Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

facebook

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
431 odpowiedzi w tym temacie

#81 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 02 października 2010 - 10:01

Mi w FB podoba się grupowanie znajomych. Dzięki temu np nie zaśmiecam ściany osobom,które nie grają w farmę,a nie wiedzą jak się blokuje te wpisy :-)

umiem grupować, ale nie umiem zrobić tak, żeby jedni widzieli inni nie. Tylko "blokować" pojedyncze konkretne osoby :-/ Jak to się robi ?
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#82 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 02 października 2010 - 11:53

umiem grupować, ale nie umiem zrobić tak, żeby jedni widzieli inni nie. Tylko "blokować" pojedyncze konkretne osoby :-/ Jak to się robi ?

wciskasz kłódeczkę->dostosuj->te osoby (rozwijasz strzałkę) i wybierasz->określone osoby->rozpoczynasz tam wpisywanie nazwy swojej grupy (w sumie wystarczy literka).
Pokaże Ci się nazwa,wybierasz ją. Zapisujesz i wpis ten jest widoczny na Twojej ścianie tylko dla osób,które należą do tej danej grupy.
Jak masz opublikowane info na ścianie to tam też jest kłódeczka i jak najedziesz na nią myszką to pokaże Ci nazwę grupy dla,której to info jest widoczne.
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#83 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 07 października 2010 - 14:48

troszke chyba wpadłam jednak
a tak sie wzbraniałam :-P :oops:
gry i aplikacje

podróże i foto
no i czatuje z koleżanka :-P

jaką gre polecicie poza farma??
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#84 Anika

Anika
  • Użytkownik
  • 100 postów

Napisano 07 października 2010 - 15:18

ja też mam konto na FB od niedawna gralam w farmę ale już nie gram...rybki tylko mi zostały

#85 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 07 października 2010 - 15:34

rybki tylko mi zostały

taka gra?? :lol:

#86 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 07 października 2010 - 18:06

Sajuri, Jeżeli znasz farmville - nad oknem z grą masz pasek z innymi grami utrzymanymi w podobnym stylu, tam znajdziesz fishville (coś jak akwarium), mafia wars, cafe ... coś tam (nie pamiętam dokładnie) i kilka innych. Ewentualnie po lewej stronie masz zakładkę "gry" gdzie możesz podpatrzeć np. w co grają Twoi znajomi.

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#87 Anika

Anika
  • Użytkownik
  • 100 postów

Napisano 07 października 2010 - 19:49

taka gra?? :lol:

Tak :-)

tam znajdziesz fishville (coś jak akwarium)

to właśnie są rybki :mrgreen:

#88 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 08 października 2010 - 11:15

Sajuri, Jeżeli znasz farmville - nad oknem z grą masz pasek z innymi grami utrzymanymi w podobnym stylu, tam znajdziesz fishville (coś jak akwarium), mafia wars, cafe ... coś tam (nie pamiętam dokładnie) i kilka innych. Ewentualnie po lewej stronie masz zakładkę "gry" gdzie możesz podpatrzeć np. w co grają Twoi znajomi.

aha dzieki
bo ja jeszcze troche zielona w tym face jestem ;-)
Anika, dzieki zerkne :P

narazie sobie pare aplikacji zebrałam :)

#89 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 11 października 2010 - 08:44

Moja kolezanka zasugerowala abysmy my kobiety, zrobily cos specjalnego na FACEBOOK w celu zwiekszenia swiadomosci na temat walki z rakiem piersi. Jak wiecie pazdziernik to miesiac poswiecony walce z rakiem piersi...

Pomysl jest bardzo prosty i zabawny. Prosze Was abyscie wlaczyly sie wszystkie do tej akcji. W ubieglym roku pomyslem byl post o ulubionym kolorze stanika... Ta zwariowana akcja zaskoczyla wszystkich mezczyzn, ktorzy oczywiscie nie mieli pojecia o co chodzi???.
Tegoroczny pomysl dotyczy Waszej TOREBKI. Musicie wpisac w Wasz status gdzie stawiacie lub wieszacie torbe zaraz po wejsciu do domu w formie: LUBIE NA STOLE W JADALNI, LUBIE NA KRZESLE W KUCHI itp. Dwuznacznosc moze byc zabawna ;) Wpiszcie odpowiedz w miejsce Waszego statusu, nie w "odpowiedz na wiadomosc". Oprocz tego wyslijcie te widomosc do Waszych kolezanek, przyjaciolek, mam, cioc, babc, sasiadek, nauczycielek, szefowych itd. :)

W ubieglym roku wiadomosc o zabawie w "kolor stanika" pojawila sie nawet w wiadomosciach telewizyjnych! Moze takze w tym roku zdolamy pokazac nasza sile i jednosc?
Do dziela! :)
PAMIETAJCIE - WPISZCIE ODPOWIEDZ W WASZ STATUS
wiadomość na fb ;)

wzięłyście udział?

ja tak :)
fajna zabawa z tego wyszła, faceci zdezorientowani :P
bo wszystkie laski miały status lubię na podłodze, na biurku itd. :-P
fajne komentarze się pojawiły ;)
sporo moich koleżanek wzięło udział :)

ale czy pomogło to
w celu zwiekszenia swiadomosci na temat walki z rakiem piersi.
to nie wiem :->

#90 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 11 października 2010 - 09:07

Ja troche nie rozumiem jaki to ma związek z walką z rakiem piersi, aleeee ...

zabawa była przednia, bo na początku sama nie wiedziałam o co chodzi. :lol: :lol:

fajne komentarze się pojawiły ;)

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#91 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 11 października 2010 - 14:35

to już teraz wiem skąd się wzięły te kobiety lubiące 'na podłodze' czy 'na krześle' :mrgreen:
do tej pory nie miałam pojęcia o co chodzi ale skoro teraz już wiem to pewnie wezmę udział w zabawie <ookk></span> jeśli tylko ma w jakiś sposób pomóc - czy to zwrócić uwagę na problem, czy uświadomić - uważam, że warto :)

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#92 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 11 października 2010 - 16:17

Gdy dziś rano wpisałam w google "Lubię na" była tylko jedna strona na ten temat. Aktualnie jest ich pełno :) dużo osób o tym dyskutuje.

#93 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 23 października 2010 - 06:36

Za dużo znajomych. Czy serwisy społecznościowe zjadają własny ogon?

Większość z nas nigdy nie odchudzała grona swoich znajomych na nk.pl czy Facebooku. Być może wkrótce serwisy społecznościowe będą nas do tego zachęcać.

- Powinny to robić - uważa Radosław Kucko z zarządu portalu internetowego Interia.pl. Tydzień temu przeprowadził on szybki sondaż internetowy wśród użytkowników największych serwisów społecznościowych. I odkrył, że zaczynają one zjadać własny ogon. A to dlatego, że nałogowo poszerzamy tam krąg znajomych. Są tacy, którzy dodają każdego, kto o to poprosi. Nawet najtwardsi z nas i tak kończą z listą liczącą po kilkaset osób. Dlaczego?

Na pytanie o przyjmowanie zaproszeń 55 proc. odpowiada, że przyjmuje je "zawsze" albo "prawie zawsze". - Nie chcę urazić drugiej strony - wyjaśniają. Zdecydowana większość "nie czyści" kontaktów. Ponad dwie trzecie usuwa znajomych rzadko albo nigdy tego nie robi, bo "nie widzi takiej potrzeby", "nie ma serca" albo po prostu "nie wie dlaczego". Odtrącenie w świecie wirtualnym, zwłaszcza dla osób starszych, może być równie dotkliwe co w rzeczywistości. Redakcyjna koleżanka, którą jedno ze źródeł usunęło ze znajomych, powiedziała: - To boli!

I tak krąg wirtualnych znajomych puchnie i bynajmniej nie ma tam tylko tych, których sami chętnie zaprosiliśmy. - Są tam "zgniłe jabłka" - określa Kucko. Nazywa tak niechcianych znajomych, których nie możemy się pozbyć z różnych powodów. Do więcej niż jednego "zgniłego jabłka" przyznaje się aż 90 proc. pytanych.

Tymczasem nasz mózg nie jest w stanie objąć i utrzymywać stabilnych relacji z dużymi grupami ludzi. Według brytyjskiego antropologa Robina Dunbara przeciętnie taka grupa liczy ok. 150 osób. - Jeśli ktoś ma więcej znajomych w serwisie społecznościowym, to jest duże prawdopodobieństwo, że jego aktywność tam za chwilę zacznie spadać - przekonuje Kucko. Z jego badania wynika też, że im dłużej jesteśmy zarejestrowani w takim serwisie, tym więcej mamy znajomych. A im więcej mamy znajomych, tym mniej wartościowe informacje publikujemy na własny temat. Połowa respondentów przyznaje, że po sześciu miesiącach ograniczyła aktywność na nk.pl, Facebooku czy innych serwisach. Ludzie zaczynają komunikować się rzadziej, ich dyskusje są coraz bardziej letnie, na profilach ukazuje się coraz mniej ciekawych zdjęć i filmów. Młodsi użytkownicy, którzy wzięli udział w badaniu Interii, przyznają, że korzystają z portali społecznościowych z powodu mody, ciekawości albo znudzenia poprzednim serwisem. Starsi mówią, że dla nich najważniejsza jest komunikacja.

Dla właścicieli takich witryn, sprzedających reklamodawcom "uwagę użytkowników", jest to problem. A jeśli dodamy do tego konkurencyjne serwisy, które pojawiają się jak grzyby po deszczu, problem się powiększa.

Gdy w styczniu 2009 r. amerykański Burger King zaoferował darmową kanapkę każdemu, kto wykreśli dziesięć osób z listy znajomych na Facebooku, niewielu specjalistów rozumiało sens tej akcji. Burger King wiedział, że "przyjaźnie" na Facebooku w najmniejszym stopniu nie przypominają tych z prawdziwego życia, i chciał powiedzieć użytkownikom: "Bądź naturalny i pokaż to innym". Nie jest jednak jasne, kto skorzystał na tej akcji w większym stopniu - producent kanapek czy Mark Zuckerberg, założyciel Facebooka.

źródło: gazeta wyborcza

#94 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 24 października 2010 - 10:47

czytalam ze u nas w kraju jest najwiecej osob< procentowy udzial w liczbie calego kraju> korzystajacych z serwisow spolecznosciowych w calej uni europejskiej. nie wiem czy to powod do dumy , ze wolimy takie spotkannia , poznawanie niz w realu.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#95 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 24 października 2010 - 12:53

nie wiem czy to powod do dumy , ze wolimy takie spotkannia , poznawanie niz w realu.

mi facebook nie służy do nawiązywania nowych znajomości, ale kontaktowania się z moimi starymi znajomymi. Niestety w dzisiejszych czasach nie mamy tyle czasu, żeby z każdym spotkać się i porozmawiać często, wiec moim zdaniem lepszy taki kontakt niż żaden

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#96 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 24 października 2010 - 14:11

Na profilu na nk mam dużo za dużo znajomych, dlatego na fb przyjmuję zaproszenia tylko od osób, które rzeczywiście dobrze znam, bardzo lubię i z którymi mam ciągły kontakt, dlatego ta liczba ledwo sięga trzydziestu. Ale

"zgniłe jabłka"

niestety też mam - dokładnie jedno. Z czystej grzeczności i przez wzgląd na dawne czasy przyjęłam zaproszenie od koleżanki, którą tak naprawdę ostatni raz widziałam na zakończeniu liceum. Jakiś czas temu "redukowałam" listę bezsensownych znajomych, usunęłam ją, ale kolejny raz przysłała mi zaproszenie i znów jest moim "zgniłym jabłkiem".

#97 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 24 października 2010 - 21:42

A ja tak z innej beczki.

Mnie strasznie na facebooku irytuje polecanie mi osoby, którą zna tylko jeden z moich znajomych. Na naszej-klasie wg mnie zostało to lepiej rozwiązane. Tam przynajmniej z 8 osób musisz mieć wspólnych z inną osobą,żeby Ci została polecona.
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#98 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 26 października 2010 - 19:18

Tilia, zgadzam się w tobą. Czasem nawet zamykam te osoby polecane z boku bo mnie denerwują i marnuje przy tym czas

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#99 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 26 października 2010 - 20:13

Ja tam nauczona, ze w tym miejscu są reklamy, nawet nie zwracam na to uwagi :mrgreen: Ale sprawdzić musiałam, i znalazłam u siebie osobę polecaną, z którą nie mam ani jednego wspólnego znajomego <umieraam></span>

i marnuje przy tym czas

cały facebook to jeden wielki zjadacz czasu :lol: ;-)

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#100 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 27 października 2010 - 12:44

znalazłam u siebie osobę polecaną, z którą nie mam ani jednego wspólnego znajomego

:lol: ale ja często mam tak, że mam polecona osobę, którą zna tylko jedna osoba, bez sensu :roll:

a jeszcze bardziej mnie denerwuje, jak dostaje zaproszenia od osób, których na oczy nie idziałam.. i co dziwne, są to jakieś panny :shock: