Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Czy bedzie III wojna swiatowa?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
109 odpowiedzi w tym temacie

#41 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 28 sierpnia 2008 - 19:54

po co Rosja mialaby atakowac Polske

Hmmm, wiesz, mi się wydaje, że oni nie pogodzili się z tym i pewnie nigdy nie pogodzą, że ZSRR się rozpadł...
Nie są już (teoretycznie) takim mocarstwem jak byli, a Polska...cóż, zawsze stawała po stronie tych krajów, które już w związku z Rosją nie są...i myślę, że Rosji kością w gardle stoimy... <bezradny></span>
Do dupy było w Peru...więc wróciłam... :-D

#42 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 28 sierpnia 2008 - 19:58

Nie są już (teoretycznie) takim mocarstwem

no bo nie są, straszą i straszą, społeczeństwo żyje w zakłamaniu, robią wielkie defilady jacy to oni potężni, a czym jest ta potęga jeśli tonie w kłamstwie i przedpotopowych zagrywkach... <bezradny></span>
nie ma mnie tu i nie będzie.

#43 zazizazu

zazizazu
  • Użytkownik
  • 45 postów

Napisano 28 sierpnia 2008 - 20:59

Ale potencjal militarny maja. Nie ma sie co dziwic ze czepiaja sie tej tarczy antyrakietowej, jakby moj sasiad chcial cos takiego postawic kolo mojego domu to zadowlony bym nie byl.
Tylko nie wiem czy bym go straszyl czy kopal po mordzie.

#44 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 28 sierpnia 2008 - 21:01

Ale potencjal militarny maja

dokładnie, też tak myślę...
Do dupy było w Peru...więc wróciłam... :-D

#45 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 28 sierpnia 2008 - 21:07

Tylko nie wiem czy bym go straszyl czy kopal po mordzie.

a może by tak uznać, że się nie jest tak za**tym jak się myśli?

#46 zazizazu

zazizazu
  • Użytkownik
  • 45 postów

Napisano 28 sierpnia 2008 - 21:11

W sumie jak tak spojrzec to te wszystkie kraje ktore sie skladaly kiedys na cccp nie wiele znacza militarnie.
No co np taka Gruzja znaczy, chyba tyle co gruzy.

#47 Anulka

Anulka
  • Użytkownik
  • 576 postów

Napisano 29 sierpnia 2008 - 16:47

Ja mam nadzieje , ze świat w końcu przejrzy na oczy i nie dopuści do III Wojny Światowej.
A.

#48 kasia4

kasia4
  • Użytkownik
  • 75 postów

Napisano 30 sierpnia 2008 - 07:00

To temat który wywołuje u mnie dreszczyk, ale ze strachu i i wielkie emocje. Bo Rosja , Rosją, ale widziałyście "paradę wojskową " i pokaz sprzętu jaki ma Armia Rosyjska? My przy nich, moim zdaniem jesteśmy zacofani. Po co nasz Kraj wtrąca się w nie swoje sprawy? Mało mają do zrobienia w Polsce? A skoro tak im zależy to niech biorą swoje rodziny i na pole wlki. Bo nikt nie patrzy na to, że giną niewinni ludzie. Ostatnio nawet mówili w wiadomościach, że w Niemczech mężczyźni nie chcą wstępować do wojska. Dlaczego? Bo mają rodziny i na tym i zależy. Nie chcą się pchać tam , gdzie nie ich miejsce. A nam jak zagrają, to my zatańczymy. Pewien pan ,dawno temu opowiadał mi jak było na wojnie. Pokazał dziury w nodze po kulach. Szokujące. To co znowu będą obozy zagłady, czy tak to widzą nasi politycy, tego chcą? I to nie oni na tym ucierpią tlko zwykli ludzie. Myślę, że nie o to walczyli nasi pradziadkowie. Tylko o to żeby nasz Kraj był wolny. Szkoda słów na to wszystko. Człowiek nerwa łapie. :evil:
To jest oczywiście tylko moje zdanie, bo każda z Was może mieć inne.

#49 Ismail

Ismail
  • Użytkownik
  • 1 566 postów

Napisano 30 sierpnia 2008 - 08:54

kasia4, nic dodać, nic ująć.
ja też jestem przeciwna temu, że rządzący państwem doprowadzają do takich sytuacji a potem muszą walczyć i ginąć niewinni ludzie.
skoro chcą wojny to niech walczą pomiędzy sobą.
Ale najwidoczniej Polska nie potrafi siedzieć cicho.
Irak: Polska pierwsza z pomocą.
Do Afganistanu też nie trzeba było długo namawiać.
Rosja: Polska jako jedyna się wtrąca w spór...
<bezradny></span>
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#50 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 30 sierpnia 2008 - 10:41

kasia4, Ismail, przypomnijcie sobie rok 1939 kiedy to nam nikt nie pomógł...
"So I find a reason to shave my legs Each single morning..."

#51 Ismail

Ismail
  • Użytkownik
  • 1 566 postów

Napisano 30 sierpnia 2008 - 10:53

Pamiętam o tym.
Właśnie o to chodzi, ze jak ktoś potrzebuje naszej pomocy to my zawsze udzielamy, nawet jak nas o to nie proszą.
Natomiast jeśli my jej potrzebujemy to od razu nikt nas nie zna.
Przykre to jest...
Gdzie tu sprawiedliwość. myślisz, ze jak my teraz im będziemy pomagać to oni nam też pomogą w razie wojny? nie wydaje mi się aby to nastąpiło...
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#52 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 30 sierpnia 2008 - 11:07

Ismail, nie pomagamy politykom, ale dzieciom, matkom, ojcom, rodzinom...
"So I find a reason to shave my legs Each single morning..."

#53 zazizazu

zazizazu
  • Użytkownik
  • 45 postów

Napisano 30 sierpnia 2008 - 12:42

Nie ma co roztrząsać problemu, Ruscy wcale nie są większymi psycholami niż Amerykanie.
Oni po prostu mają aspiracje wrócić do potęgi i dawnych granic ZSRR a sytuacja ekonomiczna akurat im sprzyja.

Uważam że żaden anglosas nie powinien oceniać postępowania Rosji bo nie rozumie mentalności tego kraju. Poza tym już widzę jak anglosasi pędzą bić Rosję w obronie Polski....buahaha. Tak jak w 2 wojnie światowej nas obronili.

Nie po pedza bic Ruskich za Polske bo nie maja takiego interesu. Uwazam ze szeroko pojety interes spoleczny wymaga tego zeby z sasiadami utrzymywac dobre ale dyplomatyczne stosunki, wiec i z Ruskiem i z Niemcem powinnismy sie probowac dogadac ale tak zeby nie probowali nas wykorzystac.

#54 kattie21

kattie21
  • Użytkownik
  • 2 054 postów

Napisano 30 sierpnia 2008 - 19:47

Ale gdzie sie przynajmniej jeden z mms`ow pcha to nic dobrego z tego nie wychodzi .... :-/

#55 kasia4

kasia4
  • Użytkownik
  • 75 postów

Napisano 31 sierpnia 2008 - 06:22

Ismail, nie pomagamy politykom, ale dzieciom, matkom, ojcom, rodzinom...

Tak pomagamy. Ale dlaczego nie zaczniemy od pomocy w naszym kraju. To właśnie tutaj politycy powinni działać, pomagać, jeździć sprawdzać itp. A nie w Iraku. Pchamy się wszędzie i mam nawet wrażenie, że to dltego bo USA tak po trochu ma w tym swój udział. Nasi politycy uważali, że jak nasi żołnierze będą w Iraku to, zniesione będą wizy. Takie jest moje zdanie. Ile razy była o tym mowa. To co oni wysyłają ludzi, bo zależy im na zniesieniu wiz? I potem ginie żołnierz to od razu telewizja, medal po śmierci, ale po co. Co takiej żonie da medal, kiedy nie ma już ukochanego mężą. I zostaje sama z dzieckiem. Musi z tym żyć. Ale grunt, że politycy obiecują pomoc. A czy potem są w stanie pojechać po kilku miesiącach, zobaczyć jak ta wdowa daje sobie radę? Pewnie nie! Bo tak jest zawsze. Szkoda rodzin, tego w jakim stresie i strachu żyją. Niech wezmą się nasi politycy za robotę, ale w naszym kraju. Bo mają co robić.

#56 kattie21

kattie21
  • Użytkownik
  • 2 054 postów

Napisano 31 sierpnia 2008 - 11:27

kasia4, popieram... oni by chcieli byc bohaterami wszedzie, pomagac w Iraku itd. ale nie zobacza ze wiele polskich rodzin zyje w takiej nedzy ze serce sciska... Niech najpierw zrobia porzadek u siebie a pozniej wspieraja innych o ile podołaja... ale jkak widac latwiej łatac dziury u sasiadow niz u siebie...

#57 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 31 sierpnia 2008 - 14:25

To właśnie tutaj politycy powinni działać, pomagać, jeździć sprawdzać itp

a nie pomagają?
no proszę cię..

Co takiej żonie da medal, kiedy nie ma już ukochanego mężą

takie jest wojsko, skoro poszedł do wojska to liczył sie ze śmiercią i o to nie wolno moim zdaniem nikogo oskarżać. a medal to medal, nie ma nic wspólnego z 'zapłatą' za męża.

A czy potem są w stanie pojechać po kilku miesiącach, zobaczyć jak ta wdowa daje sobie radę?

a po co przepraszam? mają sięzajmowac każdą wdową w kraju?
bez przesady...
ja rouzmiem, że to smutne itd
ale jakoś musi żyć
jak mają zacząć robić zmiany, wprowadzać jakies innowacje, jak tu ciągle ludziom coś nie pauje
Polacy potrafią tylko narzekać...
a może by tak szczerze raz spojrzeć na kraj i pomyśleć, że jeszcze do końca po komunie sięnie podniósł? że pełno lewaków i manipulacji? ...
wsio

ale nie zobacza ze wiele polskich rodzin zyje w takiej nedzy ze serce sciska...

matko boska... i co? nie wiedzą o istanieniu tych rodzin? nie wiedzą? nic nie robią?
...
żal tyłek ściska jak się was czyta

#58 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 31 sierpnia 2008 - 14:45

kasia4 napisał/a:
Co takiej żonie da medal, kiedy nie ma już ukochanego mężą

takie jest wojsko, skoro poszedł do wojska to liczył sie ze śmiercią i o to nie wolno moim zdaniem nikogo oskarżać. a medal to medal, nie ma nic wspólnego z 'zapłatą' za męża.

i racja. jeżeli ktoś decyduje się być żołnierzem, to musi liczyć się z tym że mogą go wysłać na jakąś misje. zwłaszcza że większość osób jechała z własnego wyboru, licząc na dużą kase

kasia4 napisał/a:
A czy potem są w stanie pojechać po kilku miesiącach, zobaczyć jak ta wdowa daje sobie radę?

a po co przepraszam? mają sięzajmowac każdą wdową w kraju?

przepraszam ale czym różni się wdowa po żołnierzu a wdowa po kimś kto zginą np. w wypadku samochodowym. chyba tylko tym że wdowa po żołnierzu i dzieci dostają dość wysokie renty i dodatkową pomoc od wojska
Dołączona grafika

w jakim języku myśli głuchy od urodzenia?

#59 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 31 sierpnia 2008 - 15:06

chyba tylko tym że wdowa po żołnierzu i dzieci dostają dość wysokie renty i dodatkową pomoc od wojska

no właśnie..
także ja nie rozumiem tej pełnej 'żalu' pisaniny na górze, ze tak powiem...

#60 zazizazu

zazizazu
  • Użytkownik
  • 45 postów

Napisano 31 sierpnia 2008 - 17:50

jak mają zacząć robić zmiany, wprowadzać jakies innowacje, jak tu ciągle ludziom coś nie pauje
Polacy potrafią tylko narzekać...
a może by tak szczerze raz spojrzeć na kraj i pomyśleć, że jeszcze do końca po komunie sięnie podniósł? że pełno lewaków i manipulacji? ...
wsio

Ale przepraszam gdzie niby te zmiany maja wprowadzac? Moze np. w Gruzji? Czy w Polsce?

Chcialbym przypomniec ze Polacy nie sa tak porabani jak Amerykanie ktorzy pchali sie do Wietnamu.

[ Dodano: 2008-08-31, 18:53 ]

takie jest wojsko, skoro poszedł do wojska to liczył sie ze śmiercią i o to nie wolno moim zdaniem nikogo oskarżać.

A gdzie jest napisane ze wojsko oznacza smierc?
To tak jakbym napisal ze jakas kobieta podejmujac prace jako np. sekretarka musi liczyc sie z molestowaniem.

[ Dodano: 2008-08-31, 18:54 ]
Prosze Was piszcie lepiej o szminkach.