Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Praca dyplomowa.. inżynierska, magisterska, licencjacka...

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
716 odpowiedzi w tym temacie

#221 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 29 kwietnia 2010 - 17:31

by jak najszybciej oddawać kolejne rozdziały :-)

A nasz chce od razu całość <bezradny></span>

dzięki za kciuki ;-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#222 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 30 kwietnia 2010 - 11:40

mój wykłada na 4 uczelniach plus jest kadrowym w policji, a mimo to cały czas nas dopingował że by jak najszybciej oddawać kolejne rozdziały :-)

w sumie to zazdroszczę.. Kobitka z którą ja mam seminarium nie wymaga totalnie nic, cały czas tylko gada, że fajnie by bylo zacząć cos pisać :roll: wszystko jest cacy, i mam złe przeczucie, że jak przyjdzie co do czego to już nie będzie tak różowo, bo nikt nie ma pojęcia ani jak ta praca licencjacka do końca ma wyglądać, ani jak będzie z obroną, masakra :roll:
A seminarium to pogadanka o aktualnościach, już nawet przestałam prawie na nie chodzić bo to strata czasu :-/

Zostało jeszcze z 1,5 miesiąca. Mam nadzieję,że wszystko się jeszcze wyklaruje....

Trzymam kciukasy zacisnięte Tilka :mrgreen:
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#223 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 30 kwietnia 2010 - 12:54

LadyNefretete, dzięki :)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#224 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 01 maja 2010 - 07:08

A ja wczoraj zachodzę na uczelnię i okazuje się, że można wybierać już promotora. Zdziwiłam się, bo jestem na 4tym semestrze, a myślałam, że robi się to na 5tym :-P Ale wybrałam fajnego faceta, kierowałam się też opiniami innych, którzy pisali z nim pracę. Także myślę, że będzie dobrze. Co do tematu, mam parę pomysłów, ale muszę je poanalizować itd ;-)
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#225 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 16 maja 2010 - 15:53

Właśnie napisałam 10 stron mojej mgr i jak na razie mam zapał :-D gorzej jak wejdę na typowo naukowe sprawy i będę musiała tłumaczyć co nieco z książek....ale póki co piszę co ślina na język przyniesie,bo omawiam biologię gatunku i cytatów mam niewiele :-P

Cenionka a Tobie jak idzie? ;-)

JkIEp1.png

#226 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 16 maja 2010 - 16:10

Tilia, ja zakładam nowy "klub" jak ten facebookowy - <> <umieraam></span>

idzie mi powoli, jak zaczynałam pisać nie spisałam kilku źródeł ... no i pół dnia spędziłam na przekopywaniu książek na ich poszukiwaniu :roll: porażka na całej linii... nie mam szans na ich znalezienie i chyba bede musiała pozmieniać te fragmenty jakoś :roll:

no i właściwie nie wiem co powinnam zawrzeć w rozdziałach teoretycznych ... tzn niby wiem, ale to co piszę nijak mi tam nie pasuje :roll:

no ale trzeba lenistwo schować do kieszeni i zabierać się ostro za tworzenie czegoś sensownego :roll:

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#227 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 16 maja 2010 - 20:53

nie(d)oceniona, pisałam gdzieś o moim sposobie zaznaczania cytatów:)

A ja właściwie mam wstępną część teoretyczną, promek się nie odzywa, ja nie nalegam... I na razie nie mam na to czasu. :-P Badania mam robić w wakacje.

#228 katti

katti

kwintesencja

• Użytkownik
  • 9 613 postów

Napisano 16 maja 2010 - 20:57

Praca mgr napisana, zostalo troche poprawek, dopieszczenia i picus glancus :lol:
Ale obrone przeloze na 99% na wrzesien <bezradny></span> nie wyrobie sie.
Moj promotor jest w kraju do 12 lipca i do tego czasu mam sie obronic :roll:
Mam 2 egz w plecy :-x zdam je w czerwcu, ale chce dobrze skonczyc prace.
W pracy znowu mi sie szykuje wyjazd i nie chce pisac pracy na kolanie gdzies tam.

Nie patrz w przeszłość, bo potkniesz się o teraźniejszość i s******* przyszłość.

#229 malgonka

malgonka
  • Użytkownik
  • 1 551 postów

Napisano 17 maja 2010 - 23:08

Ja właśnie kilka dni temu napisałam całą pracę już i z tego co się dowiedziałam poszła już do recenzji. Mam fajnego promotora pod względem "nieczepliwości" nie czepiał się niczego każdy rozdział był dla niego super napisany nie bawił się w szczegóły więc tyle ok, ale zawsze jest jakieś ale. Ciężko od niego cokolwiek wyciągnąć nie wiemy z dziewczynami nic, ani kto będzie siedział w komisji ani jak będzie wyglądała sama obrona, czego mamy się spodziewać na co zwrócić uwagę, jedziemy do niego czekamy prawie 2 godziny żeby wejść dosłownie na minutę i nic się nie dowiedzieć :-x Ostatnio się wkurzyłyśmy lekko bo obrona za pasem, bo już 9 czerwca a my zupełnie nic nie wiemy, jedziemy do niego w tą środę może w końcu coś nam sensownego powie.
Najważniejsze, że już napisane ;-)
"Dokąd brnie ten banał, ta proza życia? Po co to, czy tym właśnie chcesz oddychać? Zwolnij i przekonaj się o co tutaj chodzi. Może właśnie coś ucieka a życie za nos Cię wodzi?"

#230 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 18 maja 2010 - 09:24

malgonka, katti gratuluje napisanej pracy <flow1></span> <flow1></span> <flow1></span>

#231 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 18 maja 2010 - 10:51

malgonka no to gratuluje :)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#232 malgonka

malgonka
  • Użytkownik
  • 1 551 postów

Napisano 19 maja 2010 - 14:09

mloda, magdaaaaa, dzięki :-D
Jak już wspominałam byłam dziś u promotora, tydzień temu oddałam mu pracę taką jakby roboczą nawet spis treści nie był dopracowany z podaniem nr stron myślałyśmy, że on sobie chce tylko całość przeczytać i potem mu przyniesiemy już pracę odpicowaną w pięknej okładce a on nam dziś mówi że on nie chce :mrgreen: Że to co on ma mu wystarczy a nawet z recenzentem się tym podzieli, wiem dziwnie bardzo dziwnie ale z drugiej strony nawet dobrze zaoszczędzę na drukowaniu i oprawianiu. Do dziekanatu trzeba zanieść w miękkiej oprawie więc tylko dla siebie żeby mieć co na półce postawić i żeby się pięknie kurzyło oprawię sobie pracę i tyle. Sama nie wiem co o tym myśleć, no ale skoro nie chciał to nic na siłę. Zobaczę się z nim dopiero na obronie, takiego promotora mieć który do niczego się nie czepia i w ogóle no fajnie dziwnie w lekkim szoku jestem dlatego tak chaotycznie pisze ;-)
Tak więc dziewczynki i chłopaki 9 czerwca o godzinie 13 będę się broniła, że co że już...? :mrgreen:
"Dokąd brnie ten banał, ta proza życia? Po co to, czy tym właśnie chcesz oddychać? Zwolnij i przekonaj się o co tutaj chodzi. Może właśnie coś ucieka a życie za nos Cię wodzi?"

#233 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 19 maja 2010 - 14:46

malgonka, daj suwaczek, żebyśmy nie zapomnialy kciuków trzymać ;-) :mrgreen:

u mnie na uczelni w ogóle nie ma twardych opraw - są fajne mięciutkie (oczywiście bodajże 3,5 złocisza za sztukę i jeszcze za bindowanie ekstra ;-) , bo jak to tak... student płaci "tylko" 450 zł za obronę i jeszcze mu sponsorować 3 okładki :lol: ). ale podobają mi się. mają dziurę w środku na zmieszczenie tytułu pracy i promotora, więc nie trzeba przewalać sterty prac jak się u promotora szuka jakiejś konkretnej, wystarczy zerknąć na okładkę ;-) no i piękne logo uczelniane na nich jest :mrgreen:

9 czerwca o godzinie 13 będę się broniła, że co że już...? :mrgreen:

właściwie to mi się wydaje że jeszcze masa czasu do czerwca <umieraam></span> ale pewnie zleci ci raz dwa ;-)

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#234 malgonka

malgonka
  • Użytkownik
  • 1 551 postów

Napisano 19 maja 2010 - 18:09

malgonka, daj suwaczek, żebyśmy nie zapomnialy kciuków trzymać ;-) :mrgreen:

Aleś mi dała nie lada wyzwanie, ale podołałam :mrgreen:

u mnie na uczelni w ogóle nie ma twardych opraw - są fajne mięciutkie

U mnie do dziekanatu chcą właśnie w miękkich i dwustronnie drukowane bo miejsca im już brak :-D

właściwie to mi się wydaje że jeszcze masa czasu do czerwca <umieraam></span> ale pewnie zleci ci raz dwa

Noo właśnie w sumie ja nie bardzo wiem co jest w tej mojej pracy :mrgreen: Mamy mieć pytania z 1 i 2 rozdziału a te pisałam dość dawno więc trzeba by się jakoś zmusić i poczytać cokolwiek a trzecie pytanie ma być z jakiejś tam książki mamy sobie wybrać jakiś rozdział i go opracować, więc chyba spoko jakoś to będzie, póki co nie chce mi się o tym myśleć :mrgreen:

#235 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 22 maja 2010 - 00:17

a ja się chciałam pochwalić, że opracowałam genialną metodę pisania ... nie, inaczej ... genialną metodę utrudniania sobie pisania ... :roll:

zaczęłam rozgryzać moją pracę "hasłowo" i przepadłam z kretesem ... nie bardzo mogę ją ogarnąć teraz ... mam dość dużą listę opracowanych zagadnień i nie bardzo jeszcze wiem jak je umiejscowić ... w jakiej kolejności, w których rozdziałach :roll: potem będę się bawiła w składanie tego do kupy, łączenie jakoś ... pfff ... jednak mam talent do dokładania sobie pracy :roll:

#236 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 22 maja 2010 - 08:59

nie(d)oceniona, to ty nie masz czegoś takiego jak plan pracy-znaczy się taki konspekt? bo wg tego nie powinno ci być ciężko pisać ?

#237 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 22 maja 2010 - 10:28

mloda, mam :mrgreen:ale zmienił mi się już kilka razy ;-) ja nie umiem pisać według szablonu, nawet jeżeli sama sobie go ustalę ... mam 1000 pomysłów na minutę i większość z nich wcielam do pracy ... więc wszelkie plany, konspekty, ba, nawet spis treści już mi się zdążył zmienić ... (a na myśl o spotkaniu z promotorem mam niezłego cykora, bo będę chciała też pokombinować przy temacie pracy)

#238 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 22 maja 2010 - 12:29

nie(d)oceniona, <umieraam></span> masz dyktafon? to noś go zawsze przy sobie, i jak ci jakiś pomysł do głowy w leci to nagraj. potem możesz sobie to odtwarzać i słuchając próbować to ogarnąć w logiczną całość :-D

mam 1000 pomysłów na minutę

ja tez miałam sporo, i większość znalazła się w mojej pracy lic...
na szczęście promotor złoty człowiek, zgadzał się na wszystko :-D
przeszedł nawet jeden podrozdział pt: Sposoby działania zorganizowanych grup przestępczych na przykładzie grup napadających na samochody ciężarowe

jak promek to zobaczył, zrobił oczy jak 5 zł: i pyta co to jest??? ale jak przeczytał to już mu się podobało :lol:

#239 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 22 maja 2010 - 12:39

mloda, tu nie ma się czego śmiać, tu jest nad czym zapłakać <umieraam></span>

a poważnie, to i tak siedzę z lapkiem na kolanach, po lewej stronie mam masy książek, a po prawej kartkę i długopis do spisywania na bieżąco ... a i tak nie ogarniam :roll:

#240 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 22 maja 2010 - 12:42

nie(d)oceniona, a ty czasem pracy doktoranckiej nie chcesz stworzyć? :-P
musisz wybrać jakieś priorytety, coś co jest naprawde ważne a niektóre rzeczy odrzucać, bo niedługo zginiesz nam w tych ksiazkach i trza ci będzie na ratunek lecieć <lol></span>