Zaręczyny
Napisano 22 lutego 2010 - 20:32
Napisano 28 lutego 2010 - 16:50
Napisano 06 czerwca 2010 - 15:20
Co sądzicie na temat zaręczyn na czyimś weselu?
Ja uważam,że mi by było przykro gdyby ktoś w moim dniu próbował stanąć w centrum zainteresowania wszystkich. Bo wiadomo,że zaraz wszyscy by pytali o to kiedy ślub itp. Z drugiej strony też nie chciałabym,żeby mi się oświadczono z powodów jak wyżej. Głupio by mi było psuć w pewien sposób komuś imprezę.
Ja uważam,że to para młoda jest najważniejsza podczas tego dnia i chyba nikt nie przekona mnie do zmiany zdania. Jest mnóstwo innych okazji i sposobów na oświadczyny.
Jakie jest Wasze zdanie?
Napisano 06 czerwca 2010 - 16:45
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 06 czerwca 2010 - 18:22
A skoro już facet decyduje się na oświadczyny w takim dniu to widać i dla niego to bardzo ważna chwila. (tzn. nie zaręczył się nigdzie indziej tylko akurat w tym miejscu i tej chwili)
Co do takich zaręczyn, fajne jest takie oficjalne wyznanie miłości, ale z drugiej strony osoba proszona o rękę może poczuć wymuszenie tłumu na sobie.
W takiej chwili już ciężko powiedzieć nie.
Choć się zdarza.
Napisano 06 czerwca 2010 - 20:46
Już lepiej byłoby zaręczając się podczas świąt lub jakis rodzinnych rocznic
Napisano 07 czerwca 2010 - 08:24
i właściwie cały mój stosunek do tej sprawy zawiera się w tym zdaniu Cenionkiw porządku, jeżeli para, która się zaręcza załatwia to między sobą, bez mieszania gości weselnych
ten dzień należy moim zdaniem do młodej pary, to oni mają błyszczeć na weselu i być w centrum uwagi a nie któryś z gości...
gdyby ktoś zrobił mi taki 'numer' na moim weselu na pewno byłoby mi w jakiś sposób dziwnie
natomiast jeśli miałyby to być moje zaręczyny to byłoby mi niesamowicie głupio i czułabym się nie na miejscu
chyba, że sprawa byłaby wcześnie dogadana z parą młodą i ona nie miałaby nic przeciwko - wtedy niech każdy robi jak uważa
Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? Cause I like you!
Napisano 07 czerwca 2010 - 11:02
Po pierwsze, nie cierpię zwracać uwagi większej grupy osób na siebie, czułabym się niezręcznie. Dla mnie zaręczyny to coś bardzo osobistego i nie chciałabym, by wszyscy na to patrzeli... Wolę zdecydowanie układ ON+JA w jakimś miłym miejscu
A po drugie, dla mnie to świństwo zaręczać się na weselu jakieś pary. Nie chciałabym niszczyć otoczki, jaka jest wokół nich... To oni są najważniejszi tego dnia i niech tak zostanie. Dziwnie potem kojarzyć ten dzień z zaręczynami jakiejś pary
Ja jestem zdecydowanie na nie...
Napisano 07 czerwca 2010 - 18:36
dokładnie, ja też. Nie chciałabym aby facet oświadczył mi się na weselu, uważam jak większość z was że ten dzień należy do młodych.Wolę zdecydowanie układ ON+JA w jakimś miłym miejscu
Między nami nic nie było
Parę nocy, trochę wina,
To za mało by Cię mieć.
Może tylko się łudziłam,
Może lekko pogubiłam,
Nie bój się nie zrobię scen..
Kiedyś się uda
Jeszcze przyjdzie na nas czas
Napisano 08 czerwca 2010 - 12:24
Po pierwsze ten dzien powinien nalezec do pary mlodej i mysle ze oswiadczyny na weselu sa poprostu nie na miejscu.
Sama w zeszlym roku bylam na weselu kuzynki mojego P. i wlasnie w trakcie wesela nagle oswiadczyny. Nie podobalo mi sie to.
Po drugie wole opcje ON+ONA - uwazam ze tak to powinno sie odbyc i ten tlum gosci weselnych jest zupelnie niepotrzebny.
Napisano 15 czerwca 2010 - 22:35
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 17 czerwca 2010 - 17:10
I gdyby mi ktos zrobił na moim weselu taki prezencik nie uzgadniając tego ze mną to bym szału dostała!
W końcu wesele to jedyny wieczór młodych a nie gości
Kiedyś na weselu u moich znajomych drudzy znajomi którzy wzieli 2 tygodnie wcześniej ślub (koleżanka nie chciała iść na to wesele jako panienka, bo byłaby ostatnią panienką z naszego grona
Dlatego jak my mieliśmy wesele i oni mieli być to poprosiliśmy orkiestrę żeby życzenia z dedykacjami były tylko dla nas a nie dla gości między sobą, jedynie jak my sobie zażyczymy jakiś życzeń to ok, no ale okazało się ze ta koleżanka nie przyszła bo była przed samym porodem, ale za to kuzyn K chciał wyskoczyć z jakimiś życzeniami, a orkiestra mu powiedziała że życzenia są tylko i wyłącznie dla młodych bo to ich dzień, chyba że mu bardzo zależy to niech się zapyta młodych no i nie przyszedł
Napisano 17 czerwca 2010 - 17:28
Napisano 11 sierpnia 2010 - 17:08
ale już teraz przyjmij moje gratulacje !
p.s widzę na paznokciach miętowy lakier
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych