazywa- orbitreku

#55 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 07 maja 2010 - 11:32

Postanowiłam zapisać się na jakieś ćwiczenia, ale nie wiem do końca co chciałabym robić... Co możecie polecić?
Chodzi mi głównie o podciągnięcie kondycji i wyrobienie trochę mięśni a nie tylko o zgubienie kg

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#56 miminka

miminka
  • Użytkownik
  • 747 postów

Napisano 07 maja 2010 - 12:13

Jeśli o mnie chodzi, to dbam o kondycję dużo chodząc, spacerując w różnym tempie. Na siłownię i do klubów nie chodziłam i nie chodzę, bo nie lubię ćwiczyć w dużych skupiskach ludzi, wolę sama urządzić sobie aerobic w domu ;-)

Jak chodziłam do liceum, to grałam we wszystkie gry zespołowe, chodziłam na jogę, a nasza pani od w-fu często urozmaicała nam zajęcia - a to aerobic, a to stepy, piłki, ćwiczenia rozciągające, biegi, skoki i wiele innych rzeczy ;-)

Obecnie dbam o kondycję we własnym domu ;-) Gimnastykuję się codziennie rano, przede wszystkim rozciągam. W ciągu dnia dużo chodzę, gdy się spieszę, to w szybkim tempie. A i z podbieganiem do autobusu nie ma problemu ;-) Po południu czy wieczorem to zależnie od nastroju: albo ćwiczę z hula - hoopem, skakanką albo puszczam sobie muzykę i tańczę ;-) wyciszam się ćwicząc jogę.

Co do innych rzeczy- odżywiam się zdrowo, nie jem fast foodów itp. rzeczy od wielu, wielu lat, w ogóle nie jadam na mieście, sama przygotowuję sobie jedzenie. Piję dużo wody, soków warzywnych, owocowych, herbaty zielonej, owocowej. Nie słodzę i nie jem praktycznie słodyczy. Nie jem smażonych rzeczy. Nie palę. I jest kondycja :-P
You're never too young or too old to dream

wouldn't wanna be anybody else!

...

#57 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 30 kwietnia 2011 - 10:02

Jeśli o mnie chodzi, to dbam o kondycję dużo chodząc, spacerując w różnym tempie.

u mnie jest podobnie, tylko, że ja nie lubię spacerować bez celu (wydaje mi się to takie dziwne - dobre dla dziadków), w moim przypadku jest tak że nie używam komunikacji miejskiej i wszędzie - nawet jak mam iść do centrum pieszo 30 min to wybieram spacer ..chyba że pada deszcz

Obecnie dbam o kondycję we własnym domu ;-) Gimnastykuję się codziennie rano, przede wszystkim rozciągam. W ciągu dnia dużo chodzę, gdy się spieszę, to w szybkim tempie. A i z podbieganiem do autobusu nie ma problemu ;-) Po południu czy wieczorem to zależnie od nastroju: albo ćwiczę z hula - hoopem, skakanką albo puszczam sobie muzykę i tańczę ;-) wyciszam się ćwicząc jogę.

również w domu ćwiczę, ale na siłownię także chodzę bo w domu nie zawsze się chę, w domu tak jak Ty rozciągam się i hula hop dla urozmaicenia

Co do innych rzeczy- odżywiam się zdrowo, nie jem fast foodów itp. rzeczy od wielu, wielu lat, w ogóle nie jadam na mieście, sama przygotowuję sobie jedzenie. Piję dużo wody, soków warzywnych, owocowych, herbaty zielonej, owocowej. Nie słodzę i nie jem praktycznie słodyczy. Nie jem smażonych rzeczy. Nie palę. I jest kondycja :-P

tak samo chyba od 5 lat : nie pijęalko w ogóle, nie palę, nie jem słodyczy (jak już zjem to dołosnie raz na rok),na mieście ani w restauracjach nie jem bo nie lubię - muszę widzieć jak potrwa jest przyrządzana i takim sposobem jak wyżej miminka napisała ma się kondycję :lol:
Dołączona grafika

#58 harry84

harry84
  • Zbanowani
  • 890 postów

Napisano 20 maja 2011 - 09:01

Latka lecą więc trzeba dbać o siebie co by flakiem nie zostać :-P
Otóż biegam codziennie, zazwyczaj rano lub zaraz po powrocie z pracy ;-) Weszło mi to w krew i bez tego nie zasnę :-P Dodatkowo basen całkowicie sportowo, okazyjnie siatkówka plażowa (oczywiście w sezonie częściej), siłownia rzadziej ale parę razy w miesiącu się zdarzy, choć fajnie byłoby częściej :-D Generalnie nie jest chyba ze mną tak źle. Nie palę, piję okazjonalnie, a ze złych nawyków to na pewno taki, że kiedy gdzieś się ruszam to zawsze wsiadam w samochód... a czasem spacerek by się przydał :mrgreen: Fast foodów unikam, staram się gotować sam w miarę zdrowo. Choć nie mam jakiejś określonej diety. A no i latem preferuję górskie wędrówki, uwielbiam wręcz... :-o
"Każdy może być ojcem, ale trzeba być kimś naprawdę wyjątkowym, żeby być tatą..."
Dołączona grafika
www.rakszyjki.pl> STOP rakowi szyjki macicy

#59 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 20 maja 2011 - 11:04

Otóż biegam codziennie, zazwyczaj rano lub zaraz po powrocie z pracy Weszło mi to w krew i bez tego nie zasnę

to jak moj M.

A no i latem preferuję górskie wędrówki, uwielbiam wręcz...

ja tez.

A z ruchu...kiedys maniakalnie jedziłam na rowerze, bardzo duzo, po 40 km lub wiecej.
Teraz rowerów nie mam... ale kiedys napewno.
Siłownia mam w planach chodzic. Cwiczenia w domku - odpadaja bo mnie nudza. Co jedynie stacjonarny rowerek mamy zamiar kupic
Basen...swietna sprawa. Byle nie chlorowany. Na dana chwile - spacery. A to ciut za mało.
<bezradny></span>
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#60 Jolene

Jolene
  • Użytkownik
  • 93 postów

Napisano 20 maja 2011 - 11:45

Mam tak samo jak dobra - gdziekolwiek bym nie szła zawsze idę na piechotę-bez względu na to,czy jest to 10 minut drogi czy godzina -zawsze pieszo. Jednocześnie oszczędzam na biletach-także przyjemne z pożytecznym :)
Po zakupie kostiumu mam wielką ochotę przynajmniej raz w tygodniu chodzić na basen wymęczyć się porządnie :)
"PRZYPŁYWY I ODPŁYWY ATLANTYKU,
RUCHY KONTYNENTÓW,
POŁOŻENIE SŁOŃCA I GWIAZD...
TO TYLKO CZĘŚĆ ŚWIATA NAD KTÓRYM PANUJĘ."