Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Modna kiecka na wesele

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
318 odpowiedzi w tym temacie

#281 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 03 lipca 2013 - 22:55

Dla mnie nie byłoby problemu jakby przyszła młoda poprosiła o niezakładanie jakiegoś koloru, nie widzę w tym nic złego, to jej dzień i ma do tego prawo.

Kurde. Dziwne jest to, że nie słyszałaś nigdy o tym, że kolor biały jest zarezerwowany dla panny młodej :lol: nawet o uszy Ci się to nie obiło?? To tak jakbyś nie słyszała nigdy, że na pogrzeby ubiera się w ciemne kolory...
A to, że panna młoda ma się upominać o to, że ktoś ma nie zakładać białej sukienki na jej ślub to już śmiech na sali :lol: :lol: :lol:

Dla mnie oczywiste jest, że biała suknia tylko dla panny młodej i tak jak Torka wkurzyłabym się gdyby jakaś panna wparowala na moje wesele w takiej sukni :lol: To coś w stylu jakby ktoś na Twoim weselu zaplanował sobie swoje zaręczyny - no proszę Cię. Niektóre rzeczy są tak oczywiste, że nie mówi się aż o nich. A to, że Ty akurat o tym nie słyszałas - no cóż <bezradny></span> :roll:
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#282 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 04 lipca 2013 - 07:53

Kurde. Dziwne jest to, że nie słyszałaś nigdy o tym, że kolor biały jest zarezerwowany dla panny młodej :lol: nawet o uszy Ci się to nie obiło?? To tak jakbyś nie słyszała nigdy, że na pogrzeby ubiera się w ciemne kolory...
A to, że panna młoda ma się upominać o to, że ktoś ma nie zakładać białej sukienki na jej ślub to już śmiech na sali :lol: :lol: :lol:

No matko nie słyszałam, z forum się dowiedziałam. Już wiem, nie założę na pewno białej. Mimo iż dla mnie to nadal nie ma znaczenia i nie będzie miało. Nikt nigdy z moich znajomych ani z rodziny o tym nie rozmawiał, widocznie inne rzeczy są ważne niż to że ktoś z gości przyjdzie w bieli. Wkurzanie się tym to jest dla mnie śmieszne, ale... no cóż <bezradny></span>

To coś w stylu jakby ktoś na Twoim weselu zaplanował sobie swoje zaręczyny - no proszę Cię. Niektóre rzeczy są tak oczywiste, że nie mówi się aż o nich. A to, że Ty akurat o tym nie słyszałas - no cóż <bezradny></span> :roll:

Wiesz co naprawdę w ślubie dla mnie najmniej istotny jest kolor ubrania gości. Mogą nawet ogłosić swoje zaręczyny/że bedą mieli dziecko itp. Ja nie jestem z tych dziewczyn dla których kolor kwiatów, zaproszeń czy dekoracja sali jest najważniejsza i nie śpią po nocach. Mnie to kompletnie nie interesuje.
Może trudno w to uwierzyć, ale najważniejsze będzie to, że jestem z nim. Dla mnie ślub to nie wcielalnie się w księżniczkę przy której każdy ma skakać i podziwiać i nie daj boże ktoś zrobi coś nie tak bo ubierze się na biało.

Ale dobrze, że nie znoszę białego koloru, bo nigdy się tak nie ubrałam. Niestety często na czarno byłam. Raz nawet jako druhna.

Każdy z nas urodził się ateistą

#283 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 04 lipca 2013 - 09:44

W sumie to zaręczyny na ślubie to off topic, więc kończymy o tym duskusję :P

Co sądzicie o tych sukienkach? Zależy mi, żeby kupić sukienkę i na wesele, i żeby tak można było w niej śmigać.

Załączone miniatury

• nkg.jpg
  • 1807-4704.jpg
  • 9.jpg

Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#284 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 04 lipca 2013 - 09:46

89kasienka89, widzę że gustujesz w miętowych :lol:
W sumie to wszystkie mi się podobają, tylko mam wątpliwości co do drugiej, czy pasuje na wesele ;-)
Może mi się tylko wydaje, ale jest taka po prostu na wyjście na miasto a nie na wesele. Pozostałe dwie jak najbardziej bym założyła na wesele <ookk></span>

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#285 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 04 lipca 2013 - 09:48

widzę że gustujesz w miętowych

W sumie może nie tyle co gustuję, ale pasuje do mnie ten kolor, do karnacji i włosów :)
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#286 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 04 lipca 2013 - 10:50

Torka ale Ria moze sie rozpisywac - byle na temat, i byle nie obrazac kogos.

Jelsi o mnie chodzi..na moim slubie moja ciotka miala ubrana sukienke ( taka do kolan ) w kolorze ecri. Wogole mnie to nie ruszylo. Nie mam mani ze tylko ja musze byc w bialej sukni AlE rozumiem ze panna mloda moze miec takie zyczenie.
Wiec moze nie dolewac oliwy do ognia, i moze lepiej zapytac czy nie miala by nic przeciwko.
Ludzie sa rozni.
Poza tym ktos napisal - suknia sukni nie rowna. Bo co innego biala do ziemi z koronka jeszcze a co innego przed kolanko i bardizej przy ciele.
To juz predzej czarna by mnie raziła moze dlatego ze to kolor ktory kojarzy mi sie z pogrzebem. Ale nie mam jakiejs wielkiej awersji.

Ale moje poglady na slub teraz sie diametralnie zmienily. Kiedys mi nie przeszkadzały takie sprawy jak kto jest ubrany a teraz juz wogole. Byle ktos byl ubrany czysto, schludnie, porzadnie, i super sie bawil.

Co do tego ze nigdzie nie jest napisane co wolno a co nie. Niby tak. Ale pewne rzeczy sie porostu wie, ze sa takie a nie inne zwyczaje, tradycje.
wiele tez zalezy od towarzystwa. Czy przywiazuje wage do tradycji czy nie

Ja podobnie jak Ria wesel nie lubie. teraz swoje bym inaczej zorganizowała.
jesli wogole.
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#287 Jula

Jula
  • Użytkownik
  • 1 273 postów

Napisano 04 lipca 2013 - 13:11

89kasienka89, druga i trzecia fajne za to pierwsza mi się nie podoba. Trochę słabo widać tą druga ale ja bym chyba wybrała właśnie tą :-P

er3mjw4zst9mivdb.png

#288 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 04 lipca 2013 - 13:15

89kasienka89, mnie się podoba druga i trzecia.
Pierwsza jakoś nie bardzo, nie lubię takiego kształtu dekoltu.
Szkoda, że tej trzeciej nie ma na ludziu, bo chętnie bym się przekonała jak leży. Chyba bardziej nadaje się na wesele niż druga, ale jak zagrasz dodatkami, to jedna i druga będzie ok. :-)

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#289 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 04 lipca 2013 - 15:49

i myślę, że każda panna młoda w duchu tą księżniczką chce być.

Ale czemu tak trudno napisać: Ja chcę być księżniczką??? Czemu musisz to podrzucać pod wszystkie chcą. Bo inaczej źle się poczujesz, że dla kogoś to jest naprawdę nieistotne, a nawet trochę śmieszne. Masz prawo chcieć być księżniczką, ale nie wmawiaj np mi, że w duchu o tym marzę, bo chyba lepiej wiem czego bym chciała na weselu, a co mam w czterech literach.

Dzięki Sajuri

89kasienka89

Druga i trzecia mi się bardzo podobają. Kolory wszystkie mają fajny, ale pierwsza przez ten pasek jest nieładna dla mnie. Ale trzecia jakoś najbardziej do mnie przemawia, taka wyrazista.

#290 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 04 lipca 2013 - 17:43

ja mysle ze ten punkt widzenia zalezy od tego jakie ma sie podejscie do slubu. Czyli to co wczesniej napisałam. Kiedys chcialam miec biala suknie, chcialam wesele.
Teraz mam zupelnie inne " chcialabym " , inaczej na to wszystko patrze. Wiec tez inaczej odbieram " zasady" ubioru na wesele...
Ja jakos nie bylam zbzikowana na tym punkcie na zasadzie ze chce byc ksiezniczka ....itp
wiadomo byl to wazny dzien, chcialam aby bylo pieknie , ale nie az do tego stopnia by wpadac w zlosc bo ktos sie ubral na bialo. Szczerze wogole o tym nie myslalam. Zreszta ciotka miala suknie w jasnym kolorze noi bylo. Mysle ze raczej malo ktora kobieta ubierze na slub panny mlodej suknie dluga biala przypominajaca wrecz slubna.... jesli juzbiala to jakas z takich jak wrzuciła Kasia

Co do czerni jeszcze...nie wlozyłabym raczej ale faktycznie jak sie madrze dobierze dodatki to moze to wygladac z klasa.

#291 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 04 lipca 2013 - 18:51

Riia, przeczytaj mój post jeszcze raz, zawsze piszesz, że to inne nie czytają twoich postów. Wyraźnie napisałam że będę księżniczką, bo chcę nią być ;-)

na tym punkcie na zasadzie ze chce byc ksiezniczka ....itp

o jezu, ale przecież nie chodzi o to, żeby łazić w różowej sukienusi z diademem na głowie. Chodzi o to, że się chce być tą NAJ, bo w końcu to ty wychodzisz za mąż a nie koleżanka ;-)

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#292 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 04 lipca 2013 - 19:05

przeczytaj mój post jeszcze raz, zawsze piszesz, że to inne nie czytają twoich postów. Wyraźnie napisałam że będę księżniczką, bo chcę nią być ;-)

Ja wiem, że to napisałaś i napisąłam, że masz do tego prawo, ale napisałaś zaraz obok :myślę, że każda panna młoda w duchu tą księżniczką chce być.

I to do tego się odnosiło. Czy łatwiej się do tego przyznać z myślą, że jak wszystkie chcą to jest normalne i to nie wstyd tak powiedzieć. Musi być dodane że każda bo inaczej głupio? O to mi chodziło. Bo nie rozumiem czemu kazda dziewczyna musi tego chcieć.

Jak widać po wpisach dla mnie i chociażby sajuri nie ma to znaczenia. Więc to już zaprzecza temu, że wszystkie chcą być księzniczką. No chyba, że nie wierzysz, że dla kogoś to nie ma znaczenia.

Ja chciałam jak miałam 6 lat, dziś już wyrosłam i na innych rzeczach mi zależy i są ważne. Ale nie piszę, że tak mają wszystkie panny młode. Ja tak mam.

#293 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 04 lipca 2013 - 19:53

Ja chciałam jak miałam 6 lat,

a ja nawet i wowczas nie :lol:
wolałam lazic po drzewach a do ksiezniczki bylo mi daleko

inqaa, ja wiem ze chodzi Ci o przenosnie. Ze kobieta chce byc wowczas Naj. W centrum uwagi. I noszona na rekach. Pewnie cos w tym troche jest, ale to ze inna babka mialaby biala kiecke nie sprawiłoby ze przestalaby sie tak czuc. Wystarczyłoby ze w oczach mojego poslubionego bym byla NAj i w swoich

#294 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 04 lipca 2013 - 19:57

Wystarczyłoby ze w oczach mojego poslubionego by byla NAj i w swoich

Dokładnie :) Dla mnie tylko to ma i miałaby znaczenie. I tylko rak tego mogłby mi popsuć nastrój i wesele. Nic innego, przy tym inne rzeczy dla mnie nie mają znaczenia. I nie chciałabym aby miały.
No oprócz tego aby goście się dobrze bawili :)

#295 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 04 lipca 2013 - 20:22

To nie jest temat ani o zaręczynach, ani o byciu księżniczką na ślubie. Jeśli wzbudza on takie emocje proszę utwórzcie kolejny temat, zamiast robić tutaj offtopic.

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#296 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 04 lipca 2013 - 20:29

Proponuje temat : byc ksiezniczka na weselu :-P

Co do kiecki ...mnie sie ta podoba :) nie koniecznie w tym kolorze..

Załączone miniatury

• aca6e_m_950_600_0_0_0_0_0_0_0_cc1d54c3c9777dc849b6f35b683f7d72.jpg

#297 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 04 lipca 2013 - 20:35

dla mnie nie ta dlugosc i te lapanie z bku mi sie nie podoba.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#298 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 04 lipca 2013 - 20:39

Jelsi o mnie chodzi..na moim slubie moja ciotka miala ubrana sukienke ( taka do kolan ) w kolorze ecri.

ja często spotykam się z tym, że mama panny młodej czy pana młodego zakłada jaśniutką sukienkę- z przewagą bieli, kremową, biały żakiet :-)
Mi ostatnio wpadła w oko sukienka z białą prostą górą i rozkloszowanym dołem właśnie w takim jasnym cappuccino i cały czas się waham- jak nie poszukam nic innego to chyba właśnie ją zakupię :->
Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#299 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 04 lipca 2013 - 20:55

Sajuri
Prześliczna, aż nie mogę się oderwać. Oczywiście mogę tylko pomarzyć, że kiedyś moje nogi będą takie aby je pokazać :) Ale sukienka jest prześliczna. Taka zwiewna i delikatna.

A temat super :)

Majorka
A masz jakieś zdjęcie tej sukienki?

#300 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 04 lipca 2013 - 20:58

często spotykam się z tym, że mama panny młodej czy pana młodego zakłada jaśniutką sukienkę- z przewagą bieli, kremową, biały żakiet

je trudno pomylic z panią mloda.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko