Mama - debiutantka
Napisano 02 października 2008 - 19:29
Napisano 02 października 2008 - 19:29
Napisano 02 października 2008 - 19:42
Napisano 02 października 2008 - 19:44
A po drugie, dla własnego dziecka jesteś w stanie zrobić dużo więcej...
Ja miałam gruszki, bo przy pierwszej nawet nie było takich cudów, a przy drugiej nawet nie sprawdzałam...i też była gruszka
Napisano 02 października 2008 - 19:49
To wyciągaj może palcami, jak takaś uprzedzona :>nie kupie takiego czegos w zyciu jak bede miala mama zostac
Ja też byłam maltretowana gruszką, ale jak teraz na to patrzę, to jest to bardzo przydatne i naprawdę idzie ulżyć dziecku. Wiem, że wiele dzieciaków tego nie lubi, sama nie pamiętam jak na to reagowałam, ale na pewno kupię swojemu dziecku coś takiego.
Napisano 04 października 2008 - 19:21
rewelacja. dziecko jest wygodnie ułożone na mięciutkiej, cieplutkiej gąbce, która jest wycięta na ukos tak jak ślizgawka (na zdjęciu tego nie widać) więć pupa leży zanurzona w wodzie a główka jest na tyle wysoko że nie ma ryzyka zachłyśnięcia się wodą.tuptunio napisał/a:
ja miałam taką wkładke z gąbki w kształcie misia.
sprawdziło to się? ja narazie nic nie kupiłam do wanienki. i tak się zastanawiam czy warto
Napisano 05 października 2008 - 13:15
Napisano 07 października 2008 - 10:12
Madzia81, gdzie się podziewasz?
Mam nadzieję, że wszystko w porządku...
Napisano 07 października 2008 - 11:34
już jestem. byłam w szpitalu. więcej o tym w Pogaduchach.Madzia81, gdzie się podziewasz?
przed chwilą zamówiłam łóżeczko dla Małej
zmian pościeli zamierzam kupić 3 - chyba dobrze co?
wiem, że na początku Mała nie będzie spała ani na podusi, ani pod kołderką, ale teście chcą sfinansować łóżeczko z wyprawką, więc kupuję od razu, poczeka najwyżej jakiś czas na swoje użytkowanie
Napisano 28 października 2008 - 12:46
Napisano 28 października 2008 - 12:51
pod paszką nie można było zmierzyć, bo maleństwo ruchliwe, do buzi - też mało wiarygodne...ja stosowałam elektroniczny, nie z rtęcią i mierzyłam w pupie, najszybciej, najpewniej
Miałam też taki zwykły, do przyłożenia do czółka, z tym że on podaje przybliżoną temperaturę, więc stosowałam go żeby sprawdzić, czy mała ma gorączkę, a jeśli tak, to wtedy mierzyłam zwykłym...
Nie wiem co ci doradzić...
Napisano 28 października 2008 - 17:17
Napisano 28 października 2008 - 21:40
Ostatnio czytałam, że od stycznia rtęciowe mają być wycofywane z aptek.
Nie dlatego, że są złe, tylko po prostu są już różne rodzaje innych termometrów i przestają produkować rtęciówki...
A jak mówią lekarze, żaden termometr nie zmierzy tak dobrze temperatury jak rtęciowy...więc jeśli chcesz mieć taki Madziu, to lepiej kup teraz, bo potem mogą być problemy ze znalezieniem takiego...
Napisano 28 października 2008 - 23:19
Napisano 30 października 2008 - 13:10
Napisano 30 października 2008 - 19:40
co prawda moja siostra nie miała tego wynalazku ale w przypadku jej koleżanki nic on nie pomógł zbędna strata kasy ..... moja siostra po ciąży bardzo szybko doszła do siebie a nie można powiedzieć by w ciąży jakos szczególnie sie głodziła i ćwiczyć wcale nie ćwiczyła ..... jedyne co robiła to kupiła z apteki balsam dal kobiet w ciązy i go dziennie używała na uda i brzuch ..... po ciąży po prostu zaczęła więcej sie ruszać bo to do dziecka trzeba było wstać to do pracy wrócić i tak jej ładnie zeszło ..... tobie poradzić mogę jakiś lekki fitness i dużo basenu on świetnie modeluje ciało a na te 2 h dwa razy w tygodniu może maż zajęć się dzieckiem .... i najważniejsze zastąp słodycze owocami juz dziś a efekty będą widoczne bardzo szybkoczy któraś z mamuś zaopatrzyła się w takie cudo jak pas poporodowy?
Napisano 30 października 2008 - 20:49
U niektórych kobiet po kilku dniach już prawie nie widać i nie czuć przede wszystkim ( bo to jednak trochę boli), u innych trwa to dłużej...
Tak więc mi przydał się taki pas na początku, bo uciskał i przez to mniej bolało, a myślę, że i szybciej poszło...
Co do jego pomocy w "chudnięciu" to nie wierzyłabym za bardzo
Bez ćwiczeń i dietki się nie da...
A ja miałam zamiast jakiegoś specjalnego pasa taki pas do pończoch, od mojej mamy, uciskał mi brzuch i spełniał zadanie przez pierwsze 2 tyg po porodzie...
Napisano 30 października 2008 - 21:55
Ja miałam, ale mi nie pomógł.czy któraś z mamuś zaopatrzyła się w takie cudo jak pas poporodowy?
Zbędny wydatek i jeszcze kłopot.
Ja po dwóch miesiącach wcisnełam się w stare dzinsy bez żadnych diet i ćwiczeń.
Wydaje mi się, że dużo zależy od organizmu.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych