Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Czy bedzie III wojna swiatowa?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
109 odpowiedzi w tym temacie

#81 zazizazu

zazizazu
  • Użytkownik
  • 45 postów

Napisano 01 września 2008 - 20:50

Ja myślę że nie będzie III wojny światowej. :-)

Ale przeciez w pewnym sensie caly czas sie toczy.
Na calym swiecie sa jakies konflikty.

#82 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 02 września 2008 - 17:37

Na calym swiecie sa jakies konflikty.

ale tak jest od wieków, odkąd Kain zabił Abla (chyba że ktoś nie wierzy :P)
chodzi o taki globalny konflikt właśnie między np NATO a Rosją pluś chciażby Koreą płn... to już by nawet konflikt nie był tylko katastrofa...
"So I find a reason to shave my legs Each single morning..."

#83 Mała

Mała
  • Użytkownik
  • 759 postów

Napisano 12 września 2008 - 15:19

Według mnie wybuch III wojny swiatowej to jest jak najbardziej prawdopodobne bo to co sie dzieje na swiecie to szkoda gadac. a tak pozatym to nie Rosja zaczeła ta wojne, tylko Gruzja! każdy kto zadziera z tak poteżnym państwem jak Rosja to głupiec. a tymbardziej Kaczynski nie powinien sie w to mieszac bo ściagnie na polaków gniew Rosji.a z Rosja polacy powinni życ w zgodzie bo to sasiedzi. lepiej jest miec w nich przyjaciela niz wroga.
:roll:

#84 Madziuś

Madziuś
  • Użytkownik
  • 3 332 postów

Napisano 09 stycznia 2009 - 19:27

Wiecie coś nowego dziewczyny na ten temat ?
Bo ja jakoś ostatnio nie w temacie jestem.. <bezradny></span>
Ale kurczę boję się tej III wojny światowej jeśli przyjdzie..

#85 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 09 stycznia 2009 - 22:02

Madziuś, wydaje mi sie ze tylko tak gadali i straszyli...
jak narazie to nic sie raczej nie szykuje

uffff......

#86 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 09 stycznia 2009 - 22:04

nie bedzie wojny bo wiel narodów na to nie pozwoli

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#87 Madziuś

Madziuś
  • Użytkownik
  • 3 332 postów

Napisano 10 stycznia 2009 - 08:52

Olciiia, magdaaaaa, uf to dobrze..Jaka ulga..
Bo się bałam.Nie wyobrażam sobie jakoś takiej wojny :roll:

#88 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 08 listopada 2010 - 19:36

Wierząc wizjom Baby Vangi i Nostradamusa, 10 listopada tego roku wybuchnie III wojna światowa.

Według wizjonerki, wojna potrwa do roku 2014, a według wizjonera podczas trwania tej wojny zostanie użyta broń biologiczna i chemiczna. Toczyć się ona będzie zarówno na lądzie, jak i na wodzie.

Wizje III wojny miał także Mitar Tarabicz. Był on chłopem, żyjącym w małej serbskiej wiosce - Kremn. Swoje wizje opowiadał ojcu chrzestnemu, miejscowemu duchownemu prawosławnemu, który wszystko skrupulatnie zapisywał w notatniku.

Wojna na zaklęcia

Jego wizja wojny odbiegała od tej, którą przewidział Nostradamus. Nie będzie w niej broni, a kule armatnie, będą rzucać zaklęcia usypiające. Będzie w niej głód i śmierć.

Ocaleją ci, którzy będą pościć, a także Ci, którzy znajdą schronienie w "górach z trzema krzyżami". Ocaleje tylko jeden europejski kraj, a wojna ta będzie to ostatnią wojna, która nawiedzi ludzkość. Mitar Tarabicz przepowiedział tak:

"Kiedy zaczną więcej medytować, zbliżą się do mądrości Boga, ale będzie już za późno, ponieważ ci źli zdążą już spustoszyć całą Ziemię, i ludzie zaczną masowo umierać. Potem ludzie zaczną uciekać z miast na wieś i będą szukali gór z trzema krzyżami i tam, wewnątrz, będą w stanie oddychać i pić wodę. Ci, którzy uciekną, ocalą siebie i swoje rodziny, ale nie na długo, ponieważ dojdzie do wielkiego głodu. Będzie dużo żywności w miastach i wsiach, ale będzie ona zatruta. Wielu będzie ją jadło z powodu głodu i umrą natychmiast.

Ci, którzy będą pościć do końca, ocaleją, ponieważ Duch Święty ocali ich i będą blisko Boga. Najwięksi i najbardziej rozgniewani uderzą w najpotężniejszych i najbardziej rozwścieczonych! Kiedy wybuchnie ta okropna wojna, biada armiom, które będą latać po niebie; lepiej będzie tym, którzy będą walczyć na ziemi i wodzie. Ludzie prowadzący tę wojnę będą mieli swoich naukowców, którzy wymyślą różne dziwne kule armatnie. Kiedy one wybuchną, to zamiast zabijać rzucą zaklęcie na wszystko, co żyje – ludzi, armie i zwierzęta. To zaklęcie uśpi ich i będą spali zamiast walczyć, ale później wrócą do zmysłów.

(...) Palący się ludzie będą spadali z nieba nad Pożogą. Tylko jeden kraj na końcu świata, otoczony wielkimi morzami, tak duży jak nasza Europa będzie żył w pokoju bez, jakichkolwiek kłopotów. Ani w nim, ani ponad nim nie eksploduje żadna kula armatnia! Ci, którzy uciekną i skryją się w górach z trzema krzyżami, znajdą tam schronienie i zostaną ocaleni, by żyć dalej w obfitości, szczęściu i miłości, ponieważ nie będzie już więcej wojen”.

Trzecia tajemnica fatimska

Z kolei w trzeciej tajemnicy fatimskiej nie ma mowy o tragicznych losach świata, jednak w jej części opisana jest wizja Ziemi. W książce Stephana Lessare "Odkryte sekrety przyszłości” została przedstawiona przepowiednia III wojny światowej, jaką spisała Łucja.

Początek konfliktu rozpocznie się wtedy, gdy Chiny zaatakują Rosję, użyją także broni jądrowej. Cały świat będzie zaskoczony takim biegiem spraw. Wojna będzie toczyć się głównie w Europie i Azji.

"Chociaż na początku wojny Chiny będą miały przewagę to jednak ta wojna będzie dla nich samobójczym krokiem. Stopniowo dołączą inne państwa: USA, Niemcy, Anglia. (...) Chińczycy będą dążyć do zniszczenia białej rasy, ale nie oszczędzą też ludzkości zamieszkałej na terenie Azji".

Maryja ukazywała się Łucji do końca życia. Zawsze ostrzegała przez chorobami, wojnami, zagładą, upadkiem wiatry. "Niestety ludzie nie chcą tego słuchać, ignorują wszystkie proroctwa, wezwania do czujności".

Przepowiedni jest wiele, a ludzie różnie na nie reagują. Gdyby te wszystkie wizje miały się sprawdzić, to ludzkość czekałyby ciężkie czasy. Trudno jest uwierzyć w to, że przyszłość może nie przynieść szczęśliwego jutra.

źródło: http://www.mmtrojmiasto.pl

I co o tym myślicie? Robicie plany na weekend czy chwilowo się wstrzymujecie? :-P

#89 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 08 listopada 2010 - 20:03

Na najblizszy weekend? ale ja juz plany mam, wojnę trzeba będzie przełozyć :lol:

nie wierzę w takie rzeczy i śmieszą mnie ci, którzy ślepo w nie wierzą (mam znajomą, która wszystkie przepowiednie nostradamusa zna na pamięć i co rusz gnębi ludzi dookoła końcem świata :lol: )

Jedyną przepowiednią, która mnie zawsze zastanawia jest fatimska, ale to pewnie wynika z faktu, ze zostałam wychowana na katoliczkę :P

więc drzyjcie narody, 10 listopada juz pojutrze :lol:

A swoją drogą... chyba einstein kiedyś powiedział: "nie wiem jaka broń będzie uzyta podczas III wojny światowej, ale IV będzie na maczugi"

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#90 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 08 listopada 2010 - 22:32

Czytałam już gdzieś o tym...
Najlepsze jest w tym wszystkim, że ten sam Pan przewidział dojście do władzy Hitlera, śmierć księżnej Diany, i zamach na WTC ;-)

Tak więc: pożyjemy, zobaczymy czy jest się czego obawiać ;-)
Ja za bardzo w to nie wierzę...

I sorry - ale w czwartek wybieram się do kina ! <ciah></span>
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#91 Katarzynka89

Katarzynka89
  • Użytkownik
  • 2 672 postów

Napisano 08 listopada 2010 - 22:40

Nie wierzę w takie przepowiednie. Dla mnie jest to śmieszne. Nie wierze w środową wojnę i w koniec świata.

Wierząc wizjom Baby Vangi i Nostradamusa, 10 listopada tego roku wybuchnie III wojna światowa.

No to nie zazdroszczę mojej kumpeli - 10 ma egzamin na prawko haha

the sun is always rising in the sky somewhere...

Dołączona grafika

#92 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 08 listopada 2010 - 23:31

no przecież misiek ma przyjechac w czwartek więc jaka wojna....

ja tez nie wierze w takie rzeczy... owszem dużo czytałam itp ale jakoś nie wierze w to ...

#93 frezja

frezja
  • Użytkownik
  • 117 postów

Napisano 09 listopada 2010 - 04:19

bzdura...nie mozna sobie wojny zaczac tak z dnia na dzien...przeciez to za 2 dni i co ten kto to wymyslil sadzi ze do srody jakies panstwa do pokłoca i zaczna sie masakrowac nawzajem? Zeby doszlo do jakiegos konfliktu zbrojnego trzeba na to troche czasu, bo zanim sie ktos zacznie wyrzynac to trzeba najpierw robic jakies negocjacje itp. jak to nie pomoze to wtedy robi sie masakre. Poza tym czytalam gdzies ze co do tej przepowiedni to zaczne ja smierc jakiejs waznej kobiety...no niech pomysle jaka wazna kobieta by musiala umrzec zeby zapoczatkowalo to III wojne swiatowa?!?!?! haha z tych wazniejszych to wszystkie juz nie zyja, zostala królowa Elzbieta wiec nie wiem o jaka inna moze chodzic... 10 listopada haha to za malo godzin zeby wogole zaczac jakas wojenna procedure :-P rozumiem gdyby bylo powiedziane ze np. na przelomie listopada/grudnia to moze bym uwierzyla. Zreszta do wojny w Europie szybko raczej nie dojdzie zwlaszcza ze wiele panstw europejskich jest w uni wiec nie wiem kto z kim mialby walczyc jak wszytskie panstwa uni sa po jednej strone polaczone paktami. A co do tego jednego bezpiecznego panstwa to sorry ale kto zna panstwo wieksze od Europy otoczone samymi morzami??? z tego co wiem to afryka oceanami, usa tez i australia...nie ma takiego panstwa nieeuropejskiego z samymi morzami, no chyba ze sie myle...

#94 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 09 listopada 2010 - 09:24

wiele panstw europejskich jest w uni

unia w wojny sięnie miesza ;-) jezeli juz - to NATO :mrgreen:

Poza tym polecam lekturę jak rozpoczęła się druga wojna światowa ;-) moze nie z dnia na dzień, ale duzo nie trzeba było.

Ogólnie na dzień dzisiejszy jestem sobie w stanie wyobrazić, ze dajmy na to jutro zaczyna się jakaś tam wojna (data przypadkowa :lol: ), niczym konkretnym nie poprzedzona. Aczkolwiek stopień prawdopodobieństwa, ze takowa wybuchnie między Rosją a chinami... <umieraam></span> prędzej Koreę północną bym widziała w roli agresora na Południową ;-) :->

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#95 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 09 listopada 2010 - 09:48

Ehhh... bez sensu :-P Mogli wcześniej uprzedzić, a nie w ostatniej chwili. Co to za maniery ? :lol: Ja to tam nie wierzę, wolę nie wierzyć. A zresztą- jutro mam seminarium, a to bardzo ważne dla mnie. Proszę się wstrzymać parę dni :-P
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#96 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 09 listopada 2010 - 10:08

Ja tam też w to nie wierzę.
Przepowiednie Nostradamusa to głównie kwestia interpretacji, może niektóre zdarzenia w historii są zbieżne z jego przepowiedniami, ale on prawie nigdy nie umiejscawiał ich w czasie, skąd więc 10 listopad?
Dla mnie to tania sensacja, ktoś wcześniej napisał, że wojna trwa cały czas i bardziej ku temu bym poszła, na świecie ciągle gdzieś się piorą, katastrofy ekologiczne, anomalie pogodowe, dla mnie to jest namiastka wojny i to jest straszne :-?
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#97 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 09 listopada 2010 - 16:06

W ta przepowiednie akurat nie wierze, ale w to ze na ziemie ponownie przyjdzie Jezus Chrystus i wtedy nastapi koniec swiata wierze. Nie wiadomo w kiedy to nastapi kiedys na pewno. Wiem jedno na pewno nastapi to w najmniej oczekiwanym przez ludzi momencie.
A w ta przepowiednie nie wierze ani troche <bezradny></span>

201407101662.png

#98 frezja

frezja
  • Użytkownik
  • 117 postów

Napisano 09 listopada 2010 - 20:39

wiele panstw europejskich jest w uni

unia w wojny sięnie miesza ;-) jezeli juz - to NATO :mrgreen:

oczywiscie ze Unia Europejska mieszka sie w "wojny", konflikty, co prawda sa to misje pokojowe: operacja "Concordia", Althea, Kosowo ale ma swoj udzial w nich.

[ Komentarz dodany przez: nie(d)oceniona: 2010-11-09, 21:33 ]
wojna, a misja pokojowa to 2 rózne rzeczy... Poza tym, z tego co się orientuję Unia chyba nawet własnego wojska nie posiada (gdzieś niedawno ktoś gderał na temat jego utworzenia, ale nie wiem na czym stanęło).

#99 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 10 listopada 2010 - 00:10

Ja mam w planach jutro odpoczywać i mam nadzieję, że niczyja wizja mi planów nie popsuje :lol:

Czy wierzę? Z jednej strony to dla mnie czysta abstrakcja, bo jak wspomniała kashira

to głównie kwestia interpretacji

jednak przyznam szczerze, że gdy czytam te przepowiednie, dyskusje ich dotyczące to są momenty, że czuję się nieswojo. To chyba po części "zasługa" P., który zafascynowany jest wizją o końcu świata w 2012 i sporo na ten temat czytał, oglądał programów a rozmawiać o tym mógłby cały dzień :lol:
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#100 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 11 listopada 2010 - 11:01

No i nie doczekałyśmy się- przynajmniej w wyznaczonym przez interpretację dniu :-P I dobrze, bo miałam wczoraj dobry humor, a pewnie by mi się trochę popsuł ;-)

frezja, co do tego, ze wojna nie może wybuchnąć z dnia na dzień- wystarczy, że jakiś Koreańczyk niechcący zaśnie i upadając głową naciśnie czerwony przycisk ;-) Ja tam jestem zdania, ze jeśli ktokolwiek zacznie kiedyś tą kolejną wojnę światowa to będzie to właśnie prawdopodobnie Korea...