Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Farbowanie wlosow :)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1101 odpowiedzi w tym temacie

#861 Jasminka

Jasminka
  • Użytkownik
  • 1 022 postów

Napisano 03 kwietnia 2012 - 19:25

I też do końca ta szamponetka mi sie nie zmyła po tych kilku, kilkunastu myciach. Zciemniały w porownaniu do moich blond ;-)

Ja kiedyś farbowałam sobie szamponetkami marion i niektóre kolory nie dawały się zmyć (podobnie jak farba) pomimo że na opakowaniu było napisane 4-8 myć :lol:

Ja obecnie mam na głowie to:

Aspirynka, tej szamponetki użyłam kilka razy do poprawienia koloru bo farba mi szybko płowiała. Ale wychodził mi bardzo brzydki - taki pomarańczowy :-/
Pewnie na włosach bez wcześniejszego farbowania inaczej wychodzi.

Elizabeth, bardzo fajny kolorek. W sumie niewiele ciemniejszy od blondu. Rób na święta :mrgreen:

#862 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 03 kwietnia 2012 - 19:31

Aspirynka, tej szamponetki użyłam kilka razy do poprawienia koloru bo farba mi szybko płowiała. Ale wychodził mi bardzo brzydki - taki pomarańczowy
Pewnie na włosach bez wcześniejszego farbowania inaczej wychodzi.

A u mnie chyba wychodzi ładny, bo wszystkie koleżanki mnie namawiają na farbę z tej firmy, nawet P. się podoba, a zawsze mówił, że nie wolno mi włosów farbować. :lol: Tylko że do czasu ślubu nie chcę farbować włosów niczym, więc od czasu do czasu po prostu szaleję z szamponetkami. Ale ja mam na tyle mało "czepliwe" włosy, że ostatnim razem po drugim myciu nie było już nic a nic widać nowego koloru. A przecież nie będę co drugi dzień zmieniała koloru włosów. :mrgreen:

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#863 Jula

Jula
  • Użytkownik
  • 1 273 postów

Napisano 03 kwietnia 2012 - 20:01

Ale ja mam na tyle mało "czepliwe" włosy, że ostatnim razem po drugim myciu nie było już

No ja też mam takie włosy, żadna szamponetka się ich nie trzyma :-P

Ale to cappucino ładny kolorek, na blond włosach powinien niby wyjść taki jak na opakowaniu, bo na jasnych wychodzą pewnie wszystkie kolorki :-P

er3mjw4zst9mivdb.png

#864 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 04 kwietnia 2012 - 15:09

Nie tak dawno, farbowalam wlosy farba Joanna - plomienna iskra
Kolorek wyszedl super! ale..... szkoda, ze po tygodniu slad po nim zaginal <bezradny></span>

Nie wiem czy po prostu mialam pecha i nie podpasowala moim kudlom, czy sa az tak nietrwale ? Chociaz fryzjerka polecala <bezradny></span>

Załączone miniatury

• joanna-naturia-color-220.jpg

#865 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 04 kwietnia 2012 - 15:14

Madzik :), a na jaki kolor nakladałas ? ja chce taki kolorek ale to raczej po urodzeniu dziecka pojde do fryzjera.
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#866 Jasminka

Jasminka
  • Użytkownik
  • 1 022 postów

Napisano 04 kwietnia 2012 - 15:16

Nie wiem czy po prostu mialam pecha i nie podpasowala moim kudlom, czy sa az tak nietrwale ?

Nie wiem jak ten kolor, ale u mnie czarna z tej serii trzyma się bardzo dobrze. Nie zmywa się pomimo, że nakładałam ją na rozjaśnione włosy.

#867 Madzik :)

• Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 04 kwietnia 2012 - 15:18

a na jaki kolor nakladałas ?

jasny braz

#868 Lady Di

Lady Di
  • Użytkownik
  • 1 800 postów

Napisano 04 kwietnia 2012 - 15:48

Te jasne kolory mają to do siebie,że szybko się spłukują, no ale tydzień to trochę za szybko...

#869 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 04 kwietnia 2012 - 15:51

Rudości mają to do siebie że się wypłukują.
Fryzjerka też mi tą farbę polecała bo "nie niszczy" włosów ale wypłukuje się szybko jak każda rudość <bezradny></span>

#870 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 04 kwietnia 2012 - 16:45

wypłukuje się szybko jak każda rudość

moja koleżanka już dłuższy czas jej używa i jej się jakoś strasznie nie wypłukuje, farbuje na nowo dopiero wtedy gdy na odrost nie umie patrzeć :-P

Madzik, chyba akurat Twoim włosom nie podpasowała <bezradny></span>
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#871 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 04 kwietnia 2012 - 16:53

Farba i tak szybko zniknęła? :shock: Jestem w szoku, pierwszy raz słyszę o czymś takim.

#872 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 04 kwietnia 2012 - 17:30

elizabeth jestem ciekawa efektu, nie umiem sobie go jakoś wyobrazić

Madzik farby też mają różne stopnie trwałości, może to była jakaś zmywalna <bezradny></span> Ale fryzjerka jak polecała to powinna cię poinformować o tym.

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#873 Madzik :)

• Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 04 kwietnia 2012 - 18:02

fryzjerka jak polecała to powinna cię poinformować o tym

podejrzewam, ze farby trzymajacej sie na wlosach przez tydzien raczej by nie polecala :-P mialam pecha albo nie wiem co :-P

W kazdym razie nie zaprzecze - kolorek byl super, wlosy mieciutkie i blyszczace jak nigdy dotad ;-) szkoda tylko, ze tak krotko ;-)

#874 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 04 kwietnia 2012 - 20:23

Madzik :), o jejcia nie bądź taka naiwna kochanie... przecież ta farba jest za góra 7 zł w kiosku więc czego oczekujesz? mnie się farba za 34zł z Loreala po 3 tygodniach zmywa... W dodatku rudy kolor się spłukuje najszybciej więc nie polecam Ci joanny przede wszystkim ... W dodatku niszczy włosy, koleżanka na praktykach farbował nią co tydzień bo była głupiutka i pojarała sobie włosy tak że nie pytaj...A nic jej nie zostawało :/ Ta joanna to jest tylko dobra na pare dni ... i owszem to jest farba ale do tyłka że tak się wyrażę ... ja jak chcę odświeżyć kolor a nie chcę farby nakładać to kupuję szamponetkę "tycjan" z marion i odświeżam 4-5 umyć i znowu .

#875 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 04 kwietnia 2012 - 22:02

Ja to bym raczej twierdziła, że tania farba powinna być trwalsza, bo jest jednocześnie mniej delikatna dla włosów i kolor powinien długo trzymać <bezradny></span>

Ostatnio farbowałam się złotym brązem Londy. Póki co mam strasznie ciemne włosy, prawie czarne, ale ogólnie jestem zadowolona :-)
Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#876 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 05 kwietnia 2012 - 07:05

nie polecam Ci joanny przede wszystkim ... W dodatku niszczy włosy, koleżanka na praktykach farbował nią co tydzień bo była głupiutka i pojarała sobie włosy tak że nie pytaj.

a tu się z tobą nie zgodzę, ja malowałam joanną blisko rok, i nie miałam wogóle zniszczonych włosów, według mnie jest to bardzo dobra farba, pomimo tego że jest tania.
A co do koloru rudego to fakt że czerwienie się najszybciej wypłukują, do tego dochodzi też jaka jest struktura włosa, bo przecież każde włosy reagują inaczej na różne farby.
kiedyś użyłam loreala i wcale mnie nie zachwycił.

#877 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 05 kwietnia 2012 - 07:49

mloda, ja kosmetyków w ogóle z joanny nie popieram , Farby do włosów jak się potrzyma chociażby z 10 min dłużej to po jakimś czasie palą włosy-sprawdzone przez biedne praktykantki.Bardzo dobra farba może być z joanny jakaś ciemna albo blondy ale nie rude.

#878 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 05 kwietnia 2012 - 12:22

Farby do włosów jak się potrzyma chociażby z 10 min dłużej to po jakimś czasie palą włosy

:shock: :shock:
rozjaśniacz owszem, ale farba? :-> Ja zawsze trzymam dłużej, i jak komukolwiek innemu farbuję włosy to też trzymam dłużej, farba po jakimś czasie przestaje działać po prostu. Tak mnie uczyli w szkole przynjamniej :->
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#879 Jasminka

Jasminka
  • Użytkownik
  • 1 022 postów

Napisano 05 kwietnia 2012 - 15:54

krowka17 napisał/a:
Farby do włosów jak się potrzyma chociażby z 10 min dłużej to po jakimś czasie palą włosy

:shock: :shock:
rozjaśniacz owszem, ale farba? :->

Niestety w moim przypadku to się sprawdziło. Zawsze lubię posiedzieć z farbą dłużej i nigdy mi nic nie było. Niestety z farbą Joanny mi nie poszło. Efekt był fajny, włosy ładne ale po kilku dniach zaczęły mi strasznie wypadać. Rano wstaję a na poduszce pęczek włosów :shock: Ona ma chyba bardzo dużo amoniaku, bo już od samego zapachu skręca :-x No i wysusza skórę głowy :-/
Kolor jest super ale nigdy więcej już tej farby nie użyję, za długo walczyłam o dosyć gęste i długie włosy. <bezradny></span>
Może u innych osób tak się nie dzieje, ale u mnie sprawdza się zasada, że im mniej amoniaku tym lepiej (a najlepiej wcale).

farba po jakimś czasie przestaje działać po prostu.

farba chyba w pewnym momencie przestaje wnikać w strukturę włosa, ale jeszcze jest ten nieszczęsny amoniak, który przypieka włosy. No i jeszcze ta cała chemia jest. Dlatego też farby naturalne można trzymać na włosach kilka godzin i nic się nie dzieje, a chemiczne już nie za bardzo. Tak mi się wydaje. Ale tutaj jakiś fryzjer by musiał się wypowiedzieć, bo ja ekspertem nie jestem ;-)

#880 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 05 kwietnia 2012 - 19:43

farba po jakimś czasie przestaje działać po prostu.

no tak to jest 100% racji ale jeżeli chodzi o trzymanie dłużej farby to ona po prostu pali włosy może nie aż tak drastycznie ale pali ... Ja tak miałam po farbie z Loreala ,spłukałam i po prostu siano nie z tej ziemi ... od tamtej pory trzymam krócej. Poza tym dlaczego fryzjerzy pilnują czasu kiedy klientka ma farbę ? żeby nie zniszczyć włosów i żeby wszystko dobrze poszło. 3 lata się tego uczyłam dzień w dzień więc na prawde nie potępiajcie mojej wiedzy na ten temat... bardzo dużo farb przetestowałam ,masę kombinacji miałam...

[ Dodano: 2012-04-05, 20:44 ]

Ona ma chyba bardzo dużo amoniaku, bo już od samego zapachu skręca

no to też racja... ja tego smrodu nie mogłam znieść szczególnie w blondach :/

[ Dodano: 2012-04-05, 20:46 ]

Dlatego też farby naturalne można trzymać na włosach kilka godzin i nic się nie dzieje, a chemiczne już nie za bardzo

Każda chemia jest szkodliwa jak by nie patrzyć a włosy to na prawde coś delikatnego i łatwo się łamią i niszczą na prawdę niewiele potrzeba... moje włosy np. teraz są tak okropne , tak popalone że z mojego zapuszczania chyba nici ... muszę je obciąć