Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Czy bedzie III wojna swiatowa?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
109 odpowiedzi w tym temacie

#1 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 16 sierpnia 2008 - 16:06

Ja jestem naprawde przerazona od kiedy to przeczytalam nie moge sie uspokoic :shock:

Rosja zaatakowala juz Gruzje..... :-|

[code=auto:0][quote]Rosja jest nieprzyjacielem, z którym trzeba się liczyć - pisze w internetowym wydaniu londyński "Daily Telegraph". "Polska nie stoi już wobec groźby wymierzenia w nią rosyjskich rakiet lecz - w stu procentach - ryzyka wojskowego ataku" - pisze londyński dziennik. "Oznaczałoby to początek III wojny światowej" - pisze komentator "Daily Telegraph" Adrian Bloomfeld.

Komentując porozumienie między Waszyngtonem i Warszawą o rozmieszczeniu w Polsce elementów amerykańskiej tarczy antyrakietowej, dziennik obszernie relacjonuje wypowiedź zastępcy szefa sztabu generalnego sił zbrojnych Rosji, generała Anatolija Nogowicyna, iż tarcza antyrakietowa USA, która ma powstać w Polsce, "na sto procent" znajdzie się wśród celów niszczonych przez drugą stronę w pierwszej kolejności. Takie słowa - pisze gazeta - otwierają nowy etap w wojnie słów, dotyczącej do tej pory Gruzji.

"Konflikt kaukaski w ciągu tygodnia gwałtownie przerodził się w konfrontację w stylu zimnowojennym pomiędzy Moskwą a Waszyngton[code=auto:0]em" - zaznacza dziennik.

W zamieszczonej odrębnie analizie, "Daily Telegraph" pisze, iż obok aspiracji Gruzji i Ukrainy dotyczących ich wejścia do NATO, plany amerykańskiej tarczy stały się główną przyczyną napięć pomiędzy Moskwą a Zachodem.

"Rosjanie poszli obecnie o wiele dalej w swych groźbach. Polska nie stoi już bowiem wobec groźby wymierzenia w nią rosyjskich rakiet lecz - w stu procentach - ryzyka wojskowego ataku. I to nie zwykłego ataku, lecz, jeśli można wierzyć Nogowicynowi, ataku nuklearnego" - pisze londyński dziennik.

"Polska w przeciwieństwie do Gruzji jest członkiem NATO. W razie rosyjskiego uderzenia wojskowego na ten kraj, Warszawa mogłaby powołać się na artykuł piąty traktatu NATO, co zobowiązałoby Wielką Brytanię i inne kraje sojuszu do wystąpienia w polskiej obronie. Innymi słowy - oznaczałoby to początek III wojny światowej" - pisze komentator "Daily Telegraph" Adrian Bloomfeld.

"Po inwazji na Gruzję przed tygodniem (...) w Waszyngtonie coraz rzadziej używa się słowa "partnerstwo" - w zamian częściej padają groźby ws. dyplomatycznych kroków odwetowych czy międzynarodowej izolacji. USA ostatecznie zajęły twardsze stanowisko - nawet Unia Europejska, do tej pory wzdragająca się przed urażeniem Kremla, została zmuszona do rewaluacji swych stosunków z Rosją. Z samej Moskwy płyną natomiast coraz bardziej wojownicze słowa. Coraz głośniej mówi się o zimnej wojnie" - pisze gazeta.

Odnotowując imperialne ambicje rosyjskich przywódców, "Daily Telegraph" wskazuje też na a powrót do stylu XIX-wiecznej polityki, kiedy gwarantem stabilizacji była groźba wzajemnej destrukcji.
(kab)

zrodlo wp.pl

#2 angik1683

angik1683
  • Użytkownik
  • 8 134 postów

Napisano 16 sierpnia 2008 - 16:10

szczerze - boje sie nawet o takim czyms myslec...
sl-11609.png
as1cEZoB0360010MDAwOGQ0fDIwMTM4MmpkfERhd
ZAPRASZAMY WSZYSTKIE MAMY...i nie tylko ->

#3 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 16 sierpnia 2008 - 16:11

ja też
i że cholera nie ma siły na taką Rosję
że wojnę jedną czy drugą czy z Tybet-Chiny, czy Rosja- reszta świata , przyćmiewają umowy, kontrakty i handel...
super..
nie ma mnie tu i nie będzie.

#4 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 16 sierpnia 2008 - 16:16

dziewczyny ja naprawde sie boje :!: Rosja jest nieobliczalna jak zawsze..... <bezradny></span>

a teraz tak wpadlam na pomysl czy te Nostradamus cos wspominal o III wojnie swiatowej i Tomek mowi ze tak i ze ze wschodu ma cos niby byc ale czy w to wierzyc ( nie wiem dokladnie jak on to przepowiedzial) :-(

nie dosc ze takie katastrofy pogodowe to jeszcze teraz Rosjanie zaczynaja...... matko co sie dzieje na tym swiecie mam nadzieje ze sie to jakos wyjasni ze nic sie nie stanie.... ale skoro juz Gruzje zaatakowali.... :shock:

#5 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 16 sierpnia 2008 - 16:20

to jeszcze teraz Rosjanie zaczynaja..

zaczynają od zawsze!
nikt im po łbie nie dał
i ja sie nie dziwię, bo to psychole... :/
nie ma mnie tu i nie będzie.

#6 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 16 sierpnia 2008 - 16:22

bo to psychole...

no wlasnie.....

jejku ale po co oni to robia kazdy ma swoj kraj swoja polityke i nie rozumiem dlaczego ciagle im cos nie pasuje.....

#7 asia21_87

asia21_87
  • Użytkownik
  • 7 854 postów

Napisano 16 sierpnia 2008 - 16:24

dziweczyn ja to nawet nie chce o tym mysleć,
bo sie strasznie boje
Rosja jest nieobliczalna......
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#8 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 16 sierpnia 2008 - 16:28

Rosjanie musza liczyc się z tym, że tego typu decyzją wywołają III wojnę światową, bo to już nie będzie latanie z karabinkami jak kiedyś, tylko ataki rakietami... nie wiem czy się na coś takiego zdecydują <bezradny></span>
"So I find a reason to shave my legs Each single morning..."

#9 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 16 sierpnia 2008 - 16:31

tu jest ocena wypowiedzi naszego prezydenta.... On jest niepowazny jam mogl powiedziec precz z Rosja :?: :!:

http://wiadomosci.wp... ... video.html

#10 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 16 sierpnia 2008 - 16:35

Kaczyński, rzeczywiście nie wiem czemu podbudza rosję... kretyn jeden :-/

#11 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 16 sierpnia 2008 - 16:43

http://video.google.... ... =N&tab=wv#

#12 asia21_87

asia21_87
  • Użytkownik
  • 7 854 postów

Napisano 16 sierpnia 2008 - 16:46

no idiota jakiś, nie mam słów
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#13 Ismail

Ismail
  • Użytkownik
  • 1 566 postów

Napisano 16 sierpnia 2008 - 20:23

ja też zaczynam się tego obawiać.
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#14 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 16 sierpnia 2008 - 20:27

Nie wiem czy Rosjanie zdecydowaliby się na taki krok. Gdyby nas zaatakowali mieli by przeciwko sobie całe NATO+ pozostałe kraje
Byłby to faktycznie koniec świata, bo nikt takiego bombardowania by nie wytrzymał... łącznie z Putinem i tym jego prezydentem, którym kieruje ;)
Sądzę, że nie zdecydują się na taki krok.

#15 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 16 sierpnia 2008 - 20:29

o co w tym wszystkim chodzi :-| nie rozumiem tych Rosjan... na czym im zalezy ?! dlaczego nie moze byc spokoju na swiecie tylko wiecznie sie ludzie zabijaja... kasa,smierc .... wladza itp... czemu nie rozumieja ze zyje sie raz... ze trzeba przezyc to zycie jak najlepiej... a nie wiecznie tylko zabijac i wojny toczyc :-/ nie po to jezus umarl za nasze grzechy :-/ wrrrr dobija mnie pustota tch Jeb**** ludzi ... :evil:

#16 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 16 sierpnia 2008 - 20:30

malenka, ja mam nadzieje ze sie nie zdecyduja i tylko tak gadaja...
oby skonczylo sie na pogruszkach i gadaniu <amen></span>

#17 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 16 sierpnia 2008 - 20:32

Olciiia, wogule to to sie zaczynac nie powinno.... zacznijmy od tego

#18 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 16 sierpnia 2008 - 20:33

No Gruzje zaatakowali, bo Gruzja wiadomo nie ma jakiejś super armii, nie jest w NATO ani Unii... chyba nie sądzili, że ludzie aż tak się temu sprzeciwią...
No a tu mieliby przeciw sobie całą Unię, całe NATO... to byłby totalny debilizm z ich strony <bezradny></span>

#19 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 16 sierpnia 2008 - 20:34

krowka17, ale juz sie zaczelo podobno gruzja juz zaatakowana perzez Rosje

atak byl podobno kilka dni temu (nic nie wiem dokladnie) <bezradny></span>

[ Dodano: 2008-08-16, 21:36 ]
malenka, jestem ciekawa czy na pewno NATO i Unia by sie za nami wstawily po tym co robi nasz prezydent....

nie mam na ten temat zbyt duzej wiedzy zeby dyskutowac
ale wydaje mi sie ze jakies pakty czy umowy zostaly pospisywane na wypadek wojny

wiesz jak to jest?

#20 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 16 sierpnia 2008 - 20:36

Olciiia, podobnoc rosja wysofala wojska ale nie wiem dokladnie ... po co im to jacie... :-/