Praca dyplomowa.. inżynierska, magisterska, licencjacka...
Napisano 01 grudnia 2010 - 10:45
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt
Napisano 01 grudnia 2010 - 11:09
u nas na roku bylo 15 promotorow i do kazdego max moglo zapisac sie 15 osob. U nas robiono to na podstawie sredniej ocen. Mi sie mjeszcze udalo zalapac do tego promotora co chcialam chociaz to nie byl moj wymarzonyu nas przy takiej liczbie osób ma być 25 promotorów plus losowanie kto do jakiego trafi... bez sensu.. będę się bronić 5 lat coś czuje
ja pisze o konstytucyjnych zasadach samorządu i we wstepie mam przedstawiony ogolny zarys samorzadu terytorialnego, jego model w malej konstytucji i wspolczesniej. Pozniej pisze jaki jest cel mojej pracy, co chce w niej przedstawic i opisuje po krotce o czym bede pisac w poszczegolnych rozdzialach.Co trzeba pisać we wstępie? Bo kolega u innego promotora dowiedział się, że rzeczy typu "dlaczego ten temat bla bla bla bla", ale to dla mnie takie głupie się wydaje
Na zakonczenie daje zdanie podsumowujace od siebie :->
W sumie wyszlo mi tego wstepu na jakies dwie strony
Napisano 01 grudnia 2010 - 12:53
Bo musisz napisać czemu akurat ten temat wybrałaś a nie inny, wcale nie jest głupie, sprawdza po prostu czy rzeczywiście wybrałaś temat bo Cię interesuje czy na chybił trafił celowałaśBo kolega u innego promotora dowiedział się, że rzeczy typu "dlaczego ten temat bla bla bla bla", ale to dla mnie takie głupie się wydaje
Piszesz co zawierają poszczególne rozdziały, i tak jak monia66, napisała jaki jest cel twojej pracy, jeżeli masz badania to jakie.
Napisano 01 grudnia 2010 - 13:52
Napisano 01 grudnia 2010 - 14:27
a i owszemA nie jest tak, że wstęp powinno pisać się na samym końcu, już po napisaniu całej pracy?
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 01 grudnia 2010 - 14:38
nie wymaga, ot po prostu miałam wątpliwości, ale skoro tak- to jeszcze lepiej, bo jakoś lepiej mi pisać konkrety, zawsze miałam problemy ze wstępami, czy podsumowaniami.jeżeli wymaga wstępu na samym początku, to coś nie halo
Napisano 01 grudnia 2010 - 14:40
a dla mnie to coś co lubię-bo jakoś wtedy można się wykazać- a ja mam dość lekką rękę i o ile w pracy tylko konkret, wstęp może być już bardziej "od siebie"zawsze miałam problemy ze wstępami, czy podsumowaniami.
Napisano 01 grudnia 2010 - 14:43
alet eż bez przesadywstęp może być już bardziej "od siebie"
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 01 grudnia 2010 - 14:59
Napisano 01 grudnia 2010 - 15:03
moja promotorka wymagała właśnie wstępu na samym początku... wstęp pod koniec mojej pracy oczywiście się zmienił ale dla świętego spokoju przyniosłam bo by mi semestru nie zaliczyła, ale dla mnie to też jest bez sensu...a jeżeli wymaga wstępu na samym początku, to coś nie hal
Napisano 01 grudnia 2010 - 15:03
zależy od tematubardziej przystępny język
Napisano 01 grudnia 2010 - 16:14
a ja bym zaraz pisała powieściChoć osobiście jestem zwolenniczką trzymania w całej pracy 'sztuwnego" fasonu językowego
Napisano 01 grudnia 2010 - 16:25
ja miałam taki sam problem. W sensie ja mam styl "felietonisty" i nie bardzo umiałam się przestawić na styl naukowy pisząc moją pracę ale po walce mojej promotorki i mej samej udało się napisać naukowym stylem naukową pracęa ja bym zaraz pisała powieści
Napisano 05 stycznia 2011 - 18:48
Napisano 05 stycznia 2011 - 19:09
Napisano 05 stycznia 2011 - 20:47
No właśnie, jak promotor nie wymaga to i niewiele można się zmobilizować. Choć ostatnio dociera do mnie że to niewiele czasu i coś się zabrałam. Dziś też piszę.
Napisano 06 stycznia 2011 - 12:12
Mira a Ty w lutym już?
Napisano 09 stycznia 2011 - 19:57
Napisano 09 stycznia 2011 - 21:23
Napisano 10 stycznia 2011 - 07:31
U mnie tez sam ma sobie wymyślać temat na mgr, i w razie co konkretyzować z promotoremu młodej to już wiem, że samemu się podaje
Podobnie było na licencjacie, bo wykładowcy u mnie wolą jak ludzie piszą o czymś, o ich chociaż w najmniejszym stopniu interesuje
Ale wiem, że jak ktoś nie mógł wymyślić totalnie nic, to coś tam mu pomagali
ja nie.spotkałam się też z listami gotowych tematów.
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."