Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

makijaż codziennie czy przy okazji?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
210 odpowiedzi w tym temacie

#61 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 05 lutego 2009 - 18:12

Codziennie > zakrycie sińców i tusz
jak mi się chce to lekko kredką na górnej powiece, przy linii rzęs

a "wyjątkowo" kombinacje z cieniami, cieniowaniami i innymi ;-)
nie ma mnie tu i nie będzie.

#62 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 15 lutego 2009 - 12:20

A u mnie to jest roznie.

Zdarzaja sie takie dni, kiedy zawsze mam ochote sie pomalowac. Niewazne czy ide do pracy, po chleb czy siedze w domu. Uzywam pudru, cieni do powiek (lubie sie bawic kolorkami, wiec troszke eksperymentuje) tusz do rzes, blyszczyk.

I sa tez odwrotne, kiedy nie mam na to najmniejszej ochoty ;-) Nakladam tylko krem na buzke i finito. Nie czuje sie moze tak najlepiej, ale co tam :->

Nie maluje sie tez w upalne dni.

#63 calineczka

calineczka
  • Użytkownik
  • 7 470 postów

Napisano 13 listopada 2009 - 08:53

Zauważyłam , że w domu makijaż mnie drazni :-/ nie lubię i już
do pracy nie codziennie ale jak juz to l ida w ruch cienie , fluid roż do policzkow blyszczyk i tusz
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#64 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 13 listopada 2009 - 09:03

Gdy jestem w domu to maluje sie niewiele,jedynie tusz do rzes.Jesli gdzies wychodze wowczas robie pelniejszy make up.

#65 chemiczna

chemiczna
  • Użytkownik
  • 97 postów

Napisano 13 listopada 2009 - 19:19

Ja się już przyzwyczaiłam do braku makijażu. Jak chodziłam do szkoły to robiłam, teraz już mi się nie chce:)
Dołączona grafika

#66 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 14 listopada 2009 - 18:13

ja jak siedzę w domu to sie w ogole nie maluje...
czasami się maluję jak gdzieś wychodzę ale to rzadko :) ogólnie bez makijażu uważam że wyglądam ok :)
jeśli się maluję to używam tylko jakiegoś cienia do powiek tuszu do rzęs i kredki czarnej ... żadnych pudrów ,fluidów ani nic takiego nie używam :)

#67 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 14 listopada 2009 - 18:26

żadnych pudrów ,fluidów ani nic takiego nie używam

zazdroszczę :)
ja bez podkładu i pudru nie ruszam się z domu, bo moja cera nie jest w takim stanie jakbym sobie tego życzyła :(
oczu mi się nie chcę codziennie malować tuszem, więc często się zdarza, że wychodzę bez niego :) ja ogólnie rzadko stosuję mocny makijaż oczu, jeśli już na jakieś wyjścia je maluje to idzie w ruch tusz i srebrna kredka, dzięki której moje oczy są tak ładnie rozświetlone :)
codziennie używam jeszcze różu do policzków lub czegoś brązującego na kości policzkowe :)
ale wiem, że kiedy doprowadzę moją cerę do takiego stanu jak marzę to częściej będę wychodzić z domu bez makijażu :)

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#68 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 14 listopada 2009 - 19:26

jak ja sobie pomysle ze miałabym rzygnowac z kilkunastu minut snu aby sie pomalowac to dziękuje ze otrzymałam od losu taka cere ze nie musze niczego maskowac i wygladam ok bez makijazu.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#69 Clonii

Clonii
  • Użytkownik
  • 279 postów

Napisano 17 listopada 2009 - 13:56

Ja od wielu lat makijaż robię codziennie raz użyję samej kredki z tuszem, raz położę jeszcze cień ale nigdy bez niczego ;-)
....Jak księżyc w oknie śmiej się i płacz...Na linie nad przepaścią tańcz....Aż w jedną krótką chwilę, pojmiesz po co żyjesz....

Niedojrzała miłość mówi: "Kocham cię, ponieważ cię potrzebuję". Dojrzała miłość mówi: "potrzebuję cię, ponieważ cię kocham".

#70 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 17 listopada 2009 - 14:30

jeśli jestem w domu to nie maluje się, ale makijaż nakładam jak wychodzę z domu :-P

#71 monia86

monia86
  • Użytkownik
  • 228 postów

Napisano 20 grudnia 2009 - 22:44

ja wole siebie bez makijazu,ale czasmi tak sama z siebie mam ochote sie umalować.
Do pracy zawsze robie makijaz,ale nigdy nie nakładam podkładu i nie jest to zbyt mocny makijaz,wole naturalne stonowane kolory cieni.

#72 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 21 grudnia 2009 - 08:59

Ja w domu wogole sie nie maluje, chyba ze wstane z podpuchnietymi oczami, a ktos ma przyjsc :lol: A jak wychodze zdomu, to zawsze w makijazu, nakladam fluid, troszke pudru i tusz do rzes, ogolnie robie makijaz bardzo delikatny i naturalny. Na wieksze wyjscia z kolei uzywam cieni, ale to od wielkiego dzwonu.
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#73 Lolka000

Lolka000
  • Użytkownik
  • 2 990 postów

Napisano 21 grudnia 2009 - 16:45

cóż ja tam lubię siebie w makijażu :-D ale jak wiem, że nigdzie nie będę wychodziła to w domku sie nie maluje tylko kremik nałożę ;-)
a tak ogolnie to uzywam kremu, tuszu do rzęs i kredki i to tyle... czasem pomadka :-P
a na imprezę jeszcze dorzucam cień no i fluid ;-)
Dołączona grafika

#74 Carlaa_90

Carlaa_90
  • Użytkownik
  • 38 postów

Napisano 04 stycznia 2010 - 01:02

Jak nie planuję z domu wychodzić to bez makijażu sobie siedzę. :)
Ale jak szykuje mi się wyjście to czasami już od rana potrafię umalowana chodzić. :mrgreen:
Jakoś tak po prostu lepiej się czuję. :D

#75 malgonka

malgonka
  • Użytkownik
  • 1 551 postów

Napisano 04 stycznia 2010 - 12:57

Ja jak siedzę w domu to w ogóle się nie maluję, oszczędność kosmetyków no i przede wszystkim skóry, bo ciągłe jej malowanie raczej jej nie sprzyja ;-) Jak gdzieś wychodzę na miasto to już lekki makijaż robię, ale lekki bo w mocnym niezbyt ładnie wyglądam ;-)
"Dokąd brnie ten banał, ta proza życia? Po co to, czy tym właśnie chcesz oddychać? Zwolnij i przekonaj się o co tutaj chodzi. Może właśnie coś ucieka a życie za nos Cię wodzi?"

#76 lenka_jagienka

lenka_jagienka
  • Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 04 stycznia 2010 - 19:20

maluje sie praktycznie codziennie,z reguły uzywam pudru,cieni,czarnej kredki i tuszu.
Chyba tylko dlatego,aby sie sames sobie podobac :mrgreen:

#77 mgiełka87

mgiełka87
  • Użytkownik
  • 425 postów

Napisano 05 stycznia 2010 - 17:23

Ja rowniez maluje sie codziennie, zwykle stawiam na podklad/puder, roz, kredke do oczu i tusz! Jednak zeby makijaz nie byl taki zwyczjny stosuje rowniez cienie, choc delikatnie podkreslam powieke! A na jakies okazje uzywam eyeliner'a i mocniej podkreslam tuszem kolor rzes... :-)
Dołączona grafika

#78 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 12 stycznia 2010 - 17:02

ja na co dzień się nie maluję, szkoda mi cennego czasu.
Od czasu do czasu od święta lub gdy am ochotę zrobię jakieś makijaż ale zwykle delikatny

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#79 adata22

adata22
  • Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 17 stycznia 2010 - 11:14

Nie mam czasu na codzienne malowanie się. Jedynie maluję rzęsy.
A makijaż to tylko na specjalne okazje, czyli baaaaaaardzo rzadko.

#80 lovely

lovely
  • Użytkownik
  • 460 postów

Napisano 12 października 2010 - 20:04

ja sie maluje bardzo rzadko, a jesli juz to tusz i blyszczyk...no i z kosmetykow-mazidelek mam jeszcze pomadke ochronne
w makijazu czuje sie jakos tak sztucznie :-?
"Nigdy więcej- mówi rozum To do nastepnego razu- odpowiedziało serce"