Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Praca dyplomowa.. inżynierska, magisterska, licencjacka...

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
716 odpowiedzi w tym temacie

#121 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 25 września 2009 - 22:00

nie(d)oceniona, nie wiem czy tak latwo z tym przekladaniem... u nas wszyscy co nie zdazyli szli na nastepna ture dopiero. Ale tym ktore sie nie obronily zrobili obrone chyba za miesiac.

#122 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 25 września 2009 - 22:03

Mirabelka__22, u mnie z tym akurat nie ma problemu ;-) po prostu umawiam sie z promotorem na określony termin, nieco późniejszy i do niego sie dostosowujemy, taka zaleta 500 za obronę ... :roll:

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#123 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 25 września 2009 - 22:06

nie(d)oceniona, tzn masz ja platna? Dobrze rozumiem?

#124 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 25 września 2009 - 22:09

Mirabelka__22, jak to mówią nie ma nic za darmo ;-) zwłaszcza na mojej uczelni ;-)na chwilę obecną płacę "zaledwie"500 zł, i mam nadzieję że stawka sie nie zwiększy ... to jest opłata właściwie za samą obronę, o innych związanych z pracą nic mi nie wiadomo :mrgreen:

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#125 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 26 września 2009 - 09:47

"zaledwie"500 zł,

:shock: :shock: :shock:
łoł :!: u mnie jest 140 zł....

#126 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 27 września 2009 - 14:40

na licencjacie płaciłam 700 zł za dyplom i obrone , gdybym oblała to kolejen 400 zł <bezradny></span>
a teraz na mgr musiłam wpłacic tylko 60 zł.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#127 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 03 października 2009 - 20:07

Mira, tematu właściwie nie mam jeszcze, tyle na chwilę obecną wiem, że będę pisała o regionie w portugalii w którym byłam, resztę utalę we wtorek jak sie spotkam z promotorem

#128 LadyBe

LadyBe
  • Użytkownik
  • 53 postów

Napisano 04 października 2009 - 09:52

masakra, ja zaczęłam studia i wogóle nie wiem o co chodzi z tą pracją licencjacką;/
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#129 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 04 października 2009 - 13:58

zaczęłam studia i wogóle nie wiem o co chodzi z tą pracją licencjacką;/

masz jeszcze czas :-)

#130 Donn

Donn
  • Użytkownik
  • 7 119 postów

Napisano 09 października 2009 - 19:18

nie(d)oceniona i jaki masz temat jeśli mogę zapytać..
jak chcesz mogę coś pomoc (wkoncu ta sama branża :-P )
...to czy człowiek jest inteligentny poznaje się po jego odpowiedziach...
..to czy jest mądry, po pytaniach...

...nie ogarniam tego fałszu tu... podlizywania... słodzenia...

#131 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 10 października 2009 - 11:22

nie(d)oceniona, czyli nawzajem będziemy się dopingować w pisaniu mgr :-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#132 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 11 października 2009 - 15:43

Donn, atrakcyjnośc turystyczna w kontekście wyjazdów turystycznych polaków do portugalii.

nie chce pisać całego tematu, więc region ocenzurowałam :P kto ma wiedzieć to wie albo sie dowie przez pw :P

nie(d)oceniona, czyli nawzajem będziemy się dopingować w pisaniu mgr :-)

obawiam sie że ty mnie będziesz musiała bardziej motywować, bo jakoś nie mam chęci do zabierania sie za jakieś konkrety :oops: a trzeba ... nawet sam promotor stwierdził że pierwsze 2 rozdziały powinnam zamnkąć do końca października - a to chyba nie wykonalne :roll:

ogólnie dzisiaj byłam na rozmowie takiej konkretniejszej i mniej więcej spis mam już zrobiony, mam problem z hipotezami, bo nie bardzo wiem jak to co chce napisać ubrać w słowa ... no a reszta została przyjęta <ookk></span>

ogólnie mój promotor to spoko gość :mrgreen: dzisiaj pośmialiśmy troche, bo akurat nie było nikogo innego, więc było troche luzu ...

do 20 października obiecałam mu pierwszy rozdział ... tak więc zaczynamy pisanie :->

#133 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 17 października 2009 - 13:43

ha ha-ha ha :!:

jak zapewne wyczytałyście w sb byłam w bibliotece po mądre knigi - no i wracam sie na 1 rok :P dzisiaj czeka mnie dzien czytania, szukania info, a jutro mam zamiar coś sklecić mądrego do pierwszego rozdziału :P promotorowi i tak nie wyślę przed 20-tym, ale coś przynajmniej zacznę pisać ... najwyższy czas ... w sumie mam miesiąc na skończenie pracy, razem z badaniami, których wziełam sobie masę ... i po co mi to było :roll: no ale ogólnie zadowolniona jestem

#134 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 17 października 2009 - 13:53

po co mi to było

aby byc wyskoko szkolona :-)

mam miesiąc na skończenie pracy

a kiedy masz miec orintacyjnie obrone - jaki miesiac ???

#135 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 17 października 2009 - 13:56

magdaaaaa, obrona - najprawdopodobniej w styczniu, na początku grudnia promotor chce już całą pracę. ot i cała filozofia :P ale znając życie to prace dostanie w styczniu, a bronić sie w lutym bede ... wszystko okaże sie jak dojdę do etapu badań - bo z moim zasobem czasowym będzie ciężko ... właściwie tylko w sobote bede miała czas żeby łazić po biurach i te głupie wywiady przeprowadzać ... potem to wszystko przepisać ... oj ... już mi sie nie chce ... ale mam nadzieje ze przynajmniej przy przepisywaniu bede miała małą pomoc ;-)

#136 Donn

Donn
  • Użytkownik
  • 7 119 postów

Napisano 17 października 2009 - 14:16

nie(d)oceniona co masz od strony teoretycznej napisac?
jak dobrze mysle to chyba co to atrakcyjnosc turys. i takie tam?
ogólnie o kraju P. coś mysle też?

napisz mi na pw. co masz z teorii to poszukam w moich książkach (a mam sporo z turystyki) atlasy geograficzne z opisami panstw i takie tam..
podesle Ci razem ze żródłem - jesli chcesz i jesli bede cos miec

ja przy koncu pracy jak mialam juz prawie gotowy rozdział do sprawdzenia promotorowi to dopisywałam dwa, trzy zdania z jakiś książek co tyczyło sie tematu, zeby miec jak najwiecej literatury pozniej :-D

w sumie masz bardzo mało czasu na napisanie
ale róznie do tego podchodzą
...to czy człowiek jest inteligentny poznaje się po jego odpowiedziach...
..to czy jest mądry, po pytaniach...

...nie ogarniam tego fałszu tu... podlizywania... słodzenia...

#137 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 18 października 2009 - 11:08

dopisywałam dwa, trzy zdania z jakiś książek co tyczyło sie tematu, zeby miec jak najwiecej literatury pozniej :-D

ja zaczełam od cytatu z kapuścińskiego - żeby zacząć od czegoś, bo brakowało mi pomysłu na pierwsze zdanie :oops: takiego jakiegoś punktu odniesienia ... no i chyba będę tak w każdym rozdziale zaczynała ... w sumie o wiele łatwiej jest później pociągnąć jakąś myśl, na a że w literaturze pojawi sie dodatkowy punkt, to też plus ... chociaż i tak tej literatury bede miała troszkę :roll:

no i jestem dumna z siebie :P kurcze ... zaczełam ... teraz z górki ... <umieraam></span> a poważnie, to nie chce mi sie jak cholera pisać pierwszego rozdziału ... takie oczywiste oczywistości musze wypisywać ... a mogłabym sie zająć czymś ciekawszym :roll: np. połazić po biurach trochę ...z ankietami i wywiadami ...

#138 malgonka

malgonka
  • Użytkownik
  • 1 551 postów

Napisano 18 października 2009 - 23:15

Również zaczęłam pisać pracę mgr, 26 października muszę oddać pierwszy rozdział, jestem już prawie na finiszu tych założonych przeze mnie 12 stron, ale wszystko co napisałam wydaje mi się bez sensu i takie masło maślane. Mam nadzieję, że to tylko moje przewrażliwienie bo naprawdę ciężko się pisze, może nie tyle ciężko się pisze co najgorzej zabrać się do roboty, szukać pozycji bibliografii, sklecać miliony notatek w jedno :roll:
"Dokąd brnie ten banał, ta proza życia? Po co to, czy tym właśnie chcesz oddychać? Zwolnij i przekonaj się o co tutaj chodzi. Może właśnie coś ucieka a życie za nos Cię wodzi?"

#139 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 22 października 2009 - 14:30

Dobra :-D :-D

Trzeba sie wziac za magisterke :>
Wyjelam juz moj wzor (nasza promotorka kazdemu dala jedna prace z podobnego tematu, tak zeby latwiej bylo zrozumiec o co kaman :-P )

Plan juz prawie zrobilam... od konca :-D
Bo nie mam bladego pomyslu, co napisac w pierwszym rozdziale :shock: <hmm></span>
Moj temat to "Monografia Liceum Ogolnoksztalcego (1989 - 2009) "

A zaraz bede szukac jakiejs literatury.
No to sie zaczyna kilka miesiecy ciezkiej pracy <nauka></span> <nauka></span>

#140 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 26 października 2009 - 14:33

ehhh napisze tu bo nie będzie OT chociaż...

zaczynam żałować że się porwałam na taki temat (Kryminologiczne aspekty przestępczości zorganizowanej w Polsce) brak literatury,jakoś wogóle nie mogę tematu ogarnąć, :roll:
mam I rozdział juz zaakceptowany przez promotora, napisałam V który miał być takim walorem ekstra dodatkiem-nie wyszedł zupełnie i narazie nie będziemy go wciągać do pracy -tak sądzi promotor-mamy do niego wrócić jak napiszę resztę...
wzięłam się dzisiaj więc za II rozdział- materiałow kupa a nie ma z czego pisac :roll:
jeszcse mi się tusz skończył i papier a nie wydrukowałam wszystkiego :roll:

a najgorsze jest to że mam pisac sucho na temat językiem prawniczym-(promotor)
a ja mam taki literacki styl i bardzo cięzko mi nie wtrącać coś od siebie-przez co cała moja pisanina wydaje mi się być totalnym barachłem :evil: