Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

zdrada

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
564 odpowiedzi w tym temacie

#461 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 28 października 2011 - 18:24

czytałam ksiazke , gdzie ktos pisał, ze im wieksza kontrola, tym bardziej jest prawdopodobne ze ta osoba zdradzi :-/

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#462 Sexi-Women_pl

Sexi-Women_pl
  • Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 02 listopada 2011 - 10:39

No pewnie coś w tym jest,bo wtedy zdrada to taki zakazany owoc,który najlepiej smakuje. Więc wszystko z umiarem,a przecież związek opiera się na zaufaniu i tego się trzymajmy.

#463 son_ka

son_ka
  • Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 02 listopada 2011 - 12:08

Zdrada to dla mnie koniec związku. To najgorsza nieuczciwość względem kogoś, kogo zapewniamy o swoich uczuciach i oddaniu. Gdyby mnie zdradził mój mąż, nigdy bym mu nie wybaczyła. Jeśli chciałby odejść, okay, moglibyśmy o tym rozmawiać, ale po zdradzie bym się do niego już nie odezwała. Kocham mojego męża i nie wyobrażam sobie, że mogłabym pójść na krótko czy na długo do kogoś innego. Ale gdybym się nawet zakochała na nowo, to nie zdradziłabym dopóki miałabym na palcu obrączkę.

#464 Demonica

Demonica
  • Użytkownik
  • 224 postów

Napisano 06 listopada 2011 - 11:46

Też tak myślę. To kwestia szacunku dla partnera.

#465 loulou

loulou
  • Użytkownik
  • 115 postów

Napisano 29 listopada 2011 - 12:24

Najczesciej o zdardzie sie nie dowiadujemy....
A poza tym ludzie bładzą. To tez jest kwestia tego na jakim etapie jest zwiazek....

A co powiecie na sytuacje taka - kobieta ma dwoje małych dzieci i dowiaduje sie o zdradzie męza. Ten przeprasza i mówi, ze nigdy wiecej. Co byscie zrobiły na jej miejscu?
:)

#466 Demonica

Demonica
  • Użytkownik
  • 224 postów

Napisano 30 listopada 2011 - 09:40

Ja bym się jednak bała, ze potem tez będzie zdradzał. Fakt, ze ludzi błądzą, ale też mają jakieś skłonności...

#467 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 30 listopada 2011 - 13:43

Ale gdybym się nawet zakochała na nowo, to nie zdradziłabym dopóki miałabym na palcu obrączkę.

a ja sobie mysle ..nigdy nie mowi nigdy. Tez mysle ze nie zdradziłabym majac na palcu obraczke, kocham meza, jest mi z nim swietnie, i chce tu zostac gdzie jestem.
Ale wiem tez ze w zyciu jest roznie. Czasem wkrada sie nuda, rutyna, frustracja, zmeczenie.
I chwila zwatpienia. Słabosc. Gdzie myslismy sercem nie rozumem. Jakis facet okaze nam uczucie, usmiech, ciepło cos czego nie robi maz i gotowe. A nam czasem brak sił na rozmowe i walke o zwiazek
wszystko zalezy od ludzi.

Tak wiec ja nigdy na 100 nie bede pewna ani siebie ani meza. Na 99 % moge byc . Ale ten 1% to zycie i tak moze zrobic swoje.

Co do wybaczenia zdrady. Nie wiem. Na dana chwile nie. Znaczy ja wybaczyc moge, odzywac sie bede, nie jestem pamietliwa i msciwa. Ale zaufac ??? watpie.Jestem bardzo nieufna, ostrozna. Zreszta... to dluzsza sprawa ale zaufanie mysle rodzi sie w nas juz jak jestesmy dziecmi. U mnie zostało zaburzone w wieku nastoletnim, przez tate ktory oszukał mame..i urazy jest i to duzy.
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#468 Ewelinka84

Ewelinka84
  • Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 30 listopada 2011 - 14:00

Nigdy bym nie zdradziła ani nie wybaczyła zdrady.

#469 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 30 listopada 2011 - 21:35

igdy bym nie zdradziła ani nie wybaczyła zdrady.

ja bym nigdy nie chciala zdradzic ani byc zdradzona , ale zycie nie zaplanuje . mysle ze byłabym wstanie wybaczyc , ale to zalezy jaki to byłby zwiazek .

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#470 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 01 grudnia 2011 - 18:20

Nigdy nie mów nigdy.Życie pisze różne scenariusze,różnie się układa,więc chyba nie warto sie tak zarzekać.
Po prostu można powiedzieć ,że na obecną chwile,nie zdradziłabym bez określenia -nigdy.
Tak mi sie wydaje. :-)

#471 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 01 grudnia 2011 - 20:11

Ja również.
U mnie w rodzinie byla zdrada i jest to koszmar ale zawsze uważam że skoro dochodzi już do zdrady to winni są oboje partnerzy a nie ten co zdradził.

#472 Demonica

Demonica
  • Użytkownik
  • 224 postów

Napisano 02 grudnia 2011 - 10:23

Z tym nie mogę się zgodzić. Równie dobrze można mieć pretensje do ofiary przestępstwa za to, że dała być ofiarą.

#473 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 02 grudnia 2011 - 10:27

Równie dobrze można mieć pretensje do ofiary przestępstwa za to, że dała być ofiarą.

Ale, to jest co innego i moim zdaniem nie można porównywać związku dwojga ludzi do ofiary przestępstwa.To ,że w związku coś nie halo,to winę ponoszą dwie osoby .Nic nie dzieje sie bez przyczyny. ;-)

#474 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 02 grudnia 2011 - 10:31

Nic nie dzieje sie bez przyczyny.

Nie zgodzę się z Tobą viola ;-) Fakt, że bardzo często tak jest, ale to nie jest reguła.
Weź chociażby pod uwagę przypadek, gdy partner zdradza, bo jest to jego pierwszy poważny związek, nie uprawiał seksu nigdy z inną kobietą. Wtedy to jest ciekawość. I jaka w tym wina partnerki?

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#475 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 02 grudnia 2011 - 10:35

Wtedy to jest ciekawość.

A skąd ta ciekawość?Stąd ,że partnerka nie dba o niego np.,lub chodzi zaniedbana i nie pociąga już tak mężczyzny jak kiedyś,że w koło marudzi itd,itd.
Wiele może być przyczyn.
To samo działa w odwrotnym kierunku.Jeśli kobieta czuje sie niedoceniana przez partnera,zaniedbywana ,po prostu olewana,to szuka kogoś innego niestety,kto spojrzy na nią jak na kobietę.A jeśli jest wszystko w związku ok,to po co szukać odskoczni,nie ma wówczas ciekawości sexu z inną osobą.

#476 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 02 grudnia 2011 - 10:50

A skąd ta ciekawość?

Na przykład stąd, ze nie ma porównania jak to jest uprawiać seks z inną osobą.
I to wcale nie działa tak, że facet zdradzi tylko wtedy, kiedy jest zaniedbany, a kobieta nie dba o siebie. Uwierz viola, wiem po sobie. I wcale "ta druga" nie musi być bardziej zadbana, mieć lepszą figurę - ciekawi, bo powinna być nie do zdobycia.

<serducho>

65vqegz2wjpc3llf.png

#477 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 02 grudnia 2011 - 10:52

I to wcale nie działa tak, że facet zdradzi tylko wtedy, kiedy jest zaniedbany, a kobieta nie dba o siebie. Uwierz viola, wiem po sobie. I wcale "ta druga" nie musi być bardziej zadbana, mieć lepszą figurę - ciekawi, bo powinna być nie do zdobycia.

Ale ja miałam na myśli związki poważne a nie jakąś dziecinadę.Bo dla mnie to dziecinada. :-)

[ Dodano: 2011-12-02, 10:53 ]

ciekawi, bo powinna być nie do zdobycia.

czyli facet jest nie dojrzały emocjonalnie,niestety :-/

[ Dodano: 2011-12-02, 10:55 ]

A co ona ma w poprzek,czy co?Dla mnie to śmieszne :mrgreen:
Ja jednak będę się upierać przy tym,że nic nie dzieje się bez przyczyny ;-)

#478 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 02 grudnia 2011 - 10:57

viola, zdrada jest możliwa na każdym etapie związku i nie tylko z powodu ciekawości. I przenigdy nie zgodzę się z tym, że wina MUSI być po stronie obojga partnerów. Może, ale nie musi. Sama nie wiesz co siedzi w głowie Twojego faceta, więc nie mozesz twierdzić czy sam nie był ciekawy. Zresztą każdy facet i każda kobieta są inni, więc i zdradę pojmują inaczej

<serducho>

65vqegz2wjpc3llf.png

#479 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 02 grudnia 2011 - 10:59

Elizabeth,może dzieli nas zbyt duża różnica wieku i różnie patrzymy na te sprawy.
Ja jestem 20 lat po ślubie i jednak w młodości miałam dojrzałych emocjonalnie partnerów. ;-)

#480 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 02 grudnia 2011 - 11:04

Dobra u mnie w rodzinie wujek zdradził ciotkę gdy mieli ok 45 lat. Było to z 10 lat temu i wszyscy wiedzą dlaczego to zrobił. Ciotka nie dbała o siebie ale i o niego, dla niej najważniejsze było i jest jedzenie. Rozeszli się. On ma kobietę która za nim dosłownie szaleje a ciotka... ciotka jest sama..... mają 2 córki. Córki mają swoje rodziny.... i nie ma możliwości aby i ciotka i wujek usiedli przy jednym stole... W tym przypadku wina leżała po obu stronach. Ciotka nie dbała, olewała a wujek.... nic nie robił tylko czekał, myślę, że może gdyby się jakoś probowali dogadać byłoby inaczej....