Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Zaręczyny

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1043 odpowiedzi w tym temacie

#521 Lolka000

Lolka000
  • Użytkownik
  • 2 990 postów

Napisano 21 lutego 2010 - 22:33

mgielka gratulacje!!! witaj w gronie narzeczonych ;-)
Dołączona grafika

#522 mgiełka87

mgiełka87
  • Użytkownik
  • 425 postów

Napisano 22 lutego 2010 - 16:02

Dziekuje Wam dziewczyny! Z gadzetem z sex shopu to byla sciema dla odwrocenia uwagi :) Kurcze niby Mu nie wierzyłam, ze kupil jakas tam zabaweczke, a z drugiej strony byl taki przekonujacy! ;) Ale male pudeleczko wszystko wyjasnilo :) Jeszcze raz Wam kochane dziekuje! :*
Dołączona grafika

#523 malgonka

malgonka
  • Użytkownik
  • 1 551 postów

Napisano 22 lutego 2010 - 20:32

mgiełka87, ja również gratuluję serdecznie :mrgreen:
"Dokąd brnie ten banał, ta proza życia? Po co to, czy tym właśnie chcesz oddychać? Zwolnij i przekonaj się o co tutaj chodzi. Może właśnie coś ucieka a życie za nos Cię wodzi?"

#524 Wiola

Wiola
  • Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 28 lutego 2010 - 16:50

Gratulacje :-)

#525 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 06 czerwca 2010 - 15:20

A ja mam takie pytanie:
Co sądzicie na temat zaręczyn na czyimś weselu?

Ja uważam,że mi by było przykro gdyby ktoś w moim dniu próbował stanąć w centrum zainteresowania wszystkich. Bo wiadomo,że zaraz wszyscy by pytali o to kiedy ślub itp. Z drugiej strony też nie chciałabym,żeby mi się oświadczono z powodów jak wyżej. Głupio by mi było psuć w pewien sposób komuś imprezę.
Ja uważam,że to para młoda jest najważniejsza podczas tego dnia i chyba nikt nie przekona mnie do zmiany zdania. Jest mnóstwo innych okazji i sposobów na oświadczyny.
Jakie jest Wasze zdanie?
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#526 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 06 czerwca 2010 - 16:45

w porządku, jeżeli para, która się zaręcza załatwia to między sobą, bez mieszania gości weselnych. odchodzimy na bok, czy podczas tańca, kiedy uwaga skupia się na sobie nawzajem. jakieś huczne: wstajemy i oświadczamy się jest ... nie na miejscu. jednak ta noc należy do młodych. zresztą z tego samego powodu nie byłabym szczęśliwa, gdyby ktoś zrobił z mojego wesela imprezę zaręczynową ... ;-)

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#527 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 06 czerwca 2010 - 18:22

Głupio i nie głupio. Chyba nie jestem jakoś zdecydowanie przeciwna, ale powinno to być uzgodnione z młodymi. I najlepiej wcześniej a nie w dniu wesela, żeby nie czuli się przyparci do muru. Jednym może przeszkadzać innym nie.
A skoro już facet decyduje się na oświadczyny w takim dniu to widać i dla niego to bardzo ważna chwila. (tzn. nie zaręczył się nigdzie indziej tylko akurat w tym miejscu i tej chwili)

Co do takich zaręczyn, fajne jest takie oficjalne wyznanie miłości, ale z drugiej strony osoba proszona o rękę może poczuć wymuszenie tłumu na sobie.
W takiej chwili już ciężko powiedzieć nie. :lol:
Choć się zdarza.

#528 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 06 czerwca 2010 - 20:46

ja bym nie chciała takich zaręczyn. Niby fajnie, bo to większa impreza rodzinna, ale byloby mi głupio ze względu na to, że oświadczynami postawilibyśmy młodą parę w cieniu a to przeciez ich dzień, ten jeden w życiu :->
Już lepiej byłoby zaręczając się podczas świąt lub jakis rodzinnych rocznic ;-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#529 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 07 czerwca 2010 - 08:24

w porządku, jeżeli para, która się zaręcza załatwia to między sobą, bez mieszania gości weselnych

i właściwie cały mój stosunek do tej sprawy zawiera się w tym zdaniu Cenionki :mrgreen:
ten dzień należy moim zdaniem do młodej pary, to oni mają błyszczeć na weselu i być w centrum uwagi a nie któryś z gości...
gdyby ktoś zrobił mi taki 'numer' na moim weselu na pewno byłoby mi w jakiś sposób dziwnie :?: <hmm></span> (oczywiście po części cieszyłabym się szczęściem innych ludzi - szczególnie jeśli byłyby to bliskie mi osoby)
natomiast jeśli miałyby to być moje zaręczyny to byłoby mi niesamowicie głupio i czułabym się nie na miejscu <bezradny></span> zapewne chciałabym się wtedy zapaść pod ziemię, że próbuję skupić na sobie uwagę wszystkich zgromadzonych...nie lubię takich 'szopek' (ja ogólnie nie chciałabym, żeby moje zaręczyny odbyły się przy dużej grupie ludzi - najlepiej tylko nas dwoje, bo to intymna sprawa - jeśli oczywiście kiedyś mój życiowy partner zapragnie mi się oświadczyć bo ja jestem osobą, której chyba nie jest to do szczęście konieczne <bezradny></span> )
chyba, że sprawa byłaby wcześnie dogadana z parą młodą i ona nie miałaby nic przeciwko - wtedy niech każdy robi jak uważa <jezorek11></span>

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#530 Lolka000

Lolka000
  • Użytkownik
  • 2 990 postów

Napisano 07 czerwca 2010 - 09:16

zdecydowanie jestem przeciwna takim szopkom :-| to jak dla mnie byłoby strasznie nie na miejscu... tak jak piszecie, to dzień pary mlodej i nie wypada odbierać im uwagi gości... wpychać się w centrum... głupio bym się czuła, byłoby mi wstyd... tak więc jestem na nie!!!
Dołączona grafika

#531 calineczka

calineczka
  • Użytkownik
  • 7 470 postów

Napisano 07 czerwca 2010 - 09:19

Jakoś to do mnie nie przemawia
Jest tyle sposobów na oświadczyny , po co robic zamieszanie na weselu
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#532 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 07 czerwca 2010 - 11:02

Nigdy w życiu nie chciałabym takich zaręczyn!!!
Po pierwsze, nie cierpię zwracać uwagi większej grupy osób na siebie, czułabym się niezręcznie. Dla mnie zaręczyny to coś bardzo osobistego i nie chciałabym, by wszyscy na to patrzeli... Wolę zdecydowanie układ ON+JA w jakimś miłym miejscu ;)

A po drugie, dla mnie to świństwo zaręczać się na weselu jakieś pary. Nie chciałabym niszczyć otoczki, jaka jest wokół nich... To oni są najważniejszi tego dnia i niech tak zostanie. Dziwnie potem kojarzyć ten dzień z zaręczynami jakiejś pary :roll:
Ja jestem zdecydowanie na nie...

#533 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 07 czerwca 2010 - 15:21

Czyli tyle z Was jest na NIE i ja również więc zaskoczona byłam jak już któryś raz z kolei słyszałam/czytałam o takich oświadczynach ;-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#534 anka1705

anka1705
  • Użytkownik
  • 2 490 postów

Napisano 07 czerwca 2010 - 18:36

Wolę zdecydowanie układ ON+JA w jakimś miłym miejscu ;)

dokładnie, ja też. Nie chciałabym aby facet oświadczył mi się na weselu, uważam jak większość z was że ten dzień należy do młodych.

Między nami nic nie było
Parę nocy, trochę wina,
To za mało by Cię mieć.
Może tylko się łudziłam,
Może lekko pogubiłam,
Nie bój się nie zrobię scen..

Kiedyś się uda
Jeszcze przyjdzie na nas czas

#535 saja

saja
  • Użytkownik
  • 4 645 postów

Napisano 08 czerwca 2010 - 12:24

Jestem na NIE !

Po pierwsze ten dzien powinien nalezec do pary mlodej i mysle ze oswiadczyny na weselu sa poprostu nie na miejscu.
Sama w zeszlym roku bylam na weselu kuzynki mojego P. i wlasnie w trakcie wesela nagle oswiadczyny. Nie podobalo mi sie to.

Po drugie wole opcje ON+ONA - uwazam ze tak to powinno sie odbyc i ten tlum gosci weselnych jest zupelnie niepotrzebny.
Dołączona grafika
„Pragniemy żyć razem i razem się cieszyć
Razem dzielić niebo i razem w nim grzeszyć…”

#536 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 15 czerwca 2010 - 22:35

ja zgadzam sie z Wami : to jest dzien panstwa mlodych i nie nalezy odciagac uwagi od nich , nawet gdyby to miało byc ustalane wczesniej , nie i juz. Rozumiem gdzies odejsc na bok i On i Ona , ale szopki przy gosciach bym nie chciała.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#537 kurczaczek

kurczaczek
  • Użytkownik
  • 281 postów

Napisano 17 czerwca 2010 - 17:10

Ja też jestem na nie!!!
I gdyby mi ktos zrobił na moim weselu taki prezencik nie uzgadniając tego ze mną to bym szału dostała!
W końcu wesele to jedyny wieczór młodych a nie gości :/

Kiedyś na weselu u moich znajomych drudzy znajomi którzy wzieli 2 tygodnie wcześniej ślub (koleżanka nie chciała iść na to wesele jako panienka, bo byłaby ostatnią panienką z naszego grona :/) zrobili małą szopkę, a mianowicie jak doszło do dedykacji piosenek to jej małżonek cały czas łaził i dedykował jej piosenki, a to że ją kocha, a to że wzieli 2 tygodnie temu ślub itd i powiem szczerze że młodym nie było do śmiechu!!!
Dlatego jak my mieliśmy wesele i oni mieli być to poprosiliśmy orkiestrę żeby życzenia z dedykacjami były tylko dla nas a nie dla gości między sobą, jedynie jak my sobie zażyczymy jakiś życzeń to ok, no ale okazało się ze ta koleżanka nie przyszła bo była przed samym porodem, ale za to kuzyn K chciał wyskoczyć z jakimiś życzeniami, a orkiestra mu powiedziała że życzenia są tylko i wyłącznie dla młodych bo to ich dzień, chyba że mu bardzo zależy to niech się zapyta młodych no i nie przyszedł :D
Dołączona grafika

#538 seli19

seli19
  • Użytkownik
  • 536 postów

Napisano 17 czerwca 2010 - 17:28

ja też nie byłabym zachwycona jakby na moim weselu ktoś komuś się oświadczał to straszna szopka jest... mój M. oświadczał mi się jak byliśmy sam na sam, w miejscu, w którym sie poznaliśmy i uważam, że oświadczyny sam na sam są najfajniejsze, nie ma świadków różnych dziwnych przypadkowych ani wstydu dla faceta jesli zdażyłoby się że dziewczna odmówi :-P

#539 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 11 sierpnia 2010 - 17:08

Mirabelka czekamY na opowieść co i jak :mrgreen:
ale już teraz przyjmij moje gratulacje ! :*
p.s widzę na paznokciach miętowy lakier :-P 8-)

#540 kjujiczek

kjujiczek
  • Użytkownik
  • 1 845 postów

Napisano 11 sierpnia 2010 - 17:21

Mirabelka - ja w ogóle w szoku jestem, bo ostatnio nie miałam czasu żeby się wczytywać w posty i nie miałam pojęcia, że kogoś masz, a tu już zaręczyny :mrgreen: gratuluuuuję! :*
Dołączona grafika
Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych