Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Farbowanie wlosow :)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1101 odpowiedzi w tym temacie

#121 angik1683

angik1683
  • Użytkownik
  • 8 134 postów

Napisano 28 października 2008 - 23:36

Mi fyzrieka mówiła, że na braży najlepiej nie farbować włosków, chodzi o farby :) ale lepiej używać szamponów koloryzujących które są znacznie delikatniejsze i mniej niszczą włoski:)

a jak to się ma do praktyki? nie wiem bo nie farbuje włosów, mam swój naturalny jasny brąz.

ja mysle,ze skorzystam z tej rady :-D
sl-11609.png
as1cEZoB0360010MDAwOGQ0fDIwMTM4MmpkfERhd
ZAPRASZAMY WSZYSTKIE MAMY...i nie tylko ->

#122 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 29 października 2008 - 08:09

angik1683, a ty farbujesz? :shock:

#123 angik1683

angik1683
  • Użytkownik
  • 8 134 postów

Napisano 29 października 2008 - 12:09

a ty farbujesz?

no ale na swoj naturalny kolor,tylko dla polysku i dla glebiiii koloru :mrgreen:
dlatego mowie,ze teraz zaczne szamponu koloryzujacego uzywac :-D
sl-11609.png
as1cEZoB0360010MDAwOGQ0fDIwMTM4MmpkfERhd
ZAPRASZAMY WSZYSTKIE MAMY...i nie tylko ->

#124 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 02 listopada 2008 - 12:41

wracam do ciemniejszego brązu i juz!
;-)
nie ma mnie tu i nie będzie.

#125 Wielkopolanka

Wielkopolanka
  • Użytkownik
  • 202 postów

Napisano 11 listopada 2008 - 17:14

hej laski podpowiedzcie mi. jestem blondynka, robie sobie od dłuższego czasu pasemka bardzo jasne prawie białe, ale..... po miesiacu lekko sie zmywaja a moje naturalne włosy wygladaja jak by miały tłusty kolor. Myje je codziennie a po godz ich kolor wyglada jakby nie myła tydzien. No i postanowiłam kupic sobie farbe albo szampon koloryzujący. miałam juz taki z firmy Marion za 3 zł ale nic moje włosy nie przyjeły.
Bede farbowac włosy po raz pierwszy. czytałam o szamponie Casting Loreal a Wy co mi polecacie?

w jaki sposób wogole farbujecie włosy w domu?czym nakłaacie farbe? to bedzie moj pierwszy raz:)

#126 MonikaK

MonikaK
  • Użytkownik
  • 933 postów

Napisano 11 listopada 2008 - 17:20

ja jak pierwszy raz sama malowalam sobie wlosy to kupilam rozjaśniacz z Joanny i byłam zadowolona z efektu teraz to niewiem jakie faby są najlepsze bo już dawno sama nie malowałam włosów tylko chodze do fryzjera
Dołączona grafika

#127 star_princess

star_princess
  • Użytkownik
  • 287 postów

Napisano 28 listopada 2008 - 23:54

Mi fyzrieka mówiła, że na braży najlepiej nie farbować włosków, chodzi o farby :) ale lepiej używać szamponów koloryzujących które są znacznie delikatniejsze i mniej niszczą włoski:)

a ja słyszałam, że to szamponetki bardziej niszczą włosy. Poprzez częstenakladanie ich włos sie osłabia i niszczy.
Lepiej użyc farby raz na dłuższy czas ;)
Ja używam farb Loreal'a i czasami garniera- głownie ciemne kolory. przez 3 lata miałam rude/czerwone/bordowe włosy, w tej chwili włoski farbuję na tzw. gorzką czekoladę + miodowe pasemka :)

MonikaK, Co do rozjaśniacza Joanny-> najbardziej niszcząca farba do włosów, zawiera za dużo utleniacza.
"życie po to jest żeby z niego korzystać..."

#128 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 28 listopada 2008 - 23:56

Co do farb Joanny-> najbardziej niszcząca farba do włosów, zawiera za dużo utleniacza.

ja tam kiedyś używałam i jakoś włoski nie były zniszczone <bezradny></span> zniszczone to są dopiero teraz jak rozjaśniam ;-)
Dołączona grafika

w jakim języku myśli głuchy od urodzenia?

#129 star_princess

star_princess
  • Użytkownik
  • 287 postów

Napisano 29 listopada 2008 - 00:13

poprawiłam farby na rozjaśniacz, bo o rozjaśniacz mi właśnie chodziło. :)

Kiedyś jak moja 'teściowa' robiła pasemka dziewczynie przyszłego szwagra, to Joanna tak wyżarła jej włosy że całe pasma poodpadały :/ Kumpela miałą podobnie, tez jej kepy włosów odpadły, a pasemka robiła jej fryzjerka.
"życie po to jest żeby z niego korzystać..."

#130 Lolka000

Lolka000
  • Użytkownik
  • 2 990 postów

Napisano 30 listopada 2008 - 11:13

wyżarła jej włosy że całe pasma poodpadały

:shock: masakra;/
ja farbuję średnio co półtora miesiąca na blond... znaczy odrosty tylko pokrywam a może co pół roku zmieniam odcień blondu i to wtedy farbuję całę włosy ... ale zawsze jakieś jaśniutkie odcienie:P naturalnie mam ciemny blond... a jak byłam malutka to mialam takie ladne jaśniutkie wloski... taka blondyneczka... szkoda ze mi sciemniały:(
w sumie farbuje juz 2 lata wlosy i kazdy fryzjer mi mówi ze mam zdrowe i niezniszczone ;) wypadac nie wypadaja, albo przynajmniej nie zauważam bo mam gęsto włosów:)
kiedys farbowałam u fryzjera a teraz oddaje sie w rece przyjaciółki, która jest w technikum fryzjerskim... i jest dobra w tym co robi hehe:):)
Dołączona grafika

#131 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 02 grudnia 2008 - 15:28

a ja swoje naturalne rude ale taki inny odcien zawsze sie ludzie lapali i pytali jaka farba maluje wlosy(nawet fryzjerki?!) ale rok temu farbnnelam sobie na braz tak mi jakos odwalilo-po prostu jak nie zrobie ze dwa razy w roku gruntownej zmiany na glowie to jestem chora :-D no i teraz pomalowalam ciemnym kasztanem z londy i porazka :-? wyszly ciemne i odrosty roznia sie od reszty.... :-( czy któras dziewczyna moze mi polecic jakas fajna trwala farbe ktora powoli bede dazyc do naturalnego kolorku? na poczatek chcialabym cos w odcieniu jaki ma skorupka orzecha laskowego lub taka gleboka miedz...? niewiem ale czy taka farba zlapie mi ten ciemny kasztan? co dziewczyny radzicie?

#132 tanika_aha

tanika_aha
  • Użytkownik
  • 2 491 postów

Napisano 02 grudnia 2008 - 17:19

ja z natury jestem blondynką ale zawsze farbuję włosy ciemnym brązem z londy :-D wpadają w prawie czarny kolor. Poprostu kilka lat temu zdecydowałam się na zmianę i tak pokochałam siebie w ciemnych wlosach że poprostu nie wyobrażam sobie ,żebym miała wrócić do blondu ;-)
Gdy patrzysz na mnie,wiem o czym myślisz, chcesz ze mnie czerpać słodkie korzyści!Wyluzuj koleś! Weź zimny prysznic! Nic nie kombinuj bo nic nie wymyślisz...!

If you don't know my name, you can call me baby Dołączona grafika" title="" />

#133 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 02 grudnia 2008 - 18:21

mloda, mysle ze zlapie jesli dokladnie nalozysz i potrzymasz odpowiednio dlugo (tylko nie za dlugo!) to powinno zakryc:) no i dobra farba;)

#134 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 02 grudnia 2008 - 18:49

no wlasnie tylko ja nie mam pomyslu na kolor <bezradny></span> no i jednak tu gdzie mam osrosty kolor bedzie inny niz konce gdzie mam nalozone kilka różnych farb w sumie :-(

#135 depre

depre
  • Użytkownik
  • 632 postów

Napisano 09 grudnia 2008 - 12:53

a ja słyszałam, że to szamponetki bardziej niszczą włosy. Poprzez częstenakladanie ich włos sie osłabia i niszczy.

tak tyle że farby i tak ulegają zmyciu i płowiają i aby był ładny efekt i połysk nalezy t robić conajmniej raz na 2 miesiace (jeszcze przy pojawiających się odrostach) a szampony na 24 zmycia utrzymują się mniejwięcej podobnyokres:) ale farba ma wiele cieższych dla składników włosów które badziej je niszczą :)

wiadomo że w wielu wypadkach nie da sie zastosować szaponu koloryzującego, złwaszcza gdy chcemy drastycznej zmiany koloru:)
Już nie panna a żona :*

#136 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 10 grudnia 2008 - 23:45

ja sobie dzisiaj kupilam farbe joanny kolor blad odrazu z rozjasniaczem :) jestem ciekawa czy mi zalapie na moich czarnych wlosach ... mam nadzieje ze tak.

#137 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 11 grudnia 2008 - 08:00

mam nadzieje ze tak.

co ty mowisz? czrnych za cholere ci nie rozjasni za pierwszym razem. bedziesz miala pomarancz ciemny. tym bardziej, ze z pewnoscia te czarne to farbowane.
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

#138 kjujiczek

kjujiczek
  • Użytkownik
  • 1 845 postów

Napisano 11 grudnia 2008 - 08:38

I to jeszcze Joanną? :roll: takich rzeczy się nie robi samemu, a już nie takimi kiepskimi farbami. Krówka nie rób tego, pliissss ;-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#139 Donn

Donn
  • Użytkownik
  • 7 119 postów

Napisano 11 grudnia 2008 - 08:42

krowka17 dziewczyny dobrze piszą... nie złapie Ci z czarnego na blond od razu..
z doświadczenia wiem, bo sama probowałam na ciemny brąz nałożyć jasny... efekt? szkoda gadać ;-) nic mi nie złapało - a tylko osłabiło włosy, bo wiadomo, ze farbowanie w jakimś tam stopniu osłabia nam włoski
...to czy człowiek jest inteligentny poznaje się po jego odpowiedziach...
..to czy jest mądry, po pytaniach...

...nie ogarniam tego fałszu tu... podlizywania... słodzenia...

#140 calineczka

calineczka
  • Użytkownik
  • 7 470 postów

Napisano 11 grudnia 2008 - 08:44

Racja ja nawet kiedys jak próbowałam u fryzjera a wcale nie był to ciemny brąz to za pierwszym razem wyszłó hmmmmmm nie ciekawie :roll:
Dołączona grafika
Dołączona grafika