Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Modna kiecka na wesele

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
318 odpowiedzi w tym temacie

#241 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 05 października 2009 - 13:33

ale ładna sukieneczka :) ja też bym dodała coś srebrnego delikatnego :)

#242 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 06 października 2009 - 07:06

ja też stawiam na coś srebrnego ;)

#243 kjujiczek

kjujiczek
  • Użytkownik
  • 1 845 postów

Napisano 06 października 2009 - 08:10

Srebro zdecydowanie, będzie się pięknie "odbijać" od sukienki.
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#244 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 06 października 2009 - 13:56

Bez OT, temat o dodatkach tutaj dodatki-vt915,555.htm

#245 Cicia1912

Cicia1912
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 20 czerwca 2010 - 09:54

Dziewczyny jaka sikienka jest najlepsza dla druhny? Długa czy krótka? Bo ja już sama nie wiem.

#246 kjujiczek

kjujiczek
  • Użytkownik
  • 1 845 postów

Napisano 20 czerwca 2010 - 12:45

Cicia1912, według mnie to nie ma znaczenia. Zależy w czym komu ładnie, długość dowolna.
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#247 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 25 czerwca 2013 - 09:30

Przenoszę się z tematem o sukienkach :-)

Ja kupiłam sobie na ciuszkach białą sukienkę ze złotą wstawką taką no ale jej nie założę na wesele- babki by mnie chyba zjadły. Jakoś ostatecznie chcę uszanować to że biel jest zarezerwowana dla panny mlodej :->
choć jeśli chodzi o czarne sukienki to już standard na weselach <bezradny></span>

#248 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 25 czerwca 2013 - 09:35

Przenoszę się z tematem o sukienkach :-)

Ja kupiłam sobie na ciuszkach białą sukienkę ze złotą wstawką taką no ale jej nie założę na wesele- babki by mnie chyba zjadły. Jakoś ostatecznie chcę uszanować to że biel jest zarezerwowana dla panny mlodej :->
choć jeśli chodzi o czarne sukienki to już standard na weselach <bezradny></span>

Przyznam,że ani razu nie zdarzyło mi sie widzieć na weselu nikogo w czarnej sukience.
Zazwyczaj kolorowe,lub pastele.
A białą bym pewnie wlozyła,(nie jakąś tam długą,festiwalową,ale taką o prostym kroju....)nawet nie wiedzialam,że biel jest tylko zarezerwowana dla panny mlodej.

#249 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 25 czerwca 2013 - 09:37

Ja myślę, że jeśli sukienka gościa nie jest jak ślubna to i biel tez pasuje. W sumie kto to wymyślił, że takich kolorów nie można? Jeśli to jest zwykła sukieneczka to czemu nie może być biała.
Tak samo z czernią. Teraz na weselu było parę w czarnych i żadna nie wyglądała żałobnie. Sami sobie jakieś dziwne bariery stwarzamy.

Można być w kolorze i zachowywać się jak by się było na stypie a można być w czarnej i być najbardziej bawiącą się osobą na weselu.

Nie wiem jak inne dziewczyny, które teraz będę robiły wesela, ale w życiu by mi do głowy nie przyszło aby dziwnie się poczuć jeśli by ktoś z gości przyszedł w bieli lub czerni.

Każdy z nas urodził się ateistą

#250 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 25 czerwca 2013 - 10:05

Przyznam,że ani razu nie zdarzyło mi sie widzieć na weselu nikogo w czarnej sukience.

Mi się zdarzyło nie raz widzieć a poza tym ja sama miałam czarną kiedyś ;-)

Jeśli to jest zwykła sukieneczka to czemu nie może być biała.

Chodzi o tradycję, biel to wiadomo, że panna młoda :->

Ja na ostatnie wesele też przymierzałam sukieneczki i spodobała mi się właśnie biało-beżowa. Nie kupiłam jej no bo nie wypada <bezradny></span>

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#251 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 25 czerwca 2013 - 10:11

Chodzi o tradycję, biel to wiadomo, że panna młoda :->

No chyba kiedyś, ale dzisiaj? Byłam na ślubie gdzie młoda miała czerwoną suknię i co wtedy? Moja siostra miała taką mocno beżową, bo nie znosi bieli. Ja sama jej nie znoszę, więc raczej białą młodą nie będę.

#252 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 25 czerwca 2013 - 11:17

A ja chcę białą sukienkę i gdyby ktoś przyszedł na mój ślub w białej, to bym się "lekko" zdenerwowała. Oczywiście nic bym nie powiedziała, ale uważam to za przegięcie, jako że ten kolor jest w tym dniu zarezerwowany dla panny młodej.
Jest tyle innych kolorów, że to chyba nie jest aż taki problem dla gości, żeby białego nie zakładać. :->

Czarne mi nie przeszkadzają, o ile są połączone z jakimiś wesołymi dodatkami, albo mają ciekawy krój. :-)

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#253 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 25 czerwca 2013 - 11:27

A ja chcę białą sukienkę i gdyby ktoś przyszedł na mój ślub w białej, to bym się "lekko" zdenerwowała. Oczywiście nic bym nie powiedziała, ale uważam to za przegięcie, jako że ten kolor jest w tym dniu zarezerwowany dla panny młodej.

Oczywiście każdy ma do tego prawo, ale powiem szczerze, że uważam to trochę za takie dziecinne, aby się tym zdenerwować. To tylko kolor.
Ale może warto zaznaczać to przy zapraszaniu bo ja nie lubię białego to nigdy białej sukienki nie zalożę, ale jakbym lubiła to pewnie bym poszła bo dla mnie nie uznaję czegoś takiego jak rezerwacja koloru.

Potem taka młoda by na mnie gadała i komentowała, a po prostu nie każdy by się czymś takim przejał.

#254 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 25 czerwca 2013 - 11:35

Ale może warto zaznaczać to przy zapraszaniu

Wiesz dla mnie tak samo nie wypada założyć na wesele białej sukienki jak przyjść w stroju kąpielowym, więc nie widzę potrzeby pisania o tym. ;-)

ale jakbym lubiła to pewnie bym poszła bo dla mnie nie uznaję czegoś takiego jak rezerwacja koloru.

W moim odczuciu byłoby to zamierzone zrobienie na złość, albo faux pas.
I jak zaznaczyłam, nie obgadywałabym tej osoby, ani też nie dała jej odczuć, że coś jest nie tak, ale pewnie niesmak by mi został. Bo w moim miemaniu tak się nie robi i tyle. <bezradny></span>
Jeszcze sukienka biało- jakaś jest ok, ale czysto biała? No nie nie nie.

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#255 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 25 czerwca 2013 - 11:42

Wiesz dla mnie tak samo nie wypada założyć na wesele białej sukienki jak przyjść w stroju kąpielowym, więc nie widzę potrzeby pisania o tym. ;-)W moim odczuciu byłoby to zamierzone zrobienie na złość, albo faux pas.

Dla Ciebie. Ludzie nie czytają w myślach, ja naprawdę nigdy wcześniej od nikogo nie usłyszałam, że w białym nie wypada. Więc to nie jest ogólna zasada. Tylko indywidualne odczucia.

I jak zaznaczyłam, nie obgadywałabym tej osoby, ani też nie dała jej odczuć, że coś jest nie tak, ale pewnie niesmak by mi został. ie.

Nigdy nie uwierzę, że po weselu byś tego np w rodzinie nie skomentowała skoro byś się wkurzyła. Zawsze się po weselu rozmawia, mówi że ten wyglądał ładnie, ta miała ładną fryzurę, ten przytył itp.

#256 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 25 czerwca 2013 - 11:47

ja naprawdę nigdy wcześniej od nikogo nie usłyszałam, że w białym nie wypada

Toteż napisałam, że faux pas i tyle. :-D

Więc to nie jest ogólna zasada. Tylko indywidualne odczucia.

Nie tylko ja tutaj o tym słyszałam, więc to jest jakaś tam zasada, a nie moje odczucia. Jedynie to, że niektórym pannom młodym nie przeszkadza jej pogwałcenie, a mnie tak jest moim indywidualnym odczuciem.
Swoją drogą być może zależy to od regionu, w ktorym się mieszka, bo nie sądzę, żeby którakolwiek z moich koleżanek nigdy nie słyszała o tym, że na weselu biała sukienka nalezy tylko do panny młodej. :-)

#257 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 25 czerwca 2013 - 11:57

Swoją drogą być może zależy to od regionu, w ktorym się mieszka, bo nie sądzę, żeby którakolwiek z moich koleżanek nigdy nie słyszała o tym, że na weselu biała sukienka nalezy tylko do panny młodej. :-)

Nie sądzę, że to zależy od regionu, bo ja pochodzę z Warszawy a to skupisko wszystkich. Po prostu chyba nikt z moich znajomych nie pomyślałby o rezerwacji koloru, ale chyba na każdym weselu jakim byłam były białe i czarne sukienki. I nikt nigdy tego nie skomentował.

Myślę, że kiedyś jakaś panna młoda się wkurzyła, powiedziała o tym i reszta zaczęła tak uważać. Dlatego uważam, że to nie jest ogólna zasada tylko odczucia danej młodej. Inaczej nie byłoby sytuacji, że ktoś o tym nie wiem. Nie ma kodeksu ślubnego, co trzeba czego nie wolno. Każdy może chcieć czegoś innego.

#258 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 25 czerwca 2013 - 12:04

Ja jednak na wesele nie nałożyłabym białej sukienki, i w sumie na każdym weselu, na którym byłam, żadna dziewczyna nie była na biało, tak jak Aspi pisze, biały to kolor zarezerwowany dla młodej. I może nie ma oficjalnej zasady, ale jak z rozmów nawet stwierdzam, dziewczyny same z siebie wiedzą, że wszystkie kolory mogą być, tylko nie biały.

A sorki, raz byłam na weselu, gdzie jakaś dziewczyna założyła białą suknię, dosłownie suknię, bo biała do ziemi- i ludzie, którzy byli tylko osobami towarzyszącymi zastanawiali się, która to panna młoda :->
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#259 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 25 czerwca 2013 - 12:11

A sorki, raz byłam na weselu, gdzie jakaś dziewczyna założyła białą suknię, dosłownie suknię, bo biała do ziemi- i ludzie, którzy byli tylko osobami towarzyszącymi zastanawiali się, która to panna młoda :->

No i to jeszcze rozumiem, że może nie wypada zakładać drugiej sukni ślubnej. Chociaż mnie by to nie wkurzyło a raczej rozbawiło pewnie. Ale nie rozumiem zwykłej, normalnej sukienki która jest tylko biała.

Byłam też gdzie młoda i druhna były białe. To był pomysł młodej. Tak wiec każdy ma swoje odczucia i swoje widzimisię. Dlatego nie można oczekiwać, że wszyscy będą myśleć jak młoda i odgadną jej upodobania. A potem ona będzie uważała, że ktoś kto nie zna tej "zasady" zrobił jej na złość. I tak się rodzą niepotrzebne plotki.

#260 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 25 czerwca 2013 - 12:30

że może nie wypada zakładać drugiej sukni ślubnej.

ale teraz często suknie ślubne są krótkie. Więc wcale nie trzeba założyć długiej sukni, żeby się pomylić z panną młodą.

U mnie od zawsze się mówiło, że biała sukienka na wesele nie i koniec ! Dlatego trzymam się tego. Jest tyle kolorów sukienek że aż szkoda narażać się na niepotrzebne plotki :-D

[ Dodano: 2013-06-25, 13:33 ]
Np ta suknia ślubna. Ja podobną chciałam kupić na wesele jako gość. No i mogłabym pomylić się z panną młodą gdyby miała podobną.

Załączone miniatury

• 267d9699e92cd9088e6610651101e8ac30e085db.jpg

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>