Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

facebook

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
431 odpowiedzi w tym temacie

#161 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 23 czerwca 2011 - 16:42

Mnie już od pewnego czasu wkurzało,że skoro ja komentuje zdjęcie np. mojej kumpeli to moi pozostali znajomi(nawet Ci którzy tej dziewczyny nie znają) na swojej tablicy widzą,że ja to zrobiłam wraz ze skomentowanym zdjęciem. Po co to komu? <bezradny></span>
Mnie też nie interesuje,że kumpela skomentowała czyjeś zdjęcie skoro ja tej osoby nie znam <bezradny></span>

A ten nowy pomysł z bieżącymi aktualnościami też wydaje mi się bez sensu <bezradny></span> to już takie kontrolowanie wszystkiego wokół - na co to komu? <bezradny></span>

Wszyscy biadolili na nk,a teraz jak widzę FB za dużo kombinuje :-P
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#162 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 23 czerwca 2011 - 17:05

Tilia, szpiegu. Wielkie dzięki :mrgreen: :mrgreen: Już teraz się nie martwię, że jestem dziwna :lol: :lol:

Mnie też nie interesuje,że kumpela skomentowała czyjeś zdjęcie skoro ja tej osoby nie znam <bezradny></span>

Dokładnie. A u mnie teraz same takie posty się pokazują :-/ :-/ Bez sensu to to.
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#163 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 23 czerwca 2011 - 17:29

kazdy moze sie poczuc jak wielki brat i wiedziec co znajomi zanojoych skomentowali ;-)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#164 malutka316

malutka316
  • Użytkownik
  • 218 postów

Napisano 23 czerwca 2011 - 19:07

Mnie jakoś facebook nie zaintrygował tym bardziej, że nk to też już jeden wielki haos i coraz bardziej się tylko prześcigają o użytkowników :-/
`Ludzie wybierają to co przyjemniejsze dlatego piją kawę z mlekiem, wódkę z sokiem oraz kochają ciałem a nie duszą!`

#165 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 23 czerwca 2011 - 19:15

NK pada już przez Facebooka... coraz mniej ludzi na NK... za to wszyscy teraz urzędują na FB

#166 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 23 czerwca 2011 - 19:19

Ostatnie doniesienia mówią,że w ostatnio więcej Polaków zarejestrowało się na nk a nie FB ;-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#167 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 23 czerwca 2011 - 20:43

NK pada już przez Facebooka... coraz mniej ludzi na NK... za to wszyscy teraz urzędują na FB

FB jest światowy możemy znaleźć lubi z całego świata, natomiast NK tylko z PL i dla mnie jest beznadzieje to że poprzez klasy się odnajdujemy, może NK dobre dla ludzi starszych dat, gdzie po tylu latach się odnajdują
Dołączona grafika

#168 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 24 czerwca 2011 - 07:10

Ludzi coraz łatwiej nabić w butelkę za pomocą FB:

25 tysięcy fanów na Facebooku jeszcze nie wie, że strona nawołująca do cieszenia się życiem i zwolnienia tempa, tak naprawdę jest reklamą Stoperanu.

Kampania teaserowa trwa od ponad tygodnia. Obejmuje outdoor oraz internet, gdzie wystartowała strona niebiegam.pl oraz fanpage na Facebooku - informuje Mediamikser. Obecnie zgromadził już blisko 25 tysięcy fanów, a 5 tysięcy osób zgarnęło koszulki. Według opisu strony, kampania zachęca do wolniejszego trybu życia.

"Ludzie - nie dajmy się zwariować – czas powiedzieć STOP! Czas zatrzymać się w tym opętańczym biegu, zacząć cieszyć się życiem i powiedzieć – Dziękuję, nie biegam." - zachęca opis na stronie.

Po uruchomieniu kampanii podniosły się zarówno głosy oburzenia, jak i zadowolenia. Wśród nich między innymi opinie tych, którzy cenią sobie aktywny tryb życia i biegają. Na Wykop.pl trafił - chociaż nie na stronę główną - list do rzecznika US Pharmacia, pod którym podpisał się Piotr Kaluba, koordynator inicjatywy Night Runners.

- Mając na uwadze przede wszystkim promowane zdrowego trybu życia, celowi jaki powinien przyświecać każdej firmie farmaceutycznej dbającej o stan zdrowia pacjentów, wyrażamy swoją dezaprobatę akcją, która stoi w sprzeczności z dobrymi obyczajami, etyką i dobrem powszechnym. Prosimy o zawieszenie kampanii i podjęcie natychmiastowych kroków zmierzających ku wyjaśnieniu negatywnych skojarzeń - pisze.

Internauci jednak w większości nie są świadomi, że strona na Facebooku jest elementem kampanii Stoperanu. Na tablicy akcji tylko kilka nielicznych wpisów internautów informuje o reklamie z linkami do serwisów branżowych lub wykopu.

- Jeśli jest to reklama stoperanu to wydaje się to wręcz śmieszne. Mogliby jednak o tym napisać, bo ja się dowiaduję, że to reklama leku dopiero z tego forum. Na stronie niebiegam.pl (czy jakoś tak) żadnej informacji się nie doszukałem. Osoby, które mają dylemat czy biegać, mogą źle odebrać tę reklamę - czytamy na forum bieganie.pl.

Dyskusja trwa na wielu forach, również na GoldenLine. O akcji pisał też Piotr Jakubowski na blogu zapiskibrandmanagera.bloog.pl.

- Hasło na teaser jest absolutnie genialne, bo proste i na tyle przewrotne, a wręcz sprzeczne z przyjętą normą, że spora część grupy docelowej poczuje się nim zahaczona. Pytanie co będzie rozwinięciem teasera, bo przejście z "niebiegania" do walki z biegunką może być najbardziej śliskim momentem tej kampanii - pisze we wpisie.

Na razie nie wiadomo, kiedy akcja teaserowa się zakończy, a karty zostaną odkryte - informuje Mediamikser. Rejestratorem domeny jest agencja Red8 Digital, najprawdopodobniej również odpowiedzialna za prowadzenie kampanii.

Źródło: interaktywnie.com
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#169 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 02 lipca 2011 - 19:51

przez przypadek kliknęłam jedną stronę a wcale jej nie lubię i chciałabym t cofnąć

wejdź na tą stronę i w jej profilu na dole po lewej masz opcję "nie lubię tego",klikasz i po wszystkim :-)

a czy jest jakiś podgląd wszysktich moich lubianych stron ?
bo chciałąbym zrobić porządek a nie wiem jak i gdzie we jść aby mieć cały obraz tego ..raz to widziałam gdzieś ale nie wiem jak spowrotem wejśćtam
Dołączona grafika

#170 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 02 lipca 2011 - 20:15

Wchodzisz na swój profil :arrow: informacje :arrow: zjeżdżasz do "Ulubione zajęcia i zainteresowania" :arrow: klikasz "Pokaż inne strony"

tam jest wszystko ;-)
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#171 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 03 lipca 2011 - 15:21

Madź, dziękuję bardzo!
Dołączona grafika

#172 Al0e

Al0e
  • Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 04 lipca 2011 - 09:45

Facebook - Największy społecznościowy portal na świecie , ale ma pewne błędy.. Czemu jak ja skomentuję zdjęcie mojego kolegi to inni moi znajomi też widzą co ja napisałam :/ Jedna z gorszych opcji , ale ogólnie i tak ma swoich zwolenników :)

#173 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 06 lipca 2011 - 22:02

Stało się. Zgodnie z zapowiedziami Mark Zuckerberg zaprezentował wszystkie nowe "niesamowitości" na Facebooku. Najbardziej cieszy fakt uruchomienia - wspólnie ze Skype'm - czatu wideo na popularnym Fejsie.

Nie sprawdziły się medialne plotki, że do korzystania z wideorozmów na Facebooku konieczne będzie zainstalowanie klienta Skype'a. Trzeba tylko zainstalować odpowiednią wtyczkę [...]. Uruchomienie funkcji jest dziecinnie proste.

"Wystarczy kliknąć przycisk Zadzwoń na górze profilu znajomego lub w oknie czatu. Nie musisz uruchamiać żadnego specjalnego oprogramowania. A jeśli znajomy nie odbiera? Możesz nagrać wiadomość wideo" - radośnie informuje Facebook.

Co jeszcze dorzucił Zuckerberg?

- nowe menu aplikacji, dzięki któremu o wiele łatwiej można zarządzać już zainstalowanymi aplikacjami i sprawdzić, jakie dane wysysają z naszego profilu;

- rozmowy grupowe w ramach Facebook Chat;

- przydatną funkcję Download Your Information, dzięki której możemy pobrać ze społecznościowego archiwum wszystkie zawartości, które opublikowaliśmy na swoim profilu.

Społecznościowe imperium pracuje także nad rozwojem Grup. Z lakonicznych zapowiedzi szefa Facebooka wynika, że członkowie grupy będą mieć niebawem możliwość wspólnej pracy nad dokumentami.

Złośliwi twierdzą, że facebookowe nowości są kalką rozwiązań funkcjonujących na nowym portalu społecznościowym Google+. Zobaczcie całą konferencję anonsującą "niesamowitości" na Facebooku!

źródło: fejsik.pl

ciekawe jak będzie działało :)

JkIEp1.png

#174 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 06 lipca 2011 - 22:54

ciekawe jak będzie działało

zobaczymy, jako fanka prtoduktów google nie moge sie doczekać.

Natomiast post jednego z moich znajomych "FB coś zmienił i nikomu nie powiedział. Spójrz na URL w swojej przeglądarce.Jeśli adres zaczyna się od "http" lub "www" zamiast "https" oznacza to, że nie przeglądasz FB w bezpiecznym trybie i możesz dostarczyć radości hakerowi. By to zmienić wejdź na "Konto" -> "Ustawienia konta" -> "Zabezpieczenia konta" i zaznacz okienko "bezpieczne przeglądanie (https)".Wyświadcz przysługę przyjaciołom i podaj dalej".

Sprawdżcie ;-)
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#175 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 06 lipca 2011 - 23:05

Lady ale jeśli ktoś kto używa FB gra w gry musi czasowo to zabezpieczenie wyłączyć (FB o to zapyta i czasowo wyłączy). A włączenie nastąpi po wylogowaniu i ponownym zalogowaniu. Więc jeśli ktoś ma logowanie automatyczne czasowe wyłączenie będzie nadal aktywne ;-)

JkIEp1.png

#176 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 06 lipca 2011 - 23:11

Tilia, nie znam się, tylko skopiowałam i tu wkleiłam, bo wydawało mi sie to w miarę istotne/ciekawe.

włączenie nastąpi po wylogowaniu i ponownym zalogowaniu. Więc jeśli ktoś ma logowanie automatyczne czasowe wyłączenie będzie nadal aktywne

nie miałam pojęcia o tym. :-)
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#177 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 31 sierpnia 2011 - 11:55

Pytanko :mrgreen:
Mogę zrobić tak, że jak mam kogoś w znajomych, to mogę przed nim jakoś ukryć moje posty? :lol: :lol:
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#178 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 31 sierpnia 2011 - 11:57

bodajże jest taka opcja...ale to Tili pytaj :D bo ona mi pomogła też w podobnej sprawie

#179 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 31 sierpnia 2011 - 11:58

Olenka, oczywiście :-) można tak na FB kombinować,że hoho ;-)

Wysyłając posta na ścianę masz ten pasek do wpisywania treści,a pod spodem jest kłódka. Kliknij na nią potem ustawienia niestandardowe i w polu "niech będzie niewidoczne dla" wpisujesz daną osobę.

Można takie ustawienie zapisać też na stałe :-)

w razie co korepetycje na gg :lol:

JkIEp1.png

#180 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 31 sierpnia 2011 - 12:05

Można takie ustawienie zapisać też na stałe :-)

Dzięki wielkie dobra kobieto :mrgreen: :mrgreen:

w razie co korepetycje na gg :lol:

Bede walić jak w dym :lol: