Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Praca dyplomowa.. inżynierska, magisterska, licencjacka...

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
716 odpowiedzi w tym temacie

#201 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 24 marca 2010 - 09:01

nie(d)oceniona, dziękuje :*
no opijanie jak najbardziej świetnie mi idzie nie mówi się...
szampan od niedzieli w lodówce leży i nie ma kto otworzyć <umieraam></span>
a tak poważnie to powiem wam taką rzecz że taki stres i wogóle a wyczytują ci oceny i jest pustka, bez emocji.. <bezradny></span>
myślałam że będę większą radość odczuwać <bezradny></span>

#202 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 24 marca 2010 - 09:07

Ja także ślę spóźnione gratulacje,nie byłam w temacie.Super,że ci się udało. ;-)

#203 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 19 kwietnia 2010 - 13:17

Moja praca zaczyna ruszać :mrgreen:
Wczoraj zrobiłam AŻ stronę tytułową :-D
Dziś uporządkowałam materiały i zaczynam poważniej czytać.

Znalazłam artykuł z badań ankietowych na ten sam temat =]
Więc z pewnością się przyda do porównania wyników.

Ogólnie...aby tak dalej <bananowy1></span>

PS. A w ogóle to w końcu mnie olśniło.

Robię notatki z tego co czytam. Później ciężko mi było znaleźć źródło skąd to było.
Więc teraz numeruję artykuł a potem stawiam cyferkę przy każdej notce, skąd to pochodzi.
Tak będzie dużo prościej coś znaleźć :)

#204 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 19 kwietnia 2010 - 15:33

Moja praca zaczyna ruszać :mrgreen:

Mirabelka <ookk></span>

Ogólnie...aby tak dalej

dokładnie, dokładnie... :-)

numeruję artykuł a potem stawiam cyferkę przy każdej notce, skąd to pochodzi.

bardzo dobry system, sama zobaczysz w trakcie pisania ile tego ci się uzbiera, moich notatek do pracy, kserówek, i innych rzeczy uzbierało się kartonowe pudło na koniec :shock:

#205 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 19 kwietnia 2010 - 23:50

bardzo dobry system, sama zobaczysz w trakcie pisania ile tego ci się uzbiera, moich notatek do pracy, kserówek, i innych rzeczy uzbierało się kartonowe pudło na koniec

Aż tak szaleć raczej nie będę bo piszę tylko z artykułów.
Książek na ten temat nie ma. Do części teoretycznej mam już właściwie wystarczająco, sama zdziwiłam się ile tego nazbierałam, dodam w języku obcym i do części literaturowej powinno być git.

Nic nie napisałam jeszcze...ale mam koncepcję na rozdziały.. :-)
Zaraz to wstukam do worda, żeby było co poprawiać dwieście razy :lol:

#206 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 20 kwietnia 2010 - 09:07

ja muszę się w końcu tak serio serio zabrać... Mam już wszystkie filmy, mam kilka opracowań do nich, nie do wszystkich niestety... Jestem na etapie szukania jakiejs monograficznej książki o Jeanie Cocteau, ale na razie nic takiego i sie nie pojawia na horyzoncie, a wzmianki w "Historii kina francuskiego" są zbyt lakoniczne...

Pogrzebię, poszukam, oglądnę, i w końcu zacznę pisać. Perspektywa leserstwa od pracy przez tydzień jakoś mnie motywuje wewnętrznie do działania :lol:
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#207 malgonka

malgonka
  • Użytkownik
  • 1 551 postów

Napisano 20 kwietnia 2010 - 14:21

Ja też mam niewiele książek i moja bibliografia głównie opiera się na stronach internetowych, ale mój promotor na to zezwolił, niestety nie ma u nas w Lublinie zbyt wielu książek na temat ochrony danych osobowych w Internecie więc dobrze, że mam pozwolenie na dużą ilość linków w bibliografii ;-)
Ja z 5 rozdziałów mam napisane całe 3, z tym, że do 1 mam dopisać jeszcze dwie strony co za chwilę uczynię. Termin taki wstępny na obronę prof. wyznaczył na 9 czerwca i chciałabym się wyrobić do tego czasu, zobaczymy co mi jutro powie o ile coś w ogóle powie bo zwykle u niego się siedzi 2 minuty bo człek zapędzony, zakręcony i znając życie nic mi nie powie, wiem, że są ludzie ode mnie z roku co jeszcze planu nie mają więc nie jest tak źle ;-)
"Dokąd brnie ten banał, ta proza życia? Po co to, czy tym właśnie chcesz oddychać? Zwolnij i przekonaj się o co tutaj chodzi. Może właśnie coś ucieka a życie za nos Cię wodzi?"

#208 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 20 kwietnia 2010 - 14:55

zbyt wielu książek na temat ochrony danych osobowych

moja koleżanka z roku teraz właśnie broniła pracy n/t ochrony danych osobowych, w piątek będę się z nią widzieć mogę podpytać o bibliografię jak chcesz?

#209 malgonka

malgonka
  • Użytkownik
  • 1 551 postów

Napisano 20 kwietnia 2010 - 15:10

moja koleżanka z roku teraz właśnie broniła pracy n/t ochrony danych osobowych, w piątek będę się z nią widzieć mogę podpytać o bibliografię jak chcesz?

Dzięki mloda, bardzo to miłe jakbyś mogła to chętnie skorzystam może a nóż widelec się coś przyda, z góry dziękuję :-)
"Dokąd brnie ten banał, ta proza życia? Po co to, czy tym właśnie chcesz oddychać? Zwolnij i przekonaj się o co tutaj chodzi. Może właśnie coś ucieka a życie za nos Cię wodzi?"

#210 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 21 kwietnia 2010 - 22:17

Dwa dni siedzenia i mam całe 3 strony.

Oj, wolno to idzie, bo nadal się zastanawiam czy dobrze wymyśliłam rozdziały.
Promotor powiedział że to zależy ode mnie...

Dużo myślenia, czytania....a pisanie bardzo skąpe. :-P

#211 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 21 kwietnia 2010 - 22:25

Mirabelka__22, przerażasz mnie dziewczyno :mrgreen: ja ciągle dalej niż bliżej końca, choć raczej powinnam napisać bliżej niż dalej początku :roll: a tym masz taki szmat czasu i już się zabierasz za pisanie ... podziwiam i zazdroszczę motywacji

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#212 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 21 kwietnia 2010 - 22:55

nie(d)oceniona, wspominałam na czacie, że muszę to napisać do następnego tygodnia. Tzn. pierwszą wersję części literaturowej, badania itd. jeszcze zostawiam w spokoju.
To nie motywacja, jestem zmuszona :lol:
Chociaż... temat mi się podoba, więc pisze się fajnie, tylko że w pracach dyplomowych człowiek zastanawia się nad każdym zdaniem :roll: Bo tak to bym w jeden dzień to napisała. :-P

#213 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 22 kwietnia 2010 - 08:07

tylko że w pracach dyplomowych człowiek zastanawia się nad każdym zdaniem

heh mnie tam to szybciej szło, zdarzało mi się pisać i 20 stron na dzień, ale jak siedziałam cały dzień, ale też nie porównuje mojej licencjackiej, do twojej, bo twoja NA PEWNO wymaga więcej pracy i wkładu intelektualnego :-P

ja ciągle dalej niż bliżej końca, choć raczej powinnam napisać bliżej niż dalej początku :roll: a

hehe przyjdzie czas, że nawet na bs nie zajrzysz bo tak będziesz produkować :lol:

#214 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 22 kwietnia 2010 - 11:54

bo twoja NA PEWNO wymaga więcej pracy i wkładu intelektualnego :-P

Nie przesadzajmy, nie studiuję medycyny :-P

Mam lekki i przyjemny temat. Cała moja literaturowa część ma mieć jakieś 15 stron, to Ty byś to błyskawicznie napisała ;-)

#215 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 29 kwietnia 2010 - 09:52

Ja już jestem pewna na 90%,że moja obrona będzie we wrześniu. I to z powodu mojej współpracy z promotorem....odpisał mi na obliczenia do pracy po miesiącu,niedługo wyjeżdża na ponad dwa tygodnie i powiedział,że pracę sprawdzi jak będzie całość. A jak ma być całość skoro,żeby omawiać wyniki mam mieć obliczenia.
Dziewczyny z katedry mają ten sam problem.

Będę walczyć o czerwiec,ale z drugiej strony skoro mam się tak tym wszystkim stresować to wolę w wakacje na spokojnie wszystko dokończyć.
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#216 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 29 kwietnia 2010 - 09:53

Tilia, a nie możesz zmienić sobie promotora? powinni ci uznać, skoro macie problem z komunikacją

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#217 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 29 kwietnia 2010 - 09:57

Nie. Bo nikt inny nie zna tematu na który piszę.

Ja lubię swojego promotora,jest w porządku,ale od kiedy oprócz bycia szefem katedry dostał ważną funkcję na uczelni to ma mega mało czasu plus jego zdolność zapominania i jest efekt.

Zostało jeszcze z 1,5 miesiąca. Mam nadzieję,że wszystko się jeszcze wyklaruje....
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#218 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 29 kwietnia 2010 - 10:03

No to trzymam kciuki, żeby Ci się udało ;-)

oprócz bycia szefem katedry dostał ważną funkcję na uczelni

to troszkę zmienia mój punkt widzenia ;-) myślałam na początku że jest z gatunku "mam w nosie studenta, ja jestem najważniejszy" ;-) :->

#219 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 29 kwietnia 2010 - 10:10

No to trzymam kciuki, żeby Ci się udało ;-)

Dziękuję :-)

Mój promotor podchodzi do tego bardziej na zasadzie "co to takiego napisanie mgr,spokojnie,damy radę" tylko,że on nie pisze tych prac,a jedynie sprawdza i niestety,ale on ma większe doświadczenie,bo mgr widział w swoim życiu multum....a ja w niektórych sprawach nie wiem co do czego ;-)
I pisanie wszystkiego na ostatnią chwilę to stres dla mnie,a nie dla niego.

JkIEp1.png

#220 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 29 kwietnia 2010 - 11:54

ale od kiedy oprócz bycia szefem katedry dostał ważną funkcję na uczelni to ma mega mało czasu plus jego zdolność zapominania i jest efekt.

mój wykłada na 4 uczelniach plus jest kadrowym w policji, a mimo to cały czas nas dopingował że by jak najszybciej oddawać kolejne rozdziały :-)
jakby mój miał takie podejście jak twój to podejrzewam, że niektórzy do tej pory by się nie obronili... :roll:

trzymam kciuki za to aby jak najszybciej

Mam nadzieję,że wszystko się jeszcze wyklaruje...

:-)