Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Mama - debiutantka

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
317 odpowiedzi w tym temacie

#281 iwonaryki

iwonaryki

Prawdziwa miłość , nie zna granic .

• Użytkownik
  • 1 560 postów
  • Lokalizacja..
  • Wzrost:170
  • Włosy:Są jakie są :-p
  • Stan:Żoneczka.
  • Partner:Mój kochany Mąż :*
  • Nastrój:Zakochana
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 07 listopada 2013 - 13:28

iwonaryki, dnia 07 List 2013 - 13:10, napisał:

kojce od razu z przewijakami , ale to spory koszt
racja, dlatego  tez my kupiliśmy sam przewijak.

zobaczymy jak się sprawdzi.

Z tego co słyszałam już od wielu osób taki przewijak jest nie przydatny .. no nie powiem niektórym może i się przydaje  :-)

Spory kącik będzie miał wasz synek  :mrgreen:

Synek 13 lat , córeczka 7 lat , córeńka 6 lat .
[*]Nasz aniołek 04.06.2016r.[*]9tc
iv09vcqgirxd72tg.png
28.09.2013r. Ślub Cywilny ❤❤❤ .
26.11.2017r . Ślub Kościelny ❤❤❤.

#282 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 07 listopada 2013 - 13:33

Jak to u Was wyglądało/wygląda?

Ja Miśkę zawszę przewijałam na łóżku- wersalce w jej pokoju. Przewijaka nigdy nie mieliśmy.

No i u mnie od razu jej pokoik przygotowaliśmy, jakoś nie zakładaliśmy, że nawet na początku będzie u nas w sypialni, wiec to troszkę inaczej niż organizacja kącika, więc nie pomogę.

ALE... Są takie pólki materiałowe podwieszane- lekkie, zajmujące mało miejsca- myślę, że jeśli zdecydujesz sie na łóżeczko z przewijaniem to obok możesz cos takiego na przykład umiescic i tam trzymać jakieś pierdółki, jak pampersy, chusteczki czy krem.

#283 nikus

nikus
  • Użytkownik
  • 3 355 postów

Napisano 07 listopada 2013 - 13:41

Ja Miśkę zawszę przewijałam na łóżku- wersalce w jej pokoju. Przewijaka nigdy nie mieliśmy
U nas dokladnie tak samo. Przebieramy Malego gdzie popadnie  :-P

Zanim zostałeś poczęty - pragnęłam Cie ,

zanim się urodziłeś - kochałam Cię ,

nim minęła pierwsza minuta Twojego życia -

byłam gotowa za Ciebie umrzeć... 

#284 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 07 listopada 2013 - 14:01

Halynka...

co do kolyski.DLa mnie sa urocze, ale praktyczniejsze jest lozeczku. Bo na dluzej. I mozesz a niego polozyc przewijak.

Tez mam ograniczone miejsce. Tj. W sypialni mam  tylko lozko nasze, 2 szafki, komode i wlasnie miejsce na lozeczku. 

Wiele osob przewijak sobie chwali. Szczegolnie na poczatku.

Ja dosc szybko z niego zrezygnowalam na rzecz przewijania na lozku :-) A teraz to nie raz nie dwa na stojaco :-P

Ale jesli Ci zalezy na kolysce to ja kup. Plus taka szafke jaka pokazala Marzycielka. A maluszka przewijaj na lozku, tylko kup sobie moze ceratke do przewijania ,albo przenosny przewijak i tez bedzie super

albo moze jak masz miejsce wlazience to taki przewijak ? odrazu miejsce a rzeczy ?

a no i czesto przewijak jest w torbie przy wozku;) ja mialam i korzystalam

Załączone miniatury

• przewijak-przenosny-pledzik-mysz-mis-ecru-50x66-cm.jpg
  • pol_pl_Przewijak-przenosny-Pronto-Mini-Changer-Red-384_1.jpg
  • borowka_przewijak_skladany.jpg

Użytkownik Sajuri edytował ten post 07 listopada 2013 - 14:01

Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#285 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 07 listopada 2013 - 16:59

halynka ja też nie mam dużo miejsca na kolejne szafki ... nie będę nawet kupowała chyba że sobie półki zamontujemy ze 2 nad łóżeczkiem bo poza łóżeczkiem więcej nic nie kupię z mebli . Zapewne przewijak będzie  taki nakładany na łóżeczko albo będę na łóżku przewijała... jeszcze nad tym będę myślała :)

#286 Jula

Jula
  • Użytkownik
  • 1 273 postów

Napisano 07 listopada 2013 - 20:46

Też przewijam Małą na łóżku, a przewijak stoi i się kurzy. Kupiłam bo byłam pewna, że go będę używać ale wyszło inaczej. 

My też mamy zrobiony kącik u nas w sypialni. Jest komoda dla Młodej, a obok łóżeczko. Ciuszki są w komodzie, a wszystko do pielęgnacji na niej. Póki co się mieścimy, tylko trzeba dokupić pudła na zabawki już  :mrgreen:

er3mjw4zst9mivdb.png

#287 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 07 listopada 2013 - 21:13

A ja póki co nie wyobrażam sobie nie korzystać z przewijaka. Jakoś mi zupełnie nie pasuje przebierać dziecko na naszym łóżku.  ;-) Chyba mam zakotwiczone w głowie, że to miejsce jest nasze i tylko nasze. Ciekawe, czy życie zweryfikuje to u mnie.  :-)  

Użytkownik Aspirynkaaa edytował ten post 07 listopada 2013 - 21:18

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#288 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 07 listopada 2013 - 22:22

Dzięki za rady, ale niewiele mi to wątpliwości rozwiało.

My nie mamy możliwości zrobienia pokoiku dla dziecka póki co, ani też zaaranżowania dodatkowego kącika w łazience (bo dzielimy ją z teściami). Z mojego doświadczenia nie jest wygodnie przebierać na łóżku, nie wyobrażam sobie bez przewijaka, więc chyba będzie trzeba rozwiać marzenia o kołysce.

A na ubranka i inne takie mam komodę i obok niej przeznaczone miejsce na łóżeczko, ale wtedy praktycznie nie będzie można się ruszyć w pokoju. Pomyślałam, że na początek kołyska byłyby wygodna, bo można by ją nawet dosunąć do łóżka :)

Jest jeszcze opcja, zmniejszenia naszego łoża, ale tego nie chce! :(

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#289 Kassia2

Kassia2
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 06 marca 2014 - 15:43

Mój Karolek kończy roczek za 2 miesiące. Właśnie zastanawiamy się jak powinny wyglądać jego pierwsze urodziny ? Myślicie że jak zaprosimy całą rodzinę i zrobimy większe przyjęcie to Karolek może być wystraszony ? Nigdy nie miał do czynienia z tłumem ludzi. Jak wyglądały pierwsze urodziny waszych pociech proszę o jakieś rady :)

#290 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 06 marca 2014 - 17:35

@halynka ja również nie wyobrażam sobie funkcjonowania bez przewijaka, więc wydaje mi się, że najlepiej w tym wypadku będzie zrezygnować z kołyski na rzecz łóżeczka i Waszej wygody.  :-) Rozumiem, że marzyła Ci się kołyska, ale tutaj jednak łóżeczko jest o wiele bardziej funkcjonalne i na pewno posłuży Ci znacznie dłużej. 

Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#291 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 06 marca 2014 - 17:42

Z mojego doświadczenia nie jest wygodnie przebierać na łóżku, nie wyobrażam sobie bez przewijaka, więc chyba będzie trzeba rozwiać marzenia o kołysce.

Dokladnie pamietam,jak przwijalam córke na łóżku nie mając przewijaka.Masakra dla mnie,plecy bolały od schylania.Z synem ,to co innego.Zakupiliśmy przewijak,ulga,szybkie i wygodne przewijanie malucha.Takze nie rezygnuj z przewijaka.:)

#292 Anonimka

Anonimka

Spełniona żona i mama <3

• Użytkownik
  • 2 459 postów
  • LokalizacjaZ daleka :P
  • Wzrost:178cm
  • Stan:mężatka
  • Partner:Przystojny ;)
  • Nastrój:Zmęczona
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 08 marca 2014 - 17:56

U nas dokladnie tak samo. Przebieramy Malego gdzie popadnie :-P

U nas to samo. Od samego początku nie mamy przewijaka. Małego przewijamy głównie na naszym łożu podkłądajac pod Niego podkład :mrgreen:

#293 iwonaryki

iwonaryki

• Użytkownik
  • 1 560 postów
  • Lokalizacja..
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 10 marca 2014 - 13:24

Ja nie używałam wcale przewijaka Grzesia przebierałam na łóżeczku zawsze Marysię , to a to na łóżku a to w jej łóżeczku Gabrysię tak samo przebierałam może rzeczywiście takie przewijaki, są przydatne ale mi się wcale nie przydał nawet , nie czułam takiej potrzeby aby kupić  :-)

iv09vcqgirxd72tg.png

#294 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 10 marca 2014 - 20:23

Rozumiem, że marzyła Ci się kołyska, ale tutaj jednak łóżeczko jest o wiele bardziej funkcjonalne i na pewno posłuży Ci znacznie dłużej.

Udało się nałożyć przewijak i na naszą kołyskę, ale fakt, że wtedy tylko gdy dziecka nie ma w środku.

Nacieszyłam się kołyską i niedługo będziemy montować łóżeczko dla większej wygody :)

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#295 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 05 kwietnia 2014 - 23:15

Jestem zaniepokojona. Zdarza się, że maluch jakby przez sen nagle zaczyna strasznie płakać. Czasem wystarczy poglaskać, czasem utulić i śpi dalej. Czy to normalne czy świadczy o chorobie np.? A może ma koszmary?

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#296 Melodia19

Melodia19
  • Użytkownik
  • 3 228 postów

Napisano 06 kwietnia 2014 - 09:27

przez sen nagle zaczyna strasznie płakać.

Mój też tak ma.

Normalnie tak nie płacze, ale czasem przez sen zdarzy mu się bardzo głośno zapłakać. Wtedy pocałuje, przytule i śpi dalej.

Może mu sie cos sni?

iv09i09kftvt0mdm.png

#297 nikus

nikus
  • Użytkownik
  • 3 355 postów

Napisano 06 kwietnia 2014 - 13:38

@halynka, spokojnie, moj tez tak miewa do dzis ;-)  Pewnie im sie cos sni i sie boja, albo wystrasza. 

Z regoly przytulenie, calus uspakaja Okruszka ;-)

Zanim zostałeś poczęty - pragnęłam Cie ,

zanim się urodziłeś - kochałam Cię ,

nim minęła pierwsza minuta Twojego życia -

byłam gotowa za Ciebie umrzeć... 

#298 iwonaryki

iwonaryki

• Użytkownik
  • 1 560 postów
  • Lokalizacja..
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 08 kwietnia 2014 - 11:44

Jestem zaniepokojona. Zdarza się, że maluch jakby przez sen nagle zaczyna strasznie płakać. Czasem wystarczy poglaskać, czasem utulić i śpi dalej. Czy to normalne czy świadczy o chorobie np.? A może ma koszmary?

Mój Grześ nie raz tak podrygiwał , czasami nawet i Marysia przez sen raz płakała .. raz i kiedyś coś powiedziała .. takie odruchy są normalne .. każdemu z nas śnią się głupie sny , a nawet koszmary ... 

Zawsze możesz waszego Niunia , pogłaskać delikatnie po twarzy  :-) .

iv09vcqgirxd72tg.png

#299 Melodia19

Melodia19
  • Użytkownik
  • 3 228 postów

Napisano 11 kwietnia 2014 - 07:35

Dzisiaj rano zobaczyłam , że skóra na głowie syna jest sucha , pojawił się tak jakby łupież ( miał to wczesniej , ale zdecydowanie mniej). Małego to swędzi , w nocy sie drapał , więc jest zaczerwienione. Ma to związek z ciemiączkiem? jak to pielęgnować,sprawić żeby nie swędziało?  Nie wiem czy tak na głowe  mogę stosowac te same kosmetyki do suchej skóry co na buzie np?

Użytkownik Melodia19 edytował ten post 11 kwietnia 2014 - 07:36

iv09i09kftvt0mdm.png

#300 smoczkowa

smoczkowa
  • Użytkownik
  • 645 postów
  • LokalizacjaMiasto :D
  • Wzrost:156
  • Włosy:ciemne
  • Stan:wydana za mąż :)
  • Partner:M...
  • Nastrój:Neutralna
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 11 kwietnia 2014 - 07:50

@Melodia19  najprawdopodobniej jest to ciemieniucha :/ Przerabiałam to przy Tomku.

Można kupić w aptece specjalny olejek na ciemieniuchę, no i wyczesywać szczoteczko. 

Nie wiem czy tak na głowe mogę stosowac te same kosmetyki do suchej skóry co na buzie np?

Spróbuj , przeciesz nie zaszkodzi :)

Love Love Love

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych