Mama - debiutantka
Napisano 26 czerwca 2013 - 20:47
I czy dawałyście pociechom wodę do picia np. w nocy? i w jakim wieku?
Napisano 26 września 2013 - 12:43
Niuniek spakowany. Mnie natomiast brakuje :
nie mogę się za to zabrać
Napisano 26 września 2013 - 12:53
[quote name="Madzik
majtki jednorazowe/wielorazowe - potrzebne ? zawracać sobie tym głowę ? które lepsze ? jeśli tak, to ile tego potrzeba ?
U nas kazali tylko z ta wielgachna podpaska latac bez majtek[quote name="Madzik
nie mogę się za to zabrać
Heh, pamietam, ze sama sie z tym ociagalamZanim zostałeś poczęty - pragnęłam Cie ,
zanim się urodziłeś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia -
byłam gotowa za Ciebie umrzeć...
Napisano 26 września 2013 - 12:53
Bo tak naprawdę to kwestia indywidualna ile Ci tego zejdzie, a dokupić zawsze można w każdej aptece
Co do kremu, nie poradzę, ale wiem, ze zawsze dostaje się w szpitalu- przynajmniej u mnie (więc i u Ciebie
U nas kazali tylko z ta wielgachna podpaska latac bez majtek
nikus, ale chyba wlaśnie ta wielka podpaska to podkład, nie? Bo ja o tym pisałam
Napisano 26 września 2013 - 12:58
Eeeeee to ja chyba cos porabalamnikus, ale chyba wlaśnie ta wielka podpaska to podkład, nie? Bo ja o tym pisałam
Wlasnie. Ja po 3dniach przeszlam na normalne, a sumie moglam po 2 juzPo kilku dniach prawdopodobnie przerzucisz się na zwykłe podpaski
Braknie to maz kupi
Ful wypasCo do kremu, nie poradzę, ale wiem, ze zawsze dostaje się w szpitalu- przynajmniej u mnie (więc i u Ciebie ) różowe i niebieskie pudełko
Zanim zostałeś poczęty - pragnęłam Cie ,
Napisano 26 września 2013 - 13:02
Ja miałam jeden podkład majtki .. koniecznie sobie kup wielorazowe podpaski , takie duże z dwie paczki ja to sobie jeszcze dokupowałam , bo trochę ze mnie jeszcze leciało ..
[quote name="Madzik
jakiś krem, maść na brodawki ? coś możecie polecić ?
Dla waszego synka koniecznie kup bepahten czy jakoś tak , nie wiem czemu ale nie można dziecka smarować sudokremem i innymi takimi tłustymi kremami a na brodawki to nie wiem co , Ci polecić bo nie używałam żadnych kremów...
[*]Nasz aniołek 04.06.2016r.[*]9tc

28.09.2013r. Ślub Cywilny ❤❤❤ .
26.11.2017r . Ślub Kościelny ❤❤❤.
Napisano 26 września 2013 - 13:09
U nas nie bylo nic podobnego
Szkoda. Naprawdę fajna rzecz. Zresztą co by nie być goło słowną przykładowa zawartość pudełek
Napisano 26 września 2013 - 13:15
jakiś krem, maść na brodawki ? coś możecie polecić ?
Mi położna odradziła kremy, chociaż miałam Maltan i kazała mi smarować brodawki swoim mlekiem.
Reszta to uważam, że indywidualna sprawa. Zależy jak krwawisz mocno. Ja na łóżku miałam położony podkład [tą dużą płachtę], a w gaciach jednorazowych podpachę tą mega. Podkładów miałam 2 opakowania ale zeszło mi np tylko jedno. Podpasek już trochę więcej, ale tylko w pierwszych dniach w szpitalu, bo w domu powoli przechodziłam na zwykłe ale też te trochę większe.
Napisano 26 września 2013 - 13:18
Napisano 26 września 2013 - 13:19
a co to ? :->wielorazowe podpaski
nie ma chyba bardziej skrajnych opinii niż na temat tego kremu :->nie można dziecka smarować sudokremem
długo się wahałam, ale już zakupiony; leży w torbie :->
to nie będę narazie kupować :->Mi położna odradziła kremy
czyli poza podkładami kupić też podpaski maxi ?Podpasek już trochę więcej
Napisano 26 września 2013 - 13:25
Marzycielka o to wlasnie mi chodzilo
Zanim zostałeś poczęty - pragnęłam Cie ,
Napisano 26 września 2013 - 13:40
z tego co ja wiem, to w "moim" szpitalu zabraniają używania pudrupolozne w szpitalu zabronily smarowac Sudokremem pupcie Malemu
sudokrem może być
a spoko - to już rozumiem wszystkomiałam podkłady higieniczne i podkłady poporodowe, które nazywam podpaskami
Dzięki jeszcze raz
Jutro zamykam torbę!
Napisano 26 września 2013 - 20:25
Podpaski wielgachne - koniecznie
majtasy siateczkowe - zbyteczne
o,laktator- zalowałam ze nie mialam, na drugi dzien porodzie mialam taki nawal ze musialam siare wyciskac na pieluche.
Pamietam ze mnie kazali pic 3litra mleka dziennie
wode sobie wez.
do pupy chwalily linomag.
Napisano 26 września 2013 - 20:36
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 07 listopada 2013 - 13:00
Pytanie odnośnie zorganizowania kącika dla dziecka. Mam ograniczone miejsce w związku z tym myślałam o kołysce jednak na początek. Ale co wtedy z kącikiem higienicznym do przewijania itp? Przecież na łóżku tego robić nie będę a na kolejną szafkę nie ma miejsca. Chyba będę musiała od początku jednak mieć łóżeczko i na nim przewijak taki nakładany. Co myślicie? Jak to u Was wyglądało/wygląda?
Napisano 07 listopada 2013 - 13:10
halynka My mamy podobnie w naszej małej części domu .. mamy bardzo mało miejsca jak nasza Marysia się urodziła , to mój mąż zrobił sam łóżeczko i stało tuż obok naszego łóżka .. ja przewijaka nie używałam ... na łóżku przewijałam są takie kojce od razu z przewijakami , ale to spory koszt .. jak nasza Gabrysia się urodziła to też ją na łóżku przewijałam zawsze brałam kocyk na to kładłam tetrową pieluchę , a następnie kładłam nasze maleństwo , możesz też taki przybornik do łóżeczka kupić i tam sobie umieścić w kieszonkach , chusteczki , pampersy itp.
[*]Nasz aniołek 04.06.2016r.[*]9tc

28.09.2013r. Ślub Cywilny ❤❤❤ .
26.11.2017r . Ślub Kościelny ❤❤❤.
Napisano 07 listopada 2013 - 13:24
Cytowanie
Cytowanie
My tak własnie mamy , łóżeczko i na tym umocowany przewijak ![]()
kojce od razu z przewijakami , ale to spory koszt
racja, dlatego tez my kupiliśmy sam przewijak.
zobaczymy jak się sprawdzi. ![]()
Ogolnie to mamy dość duza sypialnie , obok naszego łóżka stoi łóżeczko Malucha z przewijakiem , szafa tylko na jego ubranka i jakkies reczniki czy kocyki. Oprócz tego mniejsza szafka na kosmetyki i pampersy gdzies w kacie będzie pudełko na zabawki .U nas tak wygląda kącik małego.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych