Biskupi: nie istnieje prawo do dziecka
Guest_niki_*
Napisano 29 grudnia 2008 - 18:00
Napisano 29 grudnia 2008 - 18:27
i wcale nie dlatego, że popieram w tym Kościół ale po prostu to wynika z moich przekonań (jako obywatela, a nie osoby wierzącej). to tak jak kupno tego czego sama nie mogę zrobić.
mam świadomość ze to ostro powiedziane, okrutne, ale takie jest moje zdanie.
nie zdecydowałabym sie na in vitro. od dawna mam marzenie aby dać dom, miłość dziecku które tego nie ma.
malenka, nie zgadzam sie ze jest to forma leczenia.
leczenie to zabiegi, podawanie leków, itd. które maja doprowadzić do tego ze kobieta będzie mogla zajść naturalnie w ciąże. a to jest już trochę coś innego.
niki, czytałam w innych tematach o Twoich problemach dotyczących zajścia w ciąże.
i powiem tylko tyle, to jest Twoje życie i Twój wybór.
Nikt Ci nie zabroni in vitro. ja wyrażam tylko swoje zdanie, każdy ma prawo mieć swoje zdanie i pokierować swoim życiem tak jak chce.
to, ze ja czegoś nie zrobię nie oznacza wcale ze Ty czy inna kobieta z podobnymi problemami musi mnie słuchać i robić to samo
[ Dodano: 2008-12-29, 18:37 ]
Lolka000, lepiej aby dzieci były w domu dziecka bez szansy na lepsza przyszłość?
Guest_niki_*
Napisano 29 grudnia 2008 - 18:44
Napisano 29 grudnia 2008 - 18:56
nie??mogla zajść naturalnie w ciąże. a to jest już trochę coś innego
Wejdź sobie na którąkolwiek stronę kliniki leczenia niepłodności. Na każdej znajdziesz zapis,że jedna z metod leczenia niepłodności jest in vitro.
Bo jak sama wspomniałaś jest to:
między innymi...leczenie to zabiegi, podawanie leków
To jest takie strasznie nie fajne wywieranie presji na kimś kto chce mieć własne dziecko. A gwarantuje Ci, że taka adopcja "na siłę", bo in vitro to "zło" nie przyniesie szczęścia ani rodzicom ani dziecku tym bardziej...lepiej aby dzieci były w domu dziecka bez szansy na lepsza przyszłość
ja naprawdę jestem pełna podziwu dla ludzi którzy adoptują dzieci. Ale nie można bronić ludziom posiadania własnego potomstwa.
[ Dodano: 2008-12-29, 18:58 ]
tak, gdyż potem pozstają zarodki, które rodzic może zamrozić, by potem móc ponownie zajść w ciąże.będziesz mogla już naturalnie za drugim razem?
Napisano 29 grudnia 2008 - 19:00
Ismail napisał/a:
lepiej aby dzieci były w domu dziecka bez szansy na lepsza przyszłość
To jest takie strasznie nie fajne wywieranie presji na kimś kto chce mieć własne dziecko. A gwarantuje Ci, że taka adopcja "na siłę", bo in vitro to "zło" nie przyniesie szczęścia ani rodzicom ani dziecku tym bardziej...
ja naprawdę jestem pełna podziwu dla ludzi którzy adoptują dzieci. Ale nie można bronić ludziom posiadania własnego potomstwa.
akurat tutaj miałam na myśli prawo do adopcji dziecka przez pary homoseksualne.
także nie wywieram na nikogo wpływu.
Napisano 29 grudnia 2008 - 19:06
natomiast już ten zapis to już stosunek do rodzin: kobieta mężczyzna o ile dobrze rozumiem??jest tyle dzieci które nie maja domu, rodziny i proszą o miłość, aby ktoś ofiarował im miłość, rodzinę, przytulił.
Napisano 29 grudnia 2008 - 19:19
muszę sie tez zgodzić z niki
być może takie jest moje zdanie na ten temat ponieważ nie ważne czy chce dziecko czy nie mam gdzieś w podświadomości to ze mogę zajść w ciąże, urodzić dziecko itd.
prawdopodobnie gdybym sama została postawiona w takiej sytuacji zareagowałabym inaczej.
ciężko mi to teraz określić.
w każdym bądź razie nie chciałam nikogo urazić.
Napisano 29 grudnia 2008 - 20:48
Tak samo wkurza mnie podejście do antykoncepcji
Napisano 29 grudnia 2008 - 21:26
no kościół by zaraz afere zrobił... to tak jak była ta akcja rozdawania prezerwatych w krajach trzeciego świata, ze względu na problem AIDS i kościół tez swoje trzy grosze wtrącić musiał...patologicznych powinni za darmo rozdawać tabletkI
Guest_niki_*
Napisano 29 grudnia 2008 - 22:01
co do tabletek i gumek- lepsze ich rozdawanie niż choroby, mnóstwo niechcianych dzieci i nieszczęście ludzkie. ale niestety - głowami rządzących rządzą inne głowy- kościelne
Napisano 29 grudnia 2008 - 22:49
Uważam, że każdy ma swój rozum, swoje sumienie i sam powinien móc decydować w sprawach typu in vitro czy aborcja....To tylko jego decyzja i jego problem moralny!!!
Jak już niki napisała:
i z tym zgadzam się w 100%...nie interesuje mnie zdanie kościoła. jak dla mnie kościelnym nic do rządzenia państwem, do wydawania ustaw, bo państwo jest dla obywateli, a nie tylko dla osób wierzących w Boga.
Nie żyjemy w Państwie kościelnym, nie mamy obowiązku wierzyć w Boga...
Niech więc księża przestaną ingerować w ustawy i politykę, bo tracą w ten sposób wiernych...wielu ludzi odwraca się od Kościoła i Boga właśnie z powodu księży i m.in. z powodu ich ingerencji w ustawy i prawa Polski...
Napisano 30 grudnia 2008 - 01:17
A pary homoseksualne jeśli będą chciały to będą dzieci miały tylko,że potajemnie.
Napisano 30 grudnia 2008 - 20:52
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 30 grudnia 2008 - 21:02
Napisano 30 grudnia 2008 - 21:05
masz absolutna racje . Tez nie rozumie tego , jak kobieta w ciązy to ma w sobie dziecko ale jak poroni to juz to nie jest dzieckow tym przypadku to nie, to zarodki nie zassluguja na traktowanie ich jak czlowieka?!
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 30 grudnia 2008 - 21:18
Tez nie rozumie tego , jak kobieta w ciązy to ma w sobie dziecko ale jak poroni to juz to nie jest dziecko
dokladnie! to jest jakies chore podejscie