Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Czy bedzie III wojna swiatowa?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
109 odpowiedzi w tym temacie

#21 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 16 sierpnia 2008 - 20:43

Jeżeli którekolwwiek z państw członkowiskch NATO zosatnie zaatakowane, pozstałe kraje członkowskie mają obowiązek im pomóc zażegnac konflikt w ostateczności wprowadzic swoje wojska... po to ta organizacja powstała.
Tak samo jest z Unią... nikt nas samych nie zostawi, a to co mówi bądź nie mówi nasz prezydent jest bez znaczenia. Tak mi się wydaje.

[ Dodano: 2008-08-16, 21:45 ]
krowka17, ma racje Rosja podpisała porozumienie o zawieszeniu broni :)
"So I find a reason to shave my legs Each single morning..."

#22 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 16 sierpnia 2008 - 20:49

malenka, mam nadzieje ze tak bedzie, ale skoro tak jest ze panstwa czlonkowskie maja obowazek sie wstawic.... to mysle ze Rosja nie podejmie sie takiej decyzji...

ale z drugiej strony kto zmusi te panstwa do ataku i obrony naszego kraju, np. Niemcy, Francja.... nie wiem czy tak od razu by sie rzycily na pomoc nam....
w sumie nie maja w tym interesu a sami moga byc zaatakowani...

#23 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 16 sierpnia 2008 - 20:52

Ale prezydent Francji przygotował porozumienie między Rosją a Gruzją... a co ma Francja do Gruzji :)

#24 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 16 sierpnia 2008 - 20:54

malenka, no dobra.... troche mnie tym pocieszylas ;) mam tylko gleboka nadzieje ze wszystko bedzie dobrze i do wojny nie dojdzie ;-)

#25 kot_czpiot

kot_czpiot
  • Użytkownik
  • 99 postów

Napisano 16 sierpnia 2008 - 21:41

Nie ma co roztrząsać problemu, Ruscy wcale nie są większymi psycholami niż Amerykanie.
Oni po prostu mają aspiracje wrócić do potęgi i dawnych granic ZSRR a sytuacja ekonomiczna akurat im sprzyja.

Uważam że żaden anglosas nie powinien oceniać postępowania Rosji bo nie rozumie mentalności tego kraju. Poza tym już widzę jak anglosasi pędzą bić Rosję w obronie Polski....buahaha. Tak jak w 2 wojnie światowej nas obronili.

#26 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 16 sierpnia 2008 - 21:44

tu jest ocena wypowiedzi naszego prezydenta.... On jest niepowazny jam mogl powiedziec precz z Rosja :?: :!:

przegiął, ok przyznaję mimo mego poparcie dla niego ;-)

ale wiesz.. cały świat wchodzi w tyłek Rosji, wszyscy się ich boją i nie 'podskakują' ale jak to już nasz cudny Kaczorek zauważył zachodnia Europa (w kupie) jest o wiele silniejsza od samej Rosji ;-)

a myślicie, że Rosja to skąd ma takie terytorium biiiig? :/
powaleni
nudzi im się, mają bomby mają ropę i świrują pawiana...
fakt, żaden kraj nie chce z nią zadzierać, bo szanse marne, jak oni zabijają się na śniadanie (np. był jakiś wypadek, czy ta akcja w szkole w Biesłanie czy w teatrze.. nie pamiętam.. poginęli ludzie w kazdym razie.. co powiedział Putinek? "że w Rosji, mamy duużo ludzi, co z tego, ze ktoś umarł.." no cud brud i barbarzyństwo... no i wóda)

ten kraj to w ogóle porażka..
Jak można mówić światu, że już jest ok w Gruzji, że jest pokój i w ogóle cacy jak jeszcze wcale wojsk nie wycofali (pewnie liczą na okupację, rusyfikację jakichś terenów.. bo ja już nie wiem... )
Jak można przez lata nie przyznawać się do zbrodni katyńskiej...
Jak można okłamywać całe olbrzymie społeczeństwo...

To jest dla mnie dopiero kraj trzeciego świata...
nie ma mnie tu i nie będzie.

#27 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 16 sierpnia 2008 - 21:47

Tak jak w 2 wojnie światowej nas obronili.

Wtedy nie było NATO ani Unii... w ogóle organizacji broniących praw człowieka :-/

#28 kot_czpiot

kot_czpiot
  • Użytkownik
  • 99 postów

Napisano 16 sierpnia 2008 - 21:51

Lepiej mieć z Rusków przyjaciela niż wroga. Przynajmniej Polska jest w takiej sytuacji.
Ktoś kiedyś powiedział że Rosja to nasz brat a braci się nie wybiera.
Dla lepszej równowagi na świecie przydałaby się jakaś małą rusyfikacja bo przez ostatnie dekady mamy do czynienia tylko z postępującą amerykanizacją.
Ani jedno ani drugie mi się nie podoba.

[ Dodano: 2008-08-16, 22:53 ]

Wtedy nie było NATO ani Unii... w ogóle organizacji broniących praw człowieka :-/

Ale był pewien pakt który to miał nam coś gwarantować,

#29 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 16 sierpnia 2008 - 21:54

Lepiej mieć z Rusków przyjaciela niż wroga

może nie za cud miód przyjaciela, ale jednak nalezy z nimi utrzymywac przyjazne stosunki :)

#30 ropuszka

ropuszka
  • Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 16 sierpnia 2008 - 22:45

kot_czpiot dobrze mówi, mądry facet nikt palcem nie kiwnął i podejrzewam że gdyby nie daj Boże rosja zamarzyła sobie także odzyskać nas - że się tak wyrażę to nikt by palcem nie kiwnął z obawy o umowy, gaz i.td rosja jest potęgą a tam gdzie w grę wchodzą pieniądze niestety przestaje się liczyć człowiek :cry:

#31 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 17 sierpnia 2008 - 16:34

Lepiej mieć z Rusków przyjaciela niż wroga

może nie za cud miód przyjaciela, ale jednak nalezy z nimi utrzymywac przyjazne stosunki :)

wchodząc mu w tyłek, jak przez lata ostatnie, tak?
ja dziękuję za takiego przyjaciela.... zacofany, barbarzyński naród i tyle

#32 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 17 sierpnia 2008 - 16:41

cerrata, czy chcemy czy nie musimy się liczyc z Rosją, bo to oni mają rakiety a nie my, to oni mają ogromny rynek który jak tylko będa chcieli moga przed nami zamknąc narażając na ogromne straty.... Nie chodzi, zeby im włazic w d*** ale też nienalezy niepotrzebnie wzbudzac w nich agresji jak to robi nasz prezydent robi nie wiedziec po co. To niczemu dobremu się nie przysłuży a może spowodowac większe szkody (wszyscy wiemy jacy są Rosjanie...)

#33 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 17 sierpnia 2008 - 17:42

no i ja rozumiem
tylko że Rosja to dla mnie mimo rakiet itd zakała tego świata
jak ktoś coś powie np na temat politki innego kraju to ok, debaty itd rozmowy
a tam? piana w mordzie...
ja rozumiem, konflikt z jakimkolwiek krajem nie jest nigdy wskazany
ale bez przesady

Nie jak za pieprzonej komuny, ruskie wszędzie! :/

#34 kot_czpiot

kot_czpiot
  • Użytkownik
  • 99 postów

Napisano 17 sierpnia 2008 - 18:42

No mają Ci oni temperament.

#35 edunia

edunia
  • Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 18 sierpnia 2008 - 10:11

Czytałam w necie podsumowanie w Wielkiej Brytanii dotyczące całego tego konfliktu.Pokazało ono że Polska jak zwykle pcha sie tam gdzie nie powinna,Kaczyński jak zwykle dużo gada,mało robi,liczy na pdeudoprzyjaciół (USA) jakby zapomniał jak było zawsze,wtedy kiedy ich potrzebowalismy odwracali sie od nas.Wszystko na pokaz,bez przemyślenia.Gadają o nas i owszem jesteśmy popularni,szkoda tylko ze wszyscy sie z nas śmieja .... :-?
edunia

#36 princess

princess
  • Użytkownik
  • 146 postów

Napisano 26 sierpnia 2008 - 14:38

OMG :shock: o czym Wy gadacie , jaka wojna :-/ nie straszyć proszę ;-)
Quad me nutrit me destruid....

#37 Ismail

Ismail
  • Użytkownik
  • 1 566 postów

Napisano 26 sierpnia 2008 - 14:43

podobno Rosja uznała niepodległość tych terytoriów i zawiesiła działania zbrojne.
może wojny jednak nie będzie.
chyba ze przeciwko Polsce, która wtyka nos gdzie nie trzeba.
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#38 princess

princess
  • Użytkownik
  • 146 postów

Napisano 26 sierpnia 2008 - 14:46

Właśnie ... Polska zawsze wtyka nos gdzie nie tyle co nie trzeba , ale nawet NIE POWINNA <bezradny></span>
Quad me nutrit me destruid....

#39 SweetDenise

SweetDenise
  • Użytkownik
  • 36 postów

Napisano 28 sierpnia 2008 - 19:27

hmmm i ja sie boje...ale chyba nic nam nie grozi... po co Rosja mialaby atakowac Polske albo cos...Hm musimy byc dobrej mysli....Ale tez sie boje jak pomysle o tym...Ale to juz nie sa te czasy co kiedys. Teraz raczej kazdy sie liczy z obywatelem....

#40 zazizazu

zazizazu
  • Użytkownik
  • 45 postów

Napisano 28 sierpnia 2008 - 19:49

Teraz raczej kazdy sie liczy z obywatelem....

Oj bardzo

[ Dodano: 2008-08-28, 20:50 ]
:-D