Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Wasze smieszne poglady z dziecinstwa

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
126 odpowiedzi w tym temacie

#21 Karolina86

Karolina86
  • Użytkownik
  • 1 564 postów

Napisano 14 września 2008 - 19:02

A ja wam opowiem teraz coś autentycznego, jak miałam 4 czy 5 lat mówiła jak chłopak tz. zamiast zrobiłam to zrobiłem a to dlatego że wychowywałm się wśród samych braci( a mam ich sporo) musieli mnie uczyć mówić jak dziewczynka :-D hehe
A jak brat miał 8 lat wmówili mu że ma na imię Krysia i tak sie przedstawiał przez jakiś czas :-D hehe

Co Nas nie zabije to Nas wzmocni :-)

COŚ DLA MAMUSIEK I NIE TYLKO SPRAWDŹ :-)

#22 MerenRe

MerenRe
  • Użytkownik
  • 374 postów

Napisano 14 września 2008 - 19:18

jak bylam barzdo malutka moze 3 latka zamiast R mowilam J... i jak tylko szlam gdzies ze starszym bratem kazam mi krzyczes HURA... wiec juz wiecie jakie przeklenstwo lecialo z ust takiego malego stworka;/
Oh...I’ve had it up to here! The moment that I step outside So many reasons For me to run and hide I can’t do the little things I hold so dear ’Cause it’s all those little things That I fear FUCK

#23 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 14 września 2008 - 19:56

moja córa w modlitwie o aniele stróżu mówiła zamiast "i doprowadź mnie do żywota wiecznego" - "i nie doprowadzaj mnie do szału" :mrgreen:

Ja nie pamiętam żadnych akcji, słaba pamięć, albo zbyt dużo czasu upłynęło, ale kojarzę jak mój kuzyn był z ojcem w pracy i prąd wysiadł...wujas wysłał go do swoich kolegów, żeby im powiedział, żeby dali fazę...kuzyn poszedł, oni popatrzyli na niego i dali mu...wielki, ciężki worek żelastwa....
Ledwo go dociągnął... :mrgreen:
Wujek pyta - coś Ty tu przyniósł, a mój kuzyn, dumny jak paw - fazę ci przyniosłem tato...
Do dupy było w Peru...więc wróciłam... :-D

#24 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 14 września 2008 - 19:58

co do modlitwy

to już chybakiedyś mówiłam, że mój brat miał fioła na punckie pierogów i mówił > Aniele boży stróżu moj ty z pierogami przy mnie stoj.
Tyle, że on to mowił na powaznie ;-)

A ja jak byłam mała długo zawse sterczałam przed lustrem i mama mi powiedziała, że jak tyle będę stała to diabła zobacze.
I kiedyś byłam sama w domu, albo mama była w drugim pokoju chyba...
No i stałam przed naszym duużym lustrem... długo... tyrytyrymmmmm
i w OSTATNIEJ CHWILI zawsze uciekałam. Ale nie dawałam za wygraną, co chwila stawałam z powrotem i znów w OSTATNIEJ CHWILI uciekałam, bo jednak bałam sie tego diabła..
nie ma mnie tu i nie będzie.

#25 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 14 września 2008 - 20:17

cerrata, a skąd wiesz że w ostatniej chwili ?? :shock:

ja pamietam jeszcze taką reklame "amol" no i że to takie świetne było to jak dorwałam butelke tego to wypiłam na raz... straszne rewolucje żołądkowe miałam potem, no i mama wymyśliła że jak sie to pije to w brzuchu rośnie takie zielstwo jak na łżce w tej reklamie ... od tego czasu mam uraz psychiczny to tego specyfiku ;P

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#26 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 14 września 2008 - 20:19

a skąd wiesz że w ostatniej chwili ?? :shock:

śmiesz wątpić? ;-)

Ja po prostu WIEM, że to była OSTATNIA CHWILA <umieraam></span>

#27 milli

milli
  • Użytkownik
  • 477 postów

Napisano 14 września 2008 - 20:19

ten amol to alkoholowy niezle jest z tego co pamietam :D
Live as you will die tommorow Dream as you will live forever

#28 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 14 września 2008 - 20:22

cerrata, <umieraam></span> <umieraam></span> <umieraam></span> <umieraam></span> <umieraam></span> <umieraam></span>

milli, tego nie pamietam, ale drugi raz na pewno nie spróbuje ... ;P

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#29 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 14 września 2008 - 20:22

A co do mówienia "L" zamiast "R", to ja nauczyłam się mówic "r" śpiewając piosenkę disco-polo "Bara bara bara rikitikitak jeśli masz ochotę daj mi jakiś znak" i potem wszystkim dzieciom nie mówiącym "r" wmawiałam, że śpiewanie tej właśnie piosenki to najlepsza metoda :mrgreen:
i potem chodziły po osiedlu takie dzieci i śpiewały "Bara bara bara rikitikitak" :P
"So I find a reason to shave my legs Each single morning..."

#30 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 14 września 2008 - 20:25

przypomniało mi sie jak w przedszkolu dzieciaki wciskały sobie że w makaronie z serem jest dużo magnezu .... i potem żeśmy latali jedno za drugim z metalowymi pierdułkami i próbowali "przymocować" :) no bo przecież ten magnez co zjedliśmy powinien metal trzymać <haha22></span>

#31 Donn

Donn
  • Użytkownik
  • 7 119 postów

Napisano 14 września 2008 - 20:30

śmiać mi się z tego wszystkiego chce...
w sumie to... fajne dzieciaki z Nas były 8-)
...to czy człowiek jest inteligentny poznaje się po jego odpowiedziach...
..to czy jest mądry, po pytaniach...

...nie ogarniam tego fałszu tu... podlizywania... słodzenia...

#32 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 14 września 2008 - 20:31

kurcze wiecej akcji było na pewno tylko jakoś nie moge sobie nic przypomnieć ... <bezradny></span>

#33 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 14 września 2008 - 20:35

maleńka ja z tym l/r miałam tak, że nigdy tak nie spłaszczałam tego R i sie tym wręcz szczyciłam, że tak umiem super powiedzieć.
No i skoro się tym tak szczyciłam to sie trzeba było chwalić, i tak się chwaliłam, że aż przeginałam :P
Czyli mówiłam np > Buterka mreka dra rarki........ ;-) Mój tata do dzisiaj się z tego śmieje.... :oops:

#34 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 14 września 2008 - 20:54

A mi się przypomniało śpiewanie kolęd.
Chwała na wysokości (...) a pokój na ziemi.

I jako dziecko wyobrażałam sobie zawsze taki zwykły pokój,bo nie znałam innego znaczenia :-P i zastanawiałam się co ma Jezus do mojego pokoju :lol:
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#35 Donn

Donn
  • Użytkownik
  • 7 119 postów

Napisano 14 września 2008 - 21:00

Chwała na wysokości

o przypomniało mi sie, że ja spiewałam "stała na wysokości" :-D
...to czy człowiek jest inteligentny poznaje się po jego odpowiedziach...
..to czy jest mądry, po pytaniach...

...nie ogarniam tego fałszu tu... podlizywania... słodzenia...

#36 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 14 września 2008 - 21:02

"stała na wysokości"

:mrgreen:

Ej ja też jak był "pokój na ziemi" to wyobrażałam sobie zwykły pokój :P

i jeszcze twierdziłam, że jak dorosnę to będe latac na bocianie i roznosic dzieci :mrgreen:
"So I find a reason to shave my legs Each single morning..."

#37 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 14 września 2008 - 21:02

a ja śpiewałam kolędy siedząc na nocniku i babcia mnie zawsze opierniczała że to tak nie wolno :!: :P

#38 formoney

formoney
  • Użytkownik
  • 81 postów

Napisano 14 września 2008 - 22:02

To ja tylko pamiętam, że oglądając czarno-białe fotki myślałam, że taki był kiedyś świat, bez kolorów :mrgreen: . Miało się dziwne odchyły niekiedy. W sumie do teraz zostały : D
The future starts today, not tomorrow.

#39 Madzia81

Madzia81
  • Użytkownik
  • 4 508 postów

Napisano 15 września 2008 - 12:03

to ja dodam od siebie jeszcze, że ja sobie wkręcałam wieczorem takie cuś, jak nie mogłam zasnąć, że siedzi przy mnie na łóżku taka lalka straszna i na mnie patrzy. i jak mam zamknięte oczy, to mnie pilnuje, a jak otworzę, to zrobi mi krzywdę. no więc miałam te oczy cały czas zamknięte i był to jakiś tam sposób na szybsze zaśnięcie. hardcorowe troszkę ;-)

FORUM DLA MAM

img-2006082601201230.png

200901181556.png

#40 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 15 września 2008 - 12:04

a ja myślałam, że kiedyś wszyscy profesorowie z kazdego kraju usiedli kiedyś po środku świata przy wieeelkim stole i ustalali języki.
Że np Pan z Polski pokazał oko i powiedział, że jest to oko > i wszyscy zapisali
Natomiast Pan z Anglii powiedzmy, powiedział, że nazwie to eye > i wszyscy zapisali :P

<umieraam></span>
ja w to na prawdę wierzyłam.... <umieraam></span>

[ Dodano: 2008-09-15, 13:04 ]

hardcorowe troszkę ;-)

no troszeczkę ;-)

hehe