Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Zamiast kwiatów w prezencie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
270 odpowiedzi w tym temacie

#221 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 21 czerwca 2013 - 08:25

Jak nie napisali i nie powiedzieli, co chcą, to może rzeczywiście kwiatki by chcieli. Moja kuzynka powiedziała, że jak dla niej to tylko kwiaty, bo nie wyobraża sobie nie dostać na ślub kwiatków. A przecież chodzi o to, żeby sprawić komuś przyjemność. :-D
Trochę dziwnie bym się czuła dając samą kopertę. ;-)

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#222 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 21 czerwca 2013 - 08:32

A dla mnie nie ma problemu z samą kopertą. Naprawdę wolę dodać do niej te 50 zł niż kupować kwiaty czy bombonierkę. Jeśli młodzi sobie zaznaczają co chcą zamiast to mniej do koperty wkładam, bo nie mam tyle kasy.

Wydaje mi się, że sami sobie stwarzamy takie sytuacje, że dziwnie odbieramy samą kopertę.
A moim zdaniem bez sensu dawać do tego np czekoladę która kosztuje 12 zł. Jak już to kupować coś większego, więc ja wolę dodać do kopert. Myślę, że ja sama bym cieszyła się bardziej z tego, że ktoś dołożył nawet te 10 zł niż mi czekoladę dawał.

Głupio to dać pustą kopertę.

Każdy z nas urodził się ateistą

#223 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 21 czerwca 2013 - 08:36

że dziwnie odbieramy samą kopertę

ale przecież

co chcą zamiast

zamiast kwiatów, a nie dodatkowo, czyli kwiaty też nie są dodatkowo, tylko tak sie przyjeło, że są i już :) sam tytuł tematu, to "zamiast kwiatów..."

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#224 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 21 czerwca 2013 - 08:39

Ja wiem, że dodatkowo. I jeśli nie jest zaznaczone to ja kwiatów wcale nie kupuję, bo szkoda mi wyrzuconej kasy. Wtedy mogę więcej dać do koperty bo już nie mam innego wydatku.
Jednak jeśli zaznaczają to już widać chcą to dostać np wino. Więc kupuję to wino, ale wtedy odejmuję to od koperty i zazwyczaj jakby oddaję za talerz.

Oczywiście zalezy do kogo idę, bo jeśli to ktoś mi naprawdę bliski to jest inna koperta niż np jakaś kuzynka.

#225 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 21 czerwca 2013 - 14:34

Myślę, że ja sama bym cieszyła się bardziej z tego, że ktoś dołożył nawet te 10 zł niż mi czekoladę dawał.

Nie wiem, może ja tylko tak robię, ale nie bawię się w kopertach z nominałami po 10zł. Zawsze zaokrąglam do 50 (100,150,200,250 etc.).
A jak z Miśkiem ustalamy ile wkładamy w kopertę to jakoś nigdy nie braliśmy pod uwagę, że jeszcze trzeba kartkę kupić (bo dla mnie kartka też jest obowiązkowa w kopercie ;-) ) i kwiaty. Zawsze koperta to koperta, a resztę się po prostu dokupuje.

A to to już w ogóle przegięcie :-/ albo dają wycięte gazety, że niby coś w środku było :roll:
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#226 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 22 czerwca 2013 - 06:18

Nie wiem, może ja tylko tak robię, ale nie bawię się w kopertach z nominałami po 10zł. Zawsze zaokrąglam do 50 (100,150,200,250 etc.).

Ja też nie daję po 10 zł, tylko napisałam taki przykład, że wolałabym to niż kwiaty lub czekoladę. Zresztą ładny bukiet to od 30 do 50zł, więc zawsze liczyłam 50 i dokładałam do koperty. Ja nie lubię zbędnych rzeczy a kwiaty na weselu takie są. Co innego dać komuś bez okazji tak bo się pamięta, ale na ślub? Wyrzucone pieniądze, a młodzi nawet tych kwiatów na dobrą sprawę nie widzą.

A to to już w ogóle przegięcie :-/ albo dają wycięte gazety, że niby coś w środku było :roll:

U mojej koleżanki trafiło się około 40 pustych. To nauczyło mnie wrzucania do środka karteczki. Nie chciałabym by ktoś mnie podejrzewał .

#227 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 26 czerwca 2013 - 21:54

No i padło na słodycze- dziś zrobiłam obchód po kwiaciarniach i nic lepszego nie wymyśliłam- zaniosę do zapakowania w jakiś ładny koszyczek i wsjo :-P
Teściówka kupiła winko z jakimś kieliszkiem czy cuś, więc mamy coś innego ;-)
Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#228 Raspberry

Raspberry
  • Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 27 czerwca 2013 - 09:30

Ja i Narzeczony zażyczyliśmy sobie wino zamiast kwiatków. Ostatnio dostalismy zaproszenie na ślub znajomych i oni tez maja takie życzenie. Mysle, ze w ostatnim czasie to dosć popularne. :)
4.09.2010 * 29.12.2012 * 20.07.2013

#229 Daga90

Daga90
  • Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 17 lipca 2013 - 18:35

Ja słodycze uwielbiam, wolałabym zamiast wina.

#230 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 30 sierpnia 2013 - 09:13

albo dają wycięte gazety, że niby coś w środku było :roll:

Z tym to się jeszcze nie spotkałam! :shock:

Na pewno w przyszłości nie będę chciała kwiatów. Zamiast tego może jakieś winko, albo maskotki - które można potem oddać do domu dziecka.

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#231 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 30 sierpnia 2013 - 18:26

kuzyn powiedzial ze kwiatow nie kupowac , moe byc wino, ktore moze nawet na stol isc, albo jakies zabawki, albo nic. ja kupilam wino i porcelanowego aniola.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#232 Blondynka88

Blondynka88
  • Użytkownik
  • 1 351 postów

Napisano 24 października 2013 - 15:51

Zamiast kwiatów prosiliśmy o kupony lotto :)

nixqp2.png

#233 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 24 października 2013 - 16:46

Zamiast kwiatów prosiliśmy o kupony lotto :-)

I co udało Wam się coś trafić? :P

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#234 Blondynka88

Blondynka88
  • Użytkownik
  • 1 351 postów

Napisano 24 października 2013 - 19:16

I co udało Wam się coś trafić?
Z części kuponów i zdrapek, które dostaliśmy było jakoś 50 zł czy troszkę więcej ;) 

nixqp2.png

#235 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 05 stycznia 2014 - 14:10

Dołączyliśmy do zaproszeń prośbę o wino zamiast kwiatów. Długo się zastanawialiśmy, czy wypada, ale jednak praktyczna strona wygrała. Ludzie reagują różnie: "a po co wam tyle wina??" ( a po co nam tyle kwiatów  :roll:  ) albo " bez kwiatów to nie ślub". Całe szczęście to pojedyncze wypadki, większość odbiera zaproszenia pozytywnie. 

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#236 Lady Di

Lady Di
  • Użytkownik
  • 1 800 postów

Napisano 05 stycznia 2014 - 14:17

Ja też zamiast kwiatów kupuje winko  :)

@Aspirynkaaa fajny pomysł ;)

#237 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 05 stycznia 2014 - 14:52

@Aspirynkaaa  nawet nie wiesz jak będę Ci zazdrościć tych win po Twoim ślubie, podeślij mi chociaż jedno :mrgreen:

Uważam, że to pomysł najlepszy z możliwych do wyboru ;-)

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#238 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 05 stycznia 2014 - 15:02

@Aspirynkaaa super pomysł z winem. Będziecie mieli go mnóstwo na wspólne wieczory :)

#239 Blondynka88

Blondynka88
  • Użytkownik
  • 1 351 postów

Napisano 05 stycznia 2014 - 17:48

@Aspirynkaaa od siebie dodam, że będą tacy (złośliwy lub nie) co przyniosą kwiaty a wina nie dostaniecie od nich.

U mnie też tak było. Nawet teście dali nam kwiaty chociaż wiedzieli, że ich nie chcemy . <bezradny>

nixqp2.png

#240 Histeria:)

Histeria:)
  • Użytkownik
  • 826 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Wzrost:w sam raz:P
  • Włosy:brąz
  • Stan:Jeszcze panna...
  • Partner:K.
  • Nastrój:Brak
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 05 stycznia 2014 - 18:00

Ja już od dawna nie kupiłam bukietu na ślub, zawsze winko i kupony- zdrapki. to jest wygoda dla gości i dla Młodych, szkoda tylko,że zawsze znajdzie się ktoś ze złośliwym komentarzem. Przecież z punktu widzenie gości i tak łatwiej i w sumie taniej jest kupić(nie trzeba iść do kwiaciarni, zamawiać itd.) winko niż bukiet.