POdjadanie między posiłkami...
Napisano 28 stycznia 2011 - 15:10
Napisano 29 stycznia 2011 - 13:36
Ważne, żeby nie przesadzić - batonik czy jabłko między obiadem a kolacją jest nawet wskazane.
Liczy się jako osobny posiłek, a organizm przy 5 posiłkach dziennie nie magazynuje energii tylko ją spala
To przez 3 posiłki dziennie się tyje!
Napisano 29 stycznia 2011 - 16:09
wydaje mi się,że to zależy od kaloryczności tych posiłkówTo przez 3 posiłki dziennie się tyje!
Napisano 30 stycznia 2011 - 12:19
pewnie ze tak , dlatego ja jadałam jak sie odchudzałam tylko trzy . moja dieta to bylo mniej niz 1000 kcal i czasem grzeszyła jakims ciastkiem , wiec pozostale posilki byly mniej kaloryczne. po drugie jadałam to co mama gotował i nie dal sie tego odchudzic , wiec trezba bylo jest mniej, a 200 kcal na obiad to jest bardzo malo i malo kiedy udawalo mi sie z miescic w tym.To przez 3 posiłki dziennie się tyje!
wydaje mi się,że to zależy od kaloryczności tych posiłków
jesli sie pamieta , ze sie cos jadlo i ni uwaza sie ze to nic i liczy sie z tego kcal to nic złego. tylko jest to zapychanie sie pustymi kcal i wtedy konkretny posilek trzeba baaardzo odchudzic.Przecież podjadanie między posiłkami to nie jest nic złego
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 30 stycznia 2011 - 14:45
Przecież podjadanie między posiłkami to nie jest nic złego
Bardzo złego
batonik czy jabłko między obiadem a kolacją jest nawet wskazane
Jesli ktos stosuje diete to wskazana jest silna wola i cel, a nie batoniki
To jest akurat prawda. Powinno sie jesc 5, 6 posilkow co 3 - 3,5godz. Nie dluzej bo wtedy organizm spala to co dostaje bo wie, ze niedlugo znowu dostanie porcje jedzonka, a jedzac rzadko organizm odklada, magazynuje.przy 5 posiłkach dziennie nie magazynuje energii tylko ją spala
Ale nie je sie wszystkiego. Trzeba trzymac diete i nie najadac sie do syta.
Poprostu male ilosci.
Znam faceta 32 letniego, ktory jedzac 6 posilkow dziennie, ale lekkich, bez podjadania, slodyczy itp. schudl 37 kg. z wielkiego kloca zrobil sie z niego bardzo ladnie wygladajacy facet
Jest duzo specjalistycznych stron odnosnie tego wszystkiego.
W odchudzaniu dieta to 65 % sukcesu, reszta to cwiczenia.
Nie patrz w przeszłość, bo potkniesz się o teraźniejszość i s******* przyszłość.
Napisano 30 stycznia 2011 - 15:00
zeby miec ladna sylwetke trzeba byc permanentnie na diecie ,Ale nie je sie wszystkiego. Trzeba trzymac diete i nie najadac sie do syta.
Poprostu male ilosci.
, tylko , ze zycie nie polega na tym , aby rezygnowac ze wszystkiego co niezdrowe czy kcaloryczne. mam nigdy nie jesc cista w obawie , ze przytyje , albo miesa wieprzowego bo jest tluste. jasne, ze to nie ma byc podstawa diety ite 1000 kcal to nie moze byc tylko 200 gramowa paczka chipsow , ale nie mozna popadac ze skrajnosci w skrajnoscJesli ktos stosuje diete to wskazana jest silna wola i cel, a nie batoniki
mnostwo osob na diecie kusi sie czasem na jakigos cukierka czy wieksza ilosc bananow czy bialegi pieczywa, bo to pozwala przetrwac , pozwala czuc , ze to nie jest tortura.
wszystko jest dla ludzi , tylko umiar , umiar i zdrowy rozsadek.
no i wlasnie jak sie zgrzeszy czyms co ma 200 kcal i mnostwo pustych kcal , to potem intensywny spacerek i jest lepiejodchudzaniu dieta to 65 % sukcesu, reszta to cwiczenia
Napisano 30 stycznia 2011 - 16:01
aby rezygnowac
A kto pisze o rezygnowaniu
Nie patrz w przeszłość, bo potkniesz się o teraźniejszość i s******* przyszłość.
Napisano 30 stycznia 2011 - 19:43
w tym zawarte jest rezygnowanieAle nie je sie wszystkiego
Napisano 23 lutego 2012 - 15:30
Napisano 26 lutego 2012 - 17:42
Napisano 26 lutego 2012 - 18:29
U mnie to się nie sprawdza, bo kiedy nie mam niczego słodkiego, co kilka albo kilkanaście minut biegam do kuchni po kanapki, nawet gdy nie jestem głodnastaram sie nie kupowac slodyczy , chrupek itp
Napisano 26 lutego 2012 - 18:43
Mam to samo,a przecież kanapka to niczym normalny posiłek.Tyle dobrze,że robię sobie właśnie takie kanapeczki z pieczywa chrupkiegoU mnie to się nie sprawdza, bo kiedy nie mam niczego słodkiego, co kilka albo kilkanaście minut biegam do kuchni po kanapki, nawet gdy nie jestem głodna
Napisano 26 lutego 2012 - 18:43
U mnie to się nie sprawdza, bo kiedy nie mam niczego słodkiego, co kilka albo kilkanaście minut biegam do kuchni po kanapki, nawet gdy nie jestem głodna
Mam tak samo, albo jem pieczywo chrupkie, orzechy. Ostatnio jak nie miałam nic innego pod ręką zjadłam paczkę rodzynek
Napisano 26 lutego 2012 - 23:25
Napisano 27 lutego 2012 - 15:58
Napisano 01 marca 2012 - 14:26
Napisano 01 marca 2012 - 14:29
Nie zgadzam się,bo jesli jemy 3 podstawowe posilki to pomiedzy nimi drobne przekąski można zaliczyć do podjadania.To główny błąd postępowania osób, które chcą zgubić trochę zbędnego ciała.
Np sniadanie,potem drugie śniadanie ,typu przekąska
Obiad,potem podwieczorek jako przekąska
Kolacja.I wychodzi na 5 posiłków tak jak powinno być.
Jedząc 5 posiłków mozna zgubić zbędne kilogramy,tylko wszystko zależy od kaloryczności.
No i dużo ruchu.
Napisano 01 marca 2012 - 14:43