Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

makijaż codziennie czy przy okazji?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
210 odpowiedzi w tym temacie

#21 zaniepokojona

zaniepokojona
  • Użytkownik
  • 460 postów

Napisano 26 sierpnia 2008 - 20:26

Jakiś rok temu chodziłam codziennie umalowana, ale teraz to zależy od samopoczucia i czasu. Daję też oczom odpocząc trochę ;-) . Napewno codziennie uzywam masła kakaowego (najcząściej na noc, bo strasznie się potem świecę). A jak mi się zachce lub muszę zrobic makijaż wtedy używam:
:arrow: lekkiego podkładu lub żelu matującego
:arrow: cieni od jasnych po czarne, ale to w zależności od okazji i humoru
:arrow: kredki czarnej lub ciemnobrązowego eyelinera w pisaku
:arrow: czarnego tuszu do rzęs
:arrow: pomadki ochronnej

#22 AgA08

AgA08
  • Użytkownik
  • 70 postów

Napisano 26 sierpnia 2008 - 23:29

Na codzień używam tylko czarnej kretki i tuszu. A kiedy wychodzę na jakąś impreze, randkę, czy na spotkanie lubie mieć silniejszy makijaż. W szczególnoścki kiedy wychodzę wieczorkiem ;-)
KoChaM żYciE

#23 Maddie

Maddie
  • Użytkownik
  • 64 postów

Napisano 27 sierpnia 2008 - 13:47

Ja również nie mogę obejść się bez codziennego makijażu i czułabym sie jakoś tak "goła'' wychodząc nie umalowana. Nie maluję się jedynie wówczas gdy jestem pewna, że nigdzie nie będę wychodzić czy nikt mnie nie odwiedzi. Używam głównie czarnego tuszu do rzęs bronzera bądź różu do policzków i podkładu który w lecie zastępuje sypkim pudrem lub chusteczkami samoopalającymi. Czasami wystarczy mi sam tusz i bronzer.
Dołączona grafika

,,Nie zapomnij o tym, że każdy nowy dzień jest Ci dany po to abyś był szczęśliwy"

/PHIL BOSMANS/

#24 Princessa

Princessa
  • Użytkownik
  • 197 postów

Napisano 27 sierpnia 2008 - 13:56

Ja maluję sie codziennie. a używam w tym celu :
-puder w kompakcie
- róż do policzków
-tusz do rzęs
-błyszczyk/szminka
To jest zestaw obowiązkowy, ale jak mam troszkę czasu wiecej to bardzo częto używam też kredki do oczu, cieni, pudru bronzującego w kulkach.:)

#25 milli

milli
  • Użytkownik
  • 477 postów

Napisano 27 sierpnia 2008 - 14:44

ja jak siedze w domu to sie nie maluje chyba ze mnie najdzie jaka ochota, jak gdzies wychodze (nielicze wyjscia do sklepu czy z psem) zazwyczaj sie maluje uzywajac fluidu, cienia, kredki, tuszu i blyszczyka, czasem rozu :) kiedys musialm sie malowac zawsze ale teraz mi przeszlo
Live as you will die tommorow Dream as you will live forever

#26 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 28 sierpnia 2008 - 22:52

A ja nie lubię się malować ;-) sporadycznie maluję rzęsy i używam błyszczyka :-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#27 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 28 sierpnia 2008 - 23:21

a ja sie lubie malować:P popijam rano kawkę nakładam kremik, podkładzik... na oczka brązowy cień i tusz i gotowy makijaż na codzień:P od czasu do czasu jakiś błyszczyk, różu nie lubię wolę majdnąć ciemniejszym pudrem

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#28 amethyst

amethyst
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 29 sierpnia 2008 - 01:44

Ja maluje sie codziennie. Uzywam podkladu, korektora, tuszu i kredki. Na wieczorene wyjscia dodatkowo różu i cieni:)

#29 kasia4

kasia4
  • Użytkownik
  • 75 postów

Napisano 29 sierpnia 2008 - 07:55

Ja maluję się jak idę na jakąś imprezę, a tak codziennie to tylko krem stosuję. Bo uważam że cera też się niszczy gdy codziennie stosuje się kosmetyki "kolorowe".

#30 Madzia81

Madzia81
  • Użytkownik
  • 4 508 postów

Napisano 29 sierpnia 2008 - 12:38

:arrow: w domu nie nakładam na siebie zupełnie nic, jak mam wolny dzień i czeka mnie tylko wyjście z Lunią na spacer czy do osiedlowego sklepu, też nic - no chyba, że mam brzydką buzię (teraz niestety częściej się to zdarza :-/ ), to wtedy puder, korektor.

:arrow: na co dzień do pracy - puder, korektor, puder brązujący, czarna kredka, tusz, jakiś delikatny cień do powiek, błyszczyk.

:arrow: na imprezę - coś mocniejszego na oko, cień bardziej widoczny.

FORUM DLA MAM

img-2006082601201230.png

200901181556.png

#31 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 07 września 2008 - 23:46

ja sie nie lubie malowac.... nawet na zadne specjalne wyjscia sie nie maluje :) nie nakladam pudrow itp czasami tylko rzesy i powieki podmaluje troszke i to wzystko a tak to standard blyszczyk :P

#32 blondynka

blondynka
  • Użytkownik
  • 129 postów

Napisano 08 września 2008 - 07:48

Jeśli chodzi o wyjście do śmietnika,na zakupy,na targ itp to owszem czasem chodzę bez makijażu,ale jeśli mam być szczera to czuję się wtedy naga.Moi znajomi bardzo lubią mnie bez makijażu jak widzą,ale ja nie,bo wyglądam jak dziecko.
Maluję się codziennie:tusz do rzęs,kredka,delikatne cienie,podkład,błyszczyk i już.
A na specjalne okazje makijaż jest mocniejszy i większy:)
A tak poza tym to bardzo lubię się malować:)

#33 Kita

Kita
  • Użytkownik
  • 2 427 postów

Napisano 08 września 2008 - 08:45

W domu makijazu brak, wysjcie do sklepu - tez makijazu brak. Do pracy, to puder, korektor, tusz do rzes i czasami blyszczyk (praktycznie nie widze zadnej roznicy miedzy tym jak jestem w domu a tym jak jestem w pracy ;-) ). A na jakies imprezy i wieksze wyjscia, to dodaje podklad, jakis cien do powiek, kredke, brwi sobie czasem przyciemnie, a na usta pomadka lub blyszczyk - i tu juz widac roznice ;-)
Dołączona grafika

#34 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 07 października 2008 - 12:16

ja mam przeważnie na sobie makijaż, czasem nawet gdy tylko wychodzę do sklepu, lubię się malować siedziec przed lustrem, często zdarza mi się przez to do pracy spóźnić :-P podkład, korektor, puder, róż, cień do powiek, kredka, eye liner, kredka do brwi i tusz do rzęs, czasem zdarzy mi się ze tylko tusz nakładam, ale na ogól się takiej nie lub ię, dodam, że lubię malować oczy na ciemniejsze oczy bo mam brązowe oczy :-P

[ Dodano: 2008-10-07, 13:17 ]
na ciemniejsze koloty chciałąm napisać w ostatniej linijce :-P

<ookk>

#35 malutka-iwona

malutka-iwona
  • Użytkownik
  • 4 549 postów

Napisano 07 października 2008 - 12:18

Ja strasznie nie lubię się malować. Robię to tylko na "specjalne" okazje.
Jestem w Peru...

#36 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 10 października 2008 - 18:12

ja też maluje sie od czasu do czasu

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#37 Alisekai

Alisekai