Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

facebook

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
431 odpowiedzi w tym temacie

#141 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 19 czerwca 2011 - 13:31

A ja od piątku mam problem z facebookiem.

Dokładniej chodzi o to, że na głównej stronie zawsze miałam u góry możliwość segregacji postów: Najnowsze i Najpopularniejsze. Teraz tych przycisków u mnie nie widać, a wszystkie posty są tak pomieszane, że ciężko cokolwiek ogarnąć. Żaden z moich znajomych nie ma podobnego problemu, a może któraś z Was coś takiego zauważyła ? ;> Albo wie co z tym zrobić ? :lol:
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#142 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 19 czerwca 2011 - 14:49

Żaden z moich znajomych nie ma podobnego problemu, a może któraś z Was coś takiego zauważyła ?

ja mam tak było zawsze, Najpopularniejsze i najnowsze, z możliwością podziału na linki, zdjęcia etc. Nie wiem co tam u Ciebie się podziało :->
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#143 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 19 czerwca 2011 - 14:59

Olenka, wyjście nr 1 - zmień przeglądarkę :P Może to z nią jest problem. ;-)

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#144 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 19 czerwca 2011 - 15:07

Może to z nią jest problem. ;-)

Chyba nie bardzo, bo jak siostra się u mnie loguje albo D. to u nich wszystko normalnie działa.
Nawet jak u siorki na lapku się loguje to mi nie trybi <bezradny></span>

napisałam do ogólnego Pana Facebooka :lol: czekam na odpowiedź i liczę, że nie będzie ona w języku angielskim :lol:
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#145 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 23 czerwca 2011 - 08:42

Tilia, ja już miałam tak właśnie ukryte pytania i one nie pokazują mi się na tablicy, ale z boku widzi ja każdy nawet nieznajomi i na, to chyba nie ma na razie rady. <bezradny></span>

oj musi być na to sposób jakiś, przecież FB każdy ma takiego samego :-P pewnie coś nie tak robisz

[ Dodano: 2011-06-23, 09:43 ]

wszędzie jest nawet w TV już wszystkie reklamy mają swojego FB

no ale czemu tu się dziwić?

To prawda, przecież teraz większość korzysta tylko z Neta , a TV wcale, dlatego tak reklamują.
Dołączona grafika

#146 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 23 czerwca 2011 - 09:26

oj musi być na to sposób jakiś, przecież FB każdy ma takiego samego :-P pewnie coś nie tak robisz

aktualnie nikt już nie ma pytań boku ;P
na tablicy widać (tzn ja mam ukryte) ale z boku już nie ma ;)

aktywowało mi się archiwum czatu ;]
podobno każdy to będzie miał prędzej czy później <bezradny></span>

#147 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 23 czerwca 2011 - 09:36

aktywowało mi się archiwum czatu ;]
podobno każdy to będzie miał prędzej czy później

a to źle że jest archiwum ? Mnie się podoba, zwlaszcza, że gromadze tam często linki i inne takie rzeczy ;)
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#148 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 23 czerwca 2011 - 09:40

LadyNefretete, dla mnie bez znaczenia bo ja mam czat wyłączony.
mam tylko 1 osobę na czacie która mnie widzi ;-)

#149 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 23 czerwca 2011 - 12:40

mam tylko 1 osobę na czacie która mnie widzi ;-)

hm to da się ustawić tak żeby tylko wybrane os. Cię widziały na czacie ? zaraz popatrzę u sibie, jak nie uda mi sięustawić to poproszę o radę jak to zrobić
bardzo fajna rzecz, też to sobie ustawię
Dołączona grafika

#150 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 23 czerwca 2011 - 13:46

dobra, da się ;)
mojego faceta dodałam do innej grupy.
sa normalni znajomi i on w innej grupie.
i tylko ta grupa mnie widzi ;-)

#151 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 23 czerwca 2011 - 13:57

dobra, wystarczy,że pogrupujesz ludzi w grupy :) albo wejdź na chat i kliknij "listy znajomych",jest tam miejsce na wpisanie nazwy nowej grupy. Wpisujesz i za chwilę wyświetla się ona na chacie. Najeżdżasz na nazwę,klikasz edytuj i wyskakuje Ci okno gdzie możesz wybrać osoby należące do tej grupy. A dostępność dla poszczególnych grup ustawiasz zielonym suwakiem po prawej stronie grupy na liście chatu.
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#152 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 23 czerwca 2011 - 15:08

Torii1988, Tilia, dzięki za podpowiedź

a czy ktos może mi powiedzieć jak sięusuwa rzeczy które polubiłam "Lubię to"
przez przypadek kliknęłam jedną stronę a wcale jej nie lubię i chciałabym t cofnąć
Dołączona grafika

#153 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 23 czerwca 2011 - 15:10

przez przypadek kliknęłam jedną stronę a wcale jej nie lubię i chciałabym t cofnąć

wejdź na tą stronę i w jej profilu na dole po lewej masz opcję "nie lubię tego",klikasz i po wszystkim :-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#154 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 23 czerwca 2011 - 15:14

Tilia, uratowałaś mi życie :-P dziekuje
Dołączona grafika

#155 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 23 czerwca 2011 - 16:16

Halooooooo ! I u Was facebook dalej bez zmian ? :shock:

U mnie co chwile coś się zmienia.
Aktualnie po lewej stronie mam taka kolumne w której wyskakują mi aktualne rzeczy jakie klikają, komentują, wstawiają moi znajomi.

Nie wyświetla mi sie już w tym miejscu kto ma urodziny :/

A na samym środku mam najpierw Najbardziej popularne posty, a pod 20 dopiero Najnowsze posty...

A Pan Facebook dalej mi nie odpisał :lol: :-/

#156 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 23 czerwca 2011 - 16:24

Olenka, bo Ty to jakaś inna jesteś :lol: Może testują na tobie jakieś zmiany czy cuś?

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#157 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 23 czerwca 2011 - 16:25

Może testują na tobie jakieś zmiany czy cuś?

Niech spadają ode mnie :P Ja nie chcę byc królikiem doświadczalnym <swistak1></span>
Żadnej zgody nie wyrażałam :lol:

Szukałam w necie czy ktoś jeszcze pisał cos na temat jakichś zmian, i nic nie znalazłam... <bezradny></span>

#158 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 23 czerwca 2011 - 16:32

Olenka, specjalnie dla Ciebie pogrzebałam w sieci :mrgreen:

Facebook testuje aktualności w czasie rzeczywistym
Użytkownicy będą mogli zobaczyć w prawym pasku strony, co robią ich znajomi na Facebooku: grają, komentują, czy dodają zdjęcia.Opcja "Happening Now" pokazuje na żywo to, co aktualnie robią nasi znajomi online. Funkcja ta przypomina nieco mikroblog z tą różnicą, że pojawi się w niej więcej informacji, niż tylko aktualizacje statusów - podaje Mashable.
Kilka screenów z testów zaprezentował serwis Dazeinfo.com.
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Usługa najprawdopodobniej będzie wprowadzana stopniowo, podobnie jak inne nowości od Facebooka (na przykład nowe Wiadomości czy Facebook Places). Gdy po prawej stronie aktualności pojawi się opcja "Happening Now", użytkownik będzie miał w sumie trzy opcje podglądu aktywności znajomych: Najpopularniejszych aktualizacji, ostatnich aktualizacji oraz informacji w czasie rzeczywistym.

Być może funkcja ta zmieni nieco położenie reklam i Zdarzeń Sponsorowanych, a także sugestii znajomych czy informacji o nadchodzących wydarzeniach."

źródełko:interaktywnie.com

JkIEp1.png

#159 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 23 czerwca 2011 - 16:36

No dobra, teraz potwierdzam, że głupie i niepotrzebne. Kogo interesuje co inni w danej chwili robią na facebooku? :roll: no i mam nadzieję, że też będzie można kontrolować co komu się wyświetla :lol:

#160 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 23 czerwca 2011 - 16:38

Olenka, ja mam ten sam problem, i te same rzeczy u mnie się wyświetlają.
Wzięłam to za normalkę gdyż starej wersji nigdy nie miałam (od nie dawna mam FB)

[ Dodano: 2011-06-23, 17:40 ]

No dobra, teraz potwierdzam, że głupie i niepotrzebne. Kogo interesuje co inni w danej chwili robią na facebooku? :roll: no i mam nadzieję, że też będzie można kontrolować co komu się wyświetla :lol:

i też muszę przyznać, że jest to drażniące i wkurzające bo nie obchodzi mnie co wiele os. robi, z kim się zaprzyjaźniło, ale z tego co pamiętam to można to kontrolować bo ja sobie w ustawieniach ustawiłam praktycznie wszsytko na widocznie "Tylko Ja"
Dołączona grafika