Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

dieta niskowęglanowa

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
310 odpowiedzi w tym temacie

#101 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 07 sierpnia 2010 - 10:00

mloda, jesteś moi miSZCZem, bo (pełna wersja odpowiedzi na pyt. z sb :P ) u mnie już po diecie :-/ fakt, że tym razem byłam silna i nie zrezygnowałam z własnej woli napawa mnie dumą, bo moja silna wola z reguły w takich momentach bierze urlop :-P W trakcie robienia badań do pracy wyszło mi, że mam anemię (znowu :roll: ) i lekarz odradził mi chwilowo tą dietę. Chciałabym się zmobilizować i spróbować raz jeszcze jak już mi się wyniki poprawią, ale jak pomyślę o serkach, rybie i kurczaku to mnie trzepie... brrrr. Straszna monotonia i przyznam, że mimo głodu w gardle mi już to wszystko stawało :lol: i jeszcze jedna rzecz, którą u siebie zauważyłam podczas tej diety (a to była druga próba :oops: )- mam huśtawki nastrojów, jestem humorzasta i bez życia <bezradny></span> nie wiem czy tylko ja tak mam? <co></span>
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#102 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 07 sierpnia 2010 - 10:10

W trakcie robienia badań do pracy wyszło mi, że mam anemię (znowu :roll: ) i lekarz odradził mi chwilowo tą dietę

może zbyt pochopna była ta decyzja? w końcu wystarczyło zacząć zażywać żelazo, w ciągu PW jeść warzywka bogate w żelazo i zacząć przyjmować jakiś preparat z witaminami (ja biorę wita-miner-taki suplement dla osób odchudzających się i stosujących diety z kompletem witamin i minerałów) i myślę że nie było by tak źle. ;-)
a anemia to mi też często dokuczała nawet jak nie stosowałam diety.

jak pomyślę o serkach, rybie i kurczaku to mnie trzepie... brrrr. Straszna monotonia i przyznam, że mimo głodu w gardle mi już to wszystko stawało :lol:

no monotonia jest, to fakt... ja też parę razy miałam taki okres że otwierałam lodówkę i wolałam chodzić głodna niż zjeść coś dukanowego <bezradny></span>
ale wtedy dorzucam warzywa (nawet jak mam fazę P, jakąś surówkę czy pomidora) i od razu jest przyjemniej. :lol:
Z drugiej strony ostatnio kiepsko mi idzie trzymanie diety więc nie wynoś mnie tak na piedestały tigraa <umieraam></span> )i póki mam przestój wagowy, ciągle coś skubne nie dietowego i co dzień powtarzam sobie że wracam na właściwą ścieżkę a potem jem coś nielegalnego... ale to już 2,5 miesiąca i mam prawo (organizm) być zmęczona... ale zbiorę siły i wrócę do czystego dukanowania...

mam huśtawki nastrojów, jestem humorzasta i bez życia <bezradny></span> nie wiem czy tylko ja tak mam? <co></span>

może podświadomie drażni cię fakt, że MUSISZ się stosować to zasad diety? myślę że huśtawki wynikają raczej ze strony psychologicznej a nie samej diety. ;-)

#103 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 07 sierpnia 2010 - 15:18

mam anemię (znowu ) i lekarz odradził mi chwilowo tą dietę.

otreby maja bardzo duzo zelaza, ostatnio czytałam na opakowaniu i byłam zaskoczona ze tak duzo. Wiec mysle ze dałabys rade jesc jakies rzeczy dozwolone , albo czasem pozwolic sobie na jakies chude czerwone miesko , mysle ze nawet jakies rybki z zelazem by sie znalazły ;-) a co do nastroju , to organizm pewnych substancji do których jest przyzwyczajony nie dostaje i to moze dlatego. Moze np poziom cukru masz inny a to tez wplywa na samopoczucie.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#104 Katarzynka89

Katarzynka89
  • Użytkownik
  • 2 672 postów

Napisano 08 sierpnia 2010 - 20:23

Poddałam się po 4 dniach, to nie jest dla mnie. Tak jak tigraa84 wszystko stawało mi w gardle i choć byłam głodna to miałam wrażenie że wszystko co mam w żołądku zaraz zwymiotuje. Nie mogę patrzeć na te wszystkie jogurty naturalne 0%. Przez 3 dni to najlepiej bym z domu nie wychodziła, miałam zawroty głowy i cały czas wściekła chodziłam. Teraz spróbuje po prostu mniej jeść, pić dużo wody i brak słodyczy a co najważniejsze ruch :-)

#105 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 08 sierpnia 2010 - 20:28

Poddałam się po 4 dniach

to ja wytrzymałam 10 :mrgreen: i jestem z siebie dumna :-P

Moze np poziom cukru masz inny a to tez wplywa na samopoczucie.

Madziu wydaje mi się, że masz rację. Zresztą nie po raz pierwszy zauważyłam, że mój organizm wariuje kiedy mam za mało cukru we krwi :roll: Dopadają mnie wtedy huśtawki nastrojów, wszystko mnie drażni i, może to śmiesznie zabrzmi, ale nic mnie nie cieszy <bezradny></span> Wiem, że w tej diecie powinno używać się słodzika, ale to jest rzecz, której nie dałam rady w siebie wmusić... w żadnej postaci. Po prostu mam odruch wymiotny <bezradny></span>
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#106 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 25 sierpnia 2010 - 20:25

mloda jak idzie , kiedy koniec , juz zpalanowany czy czekasz az pewna ilosc kg jeszcze spadnie, jescze druga faza czy juz z trzecia 10 dni na kazdy kg ???

#107 Olta1975

Olta1975
  • Użytkownik
  • 27 postów

Napisano 25 sierpnia 2010 - 20:43

Mam książke tego pana :) dieta świetna chociaż trzeba się naprawdę pilnować dłuższy czas. Kolega zgubił 12 kg dzięki Dukanowi :) także polecam

#108 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 25 sierpnia 2010 - 20:46

juz z trzecia 10 dni na kazdy kg

już trzecia bo na 2 już nie dawałam rady <bezradny></span>
poza tym nawet ta 3 jest tyle o ile, bo jakoś nie mogę się zdyscyplinować :roll: :oops: :evil:

#109 arleta81

arleta81
  • Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 30 sierpnia 2010 - 13:24

ale żyby osiągnąć najlepsze wyniki i zrzucić zbędne kilogramy musisz też uprawiać sport. najlepsze jest bieganie, jazda na rowerze lub na rolkach. mój partner schudł w ciągu 3 miesięcy prawie 20 kilo, zawziął sie i naprawdę dużo sportu uprawiał. no i przez rok nie przytył, więc na takie efekty warto pracować. życzę ci wyrtwałości i dużo silnej woli!

na mnie dukan nie działał pomimo ćwiczeń i sportu :(

#110 krykat

krykat
  • Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 01 września 2010 - 15:44

mój facet schudł aż 10 kg na dunkanie.
ale dopiero za drugim podejście, bo za pierwszym nie dał rady przejść przez fazę uderzeniową... dziewczyny nie trzeba jesc całyczas jogurtów 0% - on zaczął kombinować, mieszczać różne produkty i wychodziło bardzo dobre jedzenie, nawet niektóre potrawy razem jjemy już po tej diecie

#111 katti

katti

kwintesencja

• Użytkownik
  • 9 613 postów

Napisano 08 września 2010 - 16:15

Pani z pracy (jest gdzies po 40stce) przeszla na ta diete. W ciagu pierwszego tygodnia schudla 5 kg. Zawsze byla opuchnieta, a teraz naprawde widac rezultaty.

Inna pani schudla 18 i zarazila ta dieta ta pierwsza :lol:
Jej szwagier schudl 32 kg lacznie juz.

Ostatnio dowiedzialam sie, ze kolezanki ojciec schudl juz 16. Chociaz nie wiem z czego on sie odchudza bo szczuply byl :roll:

Takze sa efekty w szybkim czasie i to bardzo widoczne ;-)

Sama jako zwolenniczka (maniaczka) odchudzania :lol: mysle nad ta dieta :lol: :mrgreen:

Nie patrz w przeszłość, bo potkniesz się o teraźniejszość i s******* przyszłość.

#112 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 08 września 2010 - 16:53

mysle nad ta dieta

a co ty chcesz tracic <cfany1></span>

Sama jako zwolenniczka (maniaczka) odchudzania

to wiemy <jezorek11></span>
ja gdzies czytałam ze dobrze jest przy tej diecie kontrolowac pozom cholesterolu.

#113 monik_ka

monik_ka
  • Użytkownik
  • 1 680 postów

Napisano 09 września 2010 - 19:55

ja zamierzam od poniedziałku przejść na Dukana...mam nadzieję, że wytrzymam:)
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#114 anka1705

anka1705
  • Użytkownik
  • 2 490 postów

Napisano 11 września 2010 - 14:27

postanowiłam spróbować ;-)
zobaczymy jak pójdzie, trzymajcie kciuki.

Chcę zacząć na dniach, miałam dziś :P ale nie wyszło. No i mam rozterkę bo za tydzień idę na wesele, wiadomo jak to na weselu... dużooo pyszności i alko :P Poza tym nie chcę każdemu powtarzać że jestem na diecie, i mam pytanie...Gdybym jutro zaczęła pierwszą fazę, będę ją mieć do piątku, zrobię weekend przerwy (oczywiście będę się oszczędzać na tym weselu) i potem od poniedziałku zacznę drugą fazę, ma to sens??

Między nami nic nie było
Parę nocy, trochę wina,
To za mało by Cię mieć.
Może tylko się łudziłam,
Może lekko pogubiłam,
Nie bój się nie zrobię scen..

Kiedyś się uda
Jeszcze przyjdzie na nas czas

#115 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 11 września 2010 - 14:51

anka1705, sądzę ze lepiej już przeczekaj z tą dietą poza wesele, bo nie ma sensu tak zaczynać i od razu na starcie który jest na najważniejszy nie trzymać się zasad.

#116 monik_ka

monik_ka
  • Użytkownik
  • 1 680 postów

Napisano 11 września 2010 - 16:35

trzymajcie kciuki

dopingujmy się nawzajem ;-)
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#117 asia77

asia77
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 28 września 2010 - 19:29

Witam!

ciesze się, że nie tylko ja zaczynam zmagac się z wagą.
Kochane waże ok 73 kilo i pragnę zrzucic troszkę i zaczynam nieśmiało.
<bezradny></span>

#118 monik_ka

monik_ka
  • Użytkownik
  • 1 680 postów

Napisano 02 października 2010 - 18:05

asia77 życzę powodzenia :-) ja jestem na tej diecie i czuję się dobrze a przede wszystkim nie chodzę głodna a co do produktów dozwolonych to rzeczywiście wybór jest mocno ograniczony ale jak się troszkę pokombinuje to wszystko jest bardzo dobre :-)
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#119 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 03 października 2010 - 09:59

czyli że jak...w tej fazie pierwszej na sniadanie np. jajko..jajecznica...ale bez pomidora, bez chleba???

na drugie sniadanie - jogurt ??
na obiad np. kurczak lub ryba???

na kolacje... tunczyk ???może byc??

po tak tygodniu wprowdzić warzywa,owoce?? dobrze zrozumialam??
i np. 5 dni protein
i 5 dni protein z warzywami..

a pozniej jak sie schudnie
stosowac te proteiny i warzywa
porcja owocow
ser
chleb

po jakim czasie mozna cos słodkie?? bo widziałam przepis na budyn...
i po jaki czasie mozna chleb ?? :oops:
nie wiem jak ta pierwsza faza bez chleba wytrzymam ...
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#120 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 03 października 2010 - 10:03

tej fazie pierwszej na sniadanie np. jajko..jajecznica...ale bez pomidora, bez chleba???

tak bez chleba.

na drugie sniadanie - jogurt ??
na obiad np. kurczak lub ryba???

na kolacje... tunczyk ???może byc??

tak, bez wszelkich dodatków.